Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Ιωάννης Αμπατζόγλου Μακεδονία Σκοπιανό

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προδότες και οι κομιτατζήδες

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των εκπροσώπων του συνεχώς μας τονίζει ότι αποτελούν πράξεις τραμπουκισμού οι χαρακτηρισμοί «προδότες» και «κομιτατζήδες» που αποδίδονται στους Συριζαίους σχετικά με το εθνικό θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο λόγος του γραμματέως της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κατά την επίσκεψη του υπουργού κ. Τσακαλώτου στη Δράμα στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Είναι σωστό όμως να προσάπτουμε τους χαρακτηρισμούς «προδότης» και «κομιτατζής» σε αυτούς που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας;

Ο όρος «προδότης» δεν χρειάζεται επεξήγηση. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει.

Παραχωρώντας τον όρο «Μακεδονία», παραχωρείται και το φορτίο που κουβαλάει μαζί του αυτός ο όρος, δηλαδή η ιστορία, η παράδοση, η γεωγραφία κλπ. Όμως ο όρος «Μακεδονία» και όλα όσα κουβαλάει, δεν είναι απλώς άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελλάδα, είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικά, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Επομένως, μία τέτοια παραχώρηση είναι ασύλληπτα μεγάλη και μοναδική στην ιστορία της Ελλάδος. Εδώ μιλάμε για ακρωτηριασμό της πατρίδας μας. Μιλάμε για την μέγιστη προδοσία.

Κατά συνέπεια, αυτός που παρέδωσε τον όρο «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς είναι προδότης.

Από την Βικιπαίδεια διαβάζουμε για τον όρο «κομιτατζής»: «Ο όρος κομιτατζής στη Μακεδονία χρησιμοποιούνταν για να χαρακτηρίσει τους εξαρχικούς Ελληνικής καταγωγής που μεταστράφηκαν και υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, διαχωρίζοντάς τους έτσι από τους καθεαυτού Βούλγαρους».

Δηλαδή οι κομιτατζήδες:

  1. Ήταν ελληνικής καταγωγής όπως ελληνικής καταγωγής είναι και οι Συριζαίοι.
  2. Υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, ένας από τους οποίους ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Αυτό επιζητούν σήμερα και οι Σκοπιανοί. Αυτή τη δυνατότητα τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την εθνική παραχώρηση που έκανε παραδίδοντάς τους τον όρο «Μακεδονία».

Επομένως, αυτοί που ενώ είναι ελληνικής καταγωγής, ωστόσο παρέδωσαν τον όρο «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, δίκαια χαρακτηρίζονται «κομιτατζήδες».

Συμπερασματικά, ορθώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποκαλούνται «προδότες» και «κομιτατζήδες».

Πέραν όμως της πιό πάνω ανάλυσης οι ίδιοι οι Συριζαίοι που τώρα διαμαρτύρονται όταν τους αποκαλούν «προδότες», αποκαλούσαν «προδότες» τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Φυσικά πριν από το 2015, δηλαδή πριν αναλάβουν την εξουσία. Επίσης, τότε ασχημονούσαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Για παράδειγμα στις εθνικές παρελάσεις πετούσαν αυγά στους εκπροσώπους της κυβέρνησης που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων, τους πετούσαν μέχρι και κάγκελα από κιγκλιδώματα, τους έφτυναν, εισέρχονταν στις παρελάσεις και τις διέκοπταν κλπ. κλπ.

Τώρα έρχονται αυτοί, οι «μια ζωή τραμπούκοι» να μας μιλήσουν για πολιτικό πολιτισμό. Όμως ο ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος όπως φαντάζονται και θα τους τιμωρήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Η «πρώτη φορά αριστερά» θα είναι και η τελευταία!

Υ.Γ. Με τον όρο «Συριζαίοι» εννοούνται οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ενεπλάκησαν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΠΙΣΟΔΕΡΙ 2018 – Επιτροπή Αγώνα

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ

E-mail: abadzoglou@yahoo.gr

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.