Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Άμυνα & Διπλωματία Αναδημοσιεύσεις

Ισραήλ – Επίσκεψη Χ. Παμπούκη και Δ. Δόλλη

10 Οκτωβρίου 2010 (11:36 UTC+2)


του Πάνου Χαρίτου


Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιούν από το πρωί της Κυριακής ο ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.



Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν προηγηθεί μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Α. Παπανδρέου και του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου.



Στόχος των επαφών των κ.κ. Παμπούκη και Δόλλη στο Ισραήλ είναι δοθεί ώθηση στις συμφωνίες που κατέληξαν οι ηγεσίες των δυο χωρών και να ενισχυθεί η συνεργασία στους τομείς όπως, η γεωργία, ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες και η ανάπτυξη, καθώς και περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.



Η διάρκεια της επίσκεψης των κ.κ. Παμπούκη και Δόλλη θα είναι 48 ωρών και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδι της Δευτέρας.



Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης του Ισραήλ, καθώς και επίσκεψη σε προηγμένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και ενημέρωση για προγράμματα και προϊόντα από συγκεκριμένους τομείς.



Ανάμεσα στα στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης που θα δεξιωθούν τον έλληνα υπουργό Επικρατείας και τον υφυπουργό των Εξωτερικών είναι ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας Μπέντζαμιν Ελιέζερ, ο υφυπουργός των Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνιελ Αγιαλόν, ο σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας του πρωθυπουργού του Ισραήλ και επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας Ούζι Αράντ καθώς και ο Ευγκένι Κάντελ Πρόεδρος του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.



Το πρωί της Δευτέρας η ελληνική αποστολή θα επισκεφθεί το Εληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, όπου θα συναντηθούν με το Προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ .



Την ίδια ημέρα αναμένεται να μεταβούν στο Τελ Αβίβ και την πόλη της Χερτζιλία για να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις εταιρειών τηλεπικοινωνίας και αυτοκίνησης (πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρικής κίνησης οχημάτων ευρείας παραγωγικής κλίμακας) και να ενημερωθούν για τα – πιλοτικά ή και ολοκληρωμένα – προγράμματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=11781

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.