Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία

Χαμός από τις δηλώσεις Γιούγνκερ που "φωτογραφίζουν" τον Κώστα Σημίτη

10-10-2010 20:27:33 
Xαμός γίνεται με τις δηλώσεις του  επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ  Γιούνκερ ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ήταν γνωστό στους Ευρωπαίους εδώ και 20 ή 30 χρόνια και κανείς δεν έκανε τίποτε γιατί απλά Γερμανία και Γαλλία έβγαζαν δισεκατομμύρια ευρώ από αυτή την κατάσταση, μέσω των εξαγωγών αλλά και γιατί Έλληνας πρωθπουργός στον οποίο είχε θέσει τ θέμα, υπονοώντας τον Κώστα Σημίτη, αυτός του είχε απαντήσει ότι “δεν μπορεί να γίνει τίποτε επειδή η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα”!



Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει έκπληκτος για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση αφού ο Γιούνκερ είχε δηλώσει πως και στην ΕΚΤ γίνονταν εδώ και χρόνια συζητήσεις για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας!



Το όλο θέμα έδωσε την αφορμή στον Αντώνη  Σαμαρά να επαναλάβει την πρότασή του να γίνει εκαταστική για την  Οικονομία αλλά από το 1981 κι εντεύθεν!



Οι δηλώσεις Γιούνκερ προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε δήλωσή του που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι έκανε λόγο για “ανοησίες”.



«Πρόκειται για  ανοησίες. Επί των ημερών μου η  χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν  θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη ή όχι», είπε.



Περίπου ανάλογη η  στάση του ΛΑΟΣ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη  να είναι ουσιαστικά αυτός που  σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Ζαν  Κλοντ Γιούνκερ με τις δηλώσεις του  εξασφάλισε θέση στην Εξεταστική για την οικονομία και καυτηρίασε τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας με την φράση : «Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς» …



Επίθεση σε ΕΕ και  ΔΝΤ έκανε και το ΚΚΕ που  υπογραμμίζει ότι ακόμα οι Ευρωπαίοι  λένε τη «μισή αλήθεια και μεγάλα ψέματα» για την ελληνική οικονομία.



Τέλος και ο ΣΥΝ  κατηγόρησε τόσο τους Ευρωπαίους πολιτικούς ταγούς της Ένωσης, όσο και την  κυβέρνηση και τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ότι όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα της οικονομίας, αλλά «σκόπιμα ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα απέκρυπτε».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14762&Itemid=131


Σημείωση του Αντίβαρου.


Οι ακριβείς δηλώσεις ήταν οι εξής




Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” Mr Jüncker said. “It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself.”


http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html


Από αυτές ΔΕΝ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ότι αναφέρθηκε σε κάποιον «πρώην πρωθυπουργό», όπως διάφορα «παπαγαλάκια» επιχείρησαν να προβάλλουν (πχ, κεντρικός σχολιαστής του ΜΕΓΚΑ χθες το βράδυ εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρόκειται για τον Κ. Καραμανλή.


Ο Γιούνγκερ αναφερότανε στο ΣΗΜΕΡΑ και στον νυν πρωθυπουργό. Όχι στο παρελθόν και όχι σε πρώην πρωθυπουργό. Είναι άλλωστε πολλαπλές οι αντίστοιχες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι κυβερνά μία “διεφθαρμένη χώρα”.


Δείτε και το βίντεο από το ΣΚΑΙ που ήταν από ο πρώτος σταθμός που έπιασε το σωστό νόημα της παραγράφου (ή μάλλον ο πρώτος που τη διάβασε στο πρωτότυπο!)

http://www.youtube.com/watch?v=28I-RM3dSpc&feature=player_embedded
.

2 comments

Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 11 October 2010 at 04:10

Καταπληκτικὴ ἡ δήλωσις Σημίτη : Ἐμμέσως, πλὴν σαφῶς, ἐπιβεβαιώνει αὐτὰ ποὺ εἶπε ὁ Γιοῦνκερ, ὅτι, δηλαδή, ὁ Σημίτης ἔκανε ὅ,τι ἦταν δυνατὸν νὰ γίνει μὲ δεδομένη τὴν διαφθορὰ στὴν χώρα.

Reply
admin 11 October 2010 at 07:17 Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.