Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Θράκη

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον ανεξάρτητο συνδυασμό στον Δήμο Ξάνθης

Εφ. Μπιρλίκ 8-10-2010


Tην περασμένη περίοδο ο ¨ανεξάρτητος συνδυασμός για την ισότητα στον δήμο Ξάνθης¨ που είχε ιδρυθεί υπό την προεδρία του συγχωρεμένου του Χουσνού Σερνταρζάντε μετά από σειρά από συγκεντρώσεις διαβούλευσης, έκανε την τελευταία στις 6 Οκτωβρίου.


Στην συγκέντρωση αποφασίστηκε ο συνδυασμός για την Ισότητα να συνεχίσει υπό την προεδρία του Χουσεΐν Αχμέτογλου. Ανακοινώθηκε πως ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη έδωσε ως υποψηφίους στον ανεξάρτητο συνδυασμό την γραμματέα του Γκιουρχάν Ομέρογλου και την γυναίκα του. 

thrakicetin_mandaci115


Ο Χουσεΐν Αχμέτογλου στην ομιλία του, είπε πως έγινε υποψήφιος για να μπορέσει να συνεχίσει ο συνδυασμός και πως αν τις επόμενες ημέρες εμφανιστεί κάποιος ο οποίος έχει ασχοληθεί περισσότερο με την πολιτική θα του παραδώσει την προεδρία. Η φράση αυτή του Χουσεΐν Αχμέτογλου χειροκροτήθηκε από τους ευρισκόμενους στην αίθουσα. Την περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης  (ΤΕΞ) ιδρύθηκε μια επιτροπή, και σκοπός της είναι να κάνει κάποιες διαβουλεύσεις και να σφυγμομετρήσει τον παλμό του κόσμου.


Στην συγκέντρωση που έγινε αυτήν την εβδομάδα στην ΤΕΞ, ο αντιπρόεδρος της Ισμέτ Τουτζάρ μιλώντας εξ ονόματος του Δ.Σ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία του ανεξάρτητου συνδυασμού, ανέφερε πως η μεγαλύτερη του ευχή είναι ο ιδρυθείς με επιτυχή τρόπο συνδυασμός να φανεί επωφελής για τους Τούρκους της Ξάνθης και ευχήθηκε επιτυχίες.


Αργότερα πήρε τον λόγο ο τοποθετηθείς στην προεδρία της επιτροπής δικηγόρος Ορχάν Μεχμέτογλου.  Ο Ορχάν Μεχμέτογλου μίλησε στους παρευρισκόμενους για τις προσπάθειες της επιτροπής. Ανέφερε πως από την περιοχή της Χρύσας εντόπισε αρκετούς υποψήφιους. Ο εκπρόσωπος της επιτροπής στο Πούρναλικ Ερντίντς Φαίκογλου, είπε ότι βρήκε δύο υποψήφιους. Οι εκπρόσωποι του Δροσερού ανέφεραν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με υποψηφίους από την γειτονιά τους. Ο Χουσεΐν Μπαντάκ από τα Κιμμέρια ανέφερε πως μπορεί να δώσει ως υποψήφιο τον γιό του.


……………………………….


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ, ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ.


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη μετείχε στην συνάντηση λίγο καθυστερημένα. Ο Μάντατζη καταρχάς ανέφερε ότι ήταν στην Αθήνα και πως ήρθε απευθείας από το αεροδρόμιο και για αυτό καθυστέρησε. Ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη είπε ότι στο στάδιο που βρίσκεται ο ανεξάρτητος συνδυασμός, είναι ανάγκη οπωσδήποτε να συνεχιστεί. Ο Μάντατζη ανέφερε πως όπως ανέφερε νωρίτερα τους υποστηρίζει και σε αυτό το σημείο έδωσε ως υποψηφίους την γραμματέα του Γκιουρχάν Ομέρογλου και την γυναίκα του. Μετά την ομιλία του βουλευτή, έγιναν διαβουλεύσεις σχετικά με την προεδρία του συνδυασμού. Ρίχτηκαν ονόματα όπως του Χασάν Μαλκότς και Μεχμέτ Χατζιχαλίλ για την προεδρία. Και οι δύο όμως είπαν πως δεν αποδέχονται την προεδρία.   
…………………………………..


Σχόλιο: Ο βουλευτής δηλαδή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη δεν υποστηρίζει τον επίσημο συνδυασμό του κόμματος, αλλά τον τουρκοκίνητο ανεξάρτητο συνδυασμό.


http://tourkikanea.wordpress.com/2010/10/08/%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5/

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.