Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Διάφορα

Οι Φιλέλληνες

Είμαστε πραγματικά, ένα έθνος ασύγνωστα επιπόλαιο, ένα τέλειο θύμα στα νύχια των δημαγωγών, των λαοπλάνων, και των λαϊκιστών, χωρίς μνήμη και χωρίς διδαχή από τα μεγάλα και ιστορικά μας λάθη. Ένα έθνος ευεπίφορο στην αυτοκαταστροφή, που ευτυχώς όμως ενίοτε βρίσκει τον τρόπο να αναγεννάται εκ της τέφρας του. Το θέμα είναι γιατί να υπάρχει τέφρα και όχι μια συνεχής ιστορική πορεία. Είμαστε πάντα έτοιμοι να διχαστούμε, να πολεμήσουμε ο ένας τον άλλο, συνήθως προς χάριν ξένων συμφερόντων.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι ξένοι για να μας αποδυναμώνουν, καθιστώντας μας έτσι ένα πλήρως ελεγχόμενο υποχείριο. Γράφω αυτά τα μελαγχολικά πράγματα, γιατί οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι που τα τελευταία χρόνια ζημίωσαν σοβαρά τα Ελληνικά συμφέροντα, κατέφυγαν στη γνωστή πατροπαράδοτη συνταγή, της άγρας Ελληνοαμερικανικών ψήφων, διακηρύσσοντας προεκλογικά και υποκριτικά το δίκιο των Ελληνικών θέσεων. Μελετημένη η Αμερικανική κίνηση και από τα δύο κόμματα, εν όψει των προσεχών προεδρικών εκλογών, εύρε ευήκοον ούς, στα γνωστά κέντρα και τους τελάληδες αναμετάδοσης, φιλελληνικών δηλώσεων. Οι εκλογές στις ΗΠΑ παρέχουν τη μεγάλη ευκαιρία στον Ελληνισμό της Αμερικής να συσσωματωθεί και να απαιτήσει την ικανοποίηση, μερικών έστω, Ελληνικών αιτημάτων. Εκμεταλλεύομενη το εργαλείο της Ελληνοαμερικανικής ψήφου η ελληνική διπλωματία, θα μπορούσε κάλλιστα να δεσμεύσει σοβαρά τον όποιο πρόεδρο αναδείξουν οι προσεχείς εκλογές. Ούτε το ένα γίνεται ούτε το άλλο. Οι μεν Ελληνοαμερικάνοι ουδέποτε γίνανε αξιόλογη δύναμη απαίτησης, το δε Ελληνικό κράτος θεάται τις Αμερικανικές εκλογές από το CNN, αρκούμενο σε μικρο-έξυπνα σχόλια.

Τζο Μπάιντεν.

Ως γνωστόν ο Τζο Μπάιντεν επελέγη ως αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών από τον Μπάρακ Ομπάμα. Λίγες ώρες μετά την ανάδειξή του, μια αύρα πληροφοριών, από ανώνυμη πηγή, άρχισε να ανμεταδίδεται σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας μας. Οι Τούρκοι αντιδρούν στην επιλογή του Μπάιντεν για το αξίωμα του αντιπροέδτου έλεγε ο ένας. Θα τα βρούν σκούρα οι Τούρκοι με ο Τζό έλεγε ο άλλος. Ήρθε η ώρα της Ελλάδος μασούσε κάποιο τρίτο κανάλι. Ανησύχησα γιατί ήξερα την εξέλιξη και γιατί αντιλήφθηκα ότι για μια ακόμα φορά η Ελληνική διπλωματία απήχε από το μεγάλο παιχνίδι των Αμερικανικών εκλογών. Τα πράγματα έχουν αφεθεί ση τύχη τους και ο καθένας, ανταποκριτής ή άλλος, κελαηδά κατά το δοκούν ή πιο εύστοχα κατά παραγγελία. Έχω παρακολουθήσει τον Τζό Μπάιντεν και εκτιμώ τον άνδρα, τόσο για τη πολιτική εμπειρία του, όσο και ενίοτε για τις προθέσεις του. Έτερον εκάτερον. Ο Τζό Μπάιντεν έπρεπε να γίνει στόχος της Ελληνικής διπλωματίας για να δεσμευθεί αυτός και το κόμμα του, για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν έναντι της Ελλάδος, αύριο ως κυβέρνηση. Θυμάμαι πρίν τρείς δεκαετίες τον Κάρτερ που είχε ως υποψήφιος των Δημοκρατικών αφήσει να διαρρεύσει ότι παραδέχεται το δίκιο των Ελληνοκυπρίων στο μέγα θέμα της εισβολής και κατοχής στη Κύπρο. Είχαμε γίνει όλοι Δημοκρατικοί, είχαμε ταυτίσει τους Ρεπουπλικάνους με τη χούντα, είχαμε παρασυρθεί σε ένα παιχνίδι στήριξης των Δημοκρατικών, λες και αυτοί έχουν άλλη πολιτική και η αποθέωση της επιπολαιότητας και της αφέλειάς μας ήταν οι κωδωνοκρουσίες στη Κύπρο που ανήγγειλαν την νίκη του φιλέλληνα… φυστικά. Τελικώς ήρθε η απογοήτευση από τη γραμμή Κάρτερ και η επιβεβαίωση της διπλωματικής μας αβελτηρίας διότι ουδαμού είχε δεσμευθεί ο Κάρτερ. Αλλά ας επανέλθουμε στο Τζό Μπάιντεν που είναι και το σοβαρό προκείμενο. Ένα δεύτερο κύμα ειδήσεων έφερε το Μπάιντεν να δηλώνει «να τερματιστεί η κατοχή της Κύπρου». Αυτό που έπρεπε να είναι το ένα και μοναδικό και υπερ πάντων διαχρονικό αίτημα της Ελληνικής διπλωματίας και που έχει φοβερή απήχηση στον Έλληνα όπου γής, χρησιμοποιήθηκε από το Μπάιντεν. Ο Τζό έκανε τη δήλωση στοχεύοντας σε ψήφους, αλλά κανείς δεν πήγε να τον δεσμεύσει και αυτόν και τον Ομπάμα. Για άλλη μια φορά παρασυρόμεθα στο παιχνίδι των ξένων, χωρίς αντίκρισμα αφήνοντας τα πράγματα στη τύχη. Ίσως κάποιος ισχυριστεί ότι ο Μπάιντεν είναι φιλέλληνας. Αυτό κι αν ακόμα συμβαίνει, απαξιώνεται πλήρως, αν δεν είναι ωφέλιμος και χρήσιμος για την Ελλάδα. Η Τουρκική διπλωματία δημιούργησε λόμπυ στις ΗΠΑ, προσεγγίζοντας θεμιτά και αθέμιτα, ναυάρχους, πτεράρχους, πολιτικούς και κυβερνήτες. Έτσι χτίζονται τα λόμπυ. Με οργάνωση, με χρήματα, με εθνική κινητοποίηση. Άλλωστε που ήταν ο Μπάιντεν τις κρίσιμες στιγμές του σχεδίου ΑΝΝΑΝ, στις επισκέψεις Γερουσιαστών στα κατεχόμενα, ή στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ; Έχω το δικαίωμα των επιφυλάξεων, που ξύπνησε τώρα γιατί χρειάζεται ψήφους. Και μη ξεχνάμε ότι οι εκλογές θα κριθούν για μερικές χιλιάδες ψήφων.

Κίσιγκερ.

Ώρες-ώρες σου έρχεται το αίμα στο κεφάλι αντιλαμβανόμενος πόσο κορόιδα μας θεωρούν οι ξένοι. Το παράδειγμα Κίσιγκερ είναι ηχηρότατο. Δήλωσε ο «μάγος της πολιτικής» ότι η Ελλάδα έχει δίκιο στο θέμα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία ανήκει ιστορικά στην Ελλάδα!!. Αμέσως ξεχάστηκαν όλα. Ο Κίσιγκερ ο αμείλικτος εχθρός του Ελληνισμού βγήκε και αυτός θρασύτατα για άγρα ψήφων επί πληρωμή.. Αυτός που μας φόρτωσε με μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Αυτός που διεκήρυξε ότι για να συντρίψεις τον Ελληνισμό πρέπει να τον αποκόψεις από τις ρίζες του. Στερήστε τους τη παιδεία, τη γλώσσα και τη θρησκεία για να εξαφανιστούν! Αυτή η γραμμή υλοποιείται εδώ και χρόνια με τους εγκάθετους νεοταξικούς στην Ελλάδα. Πρώτα κτύπησαν τη γλώσσα μας, μετά τα σχολικά βιβλία για να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία, κατόπιν έβαλαν στο στόχο την ιστορία και τέλος βάλανε κόκκινο και στα θρησκευτικά. Θυμάμαι σε μια διάλεξη στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο Κίσιγκερ στο βήμα έναντι 25000 δολαρίων για μισή ώρα. Ο αμειβόμενος περιπλανώμενος μάγος, μου ψιθύρισε ο διπλανός μου. Αμειβόμενος λοιπόν και πάλι, βγήκε στο σεργιάνι για να ξεγελάσει τους Ελληνοαμερικάνους ότι αυτός είναι υπέρ της Ελληνικής Μακεδονίας και να ψηφίσουν τους εντολείς του. Άλλος σύγχρονος φιλέλληνας μας προέκυψε καθ’ οδόν.

Ο Παναμας.

Πρίν δυό μήνες ο Παναμάς έκανε κάτι το εκπληκτικό. Ακύρωσε την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» και επανήλθε στο όνομα των Ηνωμένων Εθνών, FYROM. Πολύ όμορφα ο Παναμάς δικαιολόγησε την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι έκανε λάθος και επιστρέφει στη διεθνή νομιμότητα που εκπροσωπεί ο ΟΗΕ. Ο Γκρουέφσκι δεν έβγαλε τσιμουδιά. Ώρες σου λέει είναι, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παναμά και άλλες χώρες. Άφησε το πράγμα να ξεχασθεί, όπως και ξεχάστηκε. Σκέψου να γινότανε αυτό για τη Τουρκία, η Τουρκική διπλωματία θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο, ζητώντας από τον ίδιο το ΓΓ των ΗΕ να δικαιολογήσει , γιατί η χώρες του ΟΗΕ δεν ακολουθούν τη γραμμή του Οργανισμού. Ο Παναμάς μας άνοιξε διάπλατα τη πόρτα εξουδετέρωσης του Γκρουέφσκι. Σκεφτείτε να ενεργούσε η Ελληνική διπλωματία προς φιλικές στην Ελλάδα χώρες και να ξηλωνότανε αυτό το απαίσιο πλεκτό της διεθνούς αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για το κ. Μπάιντεν, Κισιγκερ, Ομπάμα και Κέην, να δεσμευθούν ότι θα κάνουν ότι και ο Παναμάς. Δυστυχώς δε κουνήθηκε φύλλο. Περιοριζόμαστε μηρυκάζοντες το γνωστό κουτόχορτο της ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, τον οποίο στο κάτω –κάτω έχει απορρίψει ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες. Θα μου πείς ότι και το γεωγραφικό προσδιορισμό μας τον σερβίρουν ως νίκη, αφού οι Συριζάδες και οι συναφείς., τους αναγνωρίζουν με το όνομα «Μακεδονία».Βεβαίως οι σκωπτικώς αναφερόμενοι ως Φιλέλληνες της σήμερον, δεν έχουν καμιά σχέση με το φιλελληνικό κίνημα της επανάστασης που δόνησε την υφήλιο και τις καρδιές των ακολουθούντων την Ελληνική ακαδημαϊκή παιδεία. Ο Θεός να μας φυλάει από τους σύγχρονους εξωτερικούς και εσωτερικούς Φιλέλληνες, στους οποίους κατά καιρούς ο θυμόσοφος λαός μας ενέταξε και πολλούς ημετέρους με τις υπηρεσίες τους.

 
 

Δ. Δήμου                                                                           

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.