Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Πολιτική επικαιρότητα

Ικανοποιεί η ΝΔ όλους τους συντηρητικούς;

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 5 Ιουνίου 2019.

Πριν μερικούς μήνες θεωρούσα αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός θα διενεργούσε εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Πίστευα ότι έτσι θα συγκρατούσε δυνάμεις στην κάλπη των εθνικών εκλογών, ακόμα κι αν έχανε με μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών. Θα πετύχαινε έτσι μία μικρότερη διαχειρίσιμη ήττα, διατηρώντας 120 έδρες, άρα κρατώντας τα κλειδιά της επόμενης αναμέτρησης, με την απλή αναλογική που ο ίδιος θέσπισε.

Η αντίθετη άποψη έλεγε ότι η αριστερά δεν εγκαταλείπει έτσι εύκολα την εξουσία και θα το πάει μέχρι την τελευταία ημέρα που το δικαιούται, ακόμα και αν χάσει με 10% διαφορά.

Πρώτα διαψεύστηκα εγώ, όταν δεν προκήρυξε ταυτόχρονες εκλογές. Μετά διαψεύστηκε και η αντίθετη άποψη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με το αιτιολογικό ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών» και ότι «δεν μπορεί να το αγνοήσει», ετοιμάζεται για εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Η μοναδική ερμηνεία το φαινομένου είναι ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν είχαν ιδέα για την βαριά ήττα που ερχόταν. Εδώ μένω πια εμβρόντητος! Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πίστευε ότι μπορούσε να χάσει στις ευρωεκλογές με 3-4% διαφορά και να δείξει ότι παλεύει για ανατροπή μέχρι τον Οκτώβριο. Πόσο μακρυά ζουν από τον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι;

Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 12% από το 2015: 14% στη Μακεδονία (19.2% από 33.2%) και 11% στην υπόλοιπη Ελλάδα (25.1% από 36.1%). Από αυτές, η ΝΔ εισέπραξε μόνο 5%: 3.6% στη Μακεδονία (33.5% από 29.9%) και 5.4% στην υπόλοιπη Ελλάδα (33.0% από 27.6%). Εισέπραξε δηλαδή τους μισούς από όσους έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόλοιπη Ελλάδα (5.4% από 11%), αλλά λιγότερους από έναν στους πέντε στη Μακεδονία (2.6% από 14%). Το συμπέρασμα είναι ότι οι Μακεδόνες παραμένουν άκρως επιφυλακτικοί με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των Πρεσπών.

Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου στον δεύτερο γύρο ο κ. Ταχιάος αύξησε τις ψήφους του μόνο κατά 2000, ενώ ο κ. Ζέρβας τις αύξησε κατά 41500! Ο λόγος ήταν οι απόψεις του κ. Ταχιάου κατά της σκληρής γραμμής, κατά του συνθήματος «η Μακεδονία είναι ελληνική», και συνεπώς ηπίως υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ας το λάβει αυτό το μήνυμα η ΝΔ σήμερα, πριν κυβερνήσει, και ας πράξει αναλόγως.

Η ΝΔ θα διευρύνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταρρέει ολοσχερώς και ήττα με κάτω από 15% διαφορά φαντάζει απίθανη. Η συσπείρωσή της όμως έχει ορισμένα όρια, διότι έχει ήδη καβαλήσει σχεδόν ολόκληρο το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» τσουνάμι.

Η βεβαιότητα της ευρύτερης διαφαινόμενης εκλογικής νίκης από το 1977 (διαφορά 16%), θα οδηγήσει σε μία χαλαρότητα ψήφου ένα ισχυρό τμήμα των συντηρητικών ψηφοφόρων, το οποίο εφησχασμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρελθόν, θα καταφύγει σε επιλογές με πρόταγμα μία αντίσταση στον αριστερό εθνομηδενισμό από τη μία, αλλά και στον δεξιό εθνομηδενισμό από την άλλη, όπως τον εκφράζουν οι τελευταίες περίεργες μεταγραφές της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα με τους: Πέτρο Τατσόπουλο, Καλυψώ Γούλα, Δημήτρη Καιρίδη, Αλέξανδρο Μαλλιά και Γρηγόρη Ψαριανό.

====

Εξήγηση περί των μεταγραφών της ΝΔ, που δεν στάλθηκαν στην εφημερίδα για δημοσίευση, λόγω χώρου

Πέτρος Τατσόπουλος – πέρασμα από τα κατ’ εξοχήν εθνομηδενιστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, παρουσιαστής της θλιβερής «ιστορικής» σειράς του ΣΚΑΙ το 2011 στην οποία επιχειρήθηκε να εξωραϊσθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία και όλη η Τουρκοκρατία ως μία περίοδος «ανάπτυξης»(!), αγαθών σχέσεων μεταξύ μουσουλμάνων και Χριστιανών κλπ. Στο αφιέρωμα του Αντίβαρου για την Επανάσταση θα βρείτε πλούσιο υλικό αντικρούσεων σε εκείνη την εκπομπή. Θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ σε κάποιο από τα τρία τμήματα της παλαιάς Β περιφέρειας Αθηνών.

Καλυψώ Γούλα – αντιδήμαρχος επί Μπουτάρη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί Μπουτάρη και σφόδρα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υποψήφια με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

Δημήτρης Καιρίδης – καθηγητής του Παντείου, του οποίου οι δηλώσεις κατά καιρούς τον κατατάσσουν στο εθνομηδενιστικό στρατόπεδο. Σταχυολογώ ορισμένες: «είμαστε παιδιά των Οθωμανών», «το ελληνικό έθνος είναι κατασκεύασμα των τελευταίων αιώνων», «στην Ελλάδα πάσχουμε από γενοκτονολαγνία», «πρέπει να παραχωρήσουμε μέρος του Αιγαίου, εξάλλου όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί έλεγαν ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνικό». Υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

Αλέξανδρος Μαλλιάς – πρώην πρέσβης. Έγραψε βιβλίο με τίτλο «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία», το οποίο τυπώθηκε και εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.  Πριν καν από το δημοψήφισμα των Σκοπίων. Το παρουσίασε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μαζί με τον υπεύθυνο εξωτερικών σχέσεων της ΝΔ, κ. Κουμουτσάκο (και διάφορους άλλους), αλλά και στις 10 Ιανουαρίου 2019 μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Χατζηδάκη (και άλλους, όπως πχ τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάδη). Η σπουδή για αποδοχή του ονόματος πριν από τις κυρώσεις στις δύο χώρες, πριν από το δημοψήφισμα στα Σκόπια, δηλαδή λίγες μόνο εβδομάδες, δεν μπορεί να μας οπλίζει με εμπιστοσύνη ότι ο ίδιος και η ΝΔ θα εργαστεί ούτε καν για μείωση των επιπτώσεων της Συμφωνίας, πόσο μάλλον για το ότι θα εργαστεί για την ακύρωσή της. Υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

Γρηγόρης Ψαριανός – παράλληλη πορεία με τον Π. Τατσόπουλο από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. Μάλιστα, ο κ. Ψαριανός ψήφισε ΠΑΡΩΝ κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2019. Αυτή η ψήφος ισοδυναμεί με ΝΑΙ, διότι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει για 151 θετικές ψήφους (151-149), με το ΠΑΡΩΝ του κ. Ψαριανού έψαχνε μόνο για 150 (150-Ψαριανός-149). Ο ένας είχε βρεθεί. Οι υπόλοιποι 150 έμεναν. Θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ σε κάποιο από τα τρία τμήματα της παλαιάς Β περιφέρειας Αθηνών.

Αυτές είναι οι πέντε τελευταίες μεταγραφές της ΝΔ. Αν καλύπτουν τους ψηφοφόρους της, με γεια τους με χαρά τους.

ΠηγήΑντίβαρο 

Ικανοποιεί η ΝΔ όλους τους συντηρητικούς;

47 comments

Γιῶργος Ἰακώβου 7 June 2019 at 13:12

Μὲ τὴν συλλογιστικὴ τῆς ἀρχικῆς ἀναρτήσεως, οἱ ψηφοφόροι δὲν θεώρησαν ἐθνικῶς ἔντιμη οὔτε τὴν στάση τῆς Ἐλεύθερης Ἑλλάδας, ἀφοῦ τῆς ἔδωσαν λιγώτερες ψήφους ἀπὸ ὅσες ἔδωσαν στοὺς ΠΟΛΙΤΕΣ τοῦ Ἠλία Ψινάκη. Καί, βεβαίως, ἡ Νέα Δημοκρατία δὲν ἔστειλε αὐτοκλήτους εἰσαγγελεῖς νὰ ξεψαχνίσουν τοὺς ὑποψηφίους τῆς Ἐλεύθερης Ἑλλάδας γιὰ νὰ βροῦν ποιοὶ τοὺς βρωμᾶνε (τῶν εἰσαγγελέων). Ὅσοι εἶναι ἐκτὸς τῆς Νέας Δημοκρατίας, καλὸ εἶναι νὰ ξέρουν ὅτι ὁ λόγος τους εἶναι λόγος ἀντιπάλων καὶ γιὰ τέτοιος ζυγίζει ἐντὸς τῆς Νέας Δημοκρατίας. Ὅσο σημασία δίνουν οἱ τῆς Νέας Δημοκρατίας στὶς γνῶμες τοῦ ΣΥΡΙΖΑ γιὰ τὰ ψηφοδέλτιά τους, ἄλλη τόση δίνουν στὶς ὑποδείξεις τῶν καλοθελητῶν καὶ στὶς ὑποσχέσεις τους ὅτι, ναί, θὰ ψηφίσουν κάποτε, στὸ ἀπώτατο μέλλον, Νέα Δημοκρατία μὲ τὸν ἀπαράβατο ὅρο ἡ Νέα Δημοκρατία νὰ τοὺς κάνῃ ὅλα τὰ καπρίτσια τους. Σιγὰ μὴ χάσῃ ἡ Βενετιὰ βελόνι… Ποτὲ μὴ σώσουν καὶ τὴν ψηφίσουν τέτοιοι ἐξουσιολάγνοι.
Τὸ ὅτι ἡ Νέα Δημοκρατία δὲν εἰσπράττει στὴν κάλπη τὴν φθορὰ τοῦ ΣΥΡΙΖΑ εἶναι εὐκόλως ἐξηγήσιμο. Ὀ ΣΥΡΙΖΑ ἀπευθύνεται στὴν «κοινωνικὴ» πλειοψηφία τῶν ἐξύπνων, αὐτῶν πού ἁρπάζουν ἀπὸ τὸ δημόσιο ταμεῖο, τῶν ἀγάδων, ἐνῶ ἡ Νέα Δημοκρατία στὴν μειοψηφία τῶν κορόϊδων, αὐτῶν πού δίνουν στὸ δημόσιο ταμεῖο, τῶν ραγιάδων. Συνεπῶς, παρὰ τὶς δημόσιες θέσεις της ὅτι τάχα θέλει τὴν ἐξουσία, ἡ Νέα Δημοκρατία, κατὰ βάθος, ἀναγνωρίζει ὅτι δὲν μπορεῖ, ὡς μειοψηφία στὸν λαό, νὰ τὶς ἐφαρμόσῃ. Δέν θὰ ἦταν καὶ δημοκρατικό, οὔτε δίκαιο, νά σώσῃ ἡ καὶ τάχα φωτισμένη μειοψηφία τὴν ἄκουσα μειοψηφία, ἀκόμη καὶ ἂν τὸ ἐπέτρεπε τὸ ἐκλογικὸ σύστημα.
Ἠ πελατειακὴ καὶ παρασιτικὴ πλειοψηφία, ἕνα μέρος της, μαύρισε τὸν Τσίπρα, διότι νόμισε ὅτι ὁ Τσίπρας μποροῦσε νὰ τῆς κάνῃ κι ἄλλες πελατειακὲς παροχὲς καὶ δὲν τὶς ἔκανε. Ὁ Τσίπρας ὅμως ξέρει ὅτι ἄλλα λεφτὰ γιὰ πέταμα σὲ ἀγορὰ ψήφων δὲν ὑπάρχουν καὶ ὅτι ἡ πελατειακὴ καὶ παρασιτικὴ ἐκλογικὴ πελατεία του εἶναι ἄπληστη καὶ ἀχάριστη. Αὐτὸ ἐξηγεῖ καὶ τὴν γκρίνια του.

Reply
admin 7 June 2019 at 18:03

Κατ’ αρχάς το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκα στις εκλογές και ήμουν υποψήφιος λέγεται Ελεύθερη Πατρίδα και όχι Ελεύθερη Ελλάδα.

Τώρα, αν πιστεύετε ότι το 1-1 έναντι του 1-5 εξηγείται από τον λόγο που είπατε (ο οποίος είναι και ο μονότονος ρυθμός των σχολίων σας), και όχι η έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ψηφοφόροι στη Νέα Δημοκρατία λόγω της στροφής που δείχνει να κάνει, ασφαλώς μπορείτε να το πιστεύετε. Διαφωνούμε.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Μια όμως που το αναφέρατε, η Ελεύθερη Πατρίδα ήταν ελάχιστα πίσω από τους ΑΝΕΛ και ξεπέρασε μία σειρά κομμάτων όπως του Δημιουργία Ξανά, ΑΝΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Ενότητα κλπ. Όταν διαβάζει κανείς την σειρά των κομμάτων, είναι το πρώτο που στέκεται και δεν γνωρίζει καθόλου ο μέσος ψηφοφόρος. Εδώ, ούτε κι εσείς δεν γνωρίζετε (το όνομα δηλαδή) που είστε και τακτικός θαμών. Εν πάση περιπτώσει, το να συμφωνούμε πού διαφωνούμε, είναι κατ’ εμέ όφελος και για τους δύο. Ο αριθμός ψήφων ανά λεπτό εμφάνισης στα ΜΜΕ ή έστω ανά αναφορά στα ΜΜΕ είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από κάθε άλλο κόμμα. Να σημειώσω εδώ ότι λειτουργεί με δημοκρατικά κριτήρια και διοικείται από 9μελή επιτροπή. Δεν είναι «το κόμμα του τάδε», όπως συνήθως συμβαίνει με όλα τα κόμματα από το 6ο και κάτω.

Ανδρέας.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 8 June 2019 at 20:02

Μποροῦμε νὰ συμφωνήσουμε στὰ πρωτογενῆ στοιχεῖα ;

Βουλευτικὲς ἐκλογὲς Σεπτεμβριου 2015
Σύνολο Ἐπικρατείας
Ἔγκυρα ψηφοδέλτια 5,431,850
ΣΥΡΙΖΑ 1,925,904
ΝΔ 1,526,205
14 ἐκλογικὲς περιφέρειες τῆς Μακεδονίας
Ἔγκυρα ψηφοδέλτια 1,248,809
ΣΥΡΙΖΑ 414,638
ΝΔ 372,623

Εὐρωεκλογὲς Μαΐου 2019
Σύνολο Ἐπικρατείας
Ἔγκυρα ψηφοδέλτια 5,655,572
ΣΥΡΙΖΑ 1,343,737
ΝΔ 1,872,743
14 ἐκλογικὲς περιφέρειες τῆς Μακεδονίας
Ἔγκυρα ψηφοδέλτια 1,275,654
ΣΥΡΙΖΑ 254,471
ΝΔ 438,334

Reply
admin 9 June 2019 at 18:59

Εγώ δούλευα με τα ποσοστά, όχι με αριθμούς ψήφων. Ας πούμε ότι δέχομαι τους αριθμούς σας.

Υπολογίζω λοιπόν ότι στη λοιπή Ελλάδα η ΝΔ εισέπραξε το 66% όσων έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (2 στους 3) ενώ στη Μακεδονία εισέπραξε το 41%, δηλαδή 2 στους 5.

(Επίσης, βάσει των αριθμών που δώσατε, στη Μακεδονία η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 13.3% και όχι 14% όπως είχα υπολογίσει εγώ. Κάπου υπάρχει λάθος, δέχομαι ότι το έκανα εγώ, χωρίς να το ελέγξω περαιτέρω)

Reply
Δεξιός 9 June 2019 at 20:09

Βεβαίως κ.Σταλίδη θα μπορούσε κανείς, δόκιμα, να αμφισβητήσει όλη την μελέτη σας με το επιχείρημα πως διαπράττετε το τεράστιο μεθοδολογικό σφάλμα να συγκρίνετε Εθνικές Εκλογές με Ευρωεκλογές και μάλιστα Εθνικές Εκλογές του 2015, με Ευρωεκλογές του 2019, όπου έχουμε τελείως διαφορετικά ιστορικά προηγούμενα, τελείως διαφορετικά διακυβεύματα, διαφορετικές πολιτικές δυναμικές, εντελώς διαφορετικό αριθμό κομμάτων με εντελώς διαφορετική κατανομή στο πολιτικό ριπίδιο (κυρίως προς τα Δεξιά). Όλα αυτά εισάγουν τεράστια συστηματικά σφάλματα, στην διαδικασία της σύγκρισης, τα οποία δεν λαμβάνετε υπόψιν και, νομίζω, ακυρώνουν εντελώς τα συμπεράσματα της μελέτης σας η οποία εκτός των άλλων είναι και μεθοδολογικά προκατειλημμένη (cognitive bias) καθώς εσείς ο ίδιος υπήρξατε υποψήφιος αντιπάλου, της ΝΔ, κόμματος και συνεπώς τίποτε δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η ανάλυσή σας δεν επηρεάζεται και από αυτό το γεγονός, μάλιστα η υποεκτίμηση των συστηματικών σφαλμάτων, που σας ανέφερα, νομίζω αποτελεί και εκδήλωση αυτής της προκατάληψης (μιλώ πάντα με την έννοια που έχει η προκατάληψη στο επιστημονικό πεδίο της ανάλυσης δεδομένων).

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι το γιατί ένας σπουδαίος και αξιόλογος άνθρωπος όπως εσείς (ειλικρινά το πιστεύω), ο οποίος αναμφίβολα ανήκει στις θετικές πατριωτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και γενικά του ελληνισμού, αρνείται να συστρατευτεί στην προσπάθεια της, σημερινής, αντι-καραμανλικής και περισσότερο συντηρητικής από ποτέ, ΝΔ να διώξει την ξεπλυμένη στην μεταπολίτευση ανθελληνική Άκρα Αριστερά. Γιατί μπλέκετε με ανεπέρειστες πολιτικές προσπάθειες καταφανώς δίχως μέλλον. Ναι, και εμένα δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα στην σημερινή ΝΔ, κυρίως ορισμένες εθνομηδενιστικές επιλογές του Μητσοτάκη τις οποίες κι εσείς σωστά καταδείξατε. Ωστόσο δεν μπορείτε να παραγνωρίζετε το γεγονός πως σήμερα, σημαντική θέση μέσα στην ΝΔ κατέχουν πραγματικοί Δεξιοί πατριώτες αντι-κομμουνιστές με μεγάλο και άσβεστο μίσος εναντίον της, δυστυχώς, ξεπλυμένης και νομιμοποιημένης από τα αντεθνικά εγκλήματά της Άκρας Αριστεράς και νομίζω όλοι οι συντηρητικοί πολίτες, όλοι οι Έλληνες δηλαδή, πρέπει να στηρίξουμε την σημερινή ΝΔ, παρά τις αδυναμίες της, με σκοπό να ενισχύσουμε ως βάση, την μελλοντική μετατόπιση της ηγεσίας της ακόμα πιο Δεξιά.
Βλέπετε πως ήδη καταφέραμε να στείλουμε τους συμμορίτες στο πολιτικό περιθώριο και να επιτύχουμε να ριζώσει στο κοινωνικό σώμα η αντι-αριστερή πολιτική απέχθεια αποκαλύπτοντας τον ιστορικό εθνομηδενιστικό τους ρόλο. Ελάτε λοιπόν μαζί μας διότι αυτή η ρητορική πρέπει να είναι, και θα είναι, κυρίαρχη στο μέλλον και εντός της ΝΔ αλλά και γενικά στην χώρα.

Reply
admin 9 June 2019 at 21:13

Αγαπητέ Δεξιέ,

συγκρίνω εθνικές με ευρωεκλογές, επειδή αυτές οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν 1 έως 5 μήνες πριν τις εθνικές εκλογές και λειτούργησαν σε μεγάλο βαθμό ως πρώτος γύρος εθνικών εκλογών.

Ἐπειτα, αν η πτώση 11.7% του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ένα ποσοστό που θα έχανε ούτως ή άλλως λόγω της χαλαρότερης ψήφου των εκλογών, ας είναι έτσι. Ας πούμε ότι 11.7% = Χ + Υ, όπου Χ είναι περίπου το ίδιο και για τη ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ευρωεκλογών. Η ουσία είναι το από κει και πέρα. Επίσης, αν ισχύει αυτό, τότε ο λόγος πόσων εισέπραξε η ΝΔ σε σχέση με το πόσους έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υπολογίζω.

Τώρα, δεν έκανα και καμία τρομερή μελέτη. Είναι οι απλές διαφορές μεταξύ των δύο εκλογών. Δεν υπάρχει καμία μέθοδος που να υπόκειται σε υποκειμενισμούς. Αφαίρεση ψήφων είναι και ο λόγος μεταξύ των διαφορών.

Ως προς την ουσία, θα πω ξανά ότι η ΝΔ δεν ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Δείτε την περίπτωση Τζιτζικώστα. Ο κόσμος τον θεωρεί ως σκληρό ως προς τις Πρέσπες. Και του έδωσε 50% διαφορά από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστώ.

Ανδρέας.

Reply
Δεξιός 9 June 2019 at 21:57

Εν πάση περιπτώσει, εγώ προτιμώ να βλέπω την μεγάλη εικόνα. Και αυτή, δεν είναι άλλη από την εικόνα που περιέγραψε ο Καραμπελιάς, σε πρόσφατο άρθρο του στο Άρδην, όπου στις Ευρωεκλογές συνολικά η Αριστερά, κάθε μορφής και ποιότητας, κατέλαβε το 36.5%. Αντιθέτως η Δεξιά, συνολικά, κατέλαβε το 47.5% (χωρίς να βάζουμε μέσα τα κεντρώα, stricto sensu αντι-αριστερά, κόμματα όπως την Ένωση Κεντρώων, το ΚΙΝΑΛ ή το Ποτάμι!).
Αυτό είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του αποτελέσματος. Πως εμείς, οι Συντηρητικοί Δεξιοί, είμαστε περισσότεροι σε αυτήν την χώρα και πως η Αριστερά αποτελεί την κοινωνική και πολιτική μειοψηφία. Αυτή η πραγματικότητα της βάσης των ψηφοφόρων από μόνη της, αναγκαστικά, θα δώσει στην κυβερνητική έκφανση της Δεξιάς (και ειδικά στο πραγματικά Δεξιό, αντι-αριστερό, αντι-καραμανλικό και πατριωτικό μέρος της) περισσότερους βαθμούς ελεύθερίας, ώστε τελικά, σε βάθος χρόνου να καταφέρει να εκφράσει και το κομμάτι εκείνο της Δεξιάς, το υπεράγαν του κομματικού 33%.

Reply
admin 9 June 2019 at 22:25

Σωστά. Το γιατί η ΝΔ, η οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ή θέλει να εκπροσωπήσει αυτό το κομμάτι κάνει αυτές τις μεταγραφές; αυτό έχει ανάγκη ή να προσελκύσει αυτό το 47.5%; Δεν είναι ένα εύλογο ερώτημα; Το ένα τρίτο από αυτό το τμήμα το έχασε στις ευρωεκλογές. Για να πάρει τι;

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 00:12

« … το 1-1 έναντι του 1-5 … », ὅπως γράφετε, τὸ βρίσκετε στὶς ψήφους ἢ στὰ ποσοστά ; Διότι δεν μπορῶ νὰ ἀναπαραγάγω αὐτὲς τὶς συγκεκριμένες ἀναλογίες, οὔτε ἀπὸ τὶς ψήφους, οὔτε ἀπὸ τὰ ποσοστά.

Reply
admin 10 June 2019 at 01:11

Είστε μάλλον λίγο πίσω. Είπα ότι χρησιμοποίησα τα δικά σας στοιχεία, δέχθηκα ότι πιθανώς έκανα λάθος στους υπολογισμούς και σας έστειλα νέο πίνακα, με τα δεδομένα που εσείς δώσατε, και οι δύο αριθμοί άλλαξαν, όπως είδατε. Ο ένας έγινε 2-3 και ο άλλος 2-5. Εκτός Μακεδονίας η ΝΔ εισέπραξε τους 2 από τους 3 που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Μακεδονία εισέπραξε τους 2 από τους 5. Δείτε τον πίνακα πιο πάνω.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 09:02

Ἐλπίζω θὰ μοῦ συγχωρήσετε τὴν βραδύνοια.
Ὅπως τὸ βλέπω ὅτι τὸ βλέπετε σεῖς, ἡ ἐθνικὴ μειοδοσία τῆς ΝΔ στὸ ζήτημα τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν τῆς στέρησε περίπου 40.000 (σαράντα χιλιάδες) ψήφους πατριωτῶν στὴν Μακεδονία. Κατὰ μέγιστον. Δηλαδὴ ποσοστὸ 0,7% τῶν ἐγκύρων ψηφοδελτίων στὸ σύνολο τῆς χώρας.
Καὶ τὸ βρίσκετε κουραστικὸ καὶ μονότονο νά σᾶς ὑπενθυμίζω ὅτι, βάσει τῶν ἐκλογικῶν ἀποτελεσμάτων τῶν τελευταίων δέκα ἐτῶν (ἴσως καὶ πολύ περισσοτέρων), ὑπάρχουν τοὐλάχιστον 3,7 ἑκατομμύρια ἰδιοτελῶν ψηφοφόρων, ἐνῶ, κατὰ τὴν δική σας γνώμη, ἔχει μεγαλύτερη σημασία καὶ ἐνδιαφέρει ζωτικῶς τὴν χώρα καὶ τὴν ΝΔ νὰ (αὐτο-)ἱκανοποιηθοῦν οἱ 40 χιλιάδες ἐκλεκτοί. Ὀ ἀγῶνας γιὰ τοὺς πραγματικοὺς πατριῶτες, καὶ ὄχι γιὰ τοὺς πατριδομπαῖχτες, εἶναι νὰ κινητοποιηθῇ το μέγα πλῆθος τῶν δημιουργικῶν ἀνθρώπων καὶ νὰ ξεμπροστιάσουμε καὶ νὰ ἀπονομιμοποιήσουμε τὸ ἀκόμα μεγαλύτερο πλῆθος τῶν καλοβολεμένων στὸ σβέρκο τῶν συμπολιτῶν τους πελατειακῶν παρασίτων. Καὶ αὐτὸ δὲν γίνεται μὲ χειρονομίες περιθωριακῶν κομμάτων διαμαρτυρίας, ἀλλὰ πείθοντας σὲ ἐλέυθερο διάλογο τὸν συμπολίτη μας ποὺ ψηφίζει τὰ μεγάλα κόμματα. Ἀλλιῶς, ἐθνικὲς ταπεινώσεις, ὅπως ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, θὰ ἔρχωνται συνέχεια, ἡ μία μετὰ τὴν ἄλλη.
Γιατί, λέτε, οἱ ΗΠΑ βγαίνουν καὶ ὑποστηρίζουν κι ἐμᾶς καὶ τὴν Κύπρο στὸ ζήτημα τῶν ὑποθαλασσίων γεωτρήσεων γύρω ἀπὸ τὴν Κύπρο ; Χάριν τοῦ δικαίου, λέτε ; Δὲν ἐξαργυρώνουμε ἔτσι τὸ ξεπούλημα τῆς Μακεδονίας ; Δὲν βοηθᾶμε τὸν κόσμο οὔτε ἐμᾶς τοὺς ἰδίους μὲ μεγαλόστομες παρλαπίπες περὶ ἐλευθέρας πατρίδος. Ἔργα θέλει καὶ «θυσίαν τῶν ἰδίων ἰδεῶν», πειθαρχία καὶ ἐνότητα στὸν ἕνα σκοπό, ποὺ θὰ ὑπηρετήσῃ καὶ τοὺς ἄλλους ὅλους σκοπούς, γιὰ νὰ σταθῇ ἡ πατρίδα μας. Ἀλλιῶς θὰ μᾶς θεωροῦν ὅλοι, καὶ δικαίως, ἐξουσιολάγνους ψωνάρες, ποντίκια ποὺ βρυχῶνται.
Καὶ δουλειά, νὰ βρίσκουμε μὲ μελέτη ποιοὶ εἶναι οἱ σωστοὶ ἀριθμοί, ἀντὶ νὰ προχειρολογοῦμε καὶ νὰ ἐκθέτουμε καὶ τὴν «Ἑστία». Νὰ λείπῃ ἡ καὶ τάχα μεγαλοψυχία ὅτι δεχόμεθα τοὺς ἀριθμοὺς τοῦ ὅποιου ἀντιλέγοντος. Δὲν διαλέγουμε ἀριθμοὺς ὅπως διαλέγουμε μάρκα τσιγάρων καὶ παίρνουμε καὶ ὅποιαν μάρκα μᾶς κεράσουν. Βρίσκουμε μὲ λεπτομέρειες ποῦ λαθέψαμε, ὥστε νὰ μὴν τὴν ξανα-ξαναπάθουμε. Τοὐλάχιστον ἔτσι κάνουμε στὰ Μαθηματικά…

Reply
admin 10 June 2019 at 09:47

Δεν είναι 40.000. Μόλις πιο πάνω ο Δεξιός αναφέρει άρθρο του Καραμπελιά όπου υπολογίζει τη δύναμη της κεντροδεξιάς στις ευρωεκλογές στο 47.5%. Από το 33.3% της ΝΔ λείπουν 14.2%.

Ένα τμήμα είναι αποδεκτό να μην μπορεί να προσελκύσει. Το υπόλοιπο όμως; επαναλαμβάνω το ερώτημα:

Γιατί η ΝΔ με τις συγκεκριμένες μεταγραφές κάνει άνοιγμα στην κεντροαριστερά και αδιαφορεί για αυτό το τμήμα των Συντηρητικών ψηφοφόρων;

Αυτό είναι το ερώτημα. Αυτή είναι η σκοπιά της κριτικής μου και δεν είναι καινούργια. Είναι γνωστή σε όσους διαβάζουν το Αντίβαρο, είναι παλιά και, κατα τη γνώμη μου έχει και βάση.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 10:41

Ὀ Καραμπελιᾶς ψωμίζεται ἀπὸ τὸν Μάη τοῦ ’68. Ἐκεῖ εἶναι κολλημμένος. Ἡ δὲ ἀριθμητική του μπορεῖ νὰ εἶναι σὰν τοῦ «Ἀντιβάρου».
Τὰ δύο πραγματικὰ κόμματα στὴν Ἐλλάδα εἶναι οἱ ἀγάδες καὶ οἱ ραγιάδες (Νικόλαος Καλογερόπουλος, ὑπουργὸς Οἰκονομικῶν, 1904), οἱ ἔξυπνοι καὶ τὰ κορόϊδα, τὰ παράσιτα καὶ οἱ ξενιστές τους, οἱ μὴ ἀκουόμενοι συνεισφέροντες εἰς τὴν στήλην τῶν ἐσόδων τοῦ προϋπολογισμοῦ καὶ οἱ ἀκουόμενοι τρεφόμενοι ἀπὸ τὴν στὴλην τῶν δαπανῶν (Ἐλευθέριος Βενιζέλος, πρωθυπουργός, 1910). Τὰ βλέπει, ὅποιος θελῃ νὰ τὰ δῇ στὶς ἐκλογὲς τῶν τελευταίων δέκα τοὐλάχιστον ἐτῶν. Οἱ ταμπέλλες «συντηρητικὸς» καὶ «προοδευτικὸς» εἶναι χιλιοτριμμένοι, ἀπολύτως ξενόφερτοι, φερετζέδες, στάχτη στὰ μάτια, πού «ἐξηγεῖ» τὶς 40.000 ψήφους καὶ ἀγνοεῖ τὰ 3,7 ἑκατομμύρια τῶν ἰδιοτελῶν πελατειακῶν παρασίτων. Ὑποτίθεται ὅτι, μορφωμένοι ἄνθρωποι ἔχουν τὸ θάρρος νὰ δοῦν τὴν πραγματικότητα, πού στηρίζεται καὶ ἀπὸ ἀριθμούς.
Σὲ ὅσους δὲν ἀρέσουν οἱ μεταγραφὲς τῆς ΝΔ, εἶναι ὁ δρόμος ἀνοιχτός: Ἂς γραφτοῦν στὴν ΝΔ καὶ ἂς σταθοῦν ἀντίπαλοι τῶν μεταγεγραμμένων στὸ κομματικὰ ὄργανα μὲ τὸν προγραμματικὸ λόγο τους, πατριωτικὸ ἢ συντηρητικό, ἢ ὁτιδήποτε. Ἀλλὰ νὰ φωνάζουν ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς, ἐνῶ τό ‘χουν δίπορτο, εἶναι ἁπλῶς ἀναξιοπρεπές.
Ἠ μειοψηφία πού δουλεύει γνησίως στὴν Ἑλλάδα δὲν χρειάζεται ἄλλους νταβατζῆδες. Ἔχει βαρεθῆ νὰ τὴν μεταχειρίζεται ὁ κάθε τυχοδιώκτης (καὶ ἡ ΝΔ στὴν πράξη, ἂν ὄχι στὰ συνθήματα) ὡς «νόμιμη σύζυγο». Ἐσεῖς, οἱ καὶ τάχα πατριῶτες, θὰ τὴν στείλετε μεθαύριο καὶ νὰ σκοτωθῇ γιὰ τὴν «ἐθνικὴ ταυτότητα», ἐνῷ θὰ ἔχετε κάνει τὸ πᾶν ὥστε νὰ μὴν μπορέσῃ νὰ ἀμυνθῇ οὔτε στοιχειωδῶς, ἀφοῦ θὰ τὴν ἔχετε ἀπογυμνώσει, οἰκονομικῶς, διπλωματικῶς, οἰκονομικῶς καὶ στρατιωτικῶς, διανοητικῶς, πνευματικῶς καὶ ἠθικῶς. Νὰ μὴν παραξενευτῆτε τότε, ἂν οἱ ἄνθρωποι αὐτοί, στὴν κακιὰ τὴν ὥρα, ἁπλῶς σηκώσουν τοὺς ὤμους. Ἐσεῖς, βεβαίως, ἀπὸ τὴν ἀσφάλεια τοῦ ἐξωτερικοῦ, θὰ τοὺς ἐλειονολογῆτε ὅτι ἀπαρνήθηκαν τὴν ἐθνική τους ταυτοτητα …

Reply
admin 10 June 2019 at 11:39

Με έχετε εκπαιδεύσει να φιλτράρω τα προσβλητικά σχόλια που συνηθίζετε να κάνετε, δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω αυτό:

«Σὲ ὅσους δὲν ἀρέσουν οἱ μεταγραφὲς τῆς ΝΔ, εἶναι ὁ δρόμος ἀνοιχτός: Ἂς γραφτοῦν στὴν ΝΔ καὶ ἂς σταθοῦν ἀντίπαλοι τῶν μεταγεγραμμένων στὸ κομματικὰ ὄργανα μὲ τὸν προγραμματικὸ λόγο τους, πατριωτικὸ ἢ συντηρητικό, ἢ ὁτιδήποτε. Ἀλλὰ νὰ φωνάζουν ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς, ἐνῶ τό ‘χουν δίπορτο, εἶναι ἁπλῶς ἀναξιοπρεπές.»

Ορισμοί. Μεταγραφή σημαίνει ότι παίρνεις κάποιους και τους φυτεύεις ως υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ. Δεν σημαίνει ότι αναδεικνύονται από τα κομματικά όργανα με τον προγραμματικό τους λόγο, ώστε να τους αντικρούσεις εκεί. Αναδεικνεύονται από τον τηλεοπτικό τους λόγο. Τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνετε και μόνος σας.

Τα επίθετα και τα απαξιωτικά σχόλια επιστρέφονται.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 12:05

Ἀσφαλῶς καὶ μπορεῖ ὁ ὁποιοσδήποτε ποὺ αὐτοπεριγράφεται ὡς «πατριώτης» καὶ «συντηρητικὸς» νὰ ἀγωνισθῇ μέσα ἀπὸ τὴν ΝΔ, ὥστε οἱ «φυτευτοὶ» νὰ ὑπόκεινται στὴν δημοκρατικὴ ἔγκριση τῶν ὑπολοίπων μελῶν. Ὅσοι δὲ ἔχουν πετύχει μέσῳ τῆς τηλεοράσεως, σίγουρα δὲν ἔχουν σταθῆ ἐκεῖ μέσα τυχαίως. Κάποια ἀνταπόκριση ἔχουν, φαίνεται, ἀπὸ τοὺς τηλεθεατὲς-ψηφοφόρους. Ούτε εἶναι ἡ τηλεόραση, πλέον, ὁ μονοπωλιακὸς δίαυλος γιὰ τὴν προσέγγιση τῶν ψηφοφόρων σὲ μεγάλους ἀριθμούς. Ὄχι δηλαδὴ νὰ φορτώνουμε τὴν ἔλλειψη δημιουργικότητος καὶ ἐμπνεύσεως τὴν δική μας, μὲ τὸ τάχα πιασάρικο ὑπερσύνθημα «νοῦς, καρδία, φιλοτιμία», στὸ ὅτι δὲν μᾶς ἐπρόβαλε ἡ τηλεόραση. Μᾶλλον ἔλεος ἔκανε στὴν συγκεκριμένη περίπτωση.
Όσο γιὰ τὸ ὕφος «μεγαλόφρονος ὑπεροχῆς» πού βγάζετε σχεδὸν σὲ ἐπίπεδο πολύπειρου πολιτικάντη, δὲν ἀντισταθμίζει, ξέρετε, τὴν ἔνδεια τεκμηριωμένου ἀντιλόγου, πολύ λιγώτερο τὴν φυγομαχία, ούτε τὴν παραποίηση, ἔστω ἀθελήτως καὶ ἐκ φυγοπονίας, τῶν ἰδίων τῶν ἀριθμῶν. Τὸ ἀντίθετο …

Reply
admin 10 June 2019 at 15:07

Ποτέ στην ζωή μου δεν έχω «αυτοπεριγραφεί» ως «πατριώτης». Δείτε και εδώ όταν τα έγραψα στην αγαπημένη σας εφημερίδα – http://www.antibaro.gr/article/18821

Ασφαλώς και έχουν ανταπόκριση. Είναι όμως περίπτωση του αυγού και της κότας.

Ο καθένας με τους αριθμούς του και τους διαύλους του. Δεν φόρτωσα σε κανέναν τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει η τηλεόραση και δεν το είπα γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είναι εύκολα κατανοητό.

Δεν έχω άπειρο χρόνο ξέρετε, εσείς μπορεί, δεν το γνωρίζω. Όταν μου λέτε ένα πράγμα Α, ουσιαστικό, ευχαρίστως να το απαντήσω αν έχω διαφορετική γνώμη.

Όταν όμως μου αραδιάζετε σειρά επιθέτων ή απαξιωτικών εκφράσεων, ακόμα και όταν στοχεύουν εμένα, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να απαντώ, διότι οι χαρακτηρισμοί ξεκινούν από μία κακή γνώμη, η οποία δεν γνωρίζω πώς δομήθηκε. Θα προτιμούσα να το γνώριζα και να αποτακαστήσω τη δομή της.

Παράδειγμα. Γράφετε συχνά «αριθμητική του Αντίβαρου» με απαξίωση. (έχετε χρησιμοποιήσει και βαρύτερες εκφράσεις, όπως πχ του Δημοτικού κλπ). Όταν έγινε εκείνη συζήτηση καταλήξαμε, νομίζω, στο ότι είχατε διαβάσει το μισό σχόλιό μου και βγάλατε ένα στραβό συμπέρασμα για το τι ήθελα να πω. Μπορεί να αλλάξατε γνώμη μετά ή να μην κατάλαβα καλά. Εν τούτοις επανέρχεστε συχνά. Τι να σχολιάσω και τι να τεκμηριώσω;

Μου μιλάτε με επίθετα του τύπου «νταβατζήδες», ότι «τυχοδιώκτης», «θα στείλετε μεθαύριο να σκοτωθεί για την εθνική ταυτότητα», ότι «θα έχετε κάνει το παν ώστε να μην αμυνθεί», «θα την έχετε απογυμνώσει οικονομικώς, διπλωματικώς, οικονομικώς, στρατιωτικώς, διανοητικώς, πνευματικώς και ηθικώς», ειρωνεύσετε την «ασφάλεια του εξωτερικούς», λέτε ότι θα «ελεινολογείτε ότι απαρνήθηκαν την εθνική τους ταυτότητα».

Σε αυτό το πολυβόλο, βρίσκω μόνο μιζέρια, ακατανόητη επίθεση, και τίποτα απολύτως για να απαντήσω. Όταν το φιλτράρω και το αγνοώ μου λέτε ότι δεν τεκμηριώνω, φυγομαχώ, παραποιώ, είμαι «πολιτικάντης»(!), χλευάσατε ένα («υπέρ»)σύνθημα που δεν είναι δικό μου αλλά προέρχεται από συγκεκριμένο κείμενο με συγκεκριμένο περιεχόμενο, και κατ’ εμέ είναι καίριο για την παρούσα στιγμή, και λοιπά πλήρως αβάσιμα για να μην πω παράλογα πράγματα.

Προφανώς κάτι σας ενοχλεί σε μένα, αλλά με την επίθεση αυτή ούτε κατανοητό γίνεται, ούτε μπορώ να το απαντήσω. Άρα, τι ακριβώς θέλετε;

Μόνος σας μιλάτε ουστιαστικά, μόνος σας βγάζετε συμπεράσματα το τι «θα γίνει», μόνος σας αποδίδετε ευθύνες και τελικά μόνος σας ικανοποιείτε τις απόψεις σας και ευχαριστιέστε με όλα αυτά.

Υπάρχει μία λέξη που περιγράφει αυτό το φαινόμενο, να φαντασιώνετε κανείς διάφορα πράγματα και στο τέλος να αυτοικανοποιείτε από αυτές. Βρείτε την μόνη σας.

Εν τούτοις, τα αγνοώ και επιστρέφω στο θέμα.

Το θέμα μου είναι ότι η ΝΔ δεν έχει πείσει πολύ κόσμο με τη στάση της και αυτό φάνηκε και στις 26 Μαΐου. Πιστεύω ότι αν είχε πιο σκληρή στάση στο ζήτημα των Πρεσπών, θα είχε διαφορά πολύ μεγαλύτερη. Έδωσα το παράδειγμα της Περιφέρειας και τη διαφορά 50% από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το αγνοήσατε.

Εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Απλά τη δεδομένη αυτή στιγμή, ήθελα να υποστηρίξω μία προσπάθεια που έγινε, ώστε να καταγραφεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν εκφράζεται από τα «μεγάλα κόμματα», ούτε κι από τη ΝΔ, της οποίας η στροφή σε «εθνοομηδενιστικά» στοιχεία είναι ξεκάθαρη. Τελικά, το κόμμα αυτό έλαβε 0.73%. Σχεδόν ισοβάθμησε με τον Καμμένο, και ξεπέρασε Τζήμερο, Λαφαζάνη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τσιτουρίδη, Δημαρά-Πατσίκα. Εγώ δε, είμαι τρίτος σε σταυρούς και χρησιμοποιώντας την αναλογία σταυρών ανά ψήφο που έλαβα στις 8 περιφέρειες της Αττικής (περίπου 11.5%), υπολογίζω ότι έχω λάβει 4200-4700. Θεωρώ ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, με μοναδικό μου δίαυλο το facebook. Ούτε καν το Αντίβαρο, όσο θα μπορούσα.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 16:13

Ἠ δική μου ἐκτίμηση εἶναι ὅτι ἡ πολυλογία εἶναι φερετζὲς καὶ χρησιμοποιεῖται κατὰ κάρον στὰ φοιτητικὰ ἀμφιθέατρα καὶ στὰ τηλεπαράθυρα ὅ,ποτε ὁ φλυαρῶν δεν ἔχει κάτι οὐσιαστικὸ νὰ συνεισφέρῃ στὴν συζήτηση. Ὅσο λιγώτερους ἀπὸ τὴν συνομοταξία αὐτὴν τῶν πολυλογάδων ἔχει ἡ ΝΔ, τόσο καλύτερα γι’ αὐτὴν καὶ γιὰ τὴν χώρα.
Ὑπενθυμίζω ὅτι ὁ Θανασάκης ὁ Πολιτευόμενος στὴν ὁμώνυμη Ἑλληνικὴ ταινία πῆρε 3.960 ψήφους καὶ ὄχι σὲ κοτζὰμ ἐπικράτεια, ἀλλὰ σὲ μιὰ συγκεκριμένη ἐκλογικὴ περιφέρεια. Ἔτσι γιὰ νὰ ἔχουμε καὶ συγκριτικά …

Reply
admin 10 June 2019 at 16:34

Ο πολυλογάς στο Αντίβαρο είστε εσείς. Ποτέ επί της ουσίας, πάντα επί δευτερευόντων σημείων, και πάντα με αμετροέπεια και αλαζονεία προς όλους.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 18:55

Δυστυχῶς σᾶς λείπει ἀπελπιστικῶς ἡ ἔμπνευσις μὲ ἀποτέλεσμα νὰ προσφεύγετε στὴν ὄχι καὶ τὸσο ἐπιτυχῆ μίμηση. Δηλαδὴ σὲ κάτι που ἡ Ἐλληνική μας ταυτότης τὸ θεωρεῖ ἀνάθεμα.

Reply
admin 10 June 2019 at 19:14

Ευτυχώς δεν λείπει σε εσάς η ελληνική αυτή έμπνευση και έτσι, οι ανεξήγητες επιθέσεις και κακίες σας έχουν μία ποικιλία αναφορών. Συνεχίστε.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 19:40

Εΐναι ἀλήθεια, ὅτι μὲ ἐμπνέουν οἱ μπαροῦφες πού ἀκούω καὶ διαβάζω κάθε μέρα. Ὅπως ὅτι οἱ 40 χιλιάδες (κατὰ μέγιστον!) τῶν «ἀσυμβιβάστων» ποὺ θὰ βάζουν ὅρους στὸ 1,9 ἑκατομμύριο. Αὐτὸ στὰ φοιτητικὰ ἀμφιθέατρα τὸ ἔλεγαν καπέλλωμα.

Reply
admin 10 June 2019 at 20:29

Βλέπω ότι ο πνευματικός αυνανισμός σας δεν έχει όρια. Κύριέ μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο ένας υποψήφιος πήρε 62% και ο αντίπαλός του 11.5%. Μιλάμε για διαφορά 50.5%. Τσεκάρετέ το. Σας το είπα δις, το αγνοήσατε.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως γράφει στο άρθρο, ο υποψήφιος της ΝΔ αύξησε κατά 2000 τις ψήφους του στον δεύτερο γύρο, ενώ ο αντίπαλός του κατά 41500. Για έναν και μόνο λόγο: αυτόν εδώ – https://www.youtube.com/watch?v=o8b7za-LpOM
Κυκλοφόρησε την Πέμπτη πριν τον δεύτερο γύρο και σε δύο ημέρες είχε 28000 θεάσεις. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι. Υποθέτω όχι.

Για μένα αυτά δείχνουν ότι ναι μεν η ΝΔ έχει καβαλήσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κύμα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που διστάζουν ή στέκονται επιφυλακτικά απέναντί της.

Τα δικά σας νούμερα χρησιμοποίησα και διόρθωσα την σύγκριση της αναλογία από 1-2 έναντι 1-5 σε 2-3 έναντι 2-5. Καμία απόκριση.

Ψηφοφόρος της ΝΔ πιο πάνω, είπε ότι τρίτος υπολόγισσε σε 47.5% το μερίδιο στο οποίο θα μπορούσε η ΝΔ να ανοιχτεί (από το οποίο απέχει 14%) και το απορρίψατε κι αυτό, όπως ό,τι δεν είναι δικό σας.

Σας ρώτησα αν οι μεταγραφές αυτές της ΝΔ δείχνουν μία στροφή προς την εθνομηδενιστική αριστερά και αν ναι, γιατί η ΝΔ δεν φροντίζει να καλύψει τα νώτα της από την άλλη πλευρά. Τίποτα.

Ως συνήθως, αγνοείτε όλα όσα σας λέει ο συνομιλητής σας, ψάχνετε και βρίσκετε έναν αριθμό της αρεσκείας σας και τον κάνετε σημαία. Από κει και πέρα, αραδιάζετε 10 κοσμητικά απαξιωτικά επίθετα ανά παράγραφο με το τραχύ, κακεντρεχές ύφος σας και νομίζετε ότι συνεισφέρετε κάτι θετικό με το να βρίζετε τον κόσμο.

Τουλάχιστον να απαντούσατε, να κρατούσατε κάποιες επιφυλάξεις, να δίνατε έστω κάποιο δίκαιο στην οπτική του άλλου ακόμα και αν διαφωνείτε, κάτι τέλος πάντων, για να γίνει ένας αξιοπρεπής διάλογος. Τίποτα. Μόνο επιθέσεις λες και έχετε απωθημένα. Ξαναλέω, κάτι σας ενοχλεί, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι αυτό.

Τι να πω πια. Είστε μοναδική περίπτωση.

Καλά ξεμπερδέματα.

Λυπάμαι τους δικούς σας ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τόση αρνητικότητα και τόσες εμμονές.

Reply
Ελευθέριος 10 June 2019 at 21:13

Τα παραπάνω σχόλια και εκτιμήσεις δεν λαβαίνουν υπόψιν:
– To ποσοστό της αποχής, κοντά στο 42%.
– Το bonus των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση.
– Την ελέω εκλογών παντοκρατορία ενός προθυπουργο-κεντρικού συστήματος.
– Οι εκάστοτε “φυτευτοί” βουλευτές προκρίνονται ή εγρίνονται από τον αρχηγό του κόμματος, χωρίς να υπόκεινται σε κανενός είδους διαδικασία αξιολόγησης, πόσο μάλλον “δημοκρατική έγκριση” των υπολοίπων μελών.
– Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών η ΝΔ δια δηλώσεων του αρχηγού της έχει διαμηνύσει ότι θα τη σεβαστεί και επομένως δεν προτίθεται να κάνει καμμιά ενέργεια για απόκρουση ή λήξη της. Άλλωστε και ο ίδιος – πιστός στη γραμμή που χάραξε ο μπαμπάς του – είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, αυτό δηλαδή που υλοποίησε και η κυβέρνηση Τσίπρα, τον οποίο
– Δεν έχει τοποθετηθεί στο άλλο μεγάλο εθνικό θέμα, ακολουθώντας παρόμοια εφεκτική στάση, την ανακήρυξη, οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, όπως αυτή υπαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τη στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο κι εκμεταλλεύεται την αδράνεια και την πολιτική κατευνασμού των ελληνικών κυβερνήσεων. Οι δε Αμερικάνοι κάνουν μεν γενικόλογες δηλώσεις περί σεβασμού κλπ γιατί τώρα είναι στα δύσκολα με την Τουρκία, όμως είναι γνωστή η πάγια θέση τους που δεν έχει αλλάξει, για συνεννόηση με Τουρκία και συνεκμετάλλευση των πόρων της ευρύτερης περιοχής, όπως ακριβώς βγαίναν και δήλωναν Κοτζιάς και Κατρούγκαλος.
– Απουσία του ελληνικού κράτους και έλλειψη εθνικής πολιτικής στη Θράκη που αποτελεί ντροπή και για τα δύο αυτά κόμματα που κυβέρνησαν και διεκδικούν ξανά.
Κατα τα άλλα, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται παγιδευμένη στο δίχτυ της αιματηρής λιτότητας, που της επέβαλλαν Σόϊμπλε και δανειστές, υπενθυμίζω:
– 3 θανατηφόρα κτυπήματα (μνημόνια) που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους για τον τρέχοντα αιώνα.
– Χωρίς κεντρικό εργαλείο διαχείρισης και ανασυγκρότησης της οινομομίας (αφεληνισμός τραπεζικού συστήματος επί ΣΥΡΙΖΑ).
– Αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα,
– Εσωτερικός δανεισμός στο κόκκινο.
– Υπερφορολόγηση
– Ανεργία και υποαπασχόληση
– Μισθοί ευτελείς
– Εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση
– Δημογραφική συρρίκνωση
– Ανυπαρκξία αναπτυξιακού σχεδίου
– …
Σταματώ εδώ, τα ξέρετε, τι να σας μαυρίζω κι’άλλο την ψυχή.
Κάποιοι ωστόσο νομίζουν, όλο το ζήτημα είναι “να πάρουμε την κυβέρνηση”, να συντρίψουμε τον αντίπαλο κι όλα τα παραπάνω θα λυθούν ως δια μαγείας. Ο Ευριπίδης με τον “απο μηχανής Θεό του” μας έχει εγκαταλείψει απο χιλιετίες, ο Αλέξανδρος που ρωτούσε η γοργόνα, δεν βασιλεύει για να κόψει το γόρδιο δεσμό, η Πυθία δεν μασσάει πιά δάφνη, κι αυτός ο μαρμαρωμένος βασηλιάς δε λέει ν’αναστηθεί! Πορευόμαστε σε θύελλα χωρίς πυξίδα και με βάρκα την ελπίδα, αλλά ως γνωστό αυτή πεθαίνει πάντα τελευταία..

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 10 June 2019 at 23:28

Ἡ ἀπεραντολόγος (ὑποχρεωτικῶς καὶ χαζοχαρούμενη) τιποτολογία, ὅ,ποτε τὰ βρίσκει μπαστούνια μὲ τὶς εὐρωεκλογές, ἐπικαλεῖται τὶς περιφερειακὲς ἐκλογὲς καὶ τὶς δημαρχιακὲς ἀκόμη. Ἀντὶ νὰ κοιτᾷ τὴν αἰτία, τὴν οἰκονομική καὶ διανοητικὴ κατάρρευση τῆς χώρας, σχίζει τὰ ροῦχά της γιὰ τὸ σύμπτωμα τοῦ καρκίνου, τὴν Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. Αὐτοὶ εἶναι «συντηρητικοί» λένε … καὶ δὲν τοὺς ἀρέσει νὰ τοὺς λένε καὶ πατριῶτες…

Reply
admin 10 June 2019 at 23:34

Θα ήταν καλύτερα για σας να είσασταν βλαξ. Είστε όμως απλώς ανάγωγος, που είναι τρις-χειρότερο. Διαστρέφετε αυτό που σας είπαν εσκεμμένα, όπως οι επαγγελματίες προπαγανδιστές. Ντροπή σας.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 11 June 2019 at 08:59

Μπορεῖ κάποιος νὰ διαστρέφει ἀριθμοὺς καὶ νὰ εἶναι «εὐγενής». Δἑν εἶναι ὑποχρεωτικῶς ἀνάγωγος. Ὅποιος δέ, ἐπικαλεῖται ἀριθμούς, καὶ μάλιστα δημόσια ἀπὸ τὶς στῆλες τῆς «Ἑστίας», καλὸ εἶναι νὰ εἶναι προετοιμασμένος καὶ νὰ μπορῇ νὰ τοὺς ὑπερασπισθῇ. Σκεφθεῖτε νὰ ἔλεγε ὁ Οἰδίπους : «Τί να κάνουμε; Ἔκανα λάθος καὶ ἔβλαψα τὴν πόλη μου. Τὸ παραδέχομαι. Τὸ ξέρετε ὁτι δὲν τὸ ἤθελα, ἀλλὰ τὸ ἐπέτρεψαν οἱ θεοί». Δὲν θὰ ἦταν γελοῖος ; Ἀντιθέτως, ἔβγαλε μόνος του τὰ μάτια του καὶ ἔφυγε ἀπὸ τὸν δημόσιο βίο. Αὐτὴ εἶναι ἡ Ἑλληνικὴ ὁδός.
Δεύτερον, ἐκεῖνος ποὺ συκοφαντεῖ συνέλληνές του ώς προδότες (καὶ πράκτορες τοῦ Σόρος), κατ’ ἐλάχιστον τῆς ἐθνικῆς τους ταυτότητος, τί εἶναι ; Εὐγενής ἢ χαλασοχώρης ; Ἀναγνωρίζω, πάντως, τὸ ἐλαφρυντικὸ τῆς συγχύσεως.
Εἶχα ξεχάσει τὸ τοῦ Πάνου τρόπαιον.
Γιατί στὶς εὐρωεκλογὲς κατέβηκαν σαράντα καὶ βάλε συνδυασμοί; Μὰ διότι προσέβλεπαν στὸ προηγούμενο τοῦ Καμμένου, ὁ ὁποῖος ἦταν μέλος τῆς Νέας Δημοκρατίας μέχρι καὶ τὴν 13η Φεβρουαρίου 2012. Στὶς 24 τοῦ ἰδίου μηνὸς ἵδρυσε δικό του κόμμα μὲ ἀνάρτηση στο facebook, τὸ ὁποῖον, 74 μόλις ημέρες μετά, στὶς ἐκλογὲς τοῦ Μαΐου 2012, ἔλαβε 10,60% καὶ 670 χιλιάδες ψήφους. Βεβαίως, τὸ 2012, ἡ πελατειακὴ παρασιτικὴ ψῆφος εἶχε σχετικῶς λίγες διεξόδους. Τὸ 2019, ὅμως, ὑπῆρχαν κυριολεκτικῶς δεκάδες σχηματισμοὶ διαθέσιμοι. Ἐπισης, τὸ 2012, ἡ πεῖρα σχετικῶς με τὴν μοῖρα τῶν κομμάτων-δεκανίκι περιοριζόταν στὸ ΛΑ.Ο.Σ. τοῦ Καρατζαφέρη. Ἔκτοτε, οἱ ψηφοφόροι εἶδαν τὴν πορεία τῆς ΔΗΜ.ΑΡ. καὶ τοῦ ἰδίου τοῦ Καμμένου. Στὸ φῶς αὐτῆς τῆς ἐμπειρίας, εἶναι προφανὲς ὅτι κόμματα διαμαρτυρίας, ὅσο ἱερὰ κι ἂν εἶναι τὰ λάβαρά τους, ὑπάρχουν καὶ αὐτὰ μόνον διότι :
«Ὅλα τὰ κόμματα, ὅλαι αἱ μερίδες, ὑπὸ οἱαδήποτε ὀνόματα, ὁσονδήποτε ἰδεαλιστικὰ καὶ ἂν ἐμφανίζωνται, πράγματι ἐπιζητοῦσι τὴν ἐξουσίαν καὶ μόνον τὴν κυριαρχίαν ἐπὶ τῶν ἄλλων ἀνθρώπων. Αἱ ἀρχαί των, διὰ τὰς ὁποίας ἀγωνίζονται, εἶναι τὸ μέσον διὰ τοῦ ὁποίου ἐπιζητοῦσι νὰ φθάσωσι τὸν σκοπόν των.
Πολλοὶ κατορθώνουσι νὰ πείσωσι, καὶ τὸν ἑαυτόν των ἀκόμη, ὅτι μόνον αἱ ἀρχαὶ αὗται εἶναι τὸ ἰδεῶδες καὶ ὁ σκοπός των· οὗτοι εἶναι οἱ καλλίτεροι προπαγανδισταὶ εἰς τὸ νὰ πείσωσι καὶ ἄλλους πολλοὺς εἰς τὸ νὰ αὐταπατῶνται. Ἀγωνίζονται οὕτω πρὸς ἀπόκτησιν τῆς ἐξουσίας, θυσιάζοντες καὶ πᾶσαν ἠθικὴν ἀρχήν, τὸ ὁποῖον ἐντρέπονται νὰ πράξωσιν ὅσοι δὲν κατόρθωσαν νὰ αὐταπατηθῶσι.
Σκοπὸς δὲ τῆς ἀποκτήσεως τῆς ἐξουσίας εἶναι ἡ ἱκανοποίησις τοῦ ἐγωκεντρισμοῦ ἑκάστου ἀνθρώπου, ἡ ἐξασφάλισις ἠθικῆς καὶ ὑλικῆς ὑπεροχῆς, καὶ ἴσως-ἴσως, κατὰ βάθος, ἡ ἀπαλλαγὴ ἀπὸ τοῦ φόβου τὸν ὁποῖον ἐμπνέουσιν οἱ ἄλλοι, ἡ δυσπιστία πρὸς πάντα ἄλλον πλὴν ἑαυτοῦ.»
Πιὸ σύντομα, μὲ μόλις δέκα λέξεις: « … πάντων δ᾽ αὐτῶν αἴτιον ἀρχὴ ἡ διὰ πλεονεξίαν καὶ φιλοτιμίαν … »

Reply
admin 11 June 2019 at 16:24

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί και να είναι ευγενής. Δεν είναι υποχρεωτικά ανάγωγος. Εσείς όμως όταν διαφωνείτε, είστε ανάγωγος. Δεν αλλάζετε εύκολα σ’ αυτό.

Δεν υπέστη καμία βλάβη κανείς επειδή έγραψα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στη Μακεδονία κατά 14% ενώ έπεσε κατά 13.3%. Τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν σωστά. Έχει και η υπερβολή το όριό της.

Στο άρθρο η αναλογία κερδών της ΝΔ σε σχέση με πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με βάσει τα ποσοστά. Ο επανυπολογισμός εδώ έγινε με τα δικά σας στοιχεία με βάση τις ψήφους. Το συνολικό των εγκύρων διαφέρει, άρα η αναλογία δεν μπορούσε να είναι η ίδια. Το μήνυμα όμως είναι το ίδιο. Το 1-2 και 1-5 βάσει ποσοστών (έστω με το λάθος να είναι λίγο αλλαγμένο και να είναι 1-4.5 ή κάπου τόσο). Ενώ με βάσει τις ψήφους είναι 2-3 και 2-5. Η διαφορά είναι πάλι εμφανής και στατιστικά σημαντική, και μάλιστα ταιριάζει με τα άλλα, συνοδευτικά, αποτελέσματα που σας έδωσα στην περιφέρεια και στον Δήμο, τα οποία μάλιστα χλευάσατε. Αγνοήσατε και τον συνοδευτικό χαρακτήρα τους και πολύ περισσότερο το «ποιοτικό» συμπέρασμα που είναι ότι υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που δεν έχει πεισθεί (καλώς ή κακώς) από τη στάση της ΝΔ στις Πρέσπες και την ζητάει σκληρότερη. Δεν λέμε για το καλώς ή κακώς, λέμε για το τι συμβαίνει.

Ως προς τα υπόλοιπα διαφωνώ. Δεν βλέπω κανένα από τα 40 (όχι «και βάλε») κόμματα να προσβλέπει στη νομή της εξουσίας που εκμεταλλεύτηκε ο Καμμένος. Το κάθε κόμμα είχε μία δική του θεώρηση των πραγμάτων. Ο Καμμένος βρισκόταν ήδη στη νομή εξουσίας από τη δεκαετία το 1990. Απλά ζητούσε μεγαλύτερη. Και προσωπικά όχι μόνο δεν με έπεισε ποτέ, αλλά πάντοτε τον θεωρούσα αναξιόπιστο. Επιστρέφω στο θέμα. Έχουν λοιπόν άλλους λόγους οι σχηματισμοί, ειδικά όσοι προέρχονται από ανθρώπους 100% εκτός των συνήθων υπόπτων, της πολιτικής σκηνής δηλαδή. Δεν αποδέχομαι με τίποτα το συμπέρασμά σας λοιπόν. Εάν ήταν έτσι, δεν θα έπαιρναν 18% τα κόμματα εκτός Βουλής (πέραν του 3% του Βαρουφάκη), αλλά ούτε 1.8%. Δεν θα έπειθαν κανέναν.

Reply
Ελευθέριος 11 June 2019 at 18:32

Αγαπητέ Ανδρέα,

τζάμπα κατά τη γνώμη μου χαραμίζεις το χρόνο σου να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τον παλιό γνώριμο και μη εξαιρετέο στο Αντίβαρο, Γεώργιο Ιακώβου Γεωργάνα! Ο άνθρωπος κινείται συνεχώς σε κινούμενη άμμο, δεν είναι σε θέση να αρθρώσει άποψη που να έχει μια ακολουθία σκέψεων, έναν ειρμό, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί συζήτηση. Έχοντας βαρεθεί ως φαίνεται και ο ίδιος να επαναλαμβάνει το γνωστό μονότονο τροπάριό του περί “εξύπνων και κορόϊδων” απεμπόλησε και αυτό το όνομά του, παίρνοντας το όνομα του πατέρα του κι από Γεώργιος του Ιακώβου έγινε μπαρμπα Γιώργος Ιακώβου, νομίζοντας ο εμμανής θα ξεφύγει έτσι από τα άσχημα συναισθήματα που στοιβάζονται μέσα του και τον κατακλύζουν.

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 11 June 2019 at 20:00

Ὁ λόγος ποὺ υπάρχει « … μία μερίδα του κόσμου που δεν έχει πεισθεί (καλώς ή κακώς) από τη στάση της ΝΔ στις Πρέσπες και την ζητάει σκληρότερη … » εἶναι διότι ὑπάρχουν οἱ πατριδοκάπηλοι ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι ἡ τυχὸν σκληρότερη στάση θὰ εἶναι δίχως κόστος γιὰ τὴν Ἐλλάδα. Εἶναι, λοιπόν, τὸ καθῆκον ὅσων εἶναι πατριῶτες νὰ πληροφοροῦν τὸν κόσμο καὶ γιὰ αὐτὴν τὴν δυσάρεστη πραγματικότητα. Ὄχι νὰ τοῦ τὴν κρύβουν. Ἄλλο ὅτι μιὰ τέτοια εἰλικρίνεια κοστίζει σὲ ψηφαλάκια. Σαφῶς καὶ δὲν πρόκειται νὰ πείσουν ὅσυς δὲν θέλουν νὰ ἀκούσουν, ἀλλὰ θὰ εἶναι ἐν τάξει μὲ τὴν συνείδησή τους. Καί, ἂν ἦταν γνησίως εὐσυνείδητοι, θὰ ἔλεγαν στὸν κόσμο ὅτι, χωρὶς σημαντικὲς θυσίες, ἡ πατρίδα μας θὰ εἰσπράξῃ κι ἄλλες, κι ἄλλες ταπεινώσεις. Ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν (καὶ ὄχι «οἱ Πρέσπες») εἶναι, λογικῶς, μόνον ἡ ἀρχή.

Νὰ θυμίσω ὅτι δὲν γράφω μὲ τὸ πλῆρες ὄνομά μου ὄχι ἀπὸ ἐπιλογή, ἀλλὰ διότι ὁ διαχειριστὴς τοῦ ἱστοτόπου ἔχει δώσει ὑπεργολαβία τὴν λογοκρισία τῶν σχολίων σὲ κάποιους ἀνώνύμους καὶ ἀγνώστους λογοκριτές, οἱ ὁποῖοι ἔτσι ἀπέκτησαν τὸ δικαίωμα νὰ ἀποκλείουν ἀπὸ τὰ σχόλια ὡρισμένα ὀνόματα χωρὶς νὰ δίδουν λόγο τῶν πράξεών τους σὲ κανένα, οὔτε, πλέον, νομίζω, στὸν διαχειριστὴ τοῦ ἱστοτόπου.

Reply
Ελευθέριος 11 June 2019 at 20:22

Κι αλλοίμονο τι θ’ απογίνουμε οι δυστυχείς, αν στερηθούμε κι αυτών των εμβριθών αναλύσεων του Γεωργίου, που εξ’αιτίας, πανάθεμά τους, των αφανών λογοκριτών, μετέτρεψε σε σκέτο Γιώργος!
Σημάδι κι αυτό κατάπτωσης και παρακμής που από τη γραμμή του Ιωάννη Μεταξά περάσαμε στη γραμμή του Γιάνη Βαρουφάκη!

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 12 June 2019 at 08:49

Τί φοβερὸ πρᾶγμα νὰ λείπῃ ὀλοτελῶς ἡ ἔμπνευσις καὶ ἠ πρωτοτυπία καί, ἐν τούτοις, κάποιος νὰ ἐπιμένῃ νὰ γράψῃ τὴν μπαρούφα του.

Reply
admin 12 June 2019 at 12:40

Επιτέλους, να και ένα σχόλιο επί της ουσίας.

Γράφετε
«Ὁ λόγος ποὺ υπάρχει « … μία μερίδα του κόσμου που δεν έχει πεισθεί (καλώς ή κακώς) από τη στάση της ΝΔ στις Πρέσπες και την ζητάει σκληρότερη … » εἶναι διότι ὑπάρχουν οἱ πατριδοκάπηλοι ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι ἡ τυχὸν σκληρότερη στάση θὰ εἶναι δίχως κόστος γιὰ τὴν Ἐλλάδα. Εἶναι, λοιπόν, τὸ καθῆκον ὅσων εἶναι πατριῶτες νὰ πληροφοροῦν τὸν κόσμο καὶ γιὰ αὐτὴν τὴν δυσάρεστη πραγματικότητα. Ὄχι νὰ τοῦ τὴν κρύβουν»

Άρα πρώτον παραδέχεστε ότι πράγματι δεν έχει πεισθεί ο κόσμος. Άρα, όσα λέγατε πιο πάνω στην προσπάθειά σας να ακυρώσετε αυτό το συμπέρασμα, πάνε στον βρόντο. Ευχαριστώ για το αμοιβαίο χάσιμο χρόνου.

Τώρα. Λέτε ότι υπάρχει μεν, αλλά το αποδίδετε στο ότι «οι πατρδικάπηλοι» (τελικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να χάσετε το χούι σας να επιτίθεστε με χαρακτηρισμούς, οι οποίοι τελικά είναι προσβλητικοί για τον εαυτό σας και μόνο) «κρύβουν το κόστος για την Ελλάδα».

Πείτε μας λοιπόν εσείς που δεν είστε «ο πατριδοκάπηλος», ποιο είναι το κόστος για την Ελλάδα, αν μία κυβέρνηση της ΝΔ αποκτήσει την πολιτική βούληση να επιχειρήσει να ανατρέψει τις Πρέσπες. Πριν απαντήσετε, διαβάστε προσεκτικά το άρθρο του Αγ. Συρίγου στην Καθημερινή (προς το οποίο παραπέμπω εδώ http://www.antibaro.gr/article/23181 ) όπου λέει ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση», αλλά δεν το απορρίπτει ως αδύνατον. Θα ήθελα πολύ να μας πείτε ποιο είναι το κόστος. Χωρίς χαρακτηρισμούς παρακαλώ προς τους συνομιλητές σας. Ξέρω ότι σας ζητάω κάτι δύσκολο.

Ως προς το δεύτερο σκέλος, τελικά είστε απίθανος τύπος. Άκου λέξεις «υπεργολαβία, λογοκρισία, ανώνυμους και αγνώστους λογοκριτές, δικαίωμα να αποκλείουν ονόματα χωρίς να δίδουν λόγο σε κανέναν». Συγγνώμη, αλλά όλα αυτά είναι ανοησίες. Σας το είπα και όταν προέκυψε το θέμα. Πρόκειται για το akismen που το χρησιμοποιούν όλοι οι ιστοχώροι του κόσμου, δεύτερον η δουλειά τους είναι αποτελεσματική, τρίτον δεν αποκλείουν ορισμένα ονόματα (αυτό είναι δική σας ιδέα, σας το απέκλεισα, αλλά –ως συνήθως- δεν με ακούσατε και πιστεύετε τις φαντασιώσεις σας). Δεν αποκλείουν ονόματα χρηστών. Η θεώρηση ως σπαμ βασίζεται στην ip διεύθυνση του χρήστη και στο περιεχόμενο (σύνδεσμοι, λέξεις κλπ). Το να έχει θεωρηθεί ένα σχόλιο ως σπαμ και να παραμένει στη λίστα των σπαμ από την οποία δεν το έχει αφαιρέσει ο διαχειριστής (επειδή δεν το έχει προσέξει) είναι επιβαρυτικό για τον ίδιο χρήστη ΟΧΙ βάσει του ψευδωνύμου, αλλά βάσει της ip διεύθυνσης. Είναι αστείο να νομίζετε ότι με την ίδια ip διεύθυνση, αλλά διαφορετικό όνομα ξεγελάτε τον αλγόριθμο του akismet. Δεν συμβαίνει αυτό. Σας το ξαναείπα, αλλά με αγνοήσατε. Εν πάση περιπτώσει, δεν με ενδιαφέρει εμένα το όνομα. Το ύφος σας είναι ιδιάζον και αναγνωρίσιμο ό,τι και να γράψετε. Ας επιστρέψουμε στην ουσία.

Reply
Ελευθέριος 12 June 2019 at 19:11

Ώστε “έμπνευσις και πρωτοτυπία” κατά μπαρμπα Γιώργο, συνιστά το “πατριωτικό” σκληρό καθήκον που αυτοεπαίρεται πως έχει και ο ίδιος επωμιστεί να μας συμβουλεύει (μαζί με τους Κοτζιά, Κατρούγκαλο, Σημίτη κ.α.), – έτσι εξηγείται και η ανεξάντλητη παρουσία του στο σχολιασμό του Αντίβαρου και άλλων μέσων – ότι η Ελλάδα προκειμένου να μην υποστεί κι άλλες ταπεινώσεις, θα πρέπει να υποβληθεί σε “ακόμη περισσότερες και σημαντικές θυσίες”. Δηλα δή επι της ουσίας, να παραχωρήσει σε κλεπταποδόχους κι αδηφάγους γείτονες, κυριαρχικά της δικαιώματα ή να μην κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων.
Οι προαναφερόμενοι πολιτευτάκηδες, βγαίνουν κινδυνολογώντας με δηλώσεις τους, ως σημαιοφόροι της συνθηκολόγησης και του συμβιβασμού, θέτοντας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τέτοιους γείτονες τα πάντα, όνομα, ιστορία, γλώσσα, συνοριακές διαφορές, “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, συνεκμετάλλευση πόρων ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ και δεν συμαζεύεται, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πολιτικές τους της ευκαμψίας και του εθνομηδενισμού κι απο την άλλη να πολιτεύονται εκ του ασφαλούς και αζημίως. Η αρχή σε αυτόν τον κατήφορο έγινε το 1997 στη Μαδρίτη με κυβέρνηση Σημίτη, αλλά η μεγάλη ζημιά ήταν το 1999 στο Ελσίνκι, όπου η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε την ύπαρξη συνοριακής διαφοράς, ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς ότι υφίστανται “γκρίζες ζώνες”.
Αλλά ο ευπειθής Γεώργιος, τι λόγους έχει να συμπορεύεται με αυτούς τους “πατριώτες”, ένας θεός κι η γκλάβα του το ξέρει.
Eίναι που τον έπιασε ο πόνος μην πάθουμε τα χειρότερα ή “ἁπλῶς τε πολλῆς εὐηθείας, ὅστις οἴεται τῆς ἀνθρωπείας φύσεως..”;

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 13 June 2019 at 22:36

Πρῶτον, τὴν ὅποια μαρτυρία τοῦ συμβιβασμένου μὲ τὴν ἐθνομηδενιστικὴ καὶ προδοτικὴ Νέα Δημοκρατία Συρίγου δὲν μπορεῖτε νὰ τὴν ἐπικαλῆσθε «οἱ ἀποσυνάγωγοι σεῖς». Ἀφοῦ ἐμπράκτως ἀποκηρύξατε τὴν στάση του νὰ εἶναι ὑποψήφιος μὲ τὴν Νέα Δημοκρατία, δηλαδὴ νὰ ἀνεχθῇ τοὺς Ψαριανοὺς καὶ τοὺς παρομοίους, μὲ τὴν δική σας ἐπιλογὴ νὰ ἀντιπολιτευθῆτε τὴν ΝΔ, ἀφῆστέ τον ἥσυχο.
Δεύτερον, οἱ θυσίες γιὰ τὶς ὁποῖες γράφω εἶναι ἀρκετὰ πιὸ μεγάλες ἀπὸ ὅσο φαντάζεσθε. Πρέπει νὰ ἐγκαταλείψουμε τὸ κράτος τρακαδόρο-ζητιάνο-ἐπαίτη-διακονιάρη. Πρᾶγμα πού σημαίνει νὰ μήν πληρώνουμε χαριστικὰ έπιτόκια γιὰ τὶς ὀφειλές μας, ἀλλὰ ἐπιτόκια τῆς ἀγορᾶς. Νὰ ξεπληρώσουμε τοὺς ξένους φορολογουμένους καὶ νὰ ἀναχρηματοδοτήσουμε ὅλο τὸ χρέος μας ἀπὸ τὴν ἐλεύθερη ἀγορά. Ἀλλιῶς, θὰ εἴμαστε μονίμως στὸ ἔλεος τῶν δανειστῶν μας. Ἡ ἀπεξάρτηση σημαίνει ἕνα περίσσευμα περίπου 10 δισεκατομμυρίων εὐρὼ τὸν χρόνο, δηλαδὴ 4,5% τοῦ ΑΕΠ πέραν τοῦ σημερινοῦ. Αὐτὸ σημαίνει ἀπόλυση δεκάδων χιλιάδων κοπριτῶν πού, ὄχι μόνον δὲν δουλεύουν, ὄχι μόνον τρῶνε, ἀλλά, κατὰ Μακρυγιάννη, «δὲν ἀφήνουν καὶ τοὺς ἄλλους νὰ δουλέψουν». Μόνον πού ψηφίζουν κιόλας. Δὲν ζεῖτε στὴν Ἑλλάδα, ἀλλὰ καὶ ἡ Ἀγγλία, ἀπὸ ὅσο ξέρω, καθόλου δὲν ὑστερεῖ σὲ τεμπλεχανεῖα.
Τρίτον, περὶ λογοκρισίας, ἐκεῖνο ποὺ ξέρω εἶναι ὅτι, στὸν ἱστοτόπο σας, σχόλιο μὲ τὸ πλήρες ὄνομά μου τὸ τρώει ἡ μαρμάγκα χωρὶς ἐξηγήσεις καὶ χωρὶς κανένα δικαίωμα προσφυγῆς, ἐνῶ μὲ τὸ περικεκομμένο ὄνομα περνᾷ. Δέχομαι, πάντως, ὅτι μπορεῖ νὰ χάβετε ἀφελῶς, νὰ πιστεύετε καὶ νὰ ἀναπαράγετε τὶς ψευτιὲς πού γράφουν οἱ σκοτεινοὶ καὶ ἀδιαφανεῖς γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι λογοκριταί. Λογικὸ τὸ ἐνδεχόμενο, ἀφοῦ σᾶς ἔπιασε κορόϊδο μέχρι καὶ ὁ Ζουράρης, ποὺ φώναζε ἀπὸ μίλλια ὅτι εἶναι κάλπης … Ἀφῆστε νὰ σώσῃ τὴν ΝΔ κανένας ἄλλος.

Reply
Δεξιός 15 June 2019 at 09:41

Προσωπικά, ελπίζω πάντως να μην ευσταθούν οι καταγγελίες του αξιότιμου κ.Γεωργάνα τα σχόλια του οποίου πάντοτε θεωρούσα πως πραγματικά κοσμούν αυτόν τον χώρο διαλόγου με την καλλιέπεια της γραφής τους και με την νοητική εμβρίθεια του περιεχομένου τους που μορφοποιούν έναν λόγο βαθιά πολιτικό, παρά το ενίοτε αιχμηρό προσωπικό ύφος που, όμως, είναι προφανές σε κάθε παρατηρητή πως σε κάμία περίπτωση δεν ξεπερνά εκείνο το ερεβώδες χάσμα ανάμεσα στην αγένεια και την ειλικρινή αγωνία ενός πνευματικού ανθρώπου για τον τόπο.
Δέχομαι λοιπόν τις εξηγήσεις που δόθηκαν. Θα έχανα κάθε εκτίμηση για ένα ιστολόγιο το οποίο πραγματικά (εξακολουθώ να) πιστεύω πως παρέχει συνθήκες απόλυτης ελευθερίας διαλόγου. Διότι, εκτός όλων των άλλων, γενικά μιλώντας, δεν μπορώ να θεωρήσω νοητό να έχει δικαίωμα λόγου, για παράδειγμα, το κάθε ψευδώνυμο ορφανό των ηττημένων που κρατά από την ίδια εκείνη φάρα που οι αντι-κομμουνιστές της σημερινής ΝΔ έστειλαν στο πολιτικό και κοινωνικό απόπατο, εκεί που είναι η φυσική θέση της Αριστεράς δηλαδή, και όχι ένας Δεξιός Συντηρητικός διανοούμενος.

Reply
Ελευθέριος 15 June 2019 at 11:22

Οπότε Ανδρέα αν δεν κατάλαβες, κι εσένα κι όποιον άλλο τολμά να κάνει κριτική “εκτός συναγωγής”, θα τον φάει η μαρμάγκα”!
Η παγίδα αργού θανάτου που οι δανειστές επέβαλαν στην Ελλάδα σε όλο τον μεταμνημονιακό μονόδρομο που υπηρέτησε η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα και που την ίδια βεβαίως θα επανυπηρετήσει η επερχόμενη της ΝΔ, δεν του αρκεί. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου, οι δεσμεύσεις για υπερβολικά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% που βυθίζουν την ελληνική οικονομία, αλλά και τις άλλες λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες-μέλη σε καθήλωση διαρκούς λιτότητας και ύφεση, του φαίνονται ψίχουλα, θέλει σε αυτά να προσθέσει άλλα 4,5%,! Γερμανικότερος του Σόϊμπλε, αδυνατεί να δεί ο ανοικονόμητος, ότι αυτή ακριβώς η κοντόθωρη γραφειοκρατική πολιτική του ευρωιερατείου, τον μόνο που ωφελεί πρόσκαιρα είναι τη Γερμανία, με τον οικονομικό εθνικισμό της που τα θέλει όλα δικά της, αλλά αποδομεί ολόκληρη την ΕΕ με πιό χτυπηκό μέχρι στιγμής παράδειγμα το Brexit.
“Για όλα φταίει το κηφηναριό”! Αυτό είναι το περισπούδαστο “εμβριθές” συμπέρασμα και ο “βαθύς πολιτικός λόγος” του πνευματικού ανδρός, αξιότιμου Γεωργάνα-Ιακώβου, κατα κόσμον “Γιώργος” που διακρίνεται από “ειλικρινή αγωνία για τον τόπο”. –
Γειά σου μπαρμπα Γιώργη με το κλαρίνο σου!
https://www.youtube.com/watch?v=QnivJr7_h7w

Reply
Δεξιός 15 June 2019 at 15:27

Πάντως το περισπούδαστο συμπέρασμα σίγουρα δεν μπορεί να εκφράζεται από τις ηττημένες αντιμνημονιακές ασυναρτησίες διαφόρων συμμοριτών και μάλιστα το 2019, την στιγμή δηλαδή που οι ομόσταυλοί τους οι οποίοι τις εξέφραζαν πολύ πειστικότερα αυτών, έφτυσαν κατάμουτρα τους δίποδους οπαδούς τους που προηγουμένως έγλειφαν, όπως τους άξιζε, και άρχισαν να γλείφουν εκεί που έφτυναν όπως άλλωστε έκαναν πάντα στην Ιστορία τους, από την Βάρκιζα ακόμα όταν τους βάλαμε εμείς το κεφάλι κάτω στο χώμα για να γλείψουν το ελληνικό έδαφος (όπως φυσικά και μετά το ’49). Και έχετε να φάτε ακόμα καλά. Τώρα αρχίζουν τα καλύτερα.

Reply
Ελευθέριος 15 June 2019 at 18:11

Ο σκύλος γαυγίζει εκεί που τον ταϊζουν. Ο σκύλος. Όχι και η ουρά του όμως. Όσο και να κουνιέται δεν μπορεί να δαγκώσει και κυρίως δεν μπορεί να εκληφθεί καν για πόδι!

https://www.youtube.com/watch?v=K_Zzt9X_pcg

Reply
admin 16 June 2019 at 12:51

προς κ. Γεωργάνα,

αντί να λέτε και να ξαναλέτε ότι σχόλια με το πλήρες όνομά σας κόβονται αυτόματα και χωρίς έλεγχο, ενώ εγώ σας λέω ότι αυτό συνέβη μία φορά από το άκισμετ κι εσείς το δέσατε κόμπο ότι συμβαίνει συνέχεια, γιατί δεν δοκιμάζετε να το ξανακάνετε για να διαπιστώσουμε όλοι αν όντως συντρέχει κάτι τέτοιο;

Ως προς τα λοιπά: σέβομαι και τιμώ τον κ. Συρίγο. Τον θεωρώ αξιόπιστο και σοβαρό άνθρωπο.

Δεν συμφωνώ με το άνοιγμα της ΝΔ στους συγκεκριμένους.

Αυτά τα δύο είναι σχετικά απλά πράγματα, εύκολα κατανοητά και δεν χρειάζονται ούτε πολύπλοκες ερμηνείες. Είναι δε και ανεξάρτητα μεταξύ τους. Μόνο οπαδικού τύπου σκεπτικάμπορούν να τα βρουν αντικρουμένα.

Reply
Πατριώτης 16 June 2019 at 13:27

Ανδρέα, ειλικρινά απορώ γιατί χάνεις τον καιρό σου ασχολούμενος μ’ αυτόν τον τύπο. Τότε σάς είχα καλέσει (τούς διαχειριστές) να πάρετε θέση, αλλά κωφεύσατε. Λουστείτε τον τα τώρα.

Reply
Γιάννης Ιωαννίδης 22 June 2019 at 15:54

Κε Σταλίδη, η επιτυχία σας στις ευρωεκλογές ήταν αναμενόμενη. Επιτρέψτε μου όμως να εισηγηθώ να είσθε υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές και δη στον τόπο καταγωγής σας, με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του κ.Τζήμερου. Επειδή είσθε ανιδιοτελέστατος και αγνός πατριώτης, είμαι βέβαιος ότι, παρά τις αναμενόμενες επιφυλάξεις σας, θα προβληματισθείτε. Εγώ πάντως περιμένω με χαρά την υποψηφιότητά σας, επισημαίνοντας ότι και άλλα σοβαρά πρόσωπα από τον πατριωτικό χώρο ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους και δεν θα διστάσουν να θέσουν υποψηφιότητα με το συγκεκριμένο κόμμα. Επισημαίνω περαιτέρω ότι, η διαφωνία των πατριωτών με την ΝΔ έγκειται στον κυβερνητικό βίο και πολιτεία της, κατά την περίοδο 2004-2009 (περισσότερο) και 2012-2014 (λιγότερο) και στην ατολμία του πολιτικού της λόγου σε συγκεκριμένα ζητήματα. Σε καμία δε περίπτωση δεν συμμεριζόμεθα την κανταφική, τριτοκοσμική, παπαδοπουλική, μεταξική, παλαιοημερολογιτική, αντιευρωπαϊκή και αντισημιτική ρητορική των ψεκασμένων κομμάτων της ακροδεξιάς, έναντι των οποίων ασφαλώς προτιμητέα είναι η Ν.Δ. Μη ακροδεξιά δε πατριωτικά κόμματα, αλλά όχι ψεκασμένα, είναι, κατά την γνώμη μου μόνον η Νέα Δεξιά (δεν θα κατέλθει) και η Δημιουργία (θα κατέλθει). Για την Ελεύθερη Πατρίδα έχω την άποψή μου (αρνητική), αλλά δεν έχει νόημα να την αναλύσω, μετά την απόφασή της να μην κατέλθει στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Reply
Δεξιός 22 June 2019 at 18:13

“Επισημαίνω περαιτέρω ότι, η διαφωνία των πατριωτών με την ΝΔ έγκειται στον κυβερνητικό βίο και πολιτεία της, κατά την περίοδο 2004-2009 (περισσότερο) και 2012-2014 (λιγότερο)”

Πολύ σωστά, αλλά θεωρώ πως η διαφοροποίηση της διαφωνίας μεταξύ των δύο περιόδων δεν μπορεί να περιγραφεί μόνο με όρους “περισσότερο” και “λιγότερο”. Μιλάμε, οι δύο περίοδοι διαφέρουν όσο διαφέρει η Άκρα Αριστερά (=ΣΥΡΙΖΑ) από την πραγματική Δεξιά, που κυριαρχεί στην σημερινή ΝΔ. Δεν λέτε καλύτερα πως ευτυχώς που δεν υπάρχουν πια καραμανλικοί στην ΝΔ; Και όσοι, τέλος πάντων, υπάρχουν (ακόμα), θρασύδειλοι και αναξιοπρεπείς όπως ήταν πάντα όλοι οι ακροαριστεροί, χειροκροτούν φιμωμένοι τους πραγματικούς Δεξιούς που κάνουν κουμάντο στο κόμμα, την ίδια στιγμή που αυτοί οι ίδιοι πραγματικοί Δεξιοί εξακολουθούν να τους χλευάζουν και τους βρίζουν, ξεκάθαρα, σε κάθε πατριωτική, Δεξιά και αντι-κομμουνιστική πολιτική τους ομιλία.

Τέλος πάντων, εγώ πάλι θα προτείνω σε όλους τους πατριώτες, δηλαδή σε όλους τους Φιλελεύθερους Δεξιούς ή Συντηρητικούς Δεξιούς, να στηρίξουν την ΝΔ παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχουν (που τις αντιλαμβάνομαι απολύτως). Ειδικά σε αυτές τις εκλογές, κάθε ψήφος που δεν δίδεται στην ΝΔ δίδεται, τελεολογικά, στην Άκρα Αριστερά (=ΣΥΡΙΖΑ).

Reply
NF 22 June 2019 at 20:37

Δεξιε, Δεξιε!

Σου εχω δυσαρεστα νεα. Ο Κουλης εβαλλε στην 4η και εκλογιμη θεση του ψηφοδελτιου επικρατειας τον συμβουλο του σε θεματα “Στρατηγικης Επικοινωνιας” Τ. Θεοδωρικακο. Τι ειναι αυτος; Πρωην σημιτοφύλαξ, δεξι χερι του Λαλιώτη, και -κρατησου- ,πρωην γενικος γραμματεας της ΚΝΕ το 1989-1991 !!!!!!!
Θα τον κανει λενε και Υπουργο!
Δεν εφτανε η Κ.Μαρκου, ο Τατσοπουλος, η Καλυψω Γουλα και οι λοιποι αριστεριστες που περιμαζεψε, τωρα και αυτος. Αυτο πια ξεπερναει τα ορια.
Άντρο κομμουνιστων κατεντησε η ΝΔούλα!!!!!!!!!

Reply
Δεξιός 22 June 2019 at 21:23

Καλά, η αποκολοκύνθωση ορισμένων “πατριωτών” έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν μπορούν πια να αρθρώσουν ούτε καν την σωστή κριτική. Αλλά, θα μου πεις, με κάτι τέτοιους, δυστυχώς, κυβέρνησε αυτόν τον τόπο, το 2004, ένας Τσίπρας πριν τον Τσίπρα. Δεν τους πειράζει, τους “πατριώτες”, το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο φιγουράρει μια πρώην υπουργός του Τσίπρα-πριν-τον-Τσίπρα, εναντίον της, ιδεολογικά εντελώς Αριστερής, πολιτικής της οποίας αγωνίστηκε και αυτή η ιστοσελίδα. Αυτό δεν τους πειράζει ώστε να μου το τρίψουν στην μούρη οπότε εκεί πράγματι αυτή η κριτική θα με πείραζε. Για να δούμε “πατριώτη” θα την βρεις ποια είναι, ή δεν θεωρείς την υποψηφιότητά της προβληματική;
Διότι με τέτοιους “πατριώτες” σαν εσένα πραγματοποιήθηκε η ιστορική προσβολή να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο η ξεπλυμένη Αριστερά και ο συμμοριτισμός που την συνοδεύει. Και αντί να κάνετε αυτήν την ορθή Δεξιά κριτική που αναγκάζομαι να κάνω εγώ ο ίδιος, σας πειράζει μια σειρά ανθρώπων που πολιτικά συγκαταλέγονται στην κατηγορία του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ενός από τους μεγαλύτερους πολιτικούς νόες και πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Γνωρίζεις “πατριώτη” ποιά είναι η κατηγορία αυτή;

Ποιός είναι ο πιο σκληρός Δεξιός;
Ο πρώην κομμουνιστής.

Προφανώς “πατριώτη” για αυτό σε πειράζουν όλοι αυτοί. Και πολύ καλά κάνουν. Η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα από τους πρώην κομμουνιστές. Έχει πρόβλημα από τους νυν κομμουνιστές που παριστάνουν τους Δεξιούς.

Reply
ΝF 23 June 2019 at 05:57

Δεξιε, δεξιε!

Ξυπνα! Ο Χ. Λαζαρίδης τουλαχιστον ανενηψε, ενω οι προαναφεθέντες αριστεριστες ειναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!!!
Παραμενουν hard core αριστερισται!

Ο Κουλης πηρε τον Ψαριανο και τη Μαρκου (τεως ΚΚΕ εσωτερικου), πηρε την Καλυψω Γουλα, πηρε και τον ψυχάκια Τατσόπουλο. Και εχει ως κολλητο του μυστικοσυμβουλο τον τεως γ.γ. της ΚΝΕ!
Δεν μενει παρα να παρει τον Καρανίκα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Σφηκοφωλιά κομμουνιστων η ΝΔ, χειροτερη και απο την προδικτατορικη ΕΔΑ!

Reply
Δεξιός 23 June 2019 at 19:07

Εξακολουθείς να μην απαντάς για την υπουργό του Τσίπρα του 2004, δηλαδή του τότε γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν σε πειράζει αυτό. Διότι εμένα προσωπικά αυτό είναι που με ενόχλησε στην ΝΔ και στις επιλογές του Μητσοτάκη. Αυτό που ενοχλεί κάθε πραγματικό Δεξιό δηλαδή.
Βεβαίως εξακολουθώ να ψηφίζω ΝΔ διότι υπάρχουν και άλλοι… αριστερισταί που συμπαθώ πολύ. Να, για παράδειγμα, αφού σε ενδιαφέρουν τόσο τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δες και δυο υποψήφιους βουλευτές πραγματικά hard core αριστεριστές:

https://www.youtube.com/watch?v=J5hxm7NueMg&t

Reply
Ελευθέριος 24 June 2019 at 20:47

Είναι τέτοια η “εξυπνάδα” του στενού συμβούλου του Μητσοτάκη με την προϋπηρεσία στο ΚΚΕ που δική του ιδέα λέει ήταν, η επίθεση που επεφύλαξε η Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπο του υπουργού εθνικής άμυνας ναύαρχου Αποστολάκη όταν ανέλαβε καθήκοντα, με το επιχείρημα ότι σε αυτή τη θέση έβαζε στρατιωτικούς μόνον η χούντα!
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, τη στερεοτυπία της σκέψης του πρώην Κνίτη με αυτού του είδους τις φτηνές και κομπλεξικές αντιπολιτευτικές επινοήσεις, ή τη βλακεία του αρχηγού να αποδέχεται τέτοιες εισηγήσεις;
Μπράβο Κούλη, όλοι με μια ψυχή στη γραμμή που χάραξε “ο μεγάλος πολιτικός νόας” (διάβαζε βόας – όλα τα σφάζει, όλα τα καταπίνει) Χρύσανθος Λαζαρίδης!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.