Απαραίτητη γνώση… τουρκικής για να προσληφθείς στην ΕΡΤ!!!

Σάλος έχει προκληθεί στην Θράκη, που αναμένεται να πάρει και τον δρόμο για την Βουλή, από την απίστευτη απαίτηση που υπάρχει στην προκήρυξη της ΕΡΤ για την πρόσληψη των δημοσιογράφων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορά 171 συνολικά δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων δύο θέσεις αφορούν και το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κομοτηνής.


1418


Το ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι αυτό. Το ενδιαφέρον είναι ότι με βάση την προκήρυξη, απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει την θέση ένας υποψήφιος στην Θράκη πέρα όλων των άλλων προϋποθέσεων  είναι να μπορεί να πιστοποιήσει ότι γνωρίζει άριστα την… τουρκική γλώσσα.

Γεγονός είναι ότι η ΕΡΑ Κομοτηνής διαθέτει τουρκόφωνο πρόγραμμα για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ωστόσο όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτό καλύπτεται επαρκέστατα από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση ότι και για τους δύο δημοσιογράφους που πρόκειται να προσληφθούν στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό απαιτείται η γνώση της… τουρκικής.


Για το θέμα έβγαλε ήδη ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΛΑΟΣ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές του κόμματος θα το φέρουν και στη Βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον αναπληρωτή του και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ Τηλέμαχο Χυτήρη αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που είναι και βουλευτής Ροδόπης.


Παράλληλα, οι εφημερίδες της Θράκης “βράζουν” με αυτήν την πρωταφανή απαίτηση στην προκήρυξη, η οποία είναι ανηρτημένη και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Και αναρωτιούνται: την ΕΡΤ αφορά η προκήρυξη ή το TRT;


http://www.star.gr/media/65757

.

One comment

  1. >Και αναρωτιούνται: την ΕΡΤ αφορά η προκήρυξη ή το TRT;< Kαι αναρωτιέμαι κι εγώ ποιο TRT, το τουρκικό ή το δικό τους, στην Θράκη; Διότι υπάρχει κι εκεί κανάλι μ’ αυτά τα αρχικά! Και ας το έχουν κατά καιρούς επισημάνει πολλοί. Το αυτί τους δεν ιδρώνει.

    Όσο για το άρθρο, πραγματικά τα σχόλια περιττεύουν. Η κυβέρνηση οφείλει μία εξήγηση, αλλά τι εξήγηση να δώσει όταν, πριν τρία χρόνια, έκαναν τα τουρκικά υποχρεωτική ξένη γλώσσα στα σχολεία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ και μετά το “μάζεψαν”, λέγοντας ότι ισχύει μόνο για την Θράκη, για την καλύτερη αλληλοκατανόηση των … δύο λαών. “Δύο λαών” και μετά τα βάζουμε με τους Τούρκους που λένε ότι έχουν 150.000 ομογενείς στην Δ. Θράκη. Σίγουρα ο γιαλός είναι ίσιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *