Σε ποια χέρια βρίσκεται η χρεοκοπημένη οικονομία της χώρας, ποιος διαχειρίζεται την ελπίδα ανάκαμψης, την προσπάθεια εξόδου από τη δεδομένη, μη διακηρυγμένη πτώχευση; Η τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομίας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στους «Νέους Φακέλους», έθετε το ερώτημα με αγχώδη ένταση.

Εικόνα αιφνιδιασμένου μαθητή σε προφορική εξέταση, πολύ μέτριου μαθητή. Που χάνει τα λόγια του, απαντάει άλλα αντ’ άλλων. Ταραγμένος, κομπιάζοντας, ενοχλημένος που εκτίθεται δημόσια. Ανίκανος έστω να υπεκφύγει, να αποφύγει με ετοιμόλογη δεξιότητα την αποκάλυψη των αδυναμιών του.

Εικόνα, περισσότερο, μικρομεσαίου κομματικού στελέχους σε επαρχιακή (πολύ επαρχιακή) οργάνωση «βάσης». Και επιστράτευε ύφος υπουργικής αυτονόητης υπεροχής, σε κωμική αντίθεση προς τη χαλαρή, ήρεμη βεβαιότητα των διάσημων στον διθενή στίβο συνομιλητών του. Δεν καταλάβαινε ότι έτσι ανέδειχνε απροκάλυπτα συμπλεγματική τη συμπεριφορά του.

Εικόνα, προπαντός, θλιβερής ανθρώπινης αλλοτρίωσης: Ατομο καταξιωμένο με δημόσιες ευθύνες, τιμές, προβολή, όμως ανίκανο να συζητήσει πρόβλημα, να παραδεχθεί πρόβλημα, να αποπαγιδευτεί από τη μονότροπη κομματική απολογητική.

Αδύνατο να αναμετρηθεί με ερωτήματα, να συγκροτήσει επιχείρημα, να τεκμηριώσει τον λόγο του. Πάλευε σπασμωδικά μόνο να υπερασπίσει την κυβέρνηση με παιδαριώδεις γενικολογίες, επαναλήψεις, πάλι και πάλι, λαϊκίστικων στερεοτύπων: «Εχουμε κάνει βήματα, δεν έχουν γίνει όλα». Και την ευθύνη για όλα, ολόκληρη, την έχουν οι κομματικοί του αντίπαλοι.

Απέναντί του τα δύο σαΐνια, οι Αμερικανοί οικονομολόγοι – άκρως διακριτικοί στην ευγενική τους συγκατάβαση γι’ αυτόν τον υπουργό Οικονομικών που έμοιαζε να σκέπτεται με κασέτα παραταξιακής πειθαρχίας. Ισως να είχαν υποθέσει ότι η συζήτηση με στέλεχος κόμματος «σοσιαλιστικού» θα τους στρίμωχνε σε απαιτήσεις για προτεραιότητες κοινωνικού κράτους, σχέσεων κοινωνίας, στόχων κοινωνικής συνοχής. Ενώ αυτός, αξιολύπητος, χτυπιόταν για να αποδείξει ότι η κυβέρνησή του είναι συνεπέστατα πειθαρχημένη στις εντολές των επιτρόπων της «ελεύθερης αγοράς». Η φυσιογνωμική έκφραση των συνομιλητών του πρόδιδε, μαζί με τη συγκατάβαση, και απορία: Πειθαρχικότερον υπήκοο και θιασώστη του αχαλίνωτου καπιταλισμού από αυτόν τον «σοσιαλιστή» υπουργό, δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν.

Σίγουρα, ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα ποσοστό ψηφοφόρων στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται ούτε την κραυγαλέα ανεπάρκεια του πρωτόπειρου υπουργού Οικονομικών ούτε την αντίφαση κόμματος «σοσιαλιστικού» να ασκεί πολιτική αχαλίνωτου καπιταλισμού. Καταπίνουν οι ψηφοφόροι απερίσκεπτα τη δικαιολογία ότι «δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, μια χρεοκοπημένη χώρα, έρμαιο των δανειστών της, είναι αναπότρεπτα υπόδουλη στους όρους που επιβάλλει το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα».

Σαθρή η δικαιολογία. Δεν χρεοκόπησε η χώρα από το κόστος του κοινωνικού κράτους, δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», όπως θέλει να υποκρίνεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η χώρα πνίγηκε στον υπέρμετρο δανεισμό που αποτόλμησαν αμοραλιστές πολιτικοί, για να εξαγοράσουν με εξωφρενικές παροχές και διορισμούς την ψήφο των πολιτών, την κραιπαλική ηδονή της εξουσίας. Το κράτος πτώχευσε, γιατί η οικονομία του καταληστεύθηκε διαδοχικά από το πράσινο, το γαλάζιο, πάλι από το πράσινο και πάλι από το γαλάζιο κομματικό κράτος. Αν το «σοσιαλιστικό» κόμμα ήθελε να πάψει να εμπαίζει την ελληνική κοινωνία με τον τίτλο του, μπορούσε να αποστασιοποιηθεί τίμια από την κλεπτοκρατία: Να διαλύσει το πράσινο κομματικό κράτος, το παρακράτος των πρασινοφρουρών και να ξαναστήσει στη χώρα θεσμούς κοινωνικού κράτους.

Να θεσμοθετήσει χωρισμό του κράτους από την κυβέρνηση, την κάθε κυβέρνηση, να αυτονομηθεί η κρατική λειτουργία από την κομματική ιδιοτέλεια, να εφαρμόζουν οι κρατικοί λειτουργοί το ξεχωριστό κάθε κυβέρνησης πολιτικό πρόγραμμα, αλλά για να υπηρετήσουν την κοινωνία, όχι την επανεκλογή του κυβερνώντος κόμματος. Και αυτή η (αυτονόητη στη δημοκρατία) κοινωνικοποίηση του κράτους να εξασφαλιστεί με θεσμικές εγγυήσεις αξιοκρατίας, καταξίωσης της ανθρώπινης ποιότητας, της δημιουργικότητας, της άμιλλας.

Ποιος εμπόδισε το «σοσιαλιστικό» κόμμα να είναι συνεπές με τις επαγγελίες του τίτλου του; Ποιος εμπόδισε το αντίπαλο στη διεκδίκηση της εξουσίας κόμμα να φιλοδοξήσει ταυτότητα και επωνυμία κόμματος «λαϊκού»; Η χρεοκοπία και ο διεθνής εξευτελισμός της Ελλάδας σήμερα έχει μία και μοναδική αιτία, ολοφάνερη και αδιαμφισβήτητη: την υποκατάσταση του κράτους από το κομματικό κράτος, την υποταγή της κοινωνίας στον ζυγό της κομματοκρατίας.

Αναπόφευκτα τραυλίζει ή γενικολογεί ανόητα ο υπουργός Οικονομίας αντιμέτωπος με τα ερωτήματα του Αλέξη Παπαχελά. «Πώς ξαναβάζουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης»; Μα είναι περισσότερο από φανερό ότι τον υπουργό Οικονομίας και τον προκλητικής ανεπάρκειας πρωθυπουργό του δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και η επανεύρεση αναπτυξιακής δυναμικής. Το μόνο που τους κόφτει είναι να περισώσουν αταλάντευτη, ακόμα και μέσα στην καταστροφή, την κομματοκρατία, να κερδίσει χρόνο εξουσίας η συντεχνία τους. Η καταιγιστική κενολογία προπαγάνδας, η μικρονοϊκή αυθυπεράσπιση που ακατάπαυστα αναμηρυκάζουν (από τα κατακίτρινης δημοσιογραφίας κρατικά κανάλια) αυτό βεβαιώνει.

Για να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης πρέπει να υπάρχει κράτος που να λειτουργεί. Για να λειτουργήσει το κράτος πρέπει να παταχθεί θεσμικά ο βιασμός του κοινωνικού σώματος από τον ασύδοτο συνδικαλισμό. Και τότε να οργανωθεί τεκμηριωμένα απροκατάληπτη αξιολογική κρίση της δημοσιοϋπαλληλίας. Με απολύσεις των περιττών, των ανίκανων, των φαύλων. Αλλά και επιτελικά σχεδιασμένη, με καθολική κοινωνική συνέγερση συντονισμένη, τη θετική, αναπτυξιακή απορρόφηση του σοκ των απολύσεων. Υπάρχουν στρατηγικές για τέτοια απορρόφηση, υπάρχουν και μυαλά για να τις οργανώσουν. Η ανασύνταξη του κράτους είναι αντιφατικό να επιδιωχθεί με άγονες θυσίες, με ευνουχισμό της δημιουργικότητας πλήθους ανθρώπων.

Επειδή τα κόμματα ταύτισαν τον διορισμό με το ρουσφέτι, ταυτίστηκε και η απόλυση με τον διωγμό, την τιμωρία. Αλλά το να λειτουργήσει παραγωγικά το κράτος με σωστή στελέχωση θα είναι για όλους μέγα καλό, ζωτική κοινωνική κατάκτηση. Και αυτή την κατάκτηση είναι αδύνατο να την καταλάβουν, να τη σχεδιάσουν, να την πραγματοποιήσουν τα κόμματα του σημερινού φαύλου πολιτικού συστήματος.

Λύση που να απελευθερώνει τη χώρα από την κομματοκρατία, δηλαδή την τυραννία και την υπανάπτυξη, μπορούμε να βρούμε; Κάποτε απειλή για τη δημοκρατία ήταν η αυθαιρεσία του λοχία. Τώρα την κατάλυση της δημοκρατίας τη σαρκώνουν τα κόμματα. Ποια είναι η λύση;
 
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_24/10/2010_419994

.

21 thoughts on “Πώς να αλλάξουμε τη ρότα;

 1. Ὁ «θιασώστης» τοῦ καπιταλισμοῦ πολύ μοῦ ἄρεσε.Μᾶλλον «θιασώτη» τοῦ καπιταλισμοῦ θέλει ὁ σεβαστός κύριος καθηγητὴς τὸν Ὑπουργὸ Οἰκονομίας.
  Ἐπὶ τῆς οὐσίας, ἀφοῦ ὁ λαὸς, κατὰ τὸν κύριο καθηγητή, εἶναι ἕνα ἀφελές κορόϊδο, ἀνεύθυνο γιὰ τὶς φαῦλες ἐπιλογές του, ἡ μόνη λύση εἶναι ἡ ἑπέμβαση τοῦ λοχία ἢ κάτι παραπλήσιο. Ὡραῖα λοιπόν, τὴν διαχείριση τὴν πῆραν οἱ δανειστὲς άπὸ τὰ χέρια τῆς κομματοκρατίας. Τί παραπονεῖται ὁ κύριος καθηγητής ; Πρώτα ἀποδεικνύει ὅτι εἴμαστε ἀνίκανοι νὰ διαχειρισθοῦμε τὶς ὑποθέσεις μας καὶ μετὰ παραπονεῖται ποὺ δὲν μποροῦμε νὰ βγοῦμε άπὸ τὴν κατάσταση αὐτή. Μὰ τὸ δεύτερο εἶναι δυσκολώτερο. Πῶς θὰ τὸ πετύχουμε ἂν δὲν εἴμαστε ἱκανοὶ οὔτε γιὰ τὸ πρῶτο ;

 2. Μα στον άνθρωπο αυτό έχουν δώσει εντολή να λέει συγκεκριμένα πράγματα. Τα υπόλοιπα τα έχουν αναλάβει άλλοι. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται μονίμως εκτός Ελλάδος δεν έχει γνώση του τί γίνεται εδώ και στην προσπάθειά του να πει αυτά που τον δίδαξαν αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου. Έχει βρει και τον μόνιμο μπαμπούλα του “αυτό γο ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση” και κάνει την δουλειά του. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να τρομοκρατείς κάποιον και να τον κάνεις να μην αντιδρά από το να του μιλάς συνεχώς για μία αόρατη εξουσία. Εκτός αυτού είναι και μία καλή δικαιολογία να να επιβάλλεις ότι σου κατέβει και να μην είσαι υποχρεωμένος να δίνεις εξηγήσεις. Έχω λοιπόν μία απορία. Αφού αυτοί οι κύριοι είναι τόσο σαΐνια στον τομέα τους όσο μας τους παρουσιάζουν, γιατί δεν έκαναν κάτι για να αποφύγουν και οι δικές τους χώρες την χρεωκοπία;

 3. Ποιοί, λέτε, ἔχουν δώσει ἐντολή ; Ἔχετε πληροφορίες ;

 4. Οι δικές μου πληροφορίες πάντως περί εντολών, καταδεικνύουν τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, μέλη της οποίας ως γνωστών είναι οι παρόντες κυβερνώμενοι, όπως ήταν και οι προηγούμενοι. Τώρα για τους επόμενους, ευελπιστώ να μην αποδειχθούν εξίσου αγκιστρωμένοι! Παρεμπιπτόντως κυρία Καλούδη, που συμφωνώ μαζί σας πως η αόρατη τρομοκρατία είναι πάντα πιο αποτελεσματική, μου θυμίσατε πως και ο υπόδουλος ελληνισμός επί τουρκοκρατίας, αρχικά στην “Αόρατος Αρχή” πίστεψε και απο κει πιάστηκε για να αποτινάξει απο πάνω της το ζυγό. Είθε και τώρα στις ίδιες μας τις στάχτες να στηριχτούμε, πιανόμενοι απο τα μαλλιά μας συν Θεό! Διότι άλλη λύση δε διαφένεται!

 5. Ὑπάρχει, ξέρετε, καὶ ἡ λέσχη «Κυρίαρχοι τοῦ Κόσμου», ἀντίζηλος τῆς λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Κάποιος συγγραφεὺς μάλιστα, πρότεινε νὰ διαξαχθεῖ ποδοσφαιρικὸς ἀγῶνας μεταξύ τους ὥστε νὰ μάθουμε κι ἐμεῖς οἱ ὑπόλοιποι ποιοὶ εἶναι οἱ πραγματικοὶ κυρίαρχοι τοῦ κόσμου. Ἄλλος συγγραφεὺς βεβαίως, ὀ πολὺς Εὐάγγελος Λεμπέσης, ἐπιχειρηματολογεῖ μὲ τὸ βάσιμο εὕρημά του ὅτι οἱ συνάξεις αὐτὲς περιπίπτουν «εἰς πλήρη βλακοκρατίαν».
  Νὰ συμπληρώσω ὅτι δὲν εῖναι προφανὲς γιατὶ εἰδικῶς πρέπει νὰ ἔχει ἄχτι τὴν Ἑλλάδα καὶ εἰδικώτερα τοὺς ὀκνηροὺς τοῦ ἑλλαδικοῦ δημοσίου ἡ κάθε λέσχη Μπίλντεμπεργκ ; Τὶ μπορεῖ νὰ τὴν πειράζει τόσος κόσμος ποὺ περιμένει τὴν σύνταξη μακαρίως χασμώμενος ;

 6. Το ερώτημά σας κύριε Γεωργάνα, καλό θα ήταν να είχατε τη δυνατότητα, να το θέσετε στον Χ. Κίσινγκερ, ιδρυτή της Μπίλντεμπεργκ, που έχει επανηλειμμένως δηλώσει πως οι έλληνες είμαστε δυσκολοκυβέρνητος λαός. Ατίθασος και θεοκρατούμενο, γι’ αυτό οι σκοποί οτυς θα επιτευχθούν, μόνο αν πληγούν οι αξίες μας, η γλώσσα, η θρησκεία και απαξιωθόύν οι παραδόσεις μας. Τότε θα σκύψουμε ευκολότερα το κεφάλι! Επιπλέον έχω εγώ να σας απευθύνω ένα ερώτημα: Χαρακτηρίζετε τους έλληνες αργόμισθους, οκνηρούς κλπ,θεωρίτε πως δεν υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας νέοι άνθρωποι που έχουν και γνώση και κρίση και άποψη και προτάσεις;

 7. Ακριβώς όπως το είπατε, συγγραφέα: και επί τουρκοκρατίας υπήρχε μία “αόρατος αρχή” αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκρισης γιατί όπως και εσεις το λέτε βοήθησε για να αφυπνισθεί ο κόσμος ενώ εδώ συμβάλλει στο αντίθετο. Όσο για τις πληροφορίες σχετικά με το ποιοι κινούν τα νήματα στο κουκλοθέατρο που παίζεται τον τελευταίο καιρό εάν μου παρουσιάσετε αποδείξεις για το ότι ήταν μονόδρομος το ΔΝΤ θα σας πω κι εγώ τί λένε οι πληροφορίες μου.

 8. @Συγγραφέας
  Ἀσφαλῶς ἔχουμε πολύ καλὸ νέο κόσμο. Ἀλλὰ πρέπει νὰ παπαγαλίζει 22 χρόνια μέχρι νὰ φθάσει νὰ ἐπιχειρήσει ὁ νέος νά δημοσιεύσει τὸ διδακτορικό του σὲ έπιστημονικὸ περιοδικὸ τοῦ ἐξωτερικοῦ γιὰ νά καταλάβει πόσο τὸν κορόϊδεψε ἡ πατρίδα του. Ἄνθρωπος μέ κριτικὴ σκέψη πρέπει νὰ ὐποκρίνεται τον παπαγάλο 22 χρόνια, μέχρι νὰ ἀρχίσει νὰ μαθαίνει πῶς θὰ ἐκφρασθεῖ δημιουργικά. Πρόκειται γιά ἀλύπητη σπατάλη ἀνθρωπίνων ζωῶν. Αὐτή μάλιστα, εἶναι ἀναλγησία, ὄχι νὰ κόβουν τὴν ἀργομισθία στοὺς ὀκνηρούς, ποὺ εἶναι πράξη δικαιοσύνης. Φυσικὸ εἶναι ὂσοι ἔχουν τὰ μέσα νὰ φεύγουν. Ἀκόμα χειρότερα παθαίνουν ὅσοι ἀράζουν στὴν σιγουριά τοῦ ΑΣΕΠ. Μάθατε γιὰ τὴν πρωτεύσασα στὶς εἰσαγωγικές ἐξετάσεις γιὰ τὰ ΑΕΙ πού δήλωσε ὅτι ὀνειρεύεται «μιὰ θέση άπὸ τὴν ὁποία νὰ μὴν μπορεῖ νὰ τὴν κουνήσει κανείς»; Ποῦ ἧταν ἕνας ἑτοιμόλογος νὰ τῆς παρατηρήσει ὅτι τέτοιες θέσεις ὐπάρχουν ἄφθονες στὰ νεκροταφεῖα. Νεκροταφεῖο μυαλοῦ ἔχουμε καταντήσει τὴν Ἐλλάδα. Καὶ τὸ χειρότερο εἶναι ὂτι δὲν εἴμαστε ἔτσι πρὶν 30 χρόνια. Θυμᾶμαι ὁ καθηγητής μου στὸ Γυμνάσιο καὶ στὸ Λύκειο, ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια μακαρίτης, εἶχε ἀπαντήσει στὴν παρατήρησή μου ὂτι τὸ σχολεῖο ἐκεῖνο ἦταν τὸ καλύτερο τῆς Ἑλλάδος μὲ τὴν καύχηση ὅτι ἦταν τὸ καλύτερο τοῦ κόσμου. Ἐπρόκειτο γιὰ δημόσιο σχολεῖο. Ἀναγκάσθηκα νὰ συμφωνήσω καὶ τότε, πού εἶχα λίγες ἐντυπώσεις ἀπὸ τὴν ἐκπαίδευση ἐκτὸς Ἑλλάδος, καὶ ἀργότερα πού εἶχα τὴν καλὴ τύχη νὰ παρακολουθήσω μερικὰ άπὸ τὰ πιὸ ὀνομαστὰ άνώτατα ἐκπαιδευτικὰ ἱδρύματα τοῦ κόσμου.

 9. Ὁ Κίσσιγκερ φταίει ποὺ κάναμε τὰ σχολεῖα μας παπαγαλεῖα. Ἢ τὸ ξερό μας τὸ κεφάλι ;
  Ὅσο γιὰ τὴν «ἀόρατο ἀρχή», εἴδαμε πόσο βοήθησε τὴν ἐπανάσταση. Οἱ ἀπόστολοι τῆς Φιλικῆς Ἑταιρείας ἄφηναν νὰ πιστεύουν τοὺς μυουμένους ὅτι «ἀόρατος ἀρχὴ» ἦταν ὁ Τσάρος. Αὐτός, ὅμως, ἀποκήρυξε τὴν ἐπανάσταση! Τελικῶς, χρειάσθηκε ἡ σύμπραξη Ἄγγλων, Γάλλων καὶ Ρώσσων καὶ ἡ ἀνοησία τῶν Τούρκων γιὰ νὰ ἐλευθερωθοῦμε.

  ΥΓ Ἡ περίφημη δήλωση Κίσσιγκερ ἦταν ἐφεύρεση Τούρκου δημοσιογράφου, ὁ ὁποῖος εἶχε πάει τὸν Κίσσιγκερ σὲ διασκεδάσεις, στὶς ὁποῖες ὁ Κίσσιγκερ εἶχε ἀδυναμία. Ἄλλωστε, μήπως οἱ ἐντόποιοι ἀρνητές τῆς γλώσσας καὶ τῆς ἱστορίας καὶ τῆς πίστεώς μας ἔχουν άνάγκη τὸν Κίσσιγκερ; Ἡ ὀκνηρία εἶναι πολύ πιὸ ὕπουλος καὶ ἐπικίνδυνος ἐχθρός.

 10. Θεώρησα ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο, που βρήκα στο νέο blog της zougla online. Γι’ αυτό το παραθέτω κυρία Καλούδη, χωρίς να σημαίνει πως προσυπογράφω κιόλας σε όλα όσα πρεσβεύει. Ας ρίξουμε μια ματιά όμως:Οι ‘30′ Κρίκοι της Παγκόσμιας Εξουσίας:
  1/ Ο Λευκός Οίκος -Πρόεδρος και το Κογκρέσο ΗΠΑ/The US Presidency-Congress Ανεξαρτήτως ποιος εκλέγεται πρόεδρος η πολιτική των ΗΠΑ παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή . Ο εκάστοτε πρόεδρος και το Κογκρέσο είναι όμηροι στα χέρια των Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών, της ‘Wall Street’ και του ‘AIPAC'(Ισραηλινό Λόμπι =παρακράτος) . Αν ο πρόεδρος αρνηθεί μια μείζονα επιλογή τους (πόλεμο στο Ιράν, ή εχθρότητα στο Ισραήλ κλπ) , τότε είτε θα τον καθαιρέσουν είτε θα τον δολοφονήσουν και οι γερουσιαστές δεν θα επανεκλεγούν.
  2/ Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων/Federal Reserve Bank/
  Η μεγάλη εξαπάτηση της κοινής γνώμης γίνεται με την ονομασία της Τράπεζας, ως Ομοσπονδιακής. H Fed είναι Εβραϊκή υπέρ-τράπεζα. Ιδρύθηκε το 1910 στη νήσο Τζέκιλ της Βιρτζίνια, ολίγο πριν ξεσπάσει ο Α! Π.Π . Αυτή ευθύνεται για την εισδοχή της Αμερικής στον πόλεμο αυτό, τον οποίο χρηματοδότησε, όπως επίσης χρηματοδότησε και την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ουίλσον. Η Fed έχει το προνόμιο της εκδόσεως του Αμερικανικού νομίσματος και της ασκήσεως της Νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ . Η άγρια τοκογλυφία που ασκεί η Fed και οι λοιπές Εβραϊκές τράπεζες χρεοκόπησαν την πλουσιοτάτη Αμερική και τον κόσμο. [Ιδρυτές της είναι επτά(7) κορυφαίοι Εβραίοι:
  α/ Γερουσιαστής Aldridge μεγαλομέτοχος της J.P Morgan και πεθερός του Nelson Rockefeller
  β/ Abraham Andrew, τότε υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
  γ/ Frank Vanderlip, της National City Bank , που αντιπροσώπευε τα συμφέροντα των William Rockefeller, Kuhn Loeb & Co
  δ/ Henry Davidson κύρος μέτοχος της J.P Morgan
  ε/ Charles Norton , της μεγάλης τράπεζας First National Bank της N.Y
  στ/ Benjamin Strong της J.P Morgan και της Banker’s Trust Co. Αυτός έγινε και ο πρώτος διοικητής της F.E.D
  ζ/ Paul Warburg, Γερμανό-Εβραίος, συμμέτοχος της Kuhn Loeb & Co σαν εκπρόσωπος των δυναστειών Rockefeller και Rothschild.
  Οι κληρονόμοι των ως άνω οικογενειών είναι τα σημερινά αφεντικά της Fed Ο εκάστοτε διοικητής της Fed είναι Εβραίος και μάλιστα Ασκενάζι (τον Greenspan αντικατέστησε ο Bernanke) Η Fed ευθύνεται για τους πολέμους, τις οικονομικές κρίσεις , καθώς και για την διαρπαγή του πλούτου και την χρεωκοπία της Αμερικής και ολοκλήρου του κόσμου.
  3/ Τράπεζες-Μεγαλοτραπεζίτες- Καρτέλ/’Banks-Bankers’-Cartel/ Αυτοί χρηματοδοτούν τις προεκλογικές εκστρατείες των προέδρων και επομένως αυτοί ουσιαστικά ανεβάζουν και κατεβάζουν τον Πρόεδρο. Είναι οι απόλυτοι άρχοντες της Αμερικής και σκοπός τους είναι η αύξηση του πλούτου τους με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο(τοκογλυφία, πόλεμοι , εξοπλισμοί, κρίσεις, εκβιασμοί, ναρκωτικά, πορνεία, τζόγος, δουλεμπόριο, παιδεραστία, απάτες, έγκλημα, βία, συνωμοσίες κλπ) Οι πλείστοι εξ αυτών είναι Εβραίοι και μάλιστα Σιωνιστές και Μασόνοι-Ιλλουμινάτοι
  4/ Ολιγάρχες/Oligarchs’/ Αυτοί είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι(CEO) και μεγαλομέτοχοι των πολυεθνικών . Είναι τα μεγάλα αφεντικά των μεγαθηρίων των οποίων ο Π/Υ υπερβαίνει κατά πολύ τους Π/Υ πολλών κρατών. Ο πλούτος 250 των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου υπερβαίνει το 50% του παγκόσμιου πλούτου.
  5/ Νέα Τάξη Πραγμάτων/’New World Order’/ Είναι η μεταναζιστική κοινωνία που θέλουν να χτίσουν οι Σιωνιστές και οι άνθρωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας, με την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Η Ν. Τ. Π ολίγο θα διαφέρει στα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα της δουλοπαροικίας.
  6/ Εκλεκτοί/ Chosen Είναι το Εβραϊκό έθνος , που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ως «εκλεκτός λαός του θεού» Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο Ισραήλ έχει εγκατασταθεί ένα ναζιστικό και στρατοκρατικό καθεστώς(ναζιστικές μέθοδοι κατά Παλαιστινίων, Ανακρίσεις , φυλακές, φίμωση λόγου, στρατόπεδα συγκεντρώσεως κλπ) Υπάρχει ναζιστικό κόμμα και πολυάριθμοι ένθερμοι οπαδοί του ναζισμού, όπως συμβαίνει και στην Εβραιοκρατούμενη Γερμανία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, όπου ξεφυτρώνουν οι νοσταλγοί των Ναζί σαν τα μανιτάρια.
  7/ ‘Wall Street’. Εκεί παίζονται όλα τα μεγάλα και βρώμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των λαών του κόσμου. Εκεί αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη οι Εβραίοι κερδοσκόποι. Τα golden boys παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά και με νόμους κλεπτοκρατικούς και κερδίζουν με μια και μόνον κίνηση δισεκατομμύρια , έτσι ώστε να μπορούν να χρεοκοπήσουν πανίσχυρα κράτη, όπως η Βρετανία(χτύπημα της λίρας Αγγλίας από το George Soros) Αργεντινή , η Ελλάδα κ.α
  8/ Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ( ‘United Nations) Αυτός έχει μεταβληθεί σε όργανο των ΗΠΑ. Με την αρνησικυρία (veto) μπορούν τα μόνιμα μέλη να εξουδετερώνουν κάθε απόφαση της πλειοψηφίας των κρατών μελών. Ο ΟΗΕ σύρεται σαν ουραγός πίσω από τις θελήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και ευλογεί τις επιθετικές ενέργειες και τους παράνομους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των.
  9/ Αστυνομικό Κράτος(‘Police State’) Όταν καταπιέζεται η κοινωνία και βιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επόμενο να υπάρξει κοινωνική αναταραχή. Το Σύστημα για την αντιμετώπιση της λαϊκής εξέγερσης οργανώνει αστυνομικά κράτη (αστυνομία, μυστικές υπηρεσίες, τάγματα εφόδου, αντιτρομοκρατικοί νόμοι κ. α) Αρκετές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν είναι βελτιώσεις των μεθόδων της Gestapo’
  10/ Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(‘IMF’) Αυτό είναι ένα καταπιεστικό οικονομικό όργανο που επιβάλλει καταναγκαστικούς κανόνες σε κράτη που εξαναγκάζονται να δανεισθούν κάτω από επαχθείς τοκογλυφικούς όρους . Όποια χώρα πέσει στα νύχια του ‘IMF’ στο τέλος θα εξέλθει σε κατάσταση μεγίστης ένδειας.
  11/ Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(Non Governmental Organizations) Είναι η 5η φάλαγγα του συστήματος που χωρίς δημοκρατική ή άλλη νομιμοποίηση κατασκοπεύουν και ελέγχουν τις χώρες στις οποίες δρουν. Συχνά χρηματοδοτούνται με έξοδα των Εβραίων σιωνιστών (‘Rockefeller’ ,Soros κ.α) αλλά όχι σπανίως και από τις χώρες που δέχονται την επιβουλή των εν λόγω οργανώσεων. Αυτοί που εργάζονται σε παρόμοιες οργανώσεις αποκαλούνται κατ’ ευφημισμόν κοινωνικοί ακτιβιστές. ‘
  12 Παγκοσμιοποιητές/’Globalists’ Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν και προωθούν την παγκοσμιοποίηση σαν πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο , και εργάζονται για «Μια Γη και την Παγκόσμια Κυβέρνηση » Αυτοί προωθούν την διάλυση του κράτους -έθνους, την οικογένεια, θρησκεία, παραδόσεις, διαχρονικές αξίες και τη Δημοκρατία. Παράλληλα προβάλλον παρακμιακές απαξίες, κακοήθειες και διαστροφές σαν νέες αξίες της σήμερον και του αύριο. Δυστυχώς, η Αριστερά και ορισμένοι δήθεν «προοδευτικοί διανοούμενοι» έχουν στρατευθεί στη Νέα Τάξη και έχουν γίνει εχθροί του Ελληνισμού.
  13/ Οικογένειες Rothschild και ‘Rockefeller’ Είναι δυο εκ των ισχυροτέρων Εβραϊκών οικογενειών μεγαλοτραπεζιτών και πλουτοκρατών στον κόσμο. Ο πρώτος επηρεάζει οικονομικά την Ευρώπη και ο δεύτερος οικονομικά και πολιτικά τις ΗΠΑ. Πρόκειται για δυο δυναστικές οικογένειες που διαθέτουν μέγιστη οικονομική , πολιτική και πολιτιστική δύναμη και επηρεάζουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Είναι οι πατριάρχες του διεθνούς .
  14/ Νεοναζισμός /’Adolph Hitler’. Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε αλλά το Ναζιστικό καθεστώς του παραμένει ως υπόδειγμα των Εβραίων Σιωνιστών. Και ενώ κατηγορούν δήθεν το Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα , στην πραγματικότητα δείχνουν λαγνεία και θαυμασμό προς αυτόν. Επομένως δεν είναι απίθανον να δούμε αναβίωση του Ναζιστικού καθεστώτος χωρίς τον Χίτλερ, για να φέρουν εις πέρας την παγκόσμια επικράτηση τους και να την κρατήσουν εν ισχύ .
  15/ Πεντάγωνο/’Pentagon’/ Το Αμερικανικό Επιτελείο των Ε.Δ είναι στην διάθεση του Διεθνούς Σιωνισμού για να καθυποτάξει δια των όπλων τους ανυπότακτους λαούς, που θέλουν να μείνουν ελεύθεροι . Διαθέτει 800 υπερπόντιες μεγάλες βάσεις και τον ισχυρότερο στρατιωτικό μηχανισμό στον κόσμο. Ενώ οι δυνατότητες του Αμερικανικού μισθοφορικού στρατού είναι συντριπτικές σε όπλα καταστροφής του αντιπάλου, το ηθικό του είναι λίαν χαμηλό για την διεξαγωγή παρατεταμένου πολέμου χαμηλής εντάσεως.
  16/ ΝΑΤΟ / Σύμφωνο Βορείου-Ατλαντικού Τούτο είναι δημιούργημα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενώσεως , του ανετέθη ο ρόλος του Παγκόσμιου «χωροφύλακα» για την προώθηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ελλείψει νέου εχθρού εφεύραν το φάντασμα της Τρομοκρατίας. Τώρα επανεξετάζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των πετρελαιαγωγών , ενεργειακών πηγών, γραμμών συγκοινωνιών , αντιμετώπιση εσωτερικών ταραχών, περιβαλλοντικών καταστροφών, επαναστάσεων κ.α. Όμως ο πραγματικός στόχος του ΝΑΤΟ είναι η υπερφαλάγγιση της Κίνας και Ρωσίας και η διατήρηση της Ε.Ε σε κατάσταση πολιτικής, στρατιωτικής και ενεργειακής ομηρίας . Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά κρατά υπό κατοχήν την Ευρώπη.
  17/ Μυστικές Υπηρεσίες / Central Intelligence Agency, NSA, Echelon , M15, Mossad κλπ Αυτές είναι η σύγχρονη Λερναία Ύδρα που περισφίγγει κράτη, λαούς και άτομα με την στενή παρακολούθηση των μέσων επικοινωνιών , συγκοινωνιών, τις συζητήσεις, κινήσεις , υγεία, ατομικά δεδομένα, δραστηριότητες, αγορές, συμβόλαια, εμπόριο, πόρους, πολιτική κλπ Τώρα σκέπτονται να ενσωματώσουν μικροκάψουλα στα άτομα για την συνεχή παρακολούθηση των πάντων επί μονίμου βάσεως και την καταγραφή των δεδομένων στον κεντρικό υπολογιστή μαμούθ . Τούτο θα υλοποιήσει τον εφιάλτη του BIG BRΟTHER.
  18/ Συμβούλιο Εξωτερικής Σχέσεων/ ‘Council on Foreign Affairs Είναι Εβραϊκό όργανο για την χάραξη της στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  19/ Ε.Ε, Βορειο-Aμερικανική Ένωση (Ασιατική και Αφρικανική Ένωση υπό διαμόρφωσιν) Η Ε.Ε αφού πρώτα μας χορήγησε τα πακέτα των κονδυλίων για την διάλυση της οικονομίας μας, τώρα μας έφερε το λογαριασμό της πληρωμής και δυστυχώς ελλείψει χρημάτων ‘επτωχεύσαμεν’ . Η Ε.Ε είναι ένα σιωνιστικό , πλουτοκρατικό και αντιδημοκρατικό δημιούργημα , που σκοπεύει στον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο της Ευρώπης. Με την συνθήκη της Λισαβώνος εξελίσσεται στο 4ον Ράιχ. Παρόμοιο πείραμα έγινε και στην Βόρεια Αμερική (με τη NAFTA) με μικρότερη επιτυχία. Τώρα επιδιώκεται η γιγαντιαία Ένωση της Ασίας με κέντρο την Κίνα. Τα ίδια χιμαιρικά σχέδια προβλέπουν την Ένωση της Αφρικής, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η τετραμερής διακυβέρνηση του κόσμου και να τυλίξει ο Ουροβόρος Όφις ολόκληρη τη Γη. Όμως ο « Σιωνιστικός Όφις» είναι καταδικασμένος να αποτύχει και θα αποτύχει, διότι είναι αντιμέτωπος με τους λαούς και το υψιπετές Ελληνικό Πνεύμα(Ελευθερία-Δημοκρατία-Δικαιοσύνη κλπ)
  20/Λέσχη Μπιλντερμπεργκ/ ‘Bilderbergers’ Είναι μια Εβραϊκή λέσχη και ένα Κέντρο Σκέψεως εξεχόντων Εβραίων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μεγαλοκροίσων, που σκοπό έχει να μελετάει και να χαράζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι διάφορες κυβερνήσεις για να φθάσουν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ιδρυτής της είναι ο διαβόητος Γερμανο-Εβραίος Χένρι Κίσινγκερ . Το όνομα της έλκει από την ομώνυμη πόλη της Ολλανδίας που πρωτοσυνεδρίασε το 1954 . Σ’ αυτήν συμμετέχουν αρκετοί Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες.
  21 / Τριμερής Επιτροπή/ Trilateral Commition . Αυτή πραγματεύεται περισσότερο Αμερικανικά θέματα. Συμμετέχουν περίπου τα ίδια πρόσωπα και έχει παρόμοιους σκοπούς με τους ‘Bilderbergers’
  22/ Διεθνής Μασονία/ Τεκτονισμός/ Είναι η σύγχρονη Λερναία Υδρα, η οποία υπό το κάλυμμα των αρχαίων παγανιστικών μυστηρίων , προωθεί Εβραϊκούς σκοπούς για την καθυπόταξη του κόσμου. Είναι όργανο της διεθνούς σιωνιστικής πλουτοκρατίας και στηρίζεται στη μυστικότητα, αποκρυφισμό, χάρις στην αυστηρή ιεραρχική δομή του. Προωθεί την αλληλογνωριμία και αλληλοϋποστήριξη των μελών του, τα οποία στρατολογεί μεταξύ των μορφωμένων αστών όλων των τάξεων. Έχει διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα (κυβέρνηση, στρατό, αστυνομία, δικαστικό, νομοθετικό, οικονομία, εκκλησία κ.ο.κ) Στα πρότυπα του τεκτονισμού έχουν δημιουργηθεί διάφορες λέσχες(skull and bones κ.α) και ενώσεις(AHEPA, AIPAC κ.α) με ύποπτους και αμφιλεγόμενους σκοπούς.
  23/ Ολοκαύτωμα/’Holocaust’. Αυτό δημιουργήθηκε μετά τον Β! Π.Π από τους Εβραίους που διέφυγαν από τη Ναζιστική Γερμανία. Το χρησιμοποιούν σαν «εργαλείο» πίεσης της διεθνούς κοινής γνώμης για να:
  α/ Εκβιάσουν την ίδρυση του Κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
  β/ Απομυζήσουν χρήματα από τη Γερμανία-και όχι μόνον- ως αποζημιώσεις για τα ‘6 εκατ. Εβραίους’ , που ποτέ δεν πιστοποιήθηκε ο αριθμός τους. Ακόμη και Εβραίοι σιωνιστές ομιλούν για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες που πέθαναν εξ αιτίας της πείνας, ασθενειών, στερήσεις ή σκοτώθηκαν συνεπεία των βομβαρδισμών.
  24/ Ιερατεία-Μονοθειστικές Θρησκείες/ ‘Forces of Darkness’. Είναι οι τρεις μονοθεϊστικές εβραιογενείς (Αβρααμικές) θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός , Ισλαμισμός και οι αιρέσεις αυτών) που ευθύνονται για τους πολέμους , τη διχόνοια και το σκοτάδι στον κόσμο εδώ και 1700 περίπου χρόνια. Οι κοσμοπολιτικές θρησκείες είναι υλιστικές και δογματικές . Ένεκα τούτου δεν αρκούνται στους πνευματικούς κανόνες, αλλά θέτουν και κοινωνικούς κανόνες συμπεριφοράς στα άτομα και αναμειγνύονται στην πολιτική και στην οικονομία. Ο ακρογωνιαίος λίθος τους είναι η Ιουδαϊκή Βίβλος. Επομένως αν καταρρεύσει η ψυχοφθόρος Βίβλος, θα παρασύρει μαζί της και όλο το Κατεστημένο.
  25/ Τρομοκρατία/ Αλ-Κάιντα/’Al Qaeda’ Είναι εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση που εδρεύει στο Αφγανιστάν, πλην όμως έχει πλοκάμια σε όλες τις Ισλαμικές και στις Δυτικές χώρες . Αποτελεί συνέχεια των Αφγανών Μουζαχεντίν που διεξήγαγαν το Τζιχάντ (θρησκευτικό πόλεμο ) για την εκδίωξη των Σοβιετικών κατοχικών στρατευμάτων, πράγμα που επέτυχαν. Αυτοί οργανώθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του 70′ από τη CIA, αλλά σήμερον έχουν στραφεί ως τιμωροί της Αμερικής , του Ισραήλ και των χωρών που τις υποστηρίζουν , διότι θεωρούν μεγίστη αδικία τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και την ρατσιστική μεταχείριση του Ισλάμ.
  26/ Υποτακτικές Κυβερνήσεις/ Stooges Governments Αυτές παρότι εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι γνήσια δημοκρατικές διότι πειθαναγκάζονται να υπακούουν στη διεθνή εξουσία και να εκτελούν εντολές για τα σοβαρά θέματα γενικής στρατηγικής, της Ουάσιγκτον , των Βρυξελλών, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, του ΔΝΤ, της Διεθνούς Τράπεζας κ.α
  27 Κοινοβούλια/Parliaments. Αυτά συνιστούν την αντιπροσωπευτική δημοκρατία η οποία πόρρω απέχει από την Άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία. Οι αντιπρόσωποι του Κοινοβουλίου υποκλέπτουν την ψήφο του λαού και την καταχρώνται υπέρ της πλουτοκρατίας επί 4ετίαν και αυτό το θεωρούν δημοκρατία. Στις μέρες μας τα Κοινοβούλια βρίσκονται σε παρακμή ένεκα της διαπλοκής τους με τους οικονομικούς παράγοντες και την διαφθορά.
  28/ Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως/ Media. Αυτά ελέγχονται ασφυκτικότατα από μεγάλα συγκροτήματα και αποκρύπτουν την αλήθεια και διασπείρουν το ΨΕΜΜΑ . Έτσι οι πληροφορίες και γνώμες εμποδίζονται να φθάσουν στην κοινή γνώμη και η αλήθεια είτε αποσιωπάται είτε διαστρέφεται , είτε δίδεται η μισή. Η παραπληροφόρηση, ο στραγγαλισμός της διαφορετικότητος , της αμφισβήτησης και η τηλεθέαση των σκουπιδιών προς χάριν του κέρδους έχουν καταστεί ο κανόνας στις σύγχρονες κοινωνίες μας. Είναι ο θάνατος της δημοκρατίας.
  29/ Ανάκτορα Μπάκινχαμ/ Buckingham Palace / Είναι το κέντρο της διεθνούς Μασονίας-Ιλλουμινάτων και της Ιουδαϊκής θεοκρατίας. Από εκεί εκπηγάζει η διεθνής εξουσία , διότι είναι ο αρχαιότερος εξουσιαστικός θεσμός. Εκεί εξυφαίνονται οι μεγαλύτερες συνωμοσίες, ραδιουργίες, ίντριγκες, διαφθορά, λαϊκή καταπίεση και εκμετάλλευση, αλλά και οι κρίσεις και οι πόλεμοι. Ο θεσμός αυτός θεωρείται ότι έλκει την αρχή του από τον πανάρχαιο βασιλιά- θεό, Ανού. [Σύμφωνα με την νεοεποχίτικη Σουμεριακή Μυθολογία οι Ανουνάκι ήλθαν από τον πλανήτη Νιπούρου, δημιούργησαν τους ανθρώπους , φτιάξανε την Εδέμ και μετά αποσύρθησαν στον πλανήτη τους, όπου από εκεί μας επισκέπτονται από καιρού εις καιρόν Οι εστεμμένοι του Μπάκινχαμ διατηρούν την παράδοση , ότι κατάγονται από τους Ανουνάκι και εκείθεν αντλούν την ελέω θεού κληρονομική μοναρχία τους]
  30/Εγκέφαλος του Ουροβόρου Όφεως/Brain of the taileating Snake Πολλά θρυλούνται περί του εγκεφάλου της Συνωμοσίας(R &R ή Χ. K 😉 Κανείς δεν γνωρίζει το νέο παγκόσμιο Führer.
  Συμπέρασμα
  Τώρα γνωρίζεις όλους τους κρίκους του Κατεστημένου. Άλλοι μεγάλοι και άλλοι μικρότεροι, συμπλέκονται και διαπλέκονται και μέσα από τις αντιφάσεις και συγκρούσεις τους κατορθώνουν να κυβερνούν εδώ και 2.000 χρόνια. Έχουν ανακαλύψει το μυστικό της αθανασίας με την αέναη αλλαγή, την συνεχή προσαρμογή-σαν τους χαμαιλέοντες- το ψέμα, τον δόλο, την πανουργία, τη ραδιουργία, την καταπίεση και την διαβολή, παρμένα από την Ιουδαϊκή Βίβλο. Και πάντα ο λαός είναι ο ευκολόπιστος και χιλιοπροδομένος , ο καταπιεζόμενος και ο επαναστατημένος. Ο εχθρός έχει όνομα. Είναι ο Εβραϊκός Σιωνισμός και οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι. Είναι το Παγκόσμιο Κατεστημένο: Ψεύτικο, δόλιο, άδικο, αντι-ζωικό, ραδιούργο, ανάλγητο, αλαζονικό, αχόρταγο, αρπακτικό , γραφειοκρατικό, ηδονιστικό, εξουσιαστικό, δογματικό , θεοκρατικό, υλιστικό, συνωμοτικό, πολεμοκάπηλο, ιμπεριαλιστικό και εγκληματικό(Ορα Γάζα, Αφγανιστάν, Ιράκ, Κύπρος κ. α) Τώρα είναι παρηκμασμένο, σάπιο και ετοιμόρροπο. Ο πλανήτης μας ασθενεί βαριά εξ αιτίας της κακοήθους βουλιμίας τους. Το Κατεστημένο πνέει τα λοίσθια. Οι κυβερνήσεις, κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων, έγιναν οι μεγαλύτερες ληστρικές εταιρείες συγκεντρώσεως χρήματος. Έχουν επιπέσει στους λαούς να τους πιούν το αίμα . Αυτή είναι η εντολή των Κεντρικών Τραπεζών. Η Αντίσταση των λαών γρήγορα θα τους ανατρέψει . Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση; Σίγουρα Ναι . Ο Ελληνικός Λόγος (το Ελληνικό δημοκρατικό πρότυπο και ο Ελληνικός τρόπος σκέψεως) που δοκιμάσθηκε πριν 2.500 χρόνια με απόλυτη επιτυχία σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.
  *Αμφικτύων: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ , ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 11. Λυπᾶμαι, ἀλλὰ βλέπω ὅτι ἐλλείψει ἐπιχειρημάτων προσπαθοῦμε νὰ καταστήσουμε τὸ Ἀντίβαρο Ζούγκλα.
  Ἀφοῦ δὲν συμμερίζεσθε ὅλες τὶς ἀπόψεις (λέμε τώρα) τοῦ προηγουμένου κειμένου, γιατὶ τὶς ἀναπαράγετε καὶ πιάνετε τόσο χῶρο ; Γιατὶ τὶς ἔχει τὶς παραπομπὲς τόσο εὔκολες τὸ διαδίκτυο ;
  Ποῦ εἶναι ἡ ἀξία ποὺ προσθέτετε στὴν συζήτηση ;

 12. Ίσως ο φίλος συγγραφέας να έβαλε αυτούσιο το συγκεκριμένο άρθρο, διότι πολλοί δεν μπαίνουν στον κόπο να επισκεφτούν τις παραπομπές κύριε Γεωργάνα. (Εξ ιδίων κρίνω…), προσωπικά δε βλέπω που είναι το κακό να μεταφέρουμε ένα πλήρες κι επώνυμο κείμενο απο ένα μπλοκ που ο κάθε αναγνώστης ανεβάζει χωρίς προηγούμενο φιλτράρισμα τη σκέψη του ή τις πληροφορίες του! Μήπως εσάς σας τρομάζει η ελεύθερη έκφραση; Διότι το εν λόγω μου φάνηκε πλήρες και εξαιρετικά αναλυτικό άρα πολύ ενδιαφέρον. Και αν εσάς εκτιμάτε πως δε σας προσέφερε τίποτα, υπάρχουμε κι άλλοι σε αυτό τον κόσμο (δυστυχώς για εσάς), που δε φοβόμαστε τις όποιες πληροφορίες απο όπου κι αν προέρχονται. Δόξα το Θεό διαθέτουμε δυο δράμια κριτική ικανότητα να επιλέξουμε που θα συμφωνήσουμε και που όχι!!!

 13. @ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΣ
  Ὅπως λέει ὁ Ὀρέστης Μακρῆς ὑποδυόμενος τὸν τίμιο πλὴν πτωχὸ συνταξιοῦχο γυμνασιάρχη Τιμολέοντα Ἀδάμα στὴν ταινία «Ἔξω οἱ κλέφτες» γιὰ τοὺς συνεργάτες τοῦ ἐπιτυχημένου ἐπιχειρηματία ἀδελφοῦ του, Προκόπη Ἀδάμα, τοὺς κυρίους Πετσωμένο καὶ Κλεφτοδῆμο, «δὲν κάνουνε λάθος τὰ ὀνόματα!». Ἔτσι μοῦ φαίνεται ἱσχύει καὶ γιὰ σᾶς.
  Νομίζω ὅτι πρὶν καταγγείλουμε προσωπικῶς, καὶ μάλιστα δίς, κάποιον ὂτι φοβᾶται καλὸν εἶναι νὰ βλέπουμε στὸν καθρέφτη μας. Ὅταν φορᾶμε τὴν κουκούλα τῆς ἀνωνυμίας μᾶλλον δὲν πείθουμε γιὰ τὸ θάρρος τῶν ἀπόψεών μας.
  Ἐπὶ τῆς οὐσίας : Στὴν συζήτηση γράφουμε ὅταν ἔχουμε νὰ ποῦμε κάτι δικό μας, Ἔστω νὰ προσθέσουμε ποῦ συμφωνοῦμε καὶ ποῦ διαφωνοῦμε μὲ αὐτὸ ποὺ παραθέτουμε. Ὑποτίθεται ὂτι στὸ Ἀντίβαρο θέλω νὰ διαβάσω τὴν γνώμη τοῦ Συγγραφέα καὶ ὄχι τοῦ ἄλλου ἀπὸ τὴν Ζούγκλα. Ἂν θέλω νὰ διαβάσω τὴν γνώμη τῆς Ζούγκλας, θὰ πάω στήν Ζούγκλα. Ὄχι νὰ μοῦ παραθέτει ἒνα σεντόνι καὶ νὰ λέει ὂτι σὲ ἄλλα συμφωνεῖ καὶ σὲ ἄλλα ὄχι. Μάντης εἶμαι νὰ καταλάβω ποιά εἶναι ποιά ;
  Ἂν καί, μὲ τὸ ποὺ ἀρχίζει τὸ κείμενο τῆς Ζούγκλας εἰδοποιεῖ αὐθεντικῶς γιὰ τὴν ὑψηλή του ποιότητα. Ξέρετε γιατὶ οἱ κρίκοι τῆς παγκόσμιας ἐξουσίας εἶναι ἀκριβῶς τριάντα (30) ; Διότι μὲ ἕνα παραπάνω στὴν «τριανταμία», «καίγεσαι» !

 14. Στην συνέχεια όμως ο Ορέστης Μακρής γίνεται πλούσιος. Σε αυτή την περίπτωση κατά την γνώμη σας παύει να είναι τίμιος; Εάν συμβαίνει αυτό τότε ούτε πριν ήταν πραγματικά τίμιος αλλά φαινόταν να είναι λόγω των συνθηκών, δηλαδή δεν μπορούσε να είναι άτιμος. Εάν έπαψε λοιπόν να είναι τίμιος με τον πλουτισμό του τότε δεν έχουν αξία αυτά που έλεγε πριν. Εσείς τί λέτε, κύριε Γεώργιε Ιακ. Γ…

 15. Ἐπεκαλέσθην τήν ταινία γιὰ τὴν ρήση «δὲν κάνουνε λάθος τὰ ὀνόματα». Περαιτέρω φιλοσοφικὴ ἀνάλυση τοῦ ἔργου εἶναι ἐκτὸς θέματος.

 16. Στην σκέψη και στην έκφραση των ανθρώπων δεν μπαίνουν στεγανά. Εσείς μπορεί να επεκαλέσθητε την ταινία για μία συγκεκριμένη ρήση σε εμένα όμως κέντρισε τον φιλοσοφικό μου οίστρο.
  Πέραν τούτου θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να πω στον φίλο Ανώνυμο ότι θεωρώ και εγώ την παράθεση του συγκεκριμένου άρθρου πολύ ενδιαφέρουσα. Όσον αφορά το θέμα της ανωνυμίας ή μη έχω την αίσθηση ότι σε αυτόν τον χώρο στην ουσία όλοι εν δυνάμει ανώνυμοι είμαστε από την στιγμή που δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε εάν το όνομα που έχει δώσει κάποιος είναι το πραγματικό του. Εάν εγώ είχα δώσει το όνομα Μπιρμπίλω Χαριτομενοπούλου θα ήμουν επώνυμη και συνεπώς πιο αξιόπιστη;

 17. Στεγανὰ μπαίνουν γιὰ νὰ μὴν γίνεται κάθε συζήτηση μούσκεμα. Φυσικὰ ἡ τήρηση τῆς πειθαρχίας αὐτῆς ἐναπόκειται στὸν αὐτοσεβασμὸ τῶν συζητούντων. Θέλουμε νὰ μείνει τὸ Ἀντίβαρο χῶρος σοβαρῶν συζητήσεων ; Τότε συζητοῦμε πειθαρχημένα. Δὲν θέλουμε ; Γράφουμε ὅ,τι μᾶς ἔλθει κάθε στιγμὴ στὸ μυαλό.
  Νὰ ἀλλάξετε ὄνομα ἐὰν θέλετε. Δὲν εἶναι ἐκεῖ τὸ ζήτημα. Ὅταν ἐκφράζεται κανεὶς ἀπρεπῶς, τότε καὶ μόνον τότε δικαιοῦται ὁ συνομιλητής του νὰ άξιώσει άπὸ τὸν κατήγορο αὐτόν νὰ βγάλει τὴν κουκούλα. Καὶ πάλι εἶναι θέμα αὐτοσεβασμοῦ γιὰ ὅποιον διατυπώνει κατηγορίες νὰ τὶς διατυπώνει χωρὶς κουκούλα.

 18. Το “απρεπώς” μερικές φορές είναι υποκειμενικό, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι, και αυτό γιατί μερικές φορές χαρακτηρίζουμε απρεπές αυτό που μας ενοχλεί ή δεν μας συμφέρει. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο του Αντίβαρου και ακριβώς γιατί έχει αυτό το υψηλό επίπεδο μου αρέσει να συμμετέχω κι εγώ σε αυτές τις συνομιλίες. Δεν νομίζω όμως ότι το πρόβλημα είναι εάν κάποιος συνομιλεί ανώνυμα ή επώνυμα. Νομίζω ότι αυτό είναι λεπτομέρεια. Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι σε αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο εκφράζουν πολλοί άνθρωποι τις απόψεις τους και είναι φυσικό κάποιοι να τις εκφράζουν πιο έντομα και άλλοι λιγότερο έντονα. Κάποιοι μπορεί να συμμετέχουν για να καταστρέφουν τις συζητήσεις καθοδηγούμενοι από κόμματα. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να έχουμε τους ανθρώπους ανάπαυση, προσοχή. Να σας πω κάτι; Με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους σε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο μου φέρνετε στο μυαλό έναν κακό δάσκαλο που δεν έχει έμπνευση και φαντασία και γι’ αυτό προσπαθεί να τα αφαιρέσει και από τους μαθητές του. Έχω την αίσθηση ότι οι συζητήσεις δεν γίνονται μούσκεμα από το αν κάποιος σχολιάσει μία κατάσταση χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις γι’ αυτό που λέει ή ακόμη και αν είναι λίγο πιο έντονος στις εκφράσεις του. Πολλές φορές δεν χρειάζονται αποδείξεις γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Εξ άλλου το “μούσκεμα” που αναφέρετε μπορεί να είναι υποκειμενική σας άποψη. Νομίζω ότι περισσότερο κακό σε μία συζήτηση κάνει η τάση κάποιων ανθρώπων να θεωρούν το εαυτό τους ανώτερο από τους άλλους, είτε γιατί είναι πολυταξιδευμένοι, είτε γιατί έχουν περγαμηνές και τίτλους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, και να μου επιτρέψετε να ξεδιπλώσω και πάλι τον φιλοσοφικό μου οίστρο, ότι τον Σωκράτη τον αποκαλούμε σοφό ενώ εκείνος είχε πει ότι δεν ήξερε τίποτα.

 19. Συγγνώμην, δηλαδή, ὁ καλὸς δάσκαλος λέει στοὺς μαθητές του ὅτι ἔλυσαν σωστὰ ἕνα πρόβλημα γιὰ νὰ ἐπιβραβεύσει τὴν ἔμπνευση καὶ τὴν φαντασία τους, κι ἂς εἶναι ἡ λύση τους λάθος ; Ὑποτίθεται ὅτι ἡ συγκεκριμένη συζήτηση ἔχει νὰ κάνει μὲ τὴν ἀλλαγὴ πορείας τῆς χώρας μας. Ἔχουμε, λέτε, περιθώριο γιὰ φαντασία καὶ ἔμπνευση ; Νά φανταζόμαστε ὅτι ἡ χώρα εἶναι στὸ στόχαστρο σκοτεινῶν δυνάμεων (τριάντα τὸν ἀριθμό, μὴν τὸ ξεχνᾶτε) καὶ νὰ μὴν κινοῦμε τὰ χέρια μας γιὰ νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν λάκκο τὸν ὁποῖο, ἐμεῖς κυρίως, σκάψαμε γιὰ τὸν ἑαυτό μας ;
  Σὲ κάθε περίπτωση, ἂν δεχθοῦμε ὅτι εἶναι ἀποδεκτὰ στὴν συζήτηση ἀποκυήματα φαντασίας, τότε ἡ συζήτηση εἶναι καθαρό χάσιμο χρόνου. Διότι τὰ ἀποκυήματα φαντασίας εἶναι ἀπειράριθμα, ἐνῶ ἡ πραγματικότης μία.

 20. Αγαπητέ κύριε Γεώργιε Ιακ. Γ…, εδώ δεν επιλύουμε προβλήματα. Απλώς συζητάμε. Σε μία συζήτηση, λοιπόν, το ένα φέρνει το άλλο. Γι’ αυτό σας έγραψα ότι δεν μπαίνουν στεγανά. Είναι απλά μία συζήτηση. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε να ειρωνευόμαστε, να προσβάλλουμε, να κάνουμε επίδειξη ικανοτήτων και γνώσεων. Εάν δεν συμφωνούμε με αυτό που λέει ο συνομιλητής μας προσπαθούμε με επιχειρήματα να τον αντικρούσουμε. Ακόμη και άν ο συνομιλητής μας δεν έχει επιχειρήματα, εμείς που θέλουμε να επαναφέρουμε την συζήτηση στο δια ταύτα, παρουσιάζουμε τα δικά μας. Το επιχείρημα περί προβλημάτων δεν έχει καμμία σχέση εδώ. Βλέπετε που μπερδεύετε τα πράγματα; Εδώ ΔΕΝ γράφουμε εκθέσεις. Συζητάμε. Και στην συζήτηση ΔΕΝ διορθώνουμε τον συνομιλητής μας. Απλά παρουσιάζουμε τα επιχειρήματά μας ή την άποψή μας ακόμη και χωρίς επιχειρήματα.

 21. Συνεισφερω την αποψη μου για το θεμα της ανωνυμιας. Ειναι νομος (οχι θεωρημα) του διαδικτυου πως η επωνυμη αποψη ζηταται απο εκεινους που εχουν δικομανια. Ο κυριος Γεωργανας εχει αποψεις με τις οποιες συμφωνω σε αυτην την συζητηση, ομως εχει ενα πολυ αφ’υψηλου υφος το οποιο καποιους ενοχλει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *