Aστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, αποτάχθηκε από την υπηρεσία του κατόπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής, επειδή αρνήθηκε λόγω της ορθόδοξης πίστης του, να παραλάβει την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Δύο ακόμα αστυνομικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη έχουν αρνηθεί και αυτοί να παραλάβουν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους ακολουθώντας το παράδειγμα του συναδέλφου τους και αναμένουν να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον τους, ενώ τρίτος αποχώρησε οικειοθελώς από την ΕΛ.ΑΣ. πριν από έναν μήνα τονίζοντας: «Για να μην υποστώ όσα υπέστη ο συνάδελφος στην Αθήνα, που παραπέμπεται με το ερώτημα της απόταξης για τον ίδιο λόγο».

Ανάλυση των συμβάντων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερμηνείες πολύ διαφορετικές αναλόγως του οπτικού πρίσματος που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτήν. Κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τους αποταχθέντες ή υπό απόταξη αστυνομικούς ως μάρτυρες της πίστεως και όλους τους άλλους συναδέλφους τους ως ριψάσπιδες στο πεδίο της μάχης κατά της πίστεως. Οι πολλοί που ρέπουν προς τους παντοίους συμβιβασμούς θα υποστήριζαν ότι οι υποστάντες την τιμωρία καλλιέργησαν περιδεή συνείδηση και βλέπουν παντού εχθρούς της πίστεως. Η κάρτα του πολίτη, πιστεύουν, είναι ένα χρηστικό εργαλείο, το οποίο, όπως βεβαιώνουν οι εισηγητές του, θα συμβάλει στην διευκόλυνση των συναλλαγών σε πλείστους όσους τομείς. Μάλιστα κάποιοι εχθροί της πίστεως θα λοιδωρήσουν τους “φανατικούς”, οι οποίοι κάτω από κρίσιμες οικονομικές περιστάσεις θα θέσουν, παραμένοντες άνεργοι, σε δοκιμασία την οικογένειά τους.

Ας εξετάσουμε τα πράγματα σε βάθος και με νηφαλιότητα.

Κατ’ αρχήν είναι πολύ θλιβερό το ότι δεν απεφάνθη ακόμη επί του θέματος η Ιεραρχία της Εκκλησίας λόγω της συνήθους αδράνειας, από την οποία χαρακτηρίζεται, αλλά και την έλλειψη διάθεσης προς αντιπαράθεση με την Πολιτεία, με την οποία συνέπλευσε από την παλιγγενεσία σε κατάσταση υποταγής στα πλαίσια της “νόμω κρατούσης Πολιτείας”. Τί πρέπει να κάνει ένας πιστός, όταν αντιμετωπίζει κρίση συνειδήσεως; Να περιμένει να αποφανθεί η Διοικούσα Εκκλησία, για να τοποθετηθεί επί του θέματος; Και αν αυτή δεν τοποθετείται, να ικανοποιείται με τον εφησυχασμό; Πρέπει να τονίσουμε ότι τον πιστό με ανησυχίες ο πνευματικός του πατέρας μπορεί επαρκώς να καθοδηγήσει, ώστε να επιλέξει στάση έναντι του θέματος που τον απασχολεί πριν η Δ. Εκκλησία αποφανθεί. Πόσοι όμως καταφεύγουν σε πνευματικό σήμερα; Και έχει ο πνευματικός πάντοτε την σύνεση ή σε περιπτώσεις σπεύδει αστόχως να καλύψει το κενό εκ της μη δράσεως της Δ. Εκκλησίας; Ερωτήματα βασανιστικά και δυσκολοαπάντητα.

Διάβασα με προσοχή ποιά είναι τα στοιχεία τα οποία θα αναγράφονται στην κάρτα του πολίτη. Φαίνονται βασικά και συνάμα λογικά. Άρα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η κάρτα θα αποτελέσει χρηστικό εργαλείο για τον πολίτη. Αυτό θα μπορούσε να με οδηγήσει σε εφησυχασμό, αν δεν είχα αποκτήσει άκρα καχυποψία έναντι της Πολιτείας, της οποίας η πολιτική υπαγορεύεται από κέντρα εκτός Ελλάδος κάθε άλλο παρά σκοπούντα στο καλό των λαών του πλανήτη. Το αντίθετο ή υπηρέτες (με το αζημίωτο) του συστήματος ή αφελείς εξακολουθούν να πιστεύουν. Ποιός εγυάται ότι πέρα από αυτά τα στοιχεία που εδόθησαν στη δημοσιότητα, δεν θα περιλαμβάνονται και άλλα δεδομένα, επώδυνα αυτά, τα οποία δεν θα γνωρίζει ο κάτοχος της κάρτας; Έχω λόγους να εκφράζω τις επιφυλάξεις μου, καθώς βλέπω να γίνεται ολοένα και εντονότερος ο λόγος για παγκόσμια κυβέρνηση. Τί λοιπόν; Θα φέρω τον “φάκελλό” μου εν αγνοία μου σε εποχή που η Πολιτεία καυχάται ότι έκαψε τους φακέλλους των φρονημάτων των πολιτών και εξασφάλισε επί τέλους την ισότητα έναντι του νόμου; (Εδώ μπορεί να μας ξεφύγει χαμόγελο πικρίας, αν δεν έχουμε περάσει στο στρατόπεδο της αγανάκτησης)

Έρευνα που διενήργησα στο διαδίκτυο με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι πιστοί εκφράζουν κυρίως την ένστασή τους στην παρουσία του γραμμωτού κώδικα στην κάρτα, ενός απαραιτήτου πλέον στοιχείου για κάθε ηλεκτρονικό αρχείο με βάση κωδικούς αριθμούς. Η χωρίς επιστημονική εξήγηση επιλογή του αριθμού 666 (χξστ΄ στο βιβλίο της Αποκαλύψεως) για τον διαχωρισμό του γραμμωτού αριθμού (αρχή, μέσο, τέλος) οδηγεί αρκετούς πιστούς χριστιανούς στο να αποδέχονται ότι έχουμε εισέλθει σε αποκαλυπτικούς καιρούς (έσχατα της ιστορίας κατά την ορθόδοξη θεολογία) και κατά συνέπεια οφείλουν αυτοί να ετοιμάζονται, ώστε να αντέξουν κατά τη στιγμή του πειρασμού, δηλαδή στο σφράγισμα που θα επιβάλουν οι δυνάμεις του αντιχρίστου. Το σφράγισμα (χάραγμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο) με βάση τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική και πληροφορική θα είναι η πλήρης υποκατάσταση των πλαστικών καρτών με εμφυτευμένο μικροεπεξεργαστή (τσιπ επί το ελληνικότερον), χωρίς τον οποίο δεν θα είναι δυνατή, σύμφωνα με το βιβλίο της Αποκαλύψεως, ουδεμία συναλλαγή, καθώς το χαρτονόμισμα θα εξαφανιστεί από τις συναλλαγές, όπως πλέον δέχονται όλοι και όχι μόνον οι πιστοί στο Ευαγγέλιο του Χριστού, αλλά και οι κάρτες συμπληρώνουμε εμείς. Η αποδοχή εμφύτευσης συνιστά κατά ερμηνεία του σχετικού χωρίου του θεοπνεύστου για τους χριστιανούς βιβλίου υποταγή στις δυνάμεις του αντιχρίστου. Υπό την έννοια αυτή η άρνηση της παραλαβής της κάρτας συνιστά είδος προπόνησης έναντι του αγώνος του τελικού σταδίου.

Θα μπορούσε κάποιος κριτικά ιστάμενος έναντι της Εκκλησίας να υποθέσει ότι η επιλογή του αριθμού 666 έγινε από κύκλους, οι οποίοι πρόσκεινται στη λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων (αυτή αναγνωρίζεται από πολλούς και όχι μόνο από μέλη της Εκκλησίας) με σκοπό να τρομοκρατήσει τους πιστούς για επερχόμενο διωγμό και δεν συνιστά εκπλήρωση προφητείας. Είναι όντως λογική η άποψη, γι’ αυτό και δεν πρέπει οι χριστιανοί να εκδηλώνουν πανικό ενώπιον των εξελίξεων. Σε καιρούς προδρόμους διωγμού απαιτείται νήψη, ταπείνωση και μετάνοια. Η πλήρης περιεργείας ερώτηση των μαθητών προς τον Χριστό περί του πότε θα συμβούν αυτά έλαβε σαφή απάντηση. Και όμως πόσοι σπεύδουν να προσδιορίσουν λίαν προσεχές έτος για όσα θα συμβούν μη συνειδητοποιώντας ότι κινδυνεύουν να γίνουν καταγέλαστοι. Και πόσοι άλλοι τρέμουμε για να φανεί πόσο μας λείπει η πίστη. Έτσι παραμελούμε την άσκηση, την τόσο επιβεβλημένη για να σταθούμε εδραίοι κατά την ώρα του πειρασμού.

Τώρα που η Εκκλησία βρίσκεται υπό εμφανή διωγμόν πλέον (και ας λένε οι εχθροί της Εκκλησίας και οι αδιάφοροι ότι η Εκκλησία είναι ένα με το κατά καιρούς κατεστημένο), ας αναλογισθούμε τις προσωπικές μας ευθύνες για την πορεία της κοινωνίας μας. Κλήρος και λαός, μεγάλοι και μικροί στηρίξαμε ένα σύστημα άκρως αντιευαγγελικό, το οποίο παραχάραξε πλείστες όσες αρχές του Ευαγγελίου του Χριστού. Όταν το σύστημα εδίωκε άλλους και συνέτασσε τους κλασικούς φακέλλους φρονημάτων, όταν το σύστημα καταδίκαζε στην ανέχεια ολόκληρους λαούς, οδηγούσε στον θάνατο από πείνα εκατομμύρια παιδιά, καθιστούσε άλλα εκατομμύρια παιδιών σεξουαλικούς δούλους εμείς δεν βλέπαμε, δεν ακούγαμε, δεν γνωρίζαμε. Εμείς είμασταν πολίτες νομοταγείς. Αναλωθήκαμε στην πολεμική κατά του ιδεολογικού υλισμού και καταναλωθήκαμε από τον πρακτικό υλισμό. Τώρα το σύστημα δεν μας έχει πλέον ανάγκη και στρέφεται εναντίον μας. Ναι, θα έρθει διωγμός κατά των πιστών. Και εμείς ακόμη στην προσωπική μας ζωή παραμένουμε αιχμάλωτοι του συστήματος για μια δίμηνη σύμβαση του παιδιού μας, για την προσωπική ανέλιξη στον εργασιακό μας χώρο, για μια άνετη καταναλωτική ζωή! Εγκαταλείψαμε την άσκηση, βρήκαμε μύριες παρακάμψεις του “Γολγοθά” και στην πραγματικότητα τρέμουμε μη χάσουμε τα κεκτημένα. Πώς λοιπόν να αντέξουμε στον πειρασμό, αφού έχουμε ξεχάσει ότι “οι ευσεβώς θέλοντες ζην διωχθήσονται”;

Εκείνο που δεν προσέξαμε όσο θα έπρεπε είναι το ότι το βιβλίο της Αποκαλύψεως κλείνει με παιάνα θριάμβου: “Ενίκησεν το αρνίον το εφαγμένον”! Αλλά της αναστάσεως προηγείται πάντοτε η σταύρωσις.

“ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ”

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη. Πρώτοι από όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας….

είπε….

“…Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου…”

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα..

35 thoughts on “Η κάρτα του πολίτη

 1. Μόλις προ ολίγου με πληροφόρησαν 2 Λαρισαίοι αστυνομικοί
  ότι
  την κάρτα την έχουν παραλάβει όλα τα Σματα!!!!!!!!!!
  Δεν ερωτήθηκαν καν.
  Δεν πρόλαβαν να συνειδητοποιήσουν
  τι είναι αυτό που τους έδωσε η υπηρεσία προς αντικατάστασην της παλιάς ταυτότητας !!!!

  Τι κάνει η Εκκλησία;;;;

  Για ποιά συμπαράσταση πρις τους 4 μάρτυρες-αστυνομικούς μιλάμε όταν
  την έδωσαν σε όλους;;;

  http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2010/10/mhn.html

 2. Είναι ευτύχημα να μπορεί κανείς να πει αυτό που νοιώθει, αυτό που αισθάνεται κι ας θέτει εαυτόν εκτός, ακόμη κι απο μια δημόσια υπηρεσία, πράγμα που αποτελεί “όνειρο” για κάποιους. Θέλω να πιστεύω πως ο μεγαλύτερος αριθμός των συμπατριωτών μου θα πράξουμε αναλόγως. Άλλωστε αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο τι έχουμε να χάσουμε; Τον καναπέ που αγοράσαμε με δόσεις, για να παρακολουθούμε τηλεόραση αγορασμένη με δόσεις, μασουλώντας εδέσματα απο το ψυγείο που πήραμε με δόσεις, στο σπίτι μας που αγοράσαμε με δόσεις; Μάλλον θα πρέπει να ζήσουμε μια ζωή ΕΛΕΥΘΕΡΗ μια ζωή πλήρη κι αληθινή κι όχι να ζούμε με δόσεις!
  Το μόνο επίφοβο είναι μην καταργήσουν το νόμο “περί άρνησης για θρησκευτικούς και λοιπούς λόγους”. Επιπλέον να πω για το ωραίο και πλήρες άρθρο, πως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιζόμαστε τη στάση της Εκκλησίας τουΧριστού κι όχι της Εκκλησίας ως οργανισμό. Είναι νομίζω δυο διαφορετικά πράγματα!

 3. Ὁ Χριστὸς ἀπογράφηκε ἢ ὄχι ; Δὲν μᾶς λέει στὸ Εὐαγγέλιο, ὂταν οἱ μαθηταί Του ζητοῦν νὰ τοὺς δείξει τὸν Πατέρα, ὅτι Αὐτὸς εἶναι ὁ Ὁδός, ἡ Ἀλήθεια καὶ ἡ Ζωὴ ; Τὸν βλέπετε πουθενὰ στὸ Εὐαγγέλιο νὰ ἐξεγείρεται κατὰ τῆς κοσμικῆς ἐξουσίας ; Τὸν βλέπετε πουθενὰ νὰ ὐπερμαχεῖ τοῦ τραπεζικοῦ ἀπορρήτου ; Ὦ τῆς βλασφημίας, ὁ Χριστὸς ἔφθασε νὰ συκοφαντεῖται ὅτι ὑπερμαχεῖ τῆς ἀνωνυμίας, τοῦ κυρίου ὅπλου τοῦ Μαμωνᾶ ! Δὲν γνωρίζω ἂν οἱ ἀστυνομικοὶ ὑπάλληλοι ποὺ φέρονται νὰ παραιτήθηκαν λόγῳ τῆς «Κάρτας τοῦ Πολίτη» ἔχουν πνευματικὴ καθοδήγηση. Ἂς βγεῖ ὁ πνευματικός τους, ἂν ἔχουν, νὰ μᾶς φωτίσει γι’ αὐτὰ πού, ὅπως φαίνεται παρέλειψε νὰ μᾶς φωτίσει ὁ Κύριος (Θεέ μου συγχώρα με !).

 4. Εννοείτε κύριε Γεώργιε ότι θα πρέπει να αναλάβουν δημόσια την ευθύνη οι “πνευματικοί καθοδηγηταί” και να ειπούν στο κράτος : “Εμείς το ζητήσαμε! Εμάς να διώξετε!” ;
  Αντιλαμβάνομαι την ευλάβεια με την οποία ομιλείτε όμως μάλλον κάνετε λάθος…σκεφτείτε το άτοπο.
  Τότε τι κήρυγμα ακούγανε οι Χριστιανοί ότι πρέπει να προετοιμάζονται; Επαηθεύθηκαν οι “φαντασίες”. Τι έλεγε ο Γέροντας Παίσιος;
  http://www.youtube.com/watch?v=LvUT9jBlFHc&feature=related

  Ποιοί είναι πνευματικοί πατέρες ; Μήπως δεν νοούνται πνευματικοί πατέρες αυτοί, που άλλωστε κέρδισαν την πρώτη βαθμίδα της αγιότητας λαμβάνοντας δώρο το χάρισμα να προφητεύουν ;

  Και τι συγκλονιστική ήταν η προφητεία του Αγίου Ιωάννου που μίλησε τόσες χιλιάδες χρόνια πριν για την ηλεκτρονική εποχή και το χάραγμα “χξς” ;

  Δεν θέλω να σας προσβάλω, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα το σκεφτείτε καλύτερα. Το πρόβλημα με εμάς τους Χριστιανούς είναι ότι μάθαμε στην “υπακοή” και φοβόμαστε την “διάκριση”.

  Συμφωνώ και με εσάς Συγγραφέα. Πραγματικά άλλο πράγμα η Εκκλησία ως οργανισμός και άλλο η Εκκλησία του Χριστού. Άλλωστε οι ίδιοι προφήτες, προέβλεψαν ότι θα συμβεί σε μεγάλη κλίμακα το παραστράτημα των ιερέων από την καθαγιασμένη ζωή και δη από την αξίωση να οδηγούν το ποίμνιο. Η Εκκλησια του Χριστού πρέπει λοιπόν να μιλήσει.

  Αλλά μήπως οι προφητείες επεδίωκαν τίποτε άλλο απο το να προστατέψουν τις ελευθερίες των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος; Δεν θα ήθελε ο Χριστός να τα βάλει με την κοσμική εξουσία – εκτός κι αν επρόκειτο να προστατέψει ψυχές;

  Εμείς ως πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής συνείδησης, πρέπει να θεωρήσουμε ότι όλα αυτά αποβλέπουν στην ασφάλεια και την προστασία των δικαιωμάτων μας. Να δράσουμε ως οργανισμός. Για να ευαιθητοποιηθεί η Εκκλησία και η Πολιτεία πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς πρώτοι το ΑΊΤΗΜΑ : Δεν θέλουμε. Θέλουμε σεβασμό και ιδιωτικό απόρρητο. Λοιπόν ;

  Ας μην καθυστερούμε περιμένοντας.
  Αυτοί οι αστυνομικοί δεν πρέπει να προδοθούν από την αναμονή μας. Ας ενημερώσουμε όπου μπορούμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό και συλλογικό αίτημα.

  Σας ευχαριστώ.

  RFID Chips in Greek
  http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2010/11/rfid-chips-in-greek.html

 5. Αν η κάρτα έχει τον δυσώνυμο αριθμό 666, τότε πράττουν άριστα όσοι αρνούνται να την πάρουν. Αν δεν τον έχει, αλλά δίνει τη δυνατότητα στους εχθρούς της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως που μας κυβερνούν επί δεκαετίες να μας παρακολουθούν ανελλιπώς και να μας εξοντώνουν όταν δεν υποτασσώμεθα στα ανθελληνικά τους σχέδια, τότε οι αντηρρησίες συνειδήσεως πάλι άριστα πράττουν. Οι μόνοι που εκτίθενται ανεπανόρθωτα (γι αυτό και συνήθως ντρέπονται να υπογράψουν αυτά που λένε) είναι αυτοί που συντάσσονται με τους εχθρούς του λαού με σαθρά επιχειρήματα, όπως αυτό που έγραψε ένας από τους παραπάνω σχολιαστές, εξισώνοντας τη λήψη της κάρτας με απογραφή!!! Με την απογραφή συλλέγονται κάποια στοιχεία για τη σύνθεση της οικογένειας, την εργασία κ.λπ., τα οποία φυλάσσονται σε κάποιο αρχείο. Με την κάρτα, πέραν του σχεδόν βεβαίου ενδεχομένου ότι θα περιέχει το 666, θα παρακολουθούμεθα ανά πάσα στιγμή, λόγω του τσιπ που θα έχει πάνω. Χάνουμε, δηλαδή, την ελευθερία μας!!! Το πιο ακριβό δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο!!! Γιατί, λοιπόν, να γίνει αποδεκτή μια τέτοια υποταγή στις δυνάμεις του Αντιχρίστου; Ποιο το αδήριτο επιχείρημα υπέρ της κάρτας; Πού πήγε εκείνο το ωραίο του Απ. Παύλου: “Τιμής ηγοράσθητε, μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων” (Α’ Κορ. 7:23); Γιατί βλέπουν μερικοί το μικρό όφελος που θα προσφέρει, αλλά στρουθοκαμηλίζουν εμπρός στο τεράστιο κόστος που θα επιβάλλει, το οποίο μερικοί άξιοι ένστολοι ήδη γεύονται; Ξέρετε πώς χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά όσων βλέπουν μόνο το όφελος που αναμένεται να προκύψει από μία ενέργεια, αλλά παραβλέπουν σκοπίμως το κόστος; Παράλογη!!! Και μόνο το γεγονός ότι προσπαθούν να την επιβάλλουν με απειλές που τις βρίσκουμε ως προειδοποιήσεις στην Αποκάλυψη του Ιωάννου θα έπρεπε να προβληματίσει όσους εξισώνουν το χάραγμα του Αντιχρίστου (ή έστω τον αρραβώνα με αυτό, που είναι σίγουρα η “Κάρτα του Πολίτη”) με μία απλή απογραφή, η οποία γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων και κανείς ποτέ δεν έπαθε τίποτα από αυτήν. Ώστε, “κ. Γεώργιε,” ο Χριστός ουδέποτε εξηγέρθη κατά της κοσμικής εξουσίας; Τί ήταν οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι, τους οποίους ο Κύριος ήλεγξε δριμύτατα, μόνο θρησκευτικοί ηγέτες ήταν; Εφόσον το Ισραήλ τελούσε υπό κατοχή των Ρωμαίων, αυτοί δεν ήταν ταυτόχρονα και οι άρχοντες του λαού, και μόνο εξουσία να θανατώνουν δεν είχαν, γι αυτό και ζητούσαν επίμονα από τον Πιλάτο να διατάξει εκείνος τη σταύρωση; Ώστε, λοιπόν, συνέπλευσεν ο Κύριος με την κοσμική εξουσία, επειδή δέχθηκε να πληρώσει φόρο στον Καίσαρα; Τι απήντησε στον Πιλάτο όταν ο τελευταίος προέβαλλε την εξουσία του να Τον ελευθερώσει ή να Τον σταυρώσει; “ουκ είχες εξουσίαν ουδεμίαν κατ’ εμού, ει μη ην σοι δεδομένον άνωθεν” (Ιω. 19:11). Βλέπετε, λοιπόν, την κατά πάντα αξιοπρεπή και μη δουλοπρεπή στάση του Κυρίου έναντι της εξουσίας; Ζητήστε, λοιπόν συγγνώμη, “κ. Γεώργιε,” από τα τέσσερα αληθινά Ελληνόπουλα που είπαν ΟΧΙ στον κατακτητή, αντί να τους κατηγορείτε ότι έπραξαν αφρόνως. Αντί συγχαρητηρίων, τους προσφέρετε πίκρα, όπως έπραξαν οι Ιουδαίοι στον Ευεργέτη τους.

 6. Σωστά όσα γνωρίζετε κύριε Χατζηνικολάου.
  Όσο για το ερώτημά σας περί του αριθμού χξς (Αποκάλυψης Ιωάννου, ιγ’17), καταλαβαίνετε κι ο ίδιος ασφαλώς την απάντηση, δεδομένου ότι υπάρχει ο κώδικας bar code. Για τα 3 εξάρια του γραμμωτού κώδικα, δεν βρέθηκε από τους εισηγητές τους καμιά επιστημονική εξήγηση η οποία να υποκρίνεται μια αληθοφανή δικαιολογία. Πώς επαλήθευσε μια τόσο αρχαιότατη προφητεία! Γιατί να μην πιστέψουμε αυτήν και να πιστέψουμε νεοταξικές κοροϊδίες;
  Πάντοτε ασφαλώς, εννοούμε ότι έρχεται μια κρίση και μια δίωξη και μια δοκιμασία και δεν εννοούμε κάποια συντέλεια, όπως αι ο γέροντας προειδοποίησε

  http://www.youtube.com/watch?v=LvUT9jBlFHc&feature=related
  Ο ΈΧΩΝ ΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΑΤΩ !

  Αν αυτά γράφηκαν τόσο πρώιμα της ηλεκτρονικής εποχής, μόνο και μόνον για να επισημάνουν μια ισχυρή κρίση και μια ιστορική παγίδευση της ανθρωπότητας, και προκειμένου να προστατέψουν ανθρώπους και να τους προειδοποιήσουν να παραμείνουν ελεύθεροι και αξιοπρεπείς,
  τότε ας μας κοροιδέψουν “θρησκόληπτους”.
  Μην ξεχνάμε ότι τα επόμενα βήματα έχουν ήδη εφαρμοσθεί στον “νέο κόσμο” όπου πρόθυμοι σκλάβοι δέχονται τα RFID Chips μέσα στο σώμα τους -σαν να είναι αγελάδες σε καουμπόικο ζωοπάζαρο.
  http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2010/11/rfid-chips-in-greek.html

  Θα μου επιτρέψετε να κρατήσω αυτό το ρητό που μας θυμήσατε και να σας ευχαριστήσουμε :

  “Τιμής ηγοράσθητε, μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων” (Απ. Παύλου, Α’ Κορ. 7:23)

 7. Κι ὁ Χριστὸς ποὺ δέχθηκε νὰ γενηθεῖ δοῦλος καὶ ὑπηρέτης, ἐνῶ ἦταν καὶ εἶναι Κύριος καὶ Θεός, μᾶλλον κακὸ παράδειγμα μᾶς ἔδωσε; Θεέ μου συγχώρα με! Γι’ αὐτό γράφω ὅτι μᾶς χρειάζεται πνευματικὸς γιὰ τέτοια συζήτηση.
  «Τὸ βῆμα τῆς ἐκκλησίας δὲν εἶναι, ὅπως τὸ βῆμα τὸ δικανικόν, τὸ βῆμα τὸ πολιτικόν, ὅπου ὑπάρχουν ρήτορες καὶ ἀντιρρήτορες… Τὸ ἐκκλησιαστικὸν βῆμα -ὁ ἄμβων- εἶναι αὐστηρόν, ἀποκλειστικόν, αὐθεντικόν. Εἷς μόνος ὁμιλεῖ. Ὑποτίθεται, ὅτι λέγει, ὄχι διδόμενα, ἀλλὰ συμπεράσματα, παραδεδεγμένα, ἀναμφισβήτητα, δόγματα. Δὲν ἐπιτρέπονται ἐκεῖ αἱ αὐτοσχέδιοι ἀνοησίαι. Διὰ τοῦτο ὁ εἷς ἐκεῖνος πρέπει νὰ εἶναι χρισμένος ἀπό τὴν ἐκκλησίαν, ὀφείλει νὰ εἶναι τὸ στόμα τῆς ἐκκλησίας, ἐπειδή συζήτησις δὲν ἐπιτρέπεται, οὔτε δευτερολογία, οὔτε διακοπή. Ἀνάγκη ἄρα νά εἶναι κληρικός».
  Αὐτὰ γράφει ὁ Παπαδιαμάντης.

 8. Tι ρόλο παίζει “Γεώργιος Ἰακ. Γ…” (όπως δήθεν συστήνεται) σε αυτό το ιστολόγιο;;

  Καλοπροαίρετα εγώ, τον έλαβα εξαρχής σοβαρά αλλά βλέπω ότι, τόσο στο παρόν όσο και σε άλλα άρθρα,

  προσπαθεί να μπερδέψει τους σχολιαστές με ένα κακοήθες ανακάτεμα συγκεχυμένων γνώσεων και
  “θέτοντας τον εαυτό του υπεράνων όλων…τὸ νόημα παρεξηγεί καὶ τις φράσεις αντιστρέφει….. και η μνήμη του χρίζει γενικής συντηρήσεως ….
  όπως αναγκάζονται να του προσάψουν οι σχολιαστές γειτονικών άρθρων!) Κινδυνεύουν όλοι να παρεκτραπούν της κοσμιότητος και να πέσουν στις παγίδες των ασυνάρτητων αυτοσχεδιασμών του!

  Επιπλέον, στα παρόντα σχόλιά μας, απορρίπτει Άγια πρόσωπα όπως του Γέροντα Παίσιου και αντ’ αυτών μας παραθέττει ένα απόσπασμα λογοτέχνη (!), του Παπαδιαμάντη (που οχι μόνον δεν είναι αρμόδιος να μαας συμβουλεψει αλλά και το δεδομένο είναι εν ολίγοις άσχετο με το δια ταύτα!).

  Επίσης, επικαλείται επί ματαίω
  συνεχώς το όνομα του Θεού…!
  Χαρακτηριστικότατα, επικαλείται επί ματαίω συνεχώς το όνομα του Θεού…!! (τι σκοπό έχει, κι από ποιά παρέα έρχεται;;)

  Μα γιατί επιτέλους δεν καλεί πνευματικό, όπως επαναλαμβάνει συνέχεια;; Δήθεν θα πάρει στα σοβαρά πνευματικό!
  Διότι αμφιβάλλω αν καταδέχεται να ρίξει τον εγωισμό του και να ρωτήσει πνευματικό αλλά και αν θα τον αντέξει πνευματικός έτσι συγκεχυμένα και πονηρά που μαστορεύει τις αμφισβητήσεις του….

  Την μόνη εξήγηση που βρίσκω, αν τυχόν και δεν ισχύουν τα παραπάνω συμπεράσματά μου,
  είναι ότι ο κύριος αυτός
  ΑΠΛΑ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ
  με τους ανθρώπους που προβληματίζονται σε αυτό το ιστολόγιο …. Πίνοντας τσίπουρο σπάει πλάκα με μια ιδιότυπη σοβαροφάνεια !!

  Τι μπορεί να μας ωφελήσει ο διάλογος μαζί του, έχουμε και δουλειές και θα γίνουμε αφελείς αργόσχολοι !
  Άντε, Τράβα λοιπόν πιές τσίπουρο και βρες άλλους για μεζέ !

 9. Ο “κ. Γεώργιος” και οι όμοιοί του θα πάρουν προφανώς το χάραγμα του Αντιχρίστου από “ταπείνωση” και υπακοή στην εξουσία, αφού έχουν απορρίψει τη διδασκαλία του Απ. Παύλου (“Τιμής ηγοράσθητε, μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων”), αλλά και τη διδασκαλία των άλλων αποστόλων, συμφώνως προς την οποία “πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις” (Πρ. 5:29). Δεν ασχολούμαι άλλο με τις αντίχριστες συμπεριφορές αυτού του είδους.

 10. Οφείλω να παρατηρήσω, ότι είναι άστοχο να καλείς την Εκκλησία να αναλάβει τις, δήθεν, ευθύνες της σε ένα ζήτημα άκρως πολιτικό, αλλά παράλληλα να δυσανασχετείς με απαξιωτικές αναφορές σε αυτήν ως απάντηση.
  Καλό είναι λοιπόν να σεβόμαστε την Θρησκεία και την Εκκλησία η οποία την πραγματώνει, αλλά άριστο να μην της προσδίδουμε πολιτικές αρμοδιότητες, γιατί πολιτικές αρμοδιότητες φέρουν μαζί των τις αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες, συνεπώς και την πολιτική κρίση!

 11. Χριστιανικώτατα σχόλια. Καὶ στὸ ὕφος καὶ στὸ περιεχόμενο. Μαρτυροῦν τὴν ἀμηχανία αὐτοῦ ποὺ τὸν πιάνουν ἀμελέτητο.
  Ἀκριβῶς αὐτὸ εἶναι ὁ ἀντίχριστος. Τὸ λέει τὸ ὄνομά του. Κάποιος πού, στὴν θέση τοῦ Χριστοῦ καὶ τῆς διδασκαλίας του, μᾶς πείθει νὰ βάλουμε τὶς ἐπιθυμίες τῶν καρδιῶν ἡμῶν.
  Στὴν συγκεκριμένη περίπτωση, γιὰ πολιτικὲς ἐπιδιώξεις. Πολιτικές, διότι πρόκειται γιὰ ἀγῶνα νὰ πείσουμε ἄλλους ἀνθρώπους. Διότι, ἂν ἐπρόκειτο γιὰ πνευματικὸ ἀγῶνα, τὸ παράδειγμα τῆς παραιτήσεως ἀπὸ τὴν δουλειά μας, γιὰ λόγους πίστεως, μᾶς φθάνει. Δὲν ἀξιώνουμε νὰ παραιτηθοῦν καὶ ὅλοι οἱ ἄλλοι. Τὸ γνωρίζω διότι κι ἐγὼ ἔχω παραιτηθεῖ απὸ πολὺ προσοδοφόρα καὶ ἄνετη ἐργασία γιὰ λόγους ἀρχῆς.
  Γιατί, λοιπόν, κυρίες καὶ κύριοι δὲν ἱδρύετε σωματεῖο γιὰ νὰ ἀγωνισθεῖτε πολιτικῶς κατὰ τῶν νέων καρτῶν τοῦ πολίτη ; Γιατὶ θέλετε νὰ ἐμπλέξετε σὲ ἀγῶνα κοσμικό, τὴν Ἐκκλησία ; Προφανῶς διότι, μὲ κοσμικὰ κριτήρια, θεωρεῖτε ὂτι ἔχετε χάσει. Θεωρεῖτε ὂτι δὲν θὰ βρεῖτε τούς 25 ἀνθρώπους ποὺ χρειάζονται γιὰ νὰ ἱδρύσετε σωματεῖο. Σωματεῖο γιὰ νὰ ὑπερασπίσει τὴν ἰδιωτικότητα καὶ τὴν ἀνωνυμία (ὀρθοδοξώτατες ἰδέες καὶ οἱ δύο, ἄλλωστε) καὶ τὸ τραπεζικὸ ἀπόρρητο. Καὶ σ` αὐτὸ ἔχετε λάθος. Διότι τὴν βοήθεια τῆς Ἐκκλησίας τὴν ζητᾶμε ὅταν κι ἐμεῖς ἔχουμε κάνει αὐτὸ ποὺ μᾶς ἀναλογεῖ. Δὲν ξεκινᾶμε, οἱ Χριστιανοί, νὰ καταγγέλουμε τὴν Ἐκκλησία ἐπειδὴ δὲν μᾶς κάνει τὸ χατῆρι νὰ ἀσχοληθεῖ μὲ αὐτὰ ποὺ ἐμεῖς ἀσχολούμεθα. Ἐπὶ τέλους, ὑποτίθεται ὂτι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα καθοδηγεῖ τοὺς ἐπισκόπους μας ὅπως κι ἐμᾶς. Ὑποτίθεται ὂτι τὴν Θεία Χάρη τὴν ἔχουν ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους. Ἀλλὰ σεῖς, φαίνεται, αὐτὰ δὲν τὰ πιστεύετε.

 12. Tι ρόλο παίζει ο “Γεώργιος Ἰακ. Γ…” (όπως δήθεν συστήνεται) σε αυτό το ιστολόγιο;;

  Καλοπροαίρετα εγώ, τον έλαβα εξαρχής σοβαρά αλλά βλέπω ότι, τόσο στο παρόν όσο και σε άλλα άρθρα,

  προσπαθεί να μπερδέψει τους σχολιαστές με ένα κακοήθες ανακάτεμα συγκεχυμένων γνώσεων και
  “θέτοντας τον εαυτό του υπεράνων όλων…τὸ νόημα παρεξηγεί καὶ τις φράσεις αντιστρέφει….. και η μνήμη του χρίζει γενικής συντηρήσεως ….
  όπως αναγκάζονται να του προσάψουν οι σχολιαστές γειτονικών άρθρων!) Κινδυνεύουν όλοι να παρεκτραπούν της κοσμιότητος και να πέσουν στις παγίδες των ασυνάρτητων αυτοσχεδιασμών του!

  Επιπλέον, στα παρόντα σχόλιά μας, απορρίπτει Άγια πρόσωπα όπως του Γέροντα Παίσιου και αντ’ αυτών μας παραθέττει ένα απόσπασμα λογοτέχνη (!), του Παπαδιαμάντη (που οχι μόνον δεν είναι αρμόδιος να μαας συμβουλεψει αλλά και το δεδομένο είναι εν ολίγοις άσχετο με το δια ταύτα!).

  Επίσης, επικαλείται επί ματαίω
  συνεχώς το όνομα του Θεού…!
  Χαρακτηριστικότατα, επικαλείται επί ματαίω συνεχώς το όνομα του Θεού…!! (τι σκοπό έχει, κι από ποιά παρέα έρχεται;;)

  Μα γιατί επιτέλους δεν καλεί πνευματικό, όπως επαναλαμβάνει συνέχεια;; Δήθεν θα πάρει στα σοβαρά πνευματικό!
  Διότι αμφιβάλλω αν καταδέχεται να ρίξει τον εγωισμό του και να ρωτήσει πνευματικό αλλά και αν θα τον αντέξει πνευματικός έτσι συγκεχυμένα και πονηρά που μαστορεύει τις αμφισβητήσεις του….

  Την μόνη εξήγηση που βρίσκω, αν τυχόν και δεν ισχύουν τα παραπάνω συμπεράσματά μου,
  είναι ότι ο κύριος αυτός
  ΑΠΛΑ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ
  με τους ανθρώπους που προβληματίζονται σε αυτό το ιστολόγιο …. Πίνοντας τσίπουρο σπάει πλάκα με μια ιδιότυπη σοβαροφάνεια !!

  Τι μπορεί να μας ωφελήσει ο διάλογος μαζί του, έχουμε και δουλειές και θα γίνουμε αφελείς αργόσχολοι !
  Άντε, Τράβα λοιπόν πιές τσίπουρο και βρες άλλους για μεζέ !

 13. Βλέπω τὰ Χριστιανικώτατα σχόλια ἐπαναλαμβάνονται αὐτούσια. Κατὰ λάθος ἢ σκοπίμως ;

 14. Κύριε Γεωργάνα, επειδή ο σοφός λαός λέει απο πολύ παλιά: “Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”. Μπορείτε να απαντήσετε με σαφήνεια σε τούτο: Θα παραλάβετε την “κάρτα του πολίτη” ή όχι; Όχι πως κοπτόμαστε για το τι σκοπεύετε να κάνετε, μη βαυκαλίζεστε πως είστε το κέντρο του κόσμου, απλά για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα με ποιόν μιλούμε τελικά! Αν παίζει κάποιο ρόλο, προσωπικά θα την αρνηθώ.

 15. Ναί, ἐφ’ ὅσον ἡ Ἐκκλησία μας δὲν τὸ ἀπαγορεύσει. Ἂν τὸ ἀπαγορεύσει, δὲν θὰ τὴν παραλάβω καὶ θὰ δεχθῶ τὶς συνέπειες. Καὶ στὶς δύο περιπτώσεις, προσβλέπω στὴν ἐρμηνεία τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ τῆς Ἱερᾶς Παραδόσεως ποὺ θα δώσει ἡ Ἐκκλησία. Σὲ θέμα ποὺ ἔχει καὶ πνευματικὴ σημασία ἡ Ἐκκλησία ἔχει μόνη τὴν ἁρμοδιότητα καὶ τὴν εὐθύνη νὰ ἀποφαίνεται αὐθεντικῶς. Οἱ θεωρίες τῶν κοσμικῶν εἶναι, πιθανώτατα, «αὐτοσχέδιοι ἀνοησίαι».

 16. H θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την κάρτα του πολίτη είναι αρνητική. Όχι όμως και της Εκκλησίας της Κρήτης. Σε πρόσφατο ανακοινωθέν της, επισημαίνει:

  Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του πολίτη προτρέπει και παρακαλεί τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, να μην τρομοκρατείται από ανεύθυνους, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόμενου Κυρίου Ιησού Χριστού, υπενθυμίζει δε τα λόγια του διορατικού Γέροντος Πορφυρίου: «… αν εμείς έχομε μέσα μας τον Χριστό, δεν μπορεί με τίποτα να μας πειράξει ο αντίχριστος…».

  Αυτό σαν ενημέρωση για κάθε ενδιαφερόμενο.

  ΥΓ: Το παραπάνω κείμενο μεταφέρω από την Ρομαφαία, διότι ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της Ι.Α.Κρήτης φαίνεται να μην λειτουργεί.

 17. Δε με εκπλήσσει η στάση της Ι.Α. Κρήτης, καθώς υπενθυμίζω πως οι Κρήτες Ιεράρχες, είναι ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! Στην κάρτα που μας καταντά ανθρωποαριθμό θα προβληματιζόταν; Παρεμπιπτόντως κύριε Γεωργάνα επειδή έχω συγγενικά πρόσωπα μόνιμους κατοίκους Κρήτης, σύμφωνα με την άποψή σας τι να τους συμβουλεύσουμε να πράξουν, ότι λέει η εκκλησία της Ελλάδος, ή της Κρήτης; Διότι και η Κρήτη για Ελλάδα λογαριάζεται (ακόμη) κι ας ανήκει στο Φανάρι!

 18. Παρανοήσεις και φανατισμοί

  Καταρχάς οι 3 αριθμοί του barcode ΔΕΝ είναι το 666. Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρεις όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την κωδικοποίηση barcode. Θέλει πολύ φαντασία για να οδηγηθείς στο 666.
  Αλλά αν είναι να παίρνουμε κυριολεκτικά τα λόγια της αποκάλυψης τότε θα πρέπει αυτό να είναι το όνομα του Θηρίου και να είναι χαραγμένο στο μέτωπο στο χέρι κτλ.
  Έχουμε κανένα χαραγμα εδώ?
  Και ποιό είναι το θηρίο με όνομα 666?
  Ο Ραγκούσης?
  Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει την αποκάλυψει όπως νομίζει αλλά καταλληλότερη είναι η εκκλησία.
  Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην ερμηνεία του κάθένα και να σηκώνουμε παντιέρες.

  Μπορεί να έχουμε ένα σωρό λόγους να αρνηθούμε την ταυτότητα. Θρησκευτικό λόγο δεν έχουμε κανένα.

  Όσον αφορά την κυρία Παπαδοπούλου το μεγαλύτερο και γίγουρο Θηρίο είναι ο εγωισμός.
  Απο αυτό κινδυνεύουμε όλοι.
  Όχι απο τις ταυτοτητες.

 19. Δῶστε μου σύνδεσμο γιὰ τὶς θέσεις τῶν δύο Ἐκκλησιῶν, παρακαλῶ.
  Εύχαριστῶ.
  Ἐὰν ἰσχύουν αὐτὰ ποὺ ἔγραψε ὁ Ἐπισκέπτης, εἶναι προφανὲς ὅτι οἱ Ἕλληνες πολίτες ποὺ εἶναι μέλη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος θὰ πρέπει νὰ ἀρνηθοῦν νὰ παραλάβουν τὴν κάρτα τοῦ πολίτη (κι ἐγὼ μαζί) καὶ αὐτοὶ ποὺ εἶναι μέλη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης θὰ πρέπει νὰ τὴν παραλάβουν. Αὐτὸ εἶναι, φυσικά, ἔνδειξις ὅτι τὸ ζήτημα δὲν εἶναι πνευματικό, δογματικό, ἀλλὰ πολιτικό. Ἔνδειξις μόνον, ὄχι ἀπόδειξις. Τώρα, ἂν ὁ ἀντίχριστος δὲν ἐμφανισθεῖ μέσα στὰ ἑπόμενα ἑπτὰ (;) χρόνια, φαντάζομαι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος θὰ συμφωνήσει καὶ αὐτὴ ὂτι ἡ κάρτα του πολίτη δὲν εἶναι τὸ χάραγμα τοῦ ἀντιχρίστου. Μέχρι νὰ γίνει αὐτό, ἐὰν ποτὲ γίνει, ὑπακοὴ στοὺς ἐπισκόπους μας, ὅσοι θέλουμε νὰ εἴμεθα Χριστιανοὶ Ὀρθόδοξοι.
  Βέβαια, ὑπάρχει καὶ ἡ ἄλλη ἑρμηνεία, ὅτι ἡ Ἀποκάλυψις δὲν ἀφορᾶ μόνον τὰ ἔσχατα τοῦ κόσμου, ὅπως ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι τὰ ἀντιλαμβανόμεθα, ἀλλὰ καὶ τὰ τρέχοντα. Διότι ὁ Χριστὸς εἶναι ζῶν καὶ ἄχρονος καὶ θριαμβεύει ἐπὶ τοῦ ἀντιχρίστου διαρκῶς καὶ ὄχι μόνον στὴν συντέλεια τοῦ κόσμου. Θριαμβεύει δέ, διὰ τῆς σταυρικῆς θυσίας καὶ ὄχι μόνον μὲ τό ξῖφος τῶν ἀγγέλων Του. Σύμφωνα μὲ τὴν ἑρμηνεία αὐτή, τὸ χάραγμα τοῦ ἀντιχρίστου δὲν περίμενε (χιλιαστικῶς) τὸ σωτήριο ἔτος 2010 καὶ τὴν ἀφεντιά μας γιὰ νὰ ἐμφανισθεῖ, ἀλλὰ ὑπῆρχε ἤδη τὸν καιρὸ ποὺ ἐγράφη ἡ Ἀποκάλυψις καὶ θὰ ὑπάρχει πάντοτε μέχρι τὴν συντέλεια τοῦ κόσμου. Εἶναι δὲ ὁ ἀντίχριστος ὁ πειρασμὸς νὰ σωθοῦμε, δῆθεν, χωρίς θυσία. Δὲν λέω ὂτι ἡ ἑρμηνεία αὐτὴ εἶναι ὀρθὴ οὔτε κἄν ὅτι εἶναι ὀρθόδοξη. Ἀλλὰ μήπως ἔχει καὶ κανεὶς τόσο καθαρὰ καρδία ὥστε νὰ βλέπει καὶ πολὺ καθαρώτερα ; Τὸ κατὰ δύναμιν …

 20. Ποιός μίλησε για την συντέλεια;
  Μόνον ο τελευταίος.
  Ω με τι συκοφαντία ευτελίζετε τον αγώνα των Χριστιανών!

  Μερικοί πάλι τι είπαν;
  μπήκαν, κατέκριναν, ενημέρωσαν ανεύθυνα και κωφεύουν.

  Σοβαροί μου φάνηκαν μόνον δυο-τρεις-τέσσερις;
  Οι άλλοι, περιμένοντας τάχα το “σύνθημα”…
  Αυτοσχέδιες υποθέσεις από άτομα ανενημέρωτα, που
  καταφανώς δεν είχαν ποτέ πνευματικό,
  που αυτοθεωρούνται “κισσοί” της εκκλησίας
  και είναι και αμελέτητοι…

 21. Συγγραφέα,

  > Δε με εκπλήσσει η στάση της Ι.Α. Κρήτης, καθώς υπενθυμίζω πως οι Κρήτες Ιεράρχες, είναι ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! Στην κάρτα που μας καταντά ανθρωποαριθμό θα προβληματιζόταν;< To ότι οι Κρήτες Ιεράρχες (και όχι μόνο) πήραν ή θα πάρουν την τουρκική υπηκοότητα (λάθος, κατά την γνώμη μου), δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία της Κρήτης δεν είναι πιο ανοιχτόμυαλη από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία κατρακυλά σε ένα μεσαιωνικό σκοταδισμό άνευ προηγουμένου. Και μόνο το γεγονός ότι έχει έναν κατάλογο με αιρέσεις μεγαλύτερο απ’ αυτόν του Τορκουεμάδα, αρκεί. Φακελωμένοι οι πάντες, Τέκτονες, Λάιονς, Ρόταρυ και δεν συμμαζεύεται. Εσχάτως, ένας μουστακαλής λεβέντης ασχολείται και με τον διεθνή εβραιοσιωνισμό! Πολύ Αντίχριστος και πνεύματα πονηρά, mvr;e paid;i moy, κυκλοφορούν στην Ελλαδική Εκκλησία, η οποία καλά θα έκανε να κοιτάξει μερικά άλλα πράγματα που μυρίζουν πολύ άσχημα στους κόλπους της. Στην Κρήτη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ουδείς ασχολείται με εξάρια (μόνο με … εξάρες), αιρέσεις (πλην των γνωστών) και παρόμοιες αηδίες. Και το 1997, όταν έγινε ο χαμός με το θρήσκευμα των ταυτοτήτων, η Εκκλησία της Κρήτης δεν ανακατεύτηκε καθόλου. A propos, δεν βλέπω να ασχολείται κανείς με το γεγονός ότι στα υδατογραφήματα των διαβατηρίων, οι σταυροί είναι κομμένοι από τους τρούλους των εκκλησιών. Γιατί άραγε; Συμφωνώ απολύτως με τον Πρόδρομο (05/11/2010 – 09:07).

  Συγγραφέα,

  Αλλού έχω δει να παραπέμπεις στον … google για να πληροφορηθούμε για το … επικείμενο δημοψήφισμα στην Κρήτη. Κι ενώ σου εξήγησαν (κι εγώ θαρρώ) πώς έχει το πράγμα και ότι πρέπει να διαβάσεις τις συνθήκες Λονδίνου και Βουκουρεστίου, εσύ παραπέμπεις στον … παντογνώστη γκούγκλο! Για να βρεις τι; Ό,τι γράφουν διάφορα ανεύθυνα ιστολόγια. Αν βάλεις “Συνθήκη Λονδίνου” “Συνθήκη Βουκουρεστίου” θα βρεις άλλα. Μήπως είσαι πολύ νέος και άπειρος;

 22. Μα καλά κύριε Γεωργάνα, ακόμη δεν ξέρατε τις θέσεις των Εκκλησιών; !! Και ρίχνετε τόσο μελάνι; Δηλαδη είπατε όλα αυτά που είπατε εν πλήρη αγνοία;
  Και τώρα; Τι περιμένετε, καμπάνες…
  Α, κι αυτό το φαιδρό ότι “τὸ σωτήριο ἔτος 2010 καὶ τὴν ἀφεντιά μας γιὰ νὰ ἐμφανισθεῖ, ἀλλὰ ὑπῆρχε ἤδη τὸν καιρὸ ποὺ ἐγράφη ἡ Ἀποκάλυψις καὶ θὰ ὑπάρχει πάντοτε μέχρι τὴν συντέλεια τοῦ κόσμου. Εἶναι δὲ ὁ ἀντίχριστος ὁ πειρασμὸς νὰ σωθοῦμε, δῆθεν, χωρίς θυσία…” αυτό πόσο Ορθοδοξότατο είναι; Μα καλά δικά σας λόγια εισάγετε και νοθεύεται…Σαν τι θυσία κάνετε; Αυτό είναι το κατά δύναμην…;

 23. Για τον Επισκέπτη είπα ότι ενημέρωσε ανεύθυνα και ύστερα κωφεύει…αλλά με πρόλαβε, και ενημέρωσε πιό υπεύθυνα, α καλά…! Γιατί να πιστέψουμε εσάς άγνωστε και να μην πιστέψουμε τον γνωστό σας Πρόδρομο…;

  Τελικά ποιός ο σκοπός που μιλάτε όλοι τόσο και γιατί σπέρνετε διχόνοια; Φύγατε και απο το θέμα του άρθρου…Ντόμπρα κύριοι: Κάποιοι αστυνομικοί απολύθηκαν κι εσάς σας βολεύει να κρύβεστε πίσω απο το πρόσχημα ότι “κάνετε υπακοή” στην εκκλησία σας! Αδιαφορείται για τον συνάνθρωπο μεν, κι επιπλέον αποδεικνύετε ότι μόνοι σας το θέτετε ως θρησκευτικό το θέμα !!
  Ας απολαύσω τον εγωιμό σας στην συνέχεια…

 24. Αναζητώντας τις συνθήκες απο πέρυσι αγαπητέ Επισκέπτη, με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα τη μη ύπαρξη ημερομηνίας λήξεως της προσάρτησης της Κρήτης στη μητέρα Ελλάδα! Όμως το θέμα που υποκινούν πολλοί (που μοιάζουν απλά ανεγκέφαλοι αλλά μόνο αυτό δεν είναι), ομολογώ πως με τάραξε. Όπως με στενοχώρησε και η θλίψη κάποιων ιερέων του νησιού, που συνάντησα σε μια συνάθροιση και απογοητευμένοι δήλωσαν: “Δεν ξέρουμε τι την περιμένει την Κρήτη μας. Η όλη στάση των αρμοδίων φορέων (εκκλησιαστικών, πολιτικών κλπ), μοιάζει σαν απλά να παραχωρείται τούτος ο τόπος αθόρυβα και μεθοδευμένα στους νέους της κατακτητές, που απλά θα την αποικήσουν κατά χιλιάδες. Όχι πολεμώντας, ή κουρσεύοντας όπως γινόταν στο παρελοθόν. Απλά, με το γάντι. Όπως έχει γίνει και στη Θράκη μας”. Μεταφέρω επακριβώς τα λόγια ιερέων της Μεγαλονήσσου που δεν ήσαν ούτε νέοι, ούτε άπειροι, ούτε αμελέτητοι επί των θεμάτων!

 25. Τηλεόραση δὲν ἔχω. Μέχρι σήμερα δὲν ἄκουσα κάτι σχετικὸ στὴν ἐνορία μου, ἡ ὁποία ἀνήκει στὴν Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀθηνῶν. Στὶς ἐφημερίδες ποὺ διαβάζω, περιλαμβανομένων καὶ μερικῶν «ἐκκλησιαστικῶν», δὲν διάβασα μέχρι σήμερα τίποτε ποὺ νὰ θέτει τὸ ζήτημα σὲ πνευματικὴ ἢ δογματικὴ βάση. Θὰ συμφωνήσετε δέ, ὂτι οἱ άναφορὲς σὲ προσωπικὸ ἀπόρρητο καὶ τραπεζικὸ ἀπόρρητο δὲν εἶναι καθόλου Ὀρθόδοξες, άλλὰ καὶ καθόλου Χριστιανικές.
  Νομίζω ὂτι ἡ ἑρμηνεία τῆς Ἀποκαλύψεως, ἀλλὰ καὶ τῆς ὅλης Ἁγίας Γραφῆς καὶ τῆς Ἱερᾶς Παραδόσεως, ἡ ἀναζήτηση τοῦ Θεοῦ, εἶναι διαρκὴς ἀποστολὴ κάθε ἀνθρώπου σὲ ὂλη τὴν ζωή του καὶ σὲ κανέναν δέν ἔχει δοθεῖ νὰ κατανοήσει τὸν Θεό. Ὅποιος ἰσχυρίζεται ὅτι ἡ πίστη εἶναι κάτι ὁριστικὰ καθορισμένο, κάτι σὰν τὰ θεωρήματα τῆς Γεωμετρίας, ἁπλῶς δείχνει πόσο λίγο κατανοεῖ τὸ Θεῖον. Γιατὶ ἡ Ἐκκλησία μας ἀποκαλεῖ ἑαυτὴν ὀρθόδοξο ; Γιατὶ ὁμολογεῖ ὂτι σώζει τὴν ὀρθὴ «δόξα» καὶ ὄχι τὴν ὀρθὴ «πίστη» ; Ἀλλοίμονο νὰ ἦταν ὁ Θεὸς κάτι ἀρκετὰ μικρὸ ὥστε νὰ χωρεῖ στὸν νοῦ τῶν πλασμάτων του. Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος γράφει ὂτι θὰ ἱδοῦμε τὸν Θεὸ στὴν συντέλεια τοῦ αἰῶνος. Καὶ ὅτι μέχρι τότε θὰ τὸν βλέπουμε θολά. Τώρα, ἂν σεῖς κύριε Ἰωάννη Σ. ἰσχυρίζεσθε ὅτι Τὸν ἔχετε ‘δεῖ κατὰ πρόσωπον, καὶ σᾶς ἔχει ὑπαγορεύσει τὴν ὁρθὴ ἑρμηνεία τῆς Ἀποκαλύψεως, θὰ μοῦ ἐπιτρέψετε νὰ σᾶς ‘πῶ ὂτι, τὸ κατ’ ἐμέ, δὲν σᾶς πιστεύω.

 26. Άκουσα το πρωί τις “απολογητικές” δηλώσεις του κυρίου Ανδρεαδάκη… Βλέπω λοιπόν ότι θα συμφωνήσω με εσάς κυρία Παπαδοπούλου. Σωστά κάνατε και μας ενημερώσατε, εγώ πάλι δεν θα το ήξερα και θα με έπιαναν στον ύπνο.
  Δικαίως τρομοκρατηθηκατε κυρία μου, κι εγώ το ίδιο συναισθάνθηκα όταν διαπίστωσα ότι είναι πλέον ΠΟΛΥ ΑΡΓΆ !
  Δεν ήξερα ότι την κάρτα την παρέλαβαν όλα τα σωματα και δεν ερωτήθηκε κανείς μας !

  Αν ακούσετε κύριοι που σχολιάζετε στο παρόν, τι λέει άνθρωπος αυτός, ο Ανδρεαδάκης, ότι κάθετι που αντιβαίνει στην ελευθερία του ανθρώπου ούτε διαπραγματεύεται αλλά και τουλάχιστον στον χριστιανικό κόσμο αντιβαίνει και στην θρησκευτική του συνείδηση !

  Όσο για εσάς κύριοι που σχολιάζετε στο παρόν, που ισχυριστήκατε ότι δεν είστε φανατισμένοι ή ότι βοηθάτε σε υπεύθυνη ενημέρωση, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
  Θα πρέπει να ντρέπεστε είτε επειδή δεν είστε ενημερωμένοι για την Εκκλησία της ενορίας σας είτε επειδή φτύνετε έναν απολυμένο συνάνθρωπο είτε επειδή δεν ενδιαφερθήκατε και δεν πιέσατε καμία εκκλησία της γειτονιάς σας να να πάρει συντομότερα θέση και να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Εύλογη ερωτηση : Τελικά το μόνον που μας πείσατε είναι ότι είναι διχασμένη η εκλησία της Ελλάδος και κάθε ενορία έχει τα δικά της υποκειμενικά πάγια.

  Ερώτηση ειδικά για τους Πρόδρομο και Επισκέπτη, επειδη σας είδα και αλλού να κατακρίνετε άλλους σχολιαστές ζητώ μια Υπεύθυνη και Ολοκληρωμένη απάντηση γι’ αυτό :

  http://www.youtube.com/watch?v=1uFzzPLF2SU&NR=1
  ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΥ; Ή δεν σας το είπαν στην δική σας Εκκλησία ούτε αυτό !

  Όχι ότι κοπτόμεθα να μάθουμε τι παρανόηση και τι φανατισμό θα μισολογήσετε πάλι, αλλά απλά πρέπει να φανεί στο ιστολόγιο τι πρεσβεύετε και με ποιούς αναγκαζόμαστε να μιλάμε.

  Καλή σας Φώτιση

 27. @ Ανώνυμος 05/11/2010 – 18:21.

  Ποιον και πώς ενημέρωσα ανεύθυνα και ύστερα κωφεύω; Γίνε σαφέστερος. Περέθεσα απλώς την γνώμη μία άλλης Εκκλησίας και δεν κάνω θρησκευτικά σχόλια για την κάρτα του πολίτη, την οποία θεωρώ ζήτημα καθαρά πολιτικό. Φρόντισα γι αυτό να προσθέσω την φράση “Αυτό σαν ενημέρωση για κάθε ενδιαφερόμενο”. Κατανοητό απ΄ όσους διαβάζουν προσεκτικά, νομίζω. Άρα “ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ”, “666” κλπ, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Προσωπική μου άποψη, την οποία δεν προτρέπω κανέναν ούτε να ασπασθεί ούτε να απορρίψει.

  Για την ίδια την κάρτα, σαν θέμα καθαρά πολιτικό, δεν είμαι σε θέση ακόμη να αποφανθώ αν πρέπει να την δεχτεί κανείς (και πώς να μην την δεχτεί, αν γίνει νόμος του κράτους;), ή όχι, διότι σαφώς ενέχει στοιχεία φακελώματος και πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα. Είναι σοβαρό θέμα, πάντως, διότι έχει και στοιχεία θετικά (μείωση της γραφειοκρατίας κυρίως).

 28. Είθισται στη χώρα μας να προτρέχουμε πάντοτε πολύ, στα περισσότερα για να μην πω σε όλα όσα μας προτείνονται κατά καιρούς. Τούτη τη στιγμή έχουμε βρεθεί προ των πυλών για να παραλάβουμε κάτι το οποίο ουσιαστικά είναι μέσω λύσης για την πολλή κι ατέρμονη γραφειοκρατία. Μέσα σε όλα ως Θεοκρατούμενος λαός, τίθεται και η άποψη της εκκλησίας και το κομφούζιο γίνεται μεγαλύτερο. Οι κάρτες αυτές; Όχι δεν είναι πρόβλημα, εμείς τις χρησιμοποιούμε σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα. Τίποτα δεν πάθαμε, απλά κερδίζουμε χρόνο σε υπηρεσίες και λοιπούς κρατικούς ή ιδιωτικούς οργανισμούς. Κι όσοι επισκέπτονται τη Γερμανία όπου ζω πολλά χρόνια και κοντεύω για σύνταξη, απλά αναγνωρίζουν ένα κράτος πλήρους οργάνωσης και καλής λειτουργίας σε όλα! Μα γιατί είστε όλοι τόσο καχύποπτοι; Λες και οι Έλληνες είναι οι μόνοι πιστοί ή οι μόνοι ανοιχτομάτηδες αυτού του πλανήτη, που θέλουν να σωθούν; Ξεκολλήστε να προχωρήσει λίγο η κολλημένη αυτή ζωή. Ξέρετε πως έξω μας αντιμετωπίζουν σαν να κοιμόμαστε απλά πίσω απο τις αρκούδες; Στηριζόμενοι σε μαγγανείες και ανυπόστατα πρέπει; Κάτι σαν τους ιθαγενείς που περιμένουν το ok απο το μάγο της φυλής για να πράξουν. Ηρεμήστε έχετε μέσα σας Χριστό και μη φοβάστε καθόλου τον Αντίχριστο!

 29. Αξιότιμε (συν)μετανάστη. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία πολιτών με αυτοσεβασμό, η οποία να δέχεται την ιδέα ενός απόλυτου και συγκεντρωτικού μηχανισμού ελέγχου. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία κοινωνία πολιτών, η οποία καλεί προς προάσπιση των συμφερόντων της τον επίσημο φορέα της θρησκευτικής της συνάθροισης.
  Το τραγικό λοιπόν δεν είναι, ότι οι Έλληνες πολίτες απορρίπτουνε, όπως ελπίζω, την κάρτα του πολίτη, αλλά ότι δεν διαθέτουνε την στοιχειώδη αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουνε αυτή την απόρριψη στον στίβο της πολιτικής αλλά προτιμούνε να κρυφτούνε πίσω από την επίσημη Εκκλησία!

 30. Αγαπητέ κύριε μετανάστη, σε ποια χώρα μας αντιμετωπίζουν ως “συνοδούς” αρκούδων; Και σε τελική ανάλυση γιατί θα πρέπει να θεωρείται πιο ανοιχτομάτικο και πιο προοδευτικό αυτό που κάνουν οι άλλες χώρες; Κατά την γνώμη μου αυτό που λέτε δεν δείχνει προοδευτική προσέγγιση των πραγμάτων αλλά ξενομανία και υποταγή. Γιατί θεωρείται ενδεικτικό προόδου η έλλειψη καχυποψίας και κριτικής αντιμετώπισης των πραγμάτων;
  Οσο για το άλλο θέμα με το οποίο ασχολείται ο κύριος Γεώργιος Ιακ. Γ…, εάν δηλαδή ο Χριστός απεγράφη. Νομίζεται ότι την συγκεκριμένη κάρτα την δίνουν για λόγους απογραφής;
  Και κάτι άλλο το οποίο το έμαθα πρόσφατα (συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος κύριε Γεώργιε Ιακ. Γ…, αλλά νομίζω ότι κάτι σημαίνει το συγκεκριμένο). Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι ένα γράμμα του ισπανικού αλφαβήτου θα αλλάξει όνομα. Από ι γριέγα (ελληνικό ι) που ονομάζεται, από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται γε. Μπορεί κάποιος να δώσει μία εξήγησε σε αυτή την αλλαγή; Εγώ σαν Ελληνίδα, καχύποπτη και οπισθοδρομική, έχω αρχίσει να βεβαιώνομαι για πολλά πράγματα που υποπτευόμουν όλα αυτά τα χρόνια.

 31. Η συζήτηση ξέφυγε και η διαμάχη κούρασε. Ορισμένα σχόλια διαγράφτηκαν. Αν κάποιος νομίζει ότι σβήστηκε αξιόλογο σχόλιό του, ας το ξανακάνει.

  Με την παραμικρή αφορμή από δω και πέρα, μόνο εγγεγραμμένα μέλη θα μπορούν να σχολιάζουν.

  Ευχαριστώ.
  Ανδρέας Σταλίδης.

 32. 2 ελευθερίες:

  α) Η Θεόσδοτη ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου (την σεβάστηκε και την σέβεται κάθε στιγμή ο ίδιος ο Θεός μας). Την σεβάστηκε τόσο πολύ μέχρι που επέτρεψε στον άνθρωπο να αμαρτήσει εάν θέλει. Δεν έφτιαξε τον άνθρωπο άτρεπτο αλλά τρεπτό, τόσο προς το καλό όσο και προς το κακό.

  β) Η εν Χριστώ Ελευθερία: Θέλω να είμαι με τον Χριστό και με ότι εκφράζει τον Χριστό. Θέλω να είναι χαραγμένα επάνω μου τα σύμβολα του Χριστού (Βάπτισμα, Μύρωμα, Θεία Κοινωνία) γιατί έτσι ελπίζω να ελευθερωθώ-σωθώ και όχι τα σύμβολα του άλλου…

  -Απειλούνται από την Κάρτα του Πολίτη, το α) το β) ή και τα 2 μαζί;

  -Είναι θεολογικά θέματα το α) το β) ή και τα δύο μαζί;

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ α):

  Διαβάστε απόσπασμα εξαιρετικού κειμένου καθηγητή Νομικής και διερωτηθείτε: Αυτό δεν κάνει ο άνθρωπος με την μετάνοια; Άρα δεν θα έχει ο άνθρωπος με την κατ’ευφημισμόν “Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη” το δικαίωμα στην μετάνοια, το δικαίωμα για ένα νέο ξεκίνημα;
  “…………………
  Επιπλέον, με την συνεχή επεξεργασία και δημοσιοποίηση γεγονότων από τα αρχεία, το άτομο (ιδίως, το θεωρούμενο ως δημόσιο πρόσωπο) έχει περιορισμένες δυνατότητες να μεταβάλει τις επιλογές του και να αξιοποιήσει ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, καθώς ο φόβος της δμοσιογραφικής «υπενθύμισης» αρνητικών στιγμών του παρελθόντος(20), τον καθηλώνει στην απομόνωση. Με τον τρόπο αυτό παραβλάπτεται η δυνατότητα του ατόμου να απομακρύνεται από σφάλματα του παρελθόντος, και να διεκδικεί την κοινωνική του επανένταξη(21).
  ……………..”
  http://id-ont.blogspot.com/2010/11/blog-post_8285.html

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ β):

  Εάν η “Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη” έχει το 666 τότε δεν προσβάλει βάναυσα την Εν Χριστώ Ελευθερία μου;
  http://2.bp.blogspot.com/_kGVw9-ZDVMw/TKj8O84XJOI/AAAAAAAAAFI/20E0X-xp0Xs/s1600/666-002.jpg

  Για το β) λοιπόν είμαστε σίγουροι.

  Για το α) εάν έχουν μείνει αμφιβολίες διαβάστε όλο το άρθρο
  (http://id-ont.blogspot.com/2010/11/blog-post_8285.html)
  και μετά αναρωτηθείτε πως αυτά τα θέματα τα επισημαίνει πρώτα ένας Καθηγητής της Νομικής και όχι ένας Ορθόδοξος Επίσκοπος που φλέγεται να διατηρηθεί ακέραιο το αυτεξούσιο του ποιμνίου του… όπως ακριβώς το έφτιαξε ο ίδιος ο Θεός.

 33. Εν Χριστώ ελευθερία σημαίνει ελευθερία από όλα τα άλλα.
  Ένας άνθρωπος ο οποίος περιορίζεται κατά οινοδήποτε τρόπο από μια πλασταική κάρτα, φέρουσα ομολογουμένως προσωπικά του στοιχεία, εξορισμού δεν είναι ελεύθερος.
  Την ελευθερία ο άνθρωπος μπορεί να την κερδίσει με την επιφύτηση του Αγίου Πνεύματος. Συνεπώς ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει, αλλά και (το κυριώτερο) να πάρει αυτή την ελευθερία από τον άνθρωπο, είναι ο Θεός.
  Άρα εδώ δεν μιλάμε για την ελευθερία του ανθρώπου αλλά για την ελευθερία του πολίτη όσον αφορά την σχέση και την δράση σου σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό, συνεπώς και πολιτικό σύνολο!

 34. Το θέμα είναι πρωταρχικά πολιτικό: Πρόκειται για χαφιεδόκαρτα, της εκπροσώπου των διεθνών τοκογλύφων, κατοχικής κυβέρνησης.

  Ανεξαρτήτως, αν έχει ή δεν έχει το διαβόητο 666!

  Πρόκειται περί του, αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι ή σκλάβοι, με φάκελο, της συνολικής προσωπικής μας κατάστασης.

  Που δεν θα γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Το οποίο θα είναι στη διάθεση του τελευταίου αλήτη χάκερ…

  Προκειμένου να μας ληστέψει, να μας διαπομπεύσει και να μετέλθει οποιαδήποτε σε βάρος μας αθλιότητα.

  Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία το τι θα κάνει η ιεραρχία.

  Αφού είναι δεδομένο ότι- στη συντριπτική της πλειονότητα- πάντοτε ήταν με το μέρος του κατεστημένου και εναντίον του λαού.

  Και του…Θεού!

 35. Δόξα σοι ο Θεός. Η συγκέντρωση πήγε πολύ καλά. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, ώστε να μη περάσει ο δυσώνυμος αριθμός “666”. Χαρήκαμε δε πάρα πολύ, όταν μας ανακοίνωσαν ότι και τα αδέλφια μας οι Ρώσοι δεν πρόκειται να πάρουν την κάρτα του πολίτη. Για αυτό ακριβώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων φοβάται την ένωση των ορθοδόξων λαών, διότι η ορθοδοξία, ως η μοναδική αλήθεια έχει τεράστια δύναμη. Δύναμη την οποία αντλεί όχι από τους κοσμοκράτορες και τους εξουσιαστές, αλλά απευθείας από τον ίδιο τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και “ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ΄ημών”. Η πάλη μας λέει ο ΑΠ. Παύλος δεν είναι προς σάρκα και αίμα, αλλά προς τας σκοτεινάς αρχάς και τας εξουσίας”. Κατά τη γνώμη μου όμως υπάρχει ένα μεμτό σημείο στην όλη υπόθεση και αυτή είναι η στάση της κρατούσας εκκλησίας, η οποία δυστυχώς σε επίπεδο ηγεσίας ήταν απούσα. Οι ιερείς των εκκλησιών απέφυγαν να πάρουν θέση, ακόμη και ανήμερα της σταυροπροσκυνήσεως, σαν να επρόκειτο για ένα ζήτημα το οποίο δεν έπρεπε να θείξουν και όταν ρώτησα, επειδή μένω στην επάρχία και δεν γνώριζα τι ισχύει στην Αθήνα, με πληροφόρησαν, όχι φυσικά οι ίδιοι, ότι φοβόντουσαν, μήπως δυσαρεστήσουν τον Ιερώνυμο. Με φόβους όμως δεν γίνεται αγώντας, διότι ο σατανάς γελάει. Χρειάζεται μεγάλη πίστη και αποφασιστικότητα και τόλη και θάρρος. Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλή Συνέχεια στον αγώνα, με την ενεργό συμμετοχή όλων των ιερέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *