Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Διεθνή Στέλιος Παπαθεμελής

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»

  Ο νεοοθωμανός επιχειρεί πολύπλευρο γεωπολιτικό παιχνίδι που το φτάνει ως τα πιο απίθανα άκρα π.χ. Λιβύη για να πλαγιοκοπήσει τον Ελληνισμό.           Εισέβαλε και εγκαταστάθηκε ήδη απροκάλυπτα στην Κυπριακή (=Ευρωενωσιακή) ΑΟΖ. Οι Ευρωπαίοι λένε λόγια, ατελείωτα λόγια. Από έργα («στοχευμένα μέτρα») και αυτά μόνο στα λόγια.

Οι Αμερικανοί που τους έχει φτύσει κατάμουτρα ο «Σειχούλ Ισλάμης» ζουν πάντα με την κρυφή ελπίδα να επιστρέψει αυτός ως άσωτος υιός. Εκεί βέβαια ο κίνδυνος να συμβεί αυτό αναλώμασι και δαπάναις της Ελλάδος είναι άμεσος, ο Ελληνισμός ως «ο μόσχος ο σιτευτός».

Άμποτε να ξεφύγουμε κάποτε από την πολιτική του κατευνασμού που ρημάζει τα εθνικά μας σωθικά και να περάσουμε σε φάση εθνικής αφύπνισης, διαρκούς εγρήγορσης και στρατηγικής αποτρεπτικής ισχύος.

Η Τουρκία επιδιώκει να ελέγξει στρατιωτικά την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν της ανήκει και θα ήταν τραγικό λόγω αδρανείας των υπερδυνάμεων να «σταθεί» στο παιχνίδι αυτό η Άγκυρα. Θα είναι τότε η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης, διότι θα έχουμε μια μείζονα γεωπολιτική μεταβολή. Εκτιμούμε ότι τα συμφέροντα των υπερδυνάμεων δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. (εκτενέστερα Μ. Μελετόπουλος, Νέα 24/6/2019).

Άκρως ευθύβολος ο δεκάλογος του Γ. Μαλούχου (Νέα, 19/6/19) Σταχυολογούμε:

«1. Δεν βαφτίζουμε τον κίνδυνο “ατύχημα”.
2. Δεν περιμένουμε να λάβουμε αποφάσεις όταν θα έχει εκδηλωθεί η επίθεση.
3. Παρουσία της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις των πολιτικών, και στρατιωτικών επιτελικών οργάνων.
4. Δεν επικεντρωνόμαστε εκεί που θέλουν οι Τούρκοι.
5. Ανοιχτή και διαρκής επικοινωνία με τις σύμμαχες χώρες.
6. Οι επιτελείς είναι μπροστά.
7. Σε περίπτωση που δράσει η Τουρκία, απάντηση άμεση με όλη την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα κρίνονται ως την στιγμή που θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση πριν πάμε σε Διεθνή Διάσκεψη.
8. Όχι στο σκοτάδι η κοινή γνώμη.
9. Στην επίθεση δεν απαντούμε μόνο με άμυνα.
10. Δεν φοβόμαστε κανέναν.»

Νυν υπέρ πάντων αγών! Όπου ισχύει ο λόγος του Ανδρέα Κάλβου:

«Όσοι το χάλκειον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»!

Μια επικινδύνως παραθεωρημένη προτεραιότητα: οι Εξοπλισμοί. Θα γίνουμε πραγματικοί «στρατηγικοί εταίροι» μόνο εάν δώσουμε προτεραιότητα στην εθνικοαμυντική ανασυγκρότηση της χώρας. Από κει θα υπάρξουν και πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Μας το λένε πια και οι Γερμανοί: Η Ελλάδα δεν είναι χώρα διέλευσης προσφύγων αλλά πλέον με τα νέα συνεχώς αυξανόμενα νούμερα (2017 – 57.000, 2018 – 65.000) έγινε χώρα προορισμού. Με τις υγείας μας! Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει από τις 8-7-19 η Ν.Δ.

Στα κατορθώματα της απερχόμενης κυβέρνησης είναι οι απίστευτες ελαφρύνσεις των ποινών με τις τροποποιήσεις του Π.Κ. Παράδειγμα πριν από αυτές τις αλλαγές η κλοπή ήταν κακούργημα α. εάν είχε τελεσθεί από δύο ή περισσότερους δράστες που ενώθηκαν για την διάπραξη κλοπών ή ληστειών, β. αν η πράξη τελέσθηκε από άτομο που διαπράττει ληστείες και κλοπές κατ’επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή τέλος αν η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ. Με την Συριζαϊκή αναθεώρηση μοναδική προϋπόθεση έμεινε η αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Όμως με τη ρύθμιση αυτή θα εξέλθουν από τις φυλακές δεκάδες κατάδικοι για κακουργηματικές πράξεις που εν μια νυκτί δια μαγείας μετετράπησαν σε πλημμελήματα.

Ο μοναδικός Γεώργιος Σουρής είχε γράψει:

Η φύση ξελογιάστηκε/ τις έστριψαν οι βίδες/ βγήκανε έξω στη στεριά/ οι γόπες και οι μαρίδες.

Οι ποντικοί ξετρύπωσαν/και κυνηγούν τις γάτες/και με τη νίκη τους αυτή/ μας ξεπροβάλλουν δυνατοί/ και πούροι αριστοκράτες»!

Τω καιρώ εκείνω, σίγουρα πάντως δεν είχαν συμβεί αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας: Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη της Μιας και Μόνον Ελληνικής Μακεδονίας οι παρελαύνουσες ΛΟΑΤ ανήρτησαν πανό με αυτά τα ανήκουστα: «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, η ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς»!

Διαβάζουμε από το άρθρο της Karine Bechet-Golοvko: (https://www.lifo.gr/guide/culturenews/i_was_there/172612, Μεταφ. Ε. ΝΙΑΝΙΟΣ).

«Οι ομοφυλόφιλοι πάντα υπήρχαν. Αντίθετα, η λατρεία των ΛΟΑΤ είναι αρκετά πρόσφατη στις σύγχρονες κοινωνίες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, μεταξύ άλλων, να αποσπάσουν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα που συσσωρεύονται και τα οποία οι πολιτικοί αδυνατούν να λύσουν, να δώσουν στους ανθρώπους ψευδείς στόχους και ψευδή αίτια για να εξαντλήσουν την ενεργητικότητά τους. Έτσι, κυριαρχούν στο λόγο, καταλαμβάνουν το μυαλό, καθιστούν δυνατή την προσποίηση ότι ασκούν πολιτική και τυποποιούν τις κοινωνίες. Όλα αυτά προκειμένου να γίνει ένας καινούριος άνθρωπος, ένας ακόμη, όπως σε κάθε ιδεολογική κυριαρχία. Είναι ένα εργαλείο μεταμόρφωσης του ανθρώπου, είναι το σήμα του ολοκληρωτισμού».

Στο όνομα του νέου ολοκληρωτισμού: «Η πλατεία Δημοκρατίας  στο Παρίσι μετονομάστηκε σε πλατεία Λεσβιασμού!!! Εvώ ο Λεόν Ζουώ είχε την ατυχία να είναι Γάλλος, συνδικαλιστής και χριστιανός, ιδιότητες παρωχημένες την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Έτσι, η οδός που έφερε το όνομά του μετονομάστηκε σε Άντζελα Νταίηβις, προς τιμήν της αμερικανίδας ακτιβίστριας».

Δεν αντέχουμε να ξαναπούμε o tempora, o mores!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.