27/10/2010 
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Μέσω Τουρκίας προμηθεύονται οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλορίζου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, λόγω της άθλιας ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού με την Ρόδο. Μετά την διακοπή των δρομολογίων που εκτελούσε το Ε/Γ – Ο/Γ «Πρωτεύς» το Καστελλόριζο έμεινε ουσιαστικά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς.


Με επιστολή του ο δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητά την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί λύση και καταγγέλλει απαράδεκτη συμπεριφορά από μέρος του κράτους προς τους ακρίτες του νησιού, οι οποίοι αισθάνονται πολίτες μιας άλλης χώρας. Κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελλορίζου με τη Ρόδο παρατηρείται η ίδια κατάσταση. Δηλαδή, οι Καστελλοριζιοί να αναγκάζονται να προμηθεύονται υποχρεωτικά τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης από τη γειτονική Τουρκία. Στο παρελθόν χρειάστηκε κάποιες φορές ακόμα και ασθενείς να μεταφερθούν από το Καστελλόριζο σε νοσοκομεία της γειτονικής χώρας, λόγω του συγκοινωνιακού προβλήματος.
Η επιστολή του κ. Πανηγύρη προς τον πρωθυπουργό της χώρας με χθεσινή ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου 349 έχει ως εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ, μας περιβάλλει αγανάκτηση και οργή. Αυτά είναι τα συναισθήματα, τα οποία αισθανόμαστε τις τελευταίες 15 ημέρες. Η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας που για διάφορους λόγους σταμάτησε τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» χωρίς να σκεφτούν να τα αντικαταστήσουν. Αποτέλεσμα να στερηθούμε είδη πρώτης ανάγκης και υποχρεωτικά να τα προμηθευόμαστε από τους γείτονές μας και για να πάμε στη Ρόδο, ακολουθούμε το δρόμο μέσω Τουρκίας.
Δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, που αρκετοί ψηφοφόροι θέλουν να μετακινηθούν στο Καστελλόριζο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προβληματίζονται για τη μετακίνησή τους αυτή, αφού λόγω της έλλειψης πλοίου ή δεν θα ψηφίσουν ή θα πάρουν την οδό μέσω Τουρκίας.
Τέτοιες συμπεριφορές από μέρους του κράτους μας κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες μιας άλλης χώρας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση». 
 


http://www.proodos.net/details.asp?ID=14132&catID=6

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *