Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ιωάννης Αμπατζόγλου Μακεδονία Σκοπιανό

Η μορφή του αγώνα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Ήδη από τις 7 Ιουλίου 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρελθόν. Επομένως αυτοί που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν απομακρυνθεί από τις κυβερνητικές θέσεις και πλέον το τιμόνι της χώρας έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η νέα κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι πρόθεσή της είναι να σεβαστεί αυτή τη συμφωνία. Με αυτό τον τρόπο όμως παγιώνεται η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και έτσι το έγκλημα νομιμοποιείται. Αυτή την παγίωση και νομιμοποίηση της μεγαλύτερης εθνικής μειοδοσίας στην ιστορία του ελληνικού κράτους δεν πρόκειται να τη δεχτούμε. Όσοι, από την αρχή του αγώνα δηλώσαμε ότι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση αυτής της προδοσίας.

Κύρια μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τώρα ήταν τα συλλαλητήρια. Υπήρξαν και άλλου τύπου εκδηλώσεις όπως ομιλίες, ενημερώσεις με διανομή φυλλαδίων προς τους πολίτες κλπ. Κυρίως όμως μέσω των συλλαλητηρίων ο λαός προσπάθησε να θυμίσει στους κυβερνώντες ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη γνώμη του λαού, όταν μάλιστα αυτός συγκεντρώνεται κατά εκατοντάδες χιλιάδες κατακλύζοντας το κέντρο της συμπρωτεύουσας αλλά και της πρωτεύουσας.

Από ότι φάνηκε στην πράξη ο λαός αγνοήθηκε και η δημοκρατία καταπατήθηκε. Δεν εισακουστήκαμε λοιπόν. Επομένως, θα τα παρατήσουμε; Θα δεχθούμε ότι μας νίκησε ένα σύστημα μόνον κατ’ όνομα δημοκρατικό ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση με νέες μορφές αγώνα; Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους αγώνα πιο αποτελεσματικούς; Μήπως θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο «ενοχλητικοί» στο σύστημα που μας εξουσιάζει ώστε να το αναγκάσουμε να σεβαστεί τη γνώμη μας; Μια καλή ευκαιρία φαίνεται να είναι η ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην οποία θα παρευρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού όπου θα γίνει αναφορά και στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Αυτόν τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται είκοσι μήνες κατά τους οποίους οι Έλληνες πραγματοποίησαν εκατοντάδες συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα υπερασπιζόμενοι το μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας. Όπως ειπώθηκε, το μέγεθος των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κυρίως αυτών που εξελίχθηκαν κανονικά, ήταν τεράστιο. Εδώ να θυμίσω ότι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 διαλύθηκε μετά από τη δράση παρακρατικών προβοκατόρων και έτσι δεν δόθηκε η ευκαιρία να φανεί η δυναμική του. Σε εκείνα λοιπόν τα μεγάλα συλλαλητήρια ο συγκεντρωμένος κόσμος σε πλήθος άγγιζε το ένα εκατομμύριο. Γεγονός είναι ότι τα συλλαλητήρια εκείνα ήταν τεράστια.

Το ερώτημα όμως που τίθεται, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι, μήπως ήρθε η ώρα μετά από είκοσι μήνες συλλαλητηρίων να αλλάξει η μορφή του αγώνα μας; Αυτό φυσικά θα πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης, οργάνωσης, σχεδιασμού έξυπνων κινήσεων ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Σε κάθε περίπτωση τον Σεπτέμβριο θα είμαστε στη ΔΕΘ, την ημέρα που θα παρευρίσκεται ο πρωθυπουργός και θα γίνει σαφές για μια ακόμα φορά ότι πάνω από την πατρίδα μας δεν βάζουμε τίποτα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας και αυτό θα το συνειδητοποιήσει και η νέα κυβέρνηση.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

original posted 3 August 2019

ΠΙΣΟΔΕΡΙ 2018 – Επιτροπή Αγώνα

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ

E-mail: abadzoglou@yahoo.gr

6 comments

panos pengas 11 August 2019 at 17:54

Δεν περιμενο Αντρικια φωνη από το κατεστημενο.Την δουλια τον Γεαρμανο Αμερικανων είναι δυνατον να αποτρεψει το Μητσοτεικο που με την Αποστασια ανοιξε τις κερκοπορτες στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ .Διαβιαστε τι συμβουλες εδωσε στην Κυπρο

Reply
Οπούντιος Λοκρός 13 August 2019 at 19:32

Κύριε Αμπατζόγλου, είμαι υποχρεωμένος να κάνω δυσάρεστες παρατηρήσεις.
Για να υπάρξει ένα οποιοδήποτε αποτέλεσμα λαϊκών κινητοποιήσεων, θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση, καθαρές θέσεις και μέθοδος.
Θα πρέπει δηλαδή να ξεφύγουμε από τον ρομαντικό, ψιλοαναρχικό τρόπο της αυτοοργάνωσης και να περάσουμε σε σοβαρή οργάνωση κινηματικού τύπου ή και κομματικού ακόμη.
Μόνο τότε, αν και όταν αποδείξουμε με μετρήσιμα ποσοστά την σοβαρότητά μας, το σύστημα μπορεί (ίσως) και να μας πάρει στα σοβαρά, αλλιώς είμαστε έρμαιοι στις ορέξεις και στις επιδιώξεις του.
Θυμίζω ότι πριν από λίγα χρόνια οι πλατείες των “ αγανακτισμένων ”, ξεφούσκωσαν και έσβησαν.
Οι ξενόδουλοι γραικύλοι μαεστρικά τις οδήγησαν στην εντροπία.
Χρειάστηκε βέβαια να υπάρξουν τέσσερις δολοφονίες στην Marfin για να το πετύχουν, άφεριμ !
Ο πατριωτικός – εθνικιστικός χώρος έχει ήδη αποδειχθεί εντελώς ανίκανος για οποιαδήποτε σοβαρή οργάνωση.
Η γιαγιά μου, ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει, έλεγε συχνά για να δηλώσει πλήρη αδυναμία : “ Αν δεν έχεις νύχια να ξυστής …”
Ο πατριωτικός λοιπόν χώρος δεν έχει νύχια να ξυστεί…
Αναγκάζεται να παρακαλάει τη ΝΔ να τον “ξύσει”.
Την ΝΔ με τα κόκκινα μποτάκια του σκι.
Την ΝΔ πού έπινε τσικουδιές στην Κρήτη όταν εμείς πίναμε τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα.
Την ΝΔ του “ δεν βάλαμε και τη στολή του μακεδονομάχου “,του αντιρατσιστικού νόμου αστυνομίας σκέψης, του τζαμιού κλπ,κλπ.
Αναγκάζεται ο πατριωτικός χώρος να θεωρεί ψευδώς τη ΝΔ σαν “συντηρητική παράταξη”, την στιγμή πού ούτε παράταξη είναι, ούτε φυσικά συντηρητική.
Άφησε τους απλούς πατριώτες πολίτες να γίνουν για άλλη μια φορά θύματα ψευδεπίγραφων διλημμάτων του τύπου “ ας φύγει πρώτα ο Τσίπρας και βλέπουμε”.
Μάλλον το σωστό είναι : “ ας φτιάξουμε πρώτα έναν σωστό φορέα και βλέπουμε ”.

Reply
panos pengas 14 August 2019 at 18:03

Σωστος!

Reply
Ελευθέριος 16 August 2019 at 16:53

Ο Μητσοτάκης είναι απο κούνια ανίκανος να αρθεί στο ύψος του εθνικού ηγέτη που απαιτούν οι περιστάσεις και έχει ανάγκη η χώρα. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα από τα εθνικά θέματα, στην οποία και οι πιο εύπιστοι οπαδοί του θα διαπιστώσουν ότι δεν θα κάνει βήμα προς την κατεύθυνση της αναίρεσης ή έστω αναθεώρησής της και όλη η προεκλογική του ενάντια ρητορική ήταν για να καρπωθεί ψήφους. Είναι δέσμιος της πολιτικής του παράδοσης και ακολουθεί τον ίδιο υποτακτικό τρόπο των προκατόχων του στα κελεύσματα των ξένων επικυρίαρχων.

Reply
panos pengas 19 August 2019 at 20:03

Ο πρεδρος Χριστόφιας τσιμετωσε το ΝΑΙ και ο Αναν-στασιαδης θα μας θαψει ζωντανούς !Ο Κυριακούλης ακολουθει το σχεδιο Των Αμερικανων .Ηδιαδοχη στην Κυπρο και Ελλαδα πανομοιοτυπη

Reply
Ioannis Abatzoglou 27 August 2019 at 00:23

Οπούντιε, συμφωνώ.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.