Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Ελληνική πολιτική

Φοβικό σύνδρομο.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 18 Αυγούστου 2019.

Πραγματικό γεγονός. Το 2009 η Ελλάδα συμμετείχε στη ΝΑΤΟική δύναμη του Αφγανιστάν με μία μικρή δύναμη αξιωματικών. Κάποια στιγμή ήρθε μία ομάδα Σκοπιανών στρατιωτικών. Ο αρχαιότερος Έλληνας αξιωματικός διαπίστωσε ότι στον κατάλογο του στρατιωτικού εστιατορίου είχε προστεθεί αυτή η ομάδα κάτω από το όνομα χώρας «Μακεδονία».

Αμέσως βρίσκει τον Γερμανό διοικητή της μονάδας, του εξηγεί την κατάσταση και του κάνει τα σχετικά παράπονα. Ο Γερμανός του απαντά ότι δεν γνωρίζει το θέμα, αλλά θα επικοινωνήσει με το κέντρο για να λάβει οδηγίες. Κατόπιν, ο Έλληνας αξιωματικός ενημερώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού για το γεγονός, εν αναμονή της επίσημης απάντησης.

Ποια νομίζετε ότι ήταν η ελληνική αντίδραση του ΓΕΣ; Κάπως έτσι: «Μα τι είναι αυτό που έκανες τώρα; Γιατί μας έμπλεξες έτσι; Θα δημιουργηθεί ολόκληρο επεισόδιο! Δεν είναι αυτή η δουλειά σου εκεί, να μην ανακατεύεσαι. Ωχ τώρα ποιος ξέρει τι θα γίνει μ’ αυτό το θέμα πάλι»! Ο αξιωματικός έμεινε με ανοιχτό το στόμα και δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του.

Πολύ σύντομα, ο Γερμανός απάντησε στον Έλληνα ότι είχε δίκιο και η ονομασία τροποποιήθηκε στην προβλεπόμενη, δηλαδή: πΓΔΜ (FYROM).

Τι μας λέει αυτό το περιστατικό; Ότι η ηττοπάθεια είναι βαθιά ριζωμένη στους μηχανισμούς και τις δομές του Ελλαδικού κράτους. Ότι το έλλειμμα φρονήματος είναι η βαθιά ασθένεια από την οποία πάσχει η πολιτική ηγεσία όλου του φάσματος και την οποία ποτίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ότι το φοβικό σύνδρομο έχει καταπλακώσει τη χώρα και την εμποδίζει να ζητά τα απλά και στοιχειώδη, όσα δικαιούται.

Πώς λοιπόν να μην καταντήσει να υπογράφει τον ακρωτηριασμό της ταυτότητάς της και να ντρέπεται να ονομάζει τους Μακεδόνες Μακεδόνες, αλλά να προτιμά το ουδέτερο «βορειοελλαδίτες», κάτι που δεν το κάνει με άλλη περιοχή της χώρας;

Πώς να μην απεμπολεί εθελουσίως διεθνή της δικαιώματα; Πώς να μην θεωρεί ότι είμαστε “μοναχοφάηδες” όταν ζητάμε το αυτονόητο: την ανακήρυξη ΑΟΖ.

Όταν ξεβρακώνεσαι απέναντι στον παντελώς αδύναμο γείτονα, πόση διαθέσιμη αναξιοπρεπή δουλικότητα προσφέρεις στον ισχυρότερο παίκτη;

Η αντίσταση σ’ αυτόν τον έρεβο είναι το φως της ύψωσης του φρονήματος’ αυτού που επέδειξε ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004 στην Κύπρο.

25 comments

Άντης Ροδίτης 6 September 2019 at 15:08

Τι είδους φρόνημα είναι εκείνο που ο φορέας του δεν δέχεται τις επιπτώσεις των λαθών του; Το φρόνημα που επέδειξε ο Τ.Π. το 2004 ήταν εκείνο της μη αποδοχής των επιπτώσεων της ανόητης “πολιτικής” Μακαρίου, που απέρριψε την Ένωση (όταν ήταν ήδη ντε φάκτο) το 1964 για να φέρει την Τουρκία στην Κύπρο και το “σχέδιο” Ανάν.
Η ανδρίκια στάση θα ήταν η αποδοχή του Ανάν, ως αποτέλεσμα της ήττας της ηγεσίας των Κυπρίων, που βέβαια δεν θα λειτουργούσε και θα ανάγκαζε τους Κυπρίους να ξαναπιάσουν έναν τίμιο αγώνα από την αρχή, εμπλέκοντας και την Ελλάδα, που επίσης θα αναγκαζόταν σε καλύτερη συμπεριφορά από εκείνην που ακολούθησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο από τη σημερινή κατάσταση ξεφτίλας, αλλά θα ήταν τίμιο.
Η αλλοπρόσαλλη “πολιτική” Μακαρίου (αγώνας για ένωση με το ΝΑΤΟ και μετά αγώνας εναντίον του ΝΑΤΟ) έχει οδηγήσει τους Έλληνες (την πλειονότητα) στην πλήρη σύγχυση των αξιών, μέχρι του σημείου ηρωοποίησης χειρίστων συμπεριφορών.

Reply
NF 6 September 2019 at 19:16

Αγαπητε κυριε Αντη! Αφήστε τα αυτά, μη μας λετε για το 1964 και το 2004, φρεσκα κουλουρια φωναζει ο κουλουρας!
Προχθες μαθαμε οτι ο Προεδρος Αναστασιαδης εκανε νεες προτασεις στους Τουρκους. Αν υπογραψουν την UNCLOS, αναγνωρισουν την ΑΟΖ της Κυπρου,και σταματησουν τις γεωτρησεις και τις προκλησεις στη θαλασσα, τοτε και αυτος δινει στους Τουρκο«κύπριους» μεσω escrow account το μεριδιο που υποτιθεται ότι τους αναλογει στο αεριο από τωρα, πριν λυθει το Κυπριακο.
Και ποσο τους δινει; 30 % !!!!!. ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ: ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!!!!!!!!
https://www.kathimerini.gr/1041064/article/epikairothta/kosmos/kypriako-ti-proteinei-o-anastasiadhs-ston-akintzi-gia-ta-esoda-apo-toys-ydrogonan8rakes
http://www.dimokratianews.gr/content/101477/sok-ekhorei-stoys-toyrkoys-fysiko-aerio-o-anastasiadis
Τρελλαθηκε τελειως ο ανθρωπος! Οι Τουρκοι σε κακη στρατιωτικη κατασταση και σε διεθνη απομονωση, αεριο δεν προκειται να βρουν με τα γεωτρυπανα καθοτι ατζαμηδες στερουμενοι τεχνογνωσιας, και ιδου, αυτος παει και τους το δινει μονος του!
Εχω μια απορια. Η επισημη θεση των ΗΠΑ είναι ότι «το αεριο όπως και ολοι οι ποροι νησιου πρεπει να μοιραστουν ακριβοδικαια- (equitably) μεταξυ των δυο κοινοτητων, στα πλαισια μιας συνολικης λυσης του Κυπριακου». Στις διαπραγματευσεις εχει γινει δεκτο ότι η ιστορικη αναλογια πληθυσμου είναι 80/20, όπως εδειχναν αλλωστε και οι βρεττανικες απογραφες. Το ακριβοδικαιο μεριδιο των Τ/Κ λοιπον είναι 20 %, όχι μονο στο αεριο αλλα σε ολους τους πορους του νησιου. 20 % του εδαφους, της ακτογραμμης, της καλλιεργησιμης εκτασης, των υδατινων πορων, του ορυκτου πλουτου, των παντων. Ερωτω λοιπον: Γιατι ο Προεδρος Αναστασιαδης δεν εκμεταλλευεται τη θεση των Αμερικανων, πολιτευομενος αναλογως; Γιατι δινει στους Τ/Κ μεγαλυτερο ποσοστο από το ακριβοδικαιο μεριδιο τους στο αεριο, και μαλλιστα πριν αποδωθει στους Ε/Κ το δικο τους ακριβοδικαιο μεριδιο σε ολους τους αλλους πορους του νησιου, στα πλαισια μιας δικαιης διευθετησης στο εδαφικο;
Αυτος ο διαχρονικος “υπερβαλλων ζηλος” του Προεδρου να τα βρει με τους Τουρκους θα μας φαει!

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 6 September 2019 at 19:21

Eδώ και πολλά χρόνια λέμε ότι η Ελλάδα εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι μια χώρα με πληθυσμό ο οποίος από τα πρώτα σχολικά χρόνια θα εμπεδώνει το συναίσθημα αγάπης για το ελληνικό Έθνος και της και δεν θα αρκείται σε απλές αναφορές στον “πατριωτισμό” των Ελλήνων και …”πράσινα άλογα”! Είμαστε πραγματικά ένα Έθνος ανάδελφον και έχουμε εδώ και χιλιετίες την τύχη και μαζί την κατάρα να ζούμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, αντικείμενο ζήλιας ΟΛΩΝ των “φίλων και γειτόνων” μας. Δυστυχώς, ο παναριστερισμός έχει διαβρώσει τα πάντα και φυσικά πρώτη και καλύτερη την ελληνική εκπαίδευση από το …νηπιαγωγείο μέχρι και τις διδακτορικές σχολές στα πανεπιστήμια (πανεπιζήμια σύμφωνα με κάποιους και συν+φωνώ απόλυτα). Μόνο με μια ακραιφνώς ελληνική και εθνικιστική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης υπάρχει ελπίδα να αντιστρέψουμε την ζημιά που συστηματικά έγινε τα τελευταία 40+ χρόνια από τους λογής αν-έλληνες, ανθέλληνες και ελληνόφωνους, αλλά όχι ελληνόψυχους. Αλλά για να επανελληνίσουμε τις νέες γενιές πρωτίστως οφείλουμε να απαιτήσουμε να διορθωθεί στην ελληνική γλώσσα το κακό που έγινε σε συντακτικό, γραμματικό και σημασιολογικό κυρίως επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν ο όρος “εθνικισμός” να είναι συνώνυμος με την μισαλοδοξία, τον ρατσισμό, τον γαλλικό σοβινισμό και τον βρετανικό τζινγκοϊσμό. Καταντάμε έτσι να ακούμε σοβαρούς -έστω- ανθρώπους όπως ο Καραμπελιάς να χρησιμοποιούν σόλοικους όρους όπως “δημοκρατικός πατριωτισμός” και πολλά άλλα τέτοια συναφή και ευτράπελα τα οποία εκτός από αδόκιμες λέξεις δημιουργούν σύγχυση στον απλό κόσμο. Διότι ανακατεύουμε και συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, διότι πώς μπορεί ένας πολιτικός όρος όπως η δημοκρατία να εμπλέκεται και μάλιστα να καθορίζει ένα προσωπικό συναίσθημα όπως ο πατριωτισμός. Ένας δημοκράτης (αυτός δηλαδή που ασπάζεται την δημοκρατία ως κοινωνικό σύστημα διακυβέρνησης) μπορεί κάλλιστα να ΜΗΝ είναι πατριώτης, όπως έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει οι διάφοροι αριστεροί Έλληνες και δη εσχάτως οι οπαδοί του (τ)Σύριζα. Αλλά και ένας που θεωρεί εαυτόν πατριώτη (όπως και να το εννοεί ο καθένας) σαφέστατα ΔΕΝ είναι απαραίτητο να ασπάζεται την Δημοκρατία, όπως π.χ. κάποιοι (δήθεν κατ΄ εμέ) “πατριώτες” που χαιρετιώνται ναζιστικά μεταξύ τους αλλά προσποιούνται ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι αρχαιοελληνικός, από το ρήμα “δεξιούμαι” κλπ. Απλά είναι τα πράγματα, υπάρχει πολλή θολοκουλτούρα στο πολιτικό προσκήνιο (και παρασκήνιο) και καλό θα ήταν να επανέλθουμε στην μόνη διαχρονική αξία την οποία εμείς οι Έλληνες έχουμε άφθονη να ρέει μέσα στο αίμα μας, αρκεί να βγάλουμε τις τσίμπλες και να την επαναφέρουμε στην επιφάνεια: Η Αρχαιοελληνική γραμματεία-φιλοσοφία, οι διδαχές του ΚΗΙΧ και η λαϊκή ελληνική παράδοση. Δεν έχω αυταπάτες ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν ούτε στο ελάχιστο την ηθικο-κοινωνική ανατροπή που επειγόντως χρειάζεται ο Ελληνισμός ώστε να αποφύγει την μέχρι εξαφανίσεως, συρρίκνωσή του, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και ο Θεός (που αγαπάει λένε την Ελλάδα) είναι μεγάλος.

Reply
Άντης Ροδίτης 7 September 2019 at 09:16

Αγαπητέ κύριε NF,
Οι δικές μου πληροφορίες είναι πως έχετε λάβει επίσημη πρόταση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να διοριστείτε σύμβουλός του επί θεμάτων διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας, της οποίας είναι μεν εκείνος ο πατέρας (με τις συμφωνίες που έκανε με Αίγυπτο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδα κ.α.) αλλά χρειάζεται επειγόντως συμβουλές από πιο πατριώτες σαν και του λόγου σας ως προς τα ποσοστά που θα χαρίζει στους Τούρκους! Θα μπορούσατε, εισηγούμαι, μόλις διοριστείτε να του εξηγήσετε εν είδει προοιμίου των υπηρεσιών σας, πώς και γιατί ο Γεώργιος Παπνδρέου έταξε και το Καστελλόριζο στους Τούρκους, δεν τους το έδωσε, αλλά πέτυχε την Ένωση, που στην συνέχεια την… απέτυχε το ίνδαλμά σας, ένας παπάς που εκείνο που πέτυχε τελικά, αντί της Ενώσεως, ήταν ν’ αγοράσει κτήμα κελεπούρι στις Σεϋχέλλες.

Reply
NF 8 September 2019 at 22:50

Αγαπητε κυριε Αντη!
Γραφετε κατι πραγματα που ξερετε οτι ειναι ανακριβη, οπως οτι εγω ειμαι μακαριακος(!!!!!), ή οτι ο Ν. Αναστασιαδης ως Προεδρος εκανε τη συμπραξη με Αιγυπτο και Ισραηλ, η οποια ομως ειναι πολυ προγενεστερη, οπως ολοι γνωριζουν. Ελπιζων τουλαχιστον να μην μας πειτε σε λιγο οτι ο προεδρος Αναστασιαδης ηγηθηκε των Ελληνων στη μαχη του Μαραθωνα.
Αλλα εγω δε θελω να σς στεναχωρησω, και ευχαριστως πιστωνω αποκλειστικα στον Προεδρο Αναστασιαδη τις ανωτερω διπλωματικες επιτυχιες, αν αυτο σας χαροποιει.
Εν τοιαυτη περιπτωσει ομως υποπιπτετε σε μια λογικη αντιφαση: Αν αυτος επετυχε τη διπλωματικη απομονωση της Τουρκιας και εκανε τις συμφωνιες με ΗΠΑ, Ισραηλ, Αιγυπτο, κ.α., τοτε ποιος ο λογος τωρα να παραδιδεται στις πιο ιταμες αξιωσεις των Τουρκων;
Μου γραφετε για την προταση του Καστελλοριζου το 1964. Ο Γ. Παπανδρεου προσεφερε τοτε κατι μικρο, σε ανταλλαγμα για κατι πολυ μεγαλο, με την κρυφη ελπιδα οτι οι Τουρκοι θα το απερριπταν και αυτο, οποτε οι Αμερικανοι που ειχαν βαρεθει πια με τα τούρκικα καπριτσια, θα τους αφηναν με αδεια χερια, οπως πραγματι θα γινοταν, αν ο παπας δεν εκανε τον δυσκολο. Ο Προεδρος Αναστασιαδης δεν παιρνει τιποτα ως ανταλλαγμα και προσφερει κατι πολυ μεγαλο, το οποιο οι Τουρκοι απο μονοι τους δεν μπορουν ποτε να βαλλουν στο χερι, αφενος διοτι δεν μπορουν να βρουν μονοι τους αεριο (τι να τα κανεις τα τρυπανια αμα δεν εχεις τεχνογνωσια……) , αφετερου διοτι δεν θα τολμησουν να παρενοχλησουν την Total και την Εxxon.
Δεν καταλαβαινετε οτι ολα αυτα δημιουργουν επικινδυνα διαπραγματευτικα κεκτημενα υπερ του αντιπαλου; Διαδοχικοι Κυπριοι Προεδροι εκαναν τεραστιες μονομερεις παραχωρησεις, “για να εκθεσουν την αδιαλλαξια των Τουρκων”, που τωρα τις βρισκουμε μπροστα μας, αφου οι ξενοι πχ λενε “μα αφου στο παρελθον δεχθηκατε το βετο των Τ/Κ στην ομοσπονδιακη Κυβερνηση, γιατι τωρα κανετε τους δυσκολους;”
Πειτε του Προεδρου να βαλλει μυαλο, οσο ειναι καιρος………

Reply
Γιῶργος Ἰακώβου 9 September 2019 at 07:43

« … Δεν καταλαβαινετε οτι ολα αυτα δημιουργουν επικινδυνα διαπραγματευτικα κεκτημενα υπερ του αντιπαλου; Διαδοχικοι Κυπριοι Προεδροι εκαναν τεραστιες μονομερεις παραχωρησεις, “για να εκθεσουν την αδιαλλαξια των Τουρκων”, που τωρα τις βρισκουμε μπροστα μας, αφου οι ξενοι πχ λενε “μα αφου στο παρελθον δεχθηκατε το βετο των Τ/Κ στην ομοσπονδιακη Κυβερνηση, γιατι τωρα κανετε τους δυσκολους;” … »
Ἡ μανία τῶν Ἑλλαδιτῶν μὲ τὰ «κεκτημένα» τοὺς κάνει νὰ νομίζουν ὅτι αὐτὰ ὑπάρχουν στὸ πεδίο τῆς διπλωματίας καὶ τοῦ «Διεθνοῦς Δικαίου». Ἂν αὐτὰ ἴσχυαν, ποτὲ δὲν θὰ εἶχαμε φύγει ἀπὸ τὴν Ὀθωμανικὴ αὐτοκρατορία καί, βεβαίως, ποτὲ δὲν θὰ εἶχαν μπεῖ οἱ Τοῦρκοι στὴν Κύπρο. Ἡ συλλογιστικὴ τῶν «κεκτημένων», ὅμως, ἔχει μεγάλη πέραση στὸν ἁπλὸ πολίτη καί, καιρίως, ψηφοφόρο. Γι’ αὐτὸ καὶ τὴν ἐπικαλοῦνται μὲ μεγάλο κέρδος οἱ δημαγωγοὶ καὶ δημοκόποι. Καὶ βέβαια, δὲν κάνουν τίποτε γιὰ νὰ μεγαλώσουν τὰ «κεκτημένα» (ἀφοῦ εἶναι ἤδη «κεκτημένα»…) ἢ νὰ περιορίσουν τὰ «κεκτημένα» τῶν ἐχθρῶν.
«Οἱ σημερινοὶ Ἕλληνες ἔχουσιν εἰς μεγάλον βαθμὸν τὴν ἰδιότητα νὰ προσαρμόζωσι τὸν ἑαυτόν των πρὸς τὰς ἐξωτερικὰς περιστάσεις. Καὶ εἰς πολὺ μικρὸν βαθμὸν τὴν ἰδιότητα νὰ προσαρμόζωσι τὰς ἐξωτερικὰς περιστάσεις πρὸς τὸν ἑαυτόν των. Τὸ κύριον χαρακτηριστικόντων εἶναι ἡ νοημοσύνη καὶ ὄχι ἡ δύναμις τοῦ χαρακτῆρος. Ἡ παθητικὴ ὑπομονὴ καὶ ὄχι ἡ ψυχικὴ ἐνέργεια. Ρέπουσιν ὄθεν εἰς τὴν ταχεῖαν καὶ εὔκολον ἐκμετάλλευσιν τῶν πραγμάτων, καὶ ὄχι είς τὴν ἐπίμονον καὶ ἔντονον καλλιέργειαν αὐτῶν. Διὰ τοῦτο ἡ ἐθνική μας δρᾶσις ἔλαβε τὴν μορφὴν κατακτητικῶν ἀγώνων καὶ οὐχὶ δημιουργίας πολιτισμοῦ. Τὰ ὄνειρά μας εἶναι ὄπισθεν ἀντὶ νὰ εἶναι ἔμπροσθεν.»

Reply
Παναγιώτης X. Δημητρίου 9 September 2019 at 17:03

Με το συμπάθειο αλλά η αντιπαράθεσή σας θυμίζει ολίγον τους γαιδάρους που μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα.

Καμώνεστε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι κυρίαρχα κράτη (αν είναι δυνατόν!) με άξιους και υπεύθυνους πολιτικούς οι οποίοι αόκνως ασχολούνται/ενδιαφέρονται για τα προβλήματα/συμφέροντα των συμπατριωτών τους που τους ανέθεσαν δια της ψήφου των την διακυβέρνηση των χωρών τους εκατέρωθεν.

Πράσινα άλογα και όνειρα καλοκαιρινής νυκτός. Κουμάντο στην περιοχή κάνουν οι γνωστοί (((περιούσιοι))) διαμέσου των Αμερικανών εντολοδόχων-πληρεξουσίων τους, οι οποίοι στην Ευρώπη έχουν δερβέναγα την Γερμανία (κυρίως) και για λόγους τιμής (την πάλαι ποτέ “μεγάλη”) Βρετανία.

Ο κρυφός (φανερός, για όσους γνωρίζουν) πόλεμος διεξάγεται πλέον μονόπλευρα και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι αν (όντως;) στα δικά μας χρόνια θα βιώσουμε την κατάρρευση αυτού που συμβατικά ονομάζεται “Δυτικός Πολιτισμός”, ενώ πρόκειται για αποκλειστικό δημιούργημα των “λευκών” Ευρωπαίων με κυρίως βάση/μαγιά την αρχαιοελληνική παράδοση διαμέσου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του Ελληνικού Μεσαιωνικού Κράτους (το οποίο καταχρηστικώς ονομάζεται Βυζάντιο).

Κατά τα άλλα, για να ευλογήσω και τα γένια μου, σχετικώς με το προηγούμενο σχόλιό μου, να λοιπόν που και το άντρο των νεο-αριστερο-δημοκρατικο-πατριωτών του Άρδην-Ρήξη, δημιούργημα του νεο-διανοούμενου Καραμπελιά που (μα πώς τα καταφέρνει ο …αάτιμος) γράφει βιβλία γρηγορότερα απ’ όσο προλαβαίνει να τα τυπώνει ο εκδότης και συνήθως ενδημεί στον άκρατο σολοικισμό, ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης η οποία άκουσον-άκουσον πρέπει λέει να έχει “εθνικό” (εννοεί εθνικιστικό, αλλά ντρέπεται να το πει) χαρακτήρα με έμφαση στην ελληνική κοινωνική και θρησκευτική(!) παράδοση.

Τι άλλο θα δουν επιτέλους τα μάτια μας Θεέ μου, από τον Μάη του ’68 στην Γαλλία και την εξ’ αποστάσεως “αντίσταση” στην τρισκατάρατη χούντα, ο παραλίγο …δήμαρχος Γεώργιος, να μην εκπλαγείτε αν -οσονούπω – υιοθετήσει ως κύριο σλόγαν του “κινήματός” του, το …”Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”.

Διαβάστε και θα καταλάβετε: http://ardin-rixi.gr/archives/213208

Reply
Ελευθέριος 9 September 2019 at 20:57

To θέμα είναι “το φοβικό σύνδρομο” στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων που δέρνει διαδοχικά όπως λένε τις ελληνικές κυβερνήσεις, όμως το ερώτημα είναι και τι κότσια αυτές διαθέτουν να ασκήσουν πολιτικές εθνικού συμφέροντος απέναντι σε αυτούς που κάνουν κουμάντο, στην οικονομία τους πιστωτές και κυρίως τη Γερμανία, στα γεωπολιτικά τους Αμερικάνους.
Τώρα που εξέλιπεν η επάρατος “αριστερή” παρένθεση που ευθύνετο για πάσαν νόσον, ερωτάται η σημερινή κυβέρνηση και ο γελαδερός αρχηγός της.
1. Τι γίνεται κύριε Μητσοτάκ με το λιμναίο τέρας της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και νυν “Β. Μακεδονία” την οποία δικαίως κατακεραυνώνατε προεκλογικά;
2. Τι γίνεται με την χρονίζουσα εκκρεμότητα της ανακήρυξης της ΑΟΖ;
3. Συναντηθήκατε με τον Κύπριο πρόεδρο. Τέθηκε καθόλου το θέμα των βρετανικών βάσεων ενόψει και του Brexit? Σιωπή στα ανακοινωθέντα.
4. Συναντηθήκατε με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Θέσατε το ύψος της διεκδίκησης μας για κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις, επανορθώσεις; Σιωπή στα ανακοινωθέντα.
5. Συναντηθήκατε με ηγέτες χωρών της Ευρωζώνης και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Θέσατε την ανάγκη άρσης της απαράδεκτης για χώρα μέλος της ΕΕ, υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας μας για 99 χρόνια προς τους Ευρωπαίους πιστωτές μας; Άγνωστο.
Και τι γίνεται με τη χρηματοδότηση απο τις τράπεζες των επιχειρήσεων στην πατρίδα μας; Πως περιμένετε να ρθει η περιλάλητη προεκλογικά ανάπτυξη, ουρανοκατέβατη;
6.Πως σκέπτεται να αντιμετωπίσει τώρα η δική σας κυβέρνηση το νέο τσουνάμι προσφύγων που εξαπολύει ο Ερντογάν, για το οποίο ο δαπρύσιος Άδωνις έριχνε όλο το φταίξιμο στον Τσίπρα;
7. O σικιουριτάς στην ΕΥΠ, άνθρωπος της επιλογής σας, αλλά χωρίς τα τυπικά προσόντα για μια τέτοια θέση, περιποιεί τιμή στην επίσης διαφημιζόμενη προεκλογικά “αξιοκρατία” σας;

Reply
Γιώργος Κ. 20 September 2019 at 22:19

Το περιγραφέν πραγματικό γεγονός είναι ανατριχιαστικό, όσον αφορά την αντίδραση τών ανωτέρων τού αξιωματικού. Καίτοι παλιό περιστατικό, εν τέλει καλό είναι να αναφέρονται και να υπενθυμίζονται τέτοια περιστατικά για να εμπεδώνουμε το μέγεθος τής φαιδρότητας στα υψηλά κλιμάκια τών θεσμών μας. Κατά τα λοιπά, με καλύπτει ο λόγος και το πνεύμα τού Ελευθέριου.

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 21 September 2019 at 05:08

Ανατριχιάστε όσο θέλετε και εμπεδώστε με την ψυχή σας. Σε αυτά είμαστε πρώτοι! Αλλά στην πράξη μηδέν στο …”πηλίκιο”. Άντε και να δούμε πότε επιτέλους θα επέλθει ο πολυπόθητος κορεσμός …ανατριχίλας και εμπεδώσεως μπας και αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι για την φαιδρότητα των υψηλών κλιμακίων των πλήρως απαξιωμένων έως ανύπαρκτων “θεσμών” του “ελληνικού κράτους”, το οποίο παρεμπιπτόντως ούτε κράτος είναι αλλά ούτε και ελληνικό. Περαστικά μας λοιπόν! Δύο ταμπλέτες βρομαζεπάμη (Lexotan), καλό ύπνο και … call your doctor in the morning.

Reply
Γιώργος Κ. 21 September 2019 at 11:31

Χμ… «το λοιπόν», εφόσον «αρέσει» ο Anglo-Saxo κώδικας, προτείνω ”sleep on your prolific (sic) commentaries and edit accordingly, before publishing; thus you may avoid inadvertent bloopers”. Καλημέρα σε όποιον πήρε φάρμακο και χρειάστηκε γιατρό (εγώ, περπατώ…).

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 21 September 2019 at 15:45

Πέρα από ειδικός στην ανατριχίλα και την εμπέδωση της νεοελληνικής φαιδρότητας των υψηλών κλιμακίων, ο …ελληνόφωνος αμερικανολιγούρης δείχνει -επιπλέον- να μην έχει καν αίσθηση του τι είναι το irony (όχι με την νεοελληνική, αλλά με την αγγλοσαξονική ερμηνεία) και αυτοβαυκαλίζεται αναλώμενος σε ανοησίες. Από σήμερα διπλασιάζεται η δόση σου, και πλέον μόνον η Θεία πρόνοια μακάρι να βάλει το χέρι της.

Reply
Γιώργος Κ. 21 September 2019 at 20:57

Ό,τι πείτε. Θαρρώ υπάρχει η έννοια τού ακαταλόγιστου για εσάς…

Reply
Ελευθέριος 22 September 2019 at 07:56

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για να πάρει απόφαση λέει για το σε έξαρση (και που είσαι ακόμη) τις μέρες αυτές μεταναστευτικό. Και τί απόφαση πήρε; Να πούμε λέει στους Ευρωπαίους να εκταμιεύουν χρήματα στους Τούρκους για να περιοριστεί η ροή. Φοβερή αποτρεπτική στρατηγική!
Που σαι ρε Άδωνι που θα προέτασσες τα στήθη στην επερχόμενη ανθρωποθύελλα;
Η μόνο για την κονόμα διδάσκεις τον του Μιλτιάδου άθλο και άλλα ηχηρά παρόμοια;

Reply
NF 23 September 2019 at 18:55

Τη μια μερα ζηταμε να σταματησουν τα κοινοτικα κονδυλια προς την Τουρκια για οσα κανει στην κυπριακη ΑΟΖ.
Και την επομενη ζηταμε απο την ΕΕ να πληρωσει την Τουρκια για να μην μας στελνει λαθρομεταναστες!
Δε νομιζω να μας παιρνει κανεις στα σοβαρα…….

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 23 September 2019 at 20:02

Όχι ό,τι πείτε! Όλα κι όλα. Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο Μ. Αλέξανδρος στην εκστρατεία του, ο Παλαιολόγος όταν έπεφτε στην πύλη του Αγίου Ρωμανού, ο Διάκος στην Αλαμάνα, ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι, ο Μεταξάς το 1940, οι προδομένοι Κύπριοι και Έλληνες στον “ατίλλα” το 1974 και ένα σωρό τόσοι άλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι απλώς ελληνόφωνοι όπως έχει καταντήσει ο σημερινός πληθυσμός του κράτους που καταχρηστικά ονομάζεται Ελλάδα, ΔΕΝ είπαν “ό,τι πείτε”. Αλλά απέδειξαν ότι είχαν συναίσθηση του τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, να κουβαλάς όχι τυχαία αλλά ενσυνείδητα το άχθος της ελληνικής παράδοσης και ήξεραν την δεδομένη στιγμή ποιό είναι το ιστορικό και εθνικό τους πεπρωμένο. Αν όλοι αυτοί αναλώνονταν (όπως η σημερινή παρηκμασμένη ελλάδα τα τελευταία 50 περίπου χρόνια) σε “ανατριχίλες” και “εμπεδώσεις” της φαιδρότητας, δεν θα είχαν μείνει στην ελληνική ιστορία φωτεινά παραδείγματα για τις επόμενες γενιές. Αλλά επειδή θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, τίποτα πλέον δεν αποτελεί έκπληξη για το κατάντημα της Ελλάδας. Κατά τα άλλα οι φίλοι και γείτονες αλωνίζουν στο Αιγαίο, λένε και κάνουν ό,τι θέλουν, όσο προσβλητικό κι αν είναι για την Ελλάδα και το επίσημο Κράτος δια στόματος “κυβερνήσεως” παρακολουθεί “ψύχραιμα” την κατάσταση. Πολύ φοβάμαι μην έρθει κάποια στιγμή (όπως το 1974 στην μεγαλόνησο) όταν οι τουρκαλάδες θα σας βιάζουν τις γυναίκες, τα παιδιά και εσάς τους ίδιους αλλά η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια: Ανατριχίλα και εμπέδωση. Εμ, ο καθένας κοιμάται όπως έστρωσε …

Reply
Γιώργος Κ. 24 September 2019 at 09:51

Αναρωτιέμαι αν αντιληφθήκατε το πνεύμα μου και αν είστε τόσο παρορμητικός ώστε να τα βάζετε με λάθος άνθρωπο. Να σάς κατατάξω στη κατηγορία τού «προτύπου ιδιωτείας» ή απλά στη κατηγορία τού «διασκεδαστή θυμικού»; Ξαναδιαβάστε τα λιτά μηνύματά μου και σταματήστε τη λογοδιάρροια, «Κύριε». Το ΑΝΤΙΒΑΡΟ με ενδιαφέρει, όχι οι «σχολιαστές – βαρίδια»…

Reply
Γιώργος Κ. 24 September 2019 at 09:57

NF: εύστοχο σχόλιο.

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 24 September 2019 at 20:29

Βεβαίως και αντιλήφθηκα το σχόλιό σου. Και δεν τα βάζω με λάθος άνθρωπο αλλά με σένα και μάλιστα προσωπικά, ως αντιπροσωπευτικό δείγμα ελληνόφωνου νεο-έλληνα ο οποίος αναλώνεται σε ανόητες, ανούσιες και χιλιοειπωμένες εκφράσεις αντί με αυθεντικό δείγμα γραφής να προτείνεις -εμπράκτως- τρόπο εξόδου από την παρακμή που μαστίζει την κοινωνία που ο ίδιος ζεις. Μήπως μπήκες στον κόπο να ψάξεις στατιστικά στοιχεία του υπουργείου υγείας για την άνοδο των ψυχοφαρμάκων στην Ελλάδα τα τελευταία 10χρόνια; Μήπως σε απασχόλησε το ότι είμαστε παγκοσμίως “πρωταθλητές” στις εκτρώσεις, στην κοινωνική ανασφάλεια, στις αυτοκτονίες, στην παιδική παχυσαρκία, στα τροχαία, κλπ κλπ κλπ. Ανατρίχιασε λοιπόν εσύ και εμπέδωσε και αυτό: Μέχρι και η …Μποτσουάνα που ιδρύθηκε το 1966, μας πέρασε στους δείκτες ευμάρειας.

Αλλά αν ήσουν σε θέση να αντιληφθείς το πνεύμα του δικού μου (αρχικού) σχολίου, δεν θα ήμασταν ήδη στον 4ο γύρο ανταλλαγής άχρηστων μηνυμάτων μπας και …εμπεδώσεις ότι με τις …”ανατριχίλες” δεν κάνουμε τίποτα. Πού δυσκολεύεσαι; Οι περισσότεροι, το ….εμπεδώσαμε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μας δουλεύουν κανονικά. Το τι μέλλει γενέσθαι είναι το ζήτημα, όχι η επαναδιάγνωση (για εκατομμυριοστή φορά) της παθογένειας (άγνοια, αδιαφορία, αποστασιοποίηση) που μαστίζει την ελληνική(;) κοινωνία.

Εσύ λοιπόν τι προτίθεσαι να κάνεις και ποιό είναι το παράδειγμα που αφήνεις πίσω σου με την πορεία σου; Τι πρόσθεσες π.χ. με το να γράψεις ένα κάρο χαζομάρες (είσαι και ανορθόγραφος, χαρακτηριστικό των ελληνοφώνων), και με αυθάδη έπαρση κατηγορείς εμένα για ιδιωτεία; Ποιός εσύ, όταν στα “λιτά μηνύματά” σου αντικατοπτρίζεται ακριβώς αυτό, δηλ. η ιδιωτεία; Και συνεχίζεις, απτόητος! Σαφώς και το σχόλιο του ΝF είναι εύστοχο (όλα του τα μηνύματα είναι εύστοχα), δεν χρειάζονταν η επιβεβαίωσή σου για το καταλάβουμε.

Αφού σε ενδιαφέρει το “Αντίβαρο” ασχολήσουμε μόνο με αυτό, δεν χρειάζεται να απαντάς στα σχόλιά μου. Αλλά εκτός από προπέτης είσαι και εγωπαθής. Κλασσικός νέος-έλληνας: Η μικρότερη προσφορά στα κοινά αλλά απαιτώντας την μεγαλύτερη “αναγνώριση”. Συνέχισε, με διασκεδάζεις: Αλλά όταν …εκτροχιάζεσαι θα παρεμβαίνω να σε επαναφέρω στην τάξη.

Reply
Γιώργος Κ. 25 September 2019 at 17:58

Έχετε μιαν έπαρση, μοναδική. Αντιπαρέρχομαι οτιδήποτε γράφετε, απλά και μόνον διότι είναι ανόητα και βουτηγμένα στην αλαζονεία. Περιορίζομαι σε τούτα: [α] έχετε πλήρη άγνοια για πρόσωπα (αυτονόητο, άλλως θα είχατε μεταφυσικές ικανότητες), όμως αυτό δεν σάς εμποδίζει, εξαρχής, να είστε είρων, εξ ού και το αρχικό σχόλίο σας, το οποίο ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίο, [β] γίνεστε προσβλητικός (ανορθόγραφος;;;;); (γ) δεν χρειάζεται να απαντώ στα σχόλιά σας; Άλλο πάλι και τούτο… Εξευτελίζετε την ουσία τής ελεύθερης έκφρασης, δηλαδή… (ε) όταν θα εκτροχιάζομαι θα με επαναφέρετε στην τάξη; Έχετε «ξεφύγει» τελείως, θαρρώ… Ή μήπως έχετε σύμπλεγμα ανωτερότητος; Τέλος, αφενός, μεν, όλες οι παθογένειες τής χώρας μας είναι γνωστές και κανείς σώφρων (μηδέ εμού εξαιρουμένου) τις αρνείται, αφετέρου, δε, «Κύριε» (ευφημισμός, επαναλαμβάνω), αγνοείτε τί κάνω, πώς πράττω και πώς συμμετέχω, καθημερινώς, στη προσπάθεια από πλήθους ισσορροπημένων συμπολιτών, για να βοηθήσω ώστε να περισωθεί μια υγιής κουλτούρα. Σεις, κατά πως φαίνεται, αγνοείτε και στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς, γιατί ευθύς εξαρχής, μού απευθύνετε το λόγο στο 2ο πρόσωπο ενικού (με υποβόσκουσα και μάλλον λανθάνουσα αναίδεια και περιφρόνηση) ενώ εξαρχής σάς γράφω στο 2ο πρόσωπο πληθυντικού, γιατί έτσι έμαθα εξ απαλών ονύχων. Αυτά τα ολίγα, … «Κύριε» Παρεμπιπτόντως, τα φάρμακα για ασθένειες τής ψυχής, μεταξύ άλλων, αφορούν και συνανθρώπους (π.χ παιδιά, ΜΑΣ) με αυτισμό και όχι κατ´ανάγκη αντιμετώπιση τών σύγχρονων επιβαρυμένων συνθηκών ζωής. Θα μπορούσα να σάς γράψω πλήθος φράσεων και προτάσεων για τη ζωή μιάς πενταμελούς οικογένειας με ένα εκ των τριών παιδιών στο φάσμα τού αυτισμού, λόγου χάριν… Όμως, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, έχετε βγάλει συμπέρασμα για το αν έχω εμπεδώσει και σχολιάζετε αναλόγως… Στην ευχή… συγχύστηκα για δίποδο (Υμείς) άνευ ουσίας, αλλά έχω γρήγορη επαναφορά καλού σφυγμού… Υ.Γ. μεριμνήσετε για τις δικές τροχιές και ρόδες και αφήστε τους άλλους…

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 25 September 2019 at 18:12

Ο συγχωρεμένος ο πάππος μου έλεγε, ότι το γαϊδούρι ΔΕΝ αρκεί να το οδηγήσεις στην πηγή, πρέπει και το ίδιο να θέλει να πιει νερό.

Reply
Γιώργος Κ. 25 September 2019 at 18:46

Χμ… εικάζω ότι ο συγχωρεμένος ο παππούς σας, αν θα διάβαζε το ύφος τών σχολίων σας, μάλλον, θα επιθυμούσε, διακαώς και πάραυτα, άλλο «γαϊδούρι» για εγγονό… Διότι εσείς ξεπερνάτε κάθε όριο… Ε, μα…

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 25 September 2019 at 19:51

Eίναι όντως δύσκολα τα πράγματα αλλά όχι και του θανατά.

Αλλά, δεν παραιτούμαι! Αν μη τι άλλο είσαι πεισματάρης αν και προς λάθος κατεύθυνση.

Λοιπόν ο γιατρός συμβουλεύει δις ημερησίως το διάβασμα του μνημειώδους έργου του Εὐαγγέλου Λεμπέση:

“Ἡ Τεραστία Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ”

Το οποίο μάλιστα για να μην το ψάχνεις (άντε πάλι τυχερέ, σε βόλεψα) βρίσκεται εδώ:

http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/evangelos_lempesis_idiots.htm

Και δεν χαλαρώνουμε, συντόμως θα υποβληθείς σε εξέταση εφ΄ όλης της ύλης και μάλιστα γραπτώς.

Reply
Ελευθέριος 28 September 2019 at 12:24

Φοβικού συνδρόμου συνέχεια. Συναντήθηκε ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με τον Ερντογάν.
– Τσιμουδιά για τις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο. Όποιος στα εθνικά θέματα κι απέναντι σε ένα τέτοιο γείτονα παίζει “το καλό παιδί” προκειμένου να έχει “το κεφάλι του ήσυχο” δεν θα το έχει. Δεν χωράνε ψευτοευγένειες και καλοί τρόποι σε αυτά τα πράγματα. Ο άλλος δεν είναι του Χάρβαρντ. Μπακάτογλου λεγόταν ο παππούς του, κάτι μεταξύ μπακάλη και γάτας και δεν είναι ένας τυχαίος. Έχει την ανατολίτικη εξυπνάδα και μοχθηρία, σε πουλάει και σ’αγοράζει στο πιτς φυτίλι.
– Για το Κυπριακό: Πολύ καλή η εμμονή στη γραμμή Κοτζιά – που όσο θετική ήταν η συνεισφορά του στο Κυπριακό τόσο αρνητική ήταν στο Μακεδονικό – για τον τερματισμό “του παρωχημένου και αναχρονιστικού Συστήματος Εγγυήσεων του 1960, των μονομερών «δικαιωμάτων» παρέμβασης και για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί”, που δεν συνάδουν με ένα κανονικό ανεξάρτητο κράτος μέλος της ΕΕ.
Την άλλη εμμονή στην χρεωκοπημένη γραμμή της ΔΔΟ τί τη θελει; Αυτή είναι μια θέση που ως και οι Τούρκοι έχουν εγκαταλείψει γιατί δεν θέλουν το μισό το θέλουν όλο. Κι εσύ που πας να περισώσεις το μισό στο τέλος θα καταντήσεις να τρώς πίτουρα μαζί με την κότα τον Αναστασιάδη, που τη μια μέρα δηλώνει “δεν διαπραγματεύεται με τη διπλωματία των κανονιοφόρων” και την άλλη άμα τον καλέσει ο Γκουτιέρες ή η Τζέιν Χον Λουτ βάζει την ουρά στα σκέλια και σπεύδει για “συνομιλίες” περί του μισού ή όλου.

ΥΓ
“Την ώρα που ο Πάτροκλος έπαιρνε το λουτρόν του
ο Αχιλλεύς τον κοίταζε απ’ το παράθυρόν του.
Ωσάν φεγγάρι έλαμψε του Πάτροκλου ο κ@λος
κι ευθύς ανασηκώθηκε του Αχιλλέα ο ψ@λος.
Πάτροκλε θέλεις ψ@λον;
Θέλεις τον μισόν ή όλον;”

Reply
ΘΩΜΑΣ Β. ΣΦΕΤΣΑΣ 28 September 2019 at 14:52

Το 2004 κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε ένα όμοιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή εμένα. Ήμουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ανω Λιοσίων μαζί με άλλους 5-6 Έλληνες διεθνείς διαιτητές στην ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο του προθερμαντήριου και του χώρου εισόδου των παλαιστών στον χώρο των αγώνων, ώστε να τηρούνται οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας αλλά κυρίως της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), βασικά μάλιστα στα θέματα διαφημίσεων κλπ. Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη των αγώνων, εμφανίσθηκαν στο προθερμαντήριο οι μοναδικοί 2 παλαιστές από την FYROM (όπως μάλιστα διαπίστωσα ήταν τουρκικής καταγωγής, μειονοτικοί) μαζί με τον προπονητή τους, τον οποίο δε γνώριζα από παλαιότερα, αφού συχνά τον έβλεπα στις αποστολές της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας σε διεθνείς αγώνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ Παρατήρησα ότι τόσο οι αθλητές όσο και οι συνοδοί τους φορούσαν φόρμες και παλαιστικά μαγιώ με το Macedonia γραμμένο επάνω σε κάθε δυνατή περιοχή, δηλαδή ήταν φανερό ότι τους ενδιέφερε να το δείξουν όσο περισσότερο μπορούσαν. Γύρισα και είπα τότε σε 1-2 συναδέλφους μου: «Αυτοί έτσι όπως είναι ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ!» Μου απαντά τότε ένας συνάδελφος: «Τι ψάχνεις τώρα ρε Θωμά, μην χαλιέσαι!» Δεν του έδωσα καμμία σημασία, αμέσως ενημέρωσα τηλεφωνικά την Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων Πάλης οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν σχετικά την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων της ΔΟΕ. Η απάντηση ήρθε σε 10-15 λεπτά, προφορική και κυρίως γραπτή! Με βάση τους κανονισμούς της ΔΟΕ, η κάθε συμμετέχουσα χώρα μπορούσε να εμφανίζεται ΜΟΝΟ με το όνομα που η ΔΟΕ την είχε κάνει αποδεκτή και κάθε άλλη ονομασία θα σήμαινε την τιμωρία και τον αποκλεισμό της από τους αγώνες. Το έγγραφο που λάβαμε και δείξαμε στους Σκοπιανούς, ανέφερε πχ πως η Ταϊβαν μπορούσε να εμφανίζεται μόνο ως Κινεζική Ταϊπέι,τα Σκόπια ως FYROM. Αμέσως βγάλανε τις φόρμες με τα macedonia και έψαχναν εναγωνίως να βρουν αθλητικό υλικό, το οποίο τους προσφέρθηκε από Ρώσους, Λευκορώσους κλπ, από όσο θυμάμαι, και μόνο τότε, χωρίς δηλαδή κανένα ρούχο, παπούτσι, κάλτσα κλπ με το macedonia επάνω, μπόρεσαν να περάσουν και να αγωνιστούν! Όπως αναμένονταν έχασαν και οι 2 και δεν τους ξαναείδαμε! 🙂 ΑΝ ΔΕΝ επέμβαινα όμως τότε, παρά το ότι με θεώρησαν ….γραφικό, θα είχαμε υποστεί ως χώρα τεράστιο εξευτελισμό μέσα στην ίδια μας την πατρίδα και μάλιστα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Φανερό ότι ο κύριος σκοπός τους δεν ήταν ο αθλητικός, αλλά η προπαγάνδα, να εμφανισθούς ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.