Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Ισλάμ Παναγιώτης Κωστόπουλος

Σουηδική Αραβία

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Για κάποιους, αυτές οι δυο λέξεις είναι απλά ένα σαρδάμ, μπερδεύοντας την Σουηδία με την Σαουδική Αραβία. Τώρα, είναι πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα.
Η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος που θα έπρεπε να έχει βοηθήσει τις αραβικές χώρες στην προσφυγική κρίση, λόγω γειτνίασης και θρησκεύματος, κάτι το οποίο δεν κάνει. Αντίθετα, η πάλαι ποτέ, απ’ ότι φαίνεται, Σουηδία, βρίσκεται στον αντίποδα. Δέχεται μετανάστες με καταιγιστικούς ρυθμούς, σε σημείο να φαίνεται ότι είναι μια χώρα που απώλεσε την ταυτότητά της. Δείγμα αυτού είναι η τελευταία απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Εκπαίδευσης να αφαιρέσει τη διδασκαλία της αρχαίας και μεσαιωνικής Ιστορίας και στη θέση τους να διδάσκονται θέματα όπως οι ρόλοι των φύλων και η μετανάστευση.
Στο τέλος του 2014, ο πρωθυπουργός Reinfeldt ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «οι Σουηδοί είναι πληκτικοί», «τα σύνορα είναι κατασκευάσματα της φαντασίας» και «η Σουηδία ανήκει στους ξένους που έχουν έλθει για μια καλύτερη ζωή, παρά σε εκείνους που ζούσαν εκεί επί γενεές»! Σε συνέχεια αυτού, αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα στη Σουηδία (πολιτικοί, καθηγητές κ.α.) διατείνονται ότι δεν υπάρχει σουηδική κουλτούρα, οπότε το επόμενο βήμα είναι να πουν ότι πρέπει να υιοθετήσουν τις κουλτούρες των μεταναστών που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Για να γίνει κατανοητό αυτό, παραθέτω μερικά στοιχεία:
Ακόμα και πριν το 2015, υπήρχαν πόλεις της Σουηδίας που τα σουηδικά δεν αποτελούσαν την μητρική γλώσσα κανενός παιδιού. Σε αυτές τις περιοχές νοσηλευτικά και πυροσβεστικά οχήματα έμπαιναν μόνο με συνοδεία της αστυνομίας. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Σουηδία για το 2015, ανήλθαν στους 160.000 με 180.000, πρωτόγνωρος αριθμός ακόμα και για τη Σουηδία που έχει παράδοση στο να δέχεται πρόσφυγες. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, το 2004 δέχτηκε 400 ανήλικους πρόσφυγες και το 2015 δέχτηκε 35.000 ανήλικες μετανάστες! Στο Μάλμε (3η πόλη σε πληθυσμό), οι μη γηγενείς Σουηδοί αποτελούν σχεδόν το 50% των κατοίκων της, ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια, όχι πολύ μακριά από σήμερα, οι Σουηδοί θα αποτελούν μειονότητα στην ίδια τους την χώρα!
Τέλος, αναφέρω κάποια οδυνηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια και σχετίζονται με τα παραπάνω. Το 2014 και το 2015 σε μουσικά φεστιβάλ που έγιναν στη Στοκχόλμη και στο Μάλμε, ανήλικα κορίτσια κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν από παρέες μεταναστών. Το 2014 ο αριθμός των δηλωμένων βιασμών ανήλθε στους 6.620, ενώ το 2015 η Σουηδία είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο. Τα Μέσα ενημέρωσης αρχικά κάλυψαν το γεγονός το οποίο ανέδειξαν μόνο μετά τις επιθέσεις στην Κολονία την παραμονή της πρωτοχρονιάς και τη σκανδαλώδη συγκάλυψή τους.
Η σουηδική κυβέρνηση, προβληματισμένη πλέον από τον μεγάλο όγκο μεταναστών, το 2015 αποφάσισε να μεταφέρει νεοφερμένους μετανάστες σε πόλεις και χωριά σε όλη την επικράτεια. Σας θυμίζει κάτι αυτό;
Η Σουηδία δείχνει ότι είναι μια παρηκμασμένη χώρα, η οποία δεν θέλει να συνεχίσει να υφίσταται ως έθνος. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τι κάνουν; Η χώρα μας;

*Ιδιωτικός Υπάλληλος

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” στις 10/10/2019.

1 comment

Πατριώτης 14 October 2019 at 13:26

Δυστυχώς, τα πολλά χρόνια καλοπέρασης καταντούν έναν λαό μαλθακό. Να φανταστεί κανείς ότι αυτοί είναι απόγονοι των άλλοτε φοβερών και τρομερών Βίκινγκς. Αλλά μήπως κι εμείς δεν είμαστε απόγονοι των Αγωνιστών τού ’21, των πολεμιστών των Βαλκανικών Πολέμων και τού ’40 και των Αγωνιστών τής Εθνικής Αντιστάσεως κι αυτών τής ΕΟΚΑ (1955-59); Τι έγινε η μαχητικότητά μας;(*)

Πάντως, η Σουηδία φαίνεται να την έχει πληρώσει πολύ άσχημα, όπως σωστά αναφέρει το παραπάνω άρθρο.

Η ηθική και οικονομική κατάρρευση της Σουηδίας

Και βέβαια το κακό δεν θα σταματήσει στην Σουηδία. Η μεταναστευτική εισβολή στην Ευρώπη

(*) Προφανώς δεν είμαι τής γνώμης ότι, για να διατηρούμε την μαχητικότητά μας, πρέπει να ευρισκόμεθα σε συνεχή πόλεμο, αλλά θα ήταν δυνατόν να διατηρηθεί το φρόνημα έστω, αν είχαμε κατάλληλες ηγεσίες, διότι κυρίως απ’ αυτές εξαρτάται.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.