Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Κύπρος

Αντιφάσκει η Νokia για διαγραφή Κύπρου

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
ΠΛΗΡΗΣσύγχυση επικρατεί προφανώς στον φιλανδικό κολοσσό κινητής τηλεφωνίας ΝΟΚΙΑ, μετά την αποκαλυπτική απάντηση της υπαλλήλου, σε σχετική ερώτηση Κύπριου πελάτη τους για την αφαίρεση της Κύπρου από τους χάρτες πλοήγησης της εταιρείας που έγινε μετά από παρέμβαση της Τουρκίας. Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε στην Κύπρο και στο ίντερνετ για το θέμα και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, στον Κύπριο κάτοχο κινητού της εταιρείας που διαμαρτυρήθηκε έντονα, απάντησε με πλήρη απολογία, ο γενικός διευθυντής ΝΟΚΙΑ Νοτιοανατολικής Ευρώπης Greig Williams.
Όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά απολογούμενος: «Φαντάζομαι την ενόχληση, σοκ και οργή από την απάντηση που λάβατε από υπηρεσία υποστήριξης (της ΝΟΚΙΑ). Από την πρώτη ανάγνωση, αγανάκτησα και εγώ ο ίδιος για τη φαινομενική άγνοια και τη μέθοδο επικοινωνίας, γι’ αυτό ζητώ συγνώμη.
Η απάντηση που πήρατε (ότι οι χάρτες της Κύπρου αφαιρέθηκαν μετά από υπόδειξη της Τουρκίας) ήταν τελείως εσφαλμένη», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Φινλανδού κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων.
Ο ίδιος δικαιολογεί την αφαίρεση των χαρτών κα της δυνατότητας περιήγησης (μέσω του συστήματος Gpsτων κινητών) στην Κύπρο, ως «συνειδητή απόφαση» λόγω της χαμηλής εμπορικής ζήτησης και δεν προωθήθηκε στην Κυπριακή αγορά. Ταυτόχρονα όμως, υπόσχεται πως οι υπηρεσίες περιήγησης στους χάρτες της ΝΟΚΙΑ (Οvi Μaps) για την Κύπρο «θα είναι πλήρως διαθέσιμες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011».


Το απολογητικό ηλεκτρονικό μήνυμα του διευθυντή της ΝΟΚΙΑ για την περιοχή μας, στάληκε στις 5.20 το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου.


Όμως δύο λεπτά μετά, στις 5.22 της ίδιας μέρας, άλλη υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας -υποστήριξηςτης ΝΟΚΙΑ, έστελλε εντελώς άλλη απάντηση με ηλεκτρονικό μήνυμα για το ίδιο θέμα:
«Η Νokia έχει γνώση των πρόσφατων αναφορών σε Μέσα της Κύπρου που σχετίζονται με το ότι δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος στην προσφορά χαρτών (Οvi Μaps) δεδομένων και υπηρεσιών περιήγησης.
Η Νokia βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις τόσο με τις Αρχές της Κύπρου, όσο και με εκπροσώπους της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, με σκοπό να βρούμε μια λύση για την περίπτωση.


Προς το παρόν, οι προσφερόμενοι χάρτες δεν περιλαμβάνουν λεπτομερή δεδομένα της Κύπρου. Η Νokia φυσικά σέβεται και αναγνωρίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Μακροχρόνια πολιτική της ΝΟΚΙΑ και δέσμευσή μας είναι για ουδετερότητα και αμεροληψία σχετικά με πολιτικά ζητήματα», σημειώνει η εν λόγω υπάλληλος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως ο λόγος που δεν περιλήφθηκαν οι χάρτες της Κύπρου είναι το πώς θα συμπεριληφθούν οι κατεχόμενες περιοχές.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.