Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Διεθνή

Δημοψήφισμα για τους μετανάστες στην Ελβετία

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Άλλο ένα δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στην Ελβετία, στις 28 Νοεμβρίου, τη φορά αυτή για να αποφασίσει ο λαός για το αν θα πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες που κατοικούν στην Ελβετία και δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.
To κόμμα SVP, που στο προηγούμενο δημοψήφισμα που έγινε το Νομέβριο του 2009 ήταν
αντίθετο στο χτίσιμο μιναρέδων στην Ελβετία, τώρα, για να υποστηρίξει τη θέση του, που είναι υπέρ της απέλασης εκείνων των μεταναστών που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας, κυκλοφόρησε δυο αφίσες.
Η μία δείχνει τέσσερις γυμνές κοπέλες σαν τα κρύα νερά να μπαίνουν στη λίμνη της Ζυρίχης και η άλλη, μερικές μουσουλμάνες που έχουν μπει με τα ρούχα τους σε κάποια χαβούζα στην Τουρκία. Η φωτογραφία με τις τουρκάλες στη χαβούζα συνοδέυεται από σχετική λεζάντα.


naked_zurich


havouza



“ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, ΤΟ 2030.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ”.

Πηγή: ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ
http://www.internethaber.com/isvicrede-irkci-kampanya–309882h.htm

.

3 comments

Ανώνυμος 23 November 2010 at 08:57

Ναι, υπάρχουν χώρες όπου γίνονται δημοψηφίσματα. Στην Ελλάδα θεωρούνται πολυτέλεια. Όχι και να δίνουμε θάρρος στον λαό, επειδή τον είπαμε “κυρίαρχο”!
Δεν κατηγορώ τους επαγγελματίες πολιτικούς, που δεν προσφεύγουν σε δημοψηφίσματα, αλλά τον ίδιο τον ανώριμο πολιτικά λαό, που δεν διεκδικεί τα δικαιώματά του. Αν δεν ήμασταν ανώριμος λαός, δεν θα είχαμε και την κατάντια που έχουμε.

Βάσει Συντάγματος, το οποίο φτιάχτηκε επίσης από τους πολιτικούς, οι οποίοι επεφύλαξαν δι εαυτούς το δικαίωμα να το τροποποιούν, χωρίς την λαϊκή έγκριση, οι προϋποθέσεις για να γίνει δημοψήφισμα, ουσιαστικά το καθιστούν αδύνατο.

Reply
Μπάμπης K. 23 November 2010 at 11:13

Ο λαός αγαπητέ, πριν από 10 μόλις χρόνια οργανώθηκε. Συνέλεξε παραπάνω από 3 εκατομύρια υπογραφές με ένα αίτημα: τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες. Τις παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τις πέταξε την ίδια μέρα στο καλάθι των αχρήστων, με την προτροπή της τότε κυβέρνησης.

Reply
Επισκέπτης 23 November 2010 at 18:00

Ακριβώς. Βάσει Συντάγματος, 300 αλήτες έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το αίτημα 3.000.000 πολιτών, δηλαδή περίπου του μισού εκλογικού σώματος! Άλλωστε, ο ΠτΔ ήταν αναρμόδιος για να αποφασίσει.
Αυτήν την δημοκρατία κερδίσαμε, μετά την επτάχρονη χούντα. Με τις υγείες μας!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.