Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ανοιχτού πανεπιστημίου του Δήμου Ασπροπύργου για τη χρονιά 2010/2011

Δελτίο τύπου


ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, από το «Φροντιστήριο του Ασπρόπυργου»


 


ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


ΣΤΟ ¨ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ¨,


του ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


 


με διάλεξη του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραμπελιά,


 


Με διάλεξη ενός καταξιωμένου δημοσιογράφου, τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου «Οι Ακρίτες του Πόντου» (στην Γκορυτσά, δίπλα από το Γεφυράκι), για ένα εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα, το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Δήμου, μπαίνει στον τέταρτο χρόνο επιτυχούς λειτουργίας του, συμβάλλοντας καθοριστικά, στη γνώση και τη μόρφωση των ενεργών Πολιτών  του Ασπρόπυργου.


Φέτος, η έναρξη των διαλέξεων γίνεται από το «Φροντιστήριο του Ασπρόπυργου», που λειτουργεί στην Γκορυτσά, με εξαιρετικά επίκαιρο θέμα. Θα ακολουθήσουν δύο διαλέξεις, στο πλαίσιο της ¨Αισχίνειας Σχολής¨, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με ομιλητές δύο –επίσης- πολύ γνωστούς και καταξιωμένους δημοσιογράφους.


Το πλήρες πρόγραμμα των διαλέξεων, στο φετινό 4ο κύκλο του “Ανοιχτού Πανεπιστημίου”, (Αισχίνεια Σχολή και Φροντιστήριο του Ασπρόπυργου)


έχει ως εξής:


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010, στις 19:30,  στην Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι


Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Δημοσιογράφος και Εκδότης των περιοδικών «Άρδην» και «Ρήξη», κ. Γιώργος Καραμπελιάς, στη διάλεξη με θέμα : «Μπορεί να υπάρχει όραμα για τη σημερινή Ελλάδα;»


Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, η Δημοσιογράφος, Διπλωματική Συντάκτρια της εφημερίδας, ¨Ελευθεροτυπία¨, κ. Κύρα Αδάμ, στη διάλεξη με θέμα: «Τρέχουσα οικονομική κατάσταση, μνημόνιο και η προσπάθεια επενδύσεων της Κίνας στο Θριάσιο Πεδίο».


 


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010,  στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  του Πνευματικού Κέντρου, ο Πολιτικός και Διπλωματικός συντάκτης, εφημερίδας ¨ΕΘΝΟΣ¨ , κ. Γιώργος Δελαστίκ,  στη διάλεξη με θέμα: «Οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας».


 


Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:30, στην Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Πολιτικός επιστήμων – Συγγραφέας , κ. Κώστας Χολέβας, στη διάλεξη με θέμα: «Η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού, μέσα από την Ιστορία και τη Λογοτεχνία».


 


Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010,  στις 19:30,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο διαχειριστής του δημοφιλούς ιστολογίου «Αντίβαρο» (www.antibaro.gr), κ. Ανδρέας Σταλίδης, στη διάλεξη με θέμα: «Περί Ελληνικότητας».    


 


Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ.κ. Δωρόθεος, στη διάλεξη με θέμα: «Η οικογένεια, κύριος παράγοντας της αγωγής».


 


Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011,  στις 19:30, στην Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Στρατηγός ε.α, κ. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, στη διάλεξη με θέμα: «Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, από τις συζητήσεις για το σχέδιο Ανάν μέχρι σήμερα».


 


Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Ιατρός, Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. του «Ε.Ε.Σ.» , κ. Αντώνης Φαρμάκης, στη διάλεξη με θέμα: «Νέα όπλα, στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη».


 


Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα του Συλλόγου,     «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Πολιτειολόγος, Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII, κ. Κώστας Ζουράρις, στη διάλεξη με θέμα: «Φιλοκαλούμεν μετ΄ ανταρσίας».


 


Δευτέρα, 7  Φεβρουαρίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου,  ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης, στη διάλεξη με θέμα:


«Πόλεων και τόπου Παιδεία».


 


Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, η Ιατρός, Εκπαιδευτικός και Ψυχογλωσσολόγος, κ. Μαρία Σαββάκη, στη διάλεξη με θέμα: «Διαταραχές της ανάπτυξης και προβλήματα στο σχολείο».


Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Οφθαλμίατρος, κ. Ιωάννης Αβραάμ, στη διάλεξη με θέμα : «Οι επεμβάσεις των παθήσεων στα μάτια, και η επιτυχία αυτών».


 


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:30,  στην Αίθουσα  του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Δάσκαλος κ. Δημήτρης Νατσιός, στη διάλεξη με θέμα : «Δάσκαλος, λειτούργημα ή δουλειά;».


 


Δευτέρα 14  Μαρτίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, στη διάλεξη με θέμα : «άγχος και στρες» .


 


Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα του συλλόγου «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, ο Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων Ελλάδας, κ. Νίκος Βικέτος, στη διάλεξη με θέμα : «Η θέση της γυναίκας, στην Ελληνική κοινωνία της Σμύρνης,  19ος-20ος αιώνας».


 


Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Ο Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής&Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, του Ιατρικού Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής, στο Ohio State University των ΗΠΑ, και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας, Ρομποτικής Χειρουργικής, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στη διάλεξη με θέμα : «Ρομποτική χειρουργική: το μέλλον είναι εδώ!».


 


Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, η Αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού, υπεύθυνη για την περιοχή της Ελευσίνας, κ. Καλλιόπη Παπαγελλή, στη διάλεξη με θέμα: «Αρχαιολογική Προσέγγιση της Ιεράς Οδού».


 


Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Η χορογράφος εικαστική καλλιτέχνιδα, κ. Αιμιλία Μπουρίτη, στη διάλεξη με θέμα: «Καλλιτεχνική προσέγγιση της Ιεράς Οδού».


 


-Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, στις 20:00, στην Αίθουσα του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά,  ο κ. Γρηγόρης Κοσσυβάκης, στη διάλεξη με θέμα:


«Ο Διαχρονικός Ηπειρωτικός Ελληνισμός».


 


-Δευτέρα, 9  Μαΐου 2011, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  του Πνευματικού Κέντρου, ο Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Γραμματέας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Σταύρος Μπεσμπέας,  στη διάλεξη με θέμα: «Εθελοντισμός και η σημασία του, στον αγώνα κατά του καρκίνου».


 


Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011, στις 20:00, στην Αίθουσα  του Συλλόγου, «Οι Ακρίτες του Πόντου», στην Γκορυτσά, η Ιστορικός, κ. Λήδα Ιστικοπούλου, Δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου, στη διάλεξη με θέμα: «Η Ελληνική εκπαίδευση στη Μικρά Ασία. Η περίπτωση του Σχολαρχείου


του Ζιντζίντερε της Καππαδοκίας».


 


Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011, στις 20:00,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Συγγραφέας – Ερευνητής, κ. Γιώργος Λεκάκης, στη διάλεξη με θέμα:


«Η ΄Αγνωστη Μικρά Ασία» (με ταυτόχρονη προβολή εικόνων και video, από άγνωστες γωνιές της Μικρασίας και του Πόντου).


 


Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, ο Διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του ¨Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου¨, κ. Ανδρέας Μπαϊρακτάρης,  στη διάλεξη με θέμα: «Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα».


 


Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2011, στις 20:00,   στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη–Πλάκα,  στη διάλεξη με θέμα: «Η ηδονή της ζωγραφικής και η γέννηση του τοπίου – Ελληνική τοπιογραφία, 19ος -20ος αιώνας».


 


Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011, στις 20:00, στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, η Τελετή Λήξης του 4ου κύκλου του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου». Η Καθηγήτρια-Διευθύντρια του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου New Hampshire των ΗΠΑ, κ. Νίνα Γκατζούλη, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Παμμακεδονικών Ενώσεων, θα επιδώσει τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, και θα μιλήσει με θέμα: «Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας ζητήματα».


 


 


     ΑΠΟ  ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     Ασπρόπυργος, 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    Αρ. Πρωτ. :


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ           


ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   


ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ    ΠΡΟΣ: – Τους Πολίτες   


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ      του Ασπρόπυργου, και


Ταχ. Δ/νση : Λ. Δημοκρατίας 18    


Ταχ. Κωδ.  : 193 00 – Τα Μ.Μ.Ε.


Τηλέφωνο : 210-5572698


FAX    :   210-5572276        


email:grafeiodimarxou@aspropyrgos.gr  .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *