Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Βαλκάνια

Πρόκληση Τσάμηδων: Θέλουν να γιορτάσουν τη "γενοκτονία τους" στην Ελλάδα το καλοκαίρι

08-12-2010 10:24:23 
Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι γείτονες της Ελλάδας μας θυμίζουν ότι ζούμε στα Βαλκάνια και όχι στην πολιτισμένη και σύγχρονη Ευρώπη όπως αρκετοί πολιτικοί μας και γραφειοκράτες επιθυμούν. Πιο συγκεκριμένα σοβαρότατο πρόβλημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις πρόκειται να προκληθεί εάν τελικά οι «Τσάμηδες» της Αλβανίας πραγματοποιήσουν τις εξαγγελίες τους για τον εορτασμό της «Γενοκτονίας» τους από τους Έλληνες στις 27 Ιουνίου του 1944.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηπειρώτικης εφημερίδας Πρωινός Λόγος οι εκπρόσωποί των «Τσάμηδων» της Αλβανίας δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα». Σημειώνεται ότι μέχρι και την προηγούμενη χρονιά η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.


Φέτος οι υπό ένταξη στην ΕΕ «φίλοι μας» Τσάμηδες Αλβανοί πολίτες που την περίοδο της Κατοχής συνεργάστηκαν με τους Ναζί και με τους Ιταλούς φασίστες, αφού λεηλάτησαν 53 χωριά, σκότωσαν 632 Έλληνες της περιοχής, αφού με τις πράξεις τους είχαμε 428 αγνοούμενους βίασαν 209 ελληνίδες, απήγαγαν 31 Έλληνες πολίτες τώρα αξιοποιώντας την ΕΕ και το όραμα αυτής για την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των λαών θα προσπαθήσουν να φέρουν τις γιορτές μίσους και σοβινισμού μέσα στα ελληνικά χωριά των ανθρώπων που οι παππούδες του κατέστρεψαν.


Eglimata_Tsamidon


Αν αυτό δεν θεωρείται πρόκληση τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Το πιο όμως απαράδεκτο από όπλα είναι ότι ενώ η κυβέρνηση της Αλβανίας προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων»,  όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους. Δυστυχώς η πραγματικότητα για την ελληνική διπλωματία είναι διαφορετική από αυτή που κάποιοι θα επιθυμούσαν να δουν όσον αφορά το ζήτημα των ελληνοαλβανικών σχέσεων.


Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η αλβανική κυβέρνηση δεν εμποδίζει τα φαινόμενα σοβινισμού και αναθεωρητισμού των «Τσάμηδων» έναντι της Ελλάδας και μάλιστα πριν από περίπου τρία χρόνια γίναμε μάρτυρες του περίφημου πλέον πανό το οποίο περιφερόταν στους δρόμους της Πρίστινα που έλεγε ότι «ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ» γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κύκλοι των «Τσάμηδων» έχουν βρει κατανόηση των θέσεων τους στο Κόσοβο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα.


Cameria_banner.


Δυστυχώς ο εθνικισμός στα Βαλκάνια δεν έχει σβήσει ακόμα είκοσι χρόνια μετά την έναρξη των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για τον ελληνικό εθνικισμό με τον οποίο ασχολούνται και κατακρίνουν πολλοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και λοιποί σχολιαστές και στοχαστές στην Ελλάδα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16003&Itemid=86

.

2 comments

Φιλανθρωπηνός 9 December 2010 at 11:22

Μήπως θα έπρεπε να σταλεί το εν λόγω δημοσίευμα σε όλες τις “Ελληνικές προοδευτικές” οργανώσεις, γιατί έχω την εντύπωση ότι πολλοί από αυτούς θα θελήσουν να “συμπαρασταθούν” στους “καταδιωγμένους Τσάμηδες” εν ονόματι των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Βλέπετε, το πρόβλημα όλων αυτών δεν είναι ο εθνικισμός αυτός καθεαυτός, αλλά η Ελλάδα και το κριτήριο των ενεργειών τους είναι πολύ απλό : ό,τι ωφελεί την Ελλάδα το πολεμάμε με κάθε μέσο και ό,τι την βλάπτει το υποστηρίζουμε, ακόμη και αν αυτό α) προέρχεται από ιδεολογικούς αντιπάλους μας άλλων χωρών και β) δεν έχει κανένα ηθικό ή νομικό έρεισμα.

Reply
Επισκέπτης 9 December 2010 at 15:08

Να μην ξεχνάμε την Β. Ήπειρο

Οι πιστολάδες του Λαζαράτι

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.