Sunday 24 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Επίκαιρα Τύπος

Η παραποίηση της εικόνας στην παραλία της Θεσσαλονίκης από το OPEN!

Αθλιότητες του OPEN.

«Ρεπορτάζ» στο OPEN την Κυριακή το βράδυ έδειχνε συνωστισμό στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Το ρεπορτάζ εδώ (βίντεο 1)

Την επόμενη ημέρα, ένας ποδηλάτης έβαλε κάμερα στο ποδήλατό του και ανήρτησε ένα βίντεο με το τι πραγματικά συμβαίνει στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Έχει κάποιο κόσμο, αλλά καμία σχέση με το ρεπορτάζ. Δείτε το εδώ (βίντεο 2)

Η παραποίηση στο πρώτο βίντεο είναι εμφανής. Χρησιμοποιήθηκαν εσκεμμένα τηλεφακοί (ή ειδικά φίλτρα) που συμπίεσαν την εικόνα πάρα πολύ, ώστε να φανεί συνωστισμός εκεί που δεν υπάρχει.

Ας δούμε αναλυτικά ορισμένα τεκμήρια.

Τεκμήριο 1.

Στο 0.04 του βίντεο 1 βλέπουμε την απόσταση μεταξύ των δύο κίτρινων κάβων στην παραλία.

Στο 4.51 του βίντεο 2 βλέπουμε (από την άλλη κατεύθυνση, εδώ η θάλασσα βρίσκεται αριστερά μας) τους ίδιους κάβους, σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.

 

Τεκμήριο 2.

Στο 0.18 και 0.20 του πρώτου βίντεο, βλέπουμε δύο ποδηλάτες να περνάνε μπροστά από τον νεαρό που βρίσκεται μπροστά μπροστά και να τρέχουν προς τα δεξιά. Ο νεαρός όμως, ασυγκίνητος από το ότι περνάνε οι δύο τόσο δίπλα μπροστά του, βρίσκεται 2 μέτρα από τη θάλασσα και το μόνο μέρος στο οποίο κινούνται οι ποδηλάτες, βάσει της εικόνας, είναι η θάλασσα! Ελπίζω να μη βράχηκαν πολύ…

 

Τεκμήριο 3.

Προσέξτε πόσο κοντά βρίσκονται τα δέντρα μεταξύ τους στις εικόνες του πρώτου βίντεο, αλλά και τις κολώνες φωτισμού. Πραγματικά, όλα είναι τόσο κοντά μεταξύ τους!

Στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε την πραγματική απόσταση μεταξύ και των δέντρων και των κολώνων φωτισμού.

 

 

 

Τεκμήριο 4.

Από το 0.33 στο 0.39 του πρώτου βίντεο, βλέπουμε δύο γυναίκες να περπατάει η μία πάνω στην άλλη, αλλά περπατάνε σαν να είναι μόνες τους, χωρίς την αίσθηση ότι η άλλη είναι ακριβώς δίπλα τους ή πάνω τους! Βάλτε να τρέξει το βίντεο.

 

 

Τεκμήριο 5.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους δύο κυρίους της εικόνας που από το 0.20 ως το 0.27 φαίνεται  να συγκρούονται και να περπατάει ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να το δείχνουν!

 

Aν προσέξετε καλά, θα δείτε πολλά τέτοια περιστατικά. Άλλοι τρέχουν και δεν προσπερνούν ποτέ τους μπροστινούς τους κλπ.

Χρησιμοποίησαν λοιπόν τηλεφακούς, ώστε να δείξουν συνωστισμό εκεί που δεν υπήρχε. Στο βίντεο του ποδηλάτη, βλέπουμε τη παραγματική κατάσταση.

Γιατί το έκαναν αυτό; Για να πιέσουν τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του.

Με παραποίηση της πραγματικότητας είναι ο ΛΑΘΟΣ τρόπος! 

Μπορείς να το πείσεις τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του με ΑΛΛΟΝ τρόπο!

Με γνώση, με ενημέρωση, με άνοιγμα οριζόντων. Όχι με προπαγάνδα.

Ιδού λοιπόν πώς μπορείς να το κάνεις. Δείτε αυτά τα βίντεο (στα αγγλικά) για τα μαθηματκά μοντέλα εξάπλωσης μίας επιδημίας. Όποιος τα δει, καταλαβαίνει εύκολα και τους λόγους για τα μέτρα, και τους κινδύνους. Χρησιμοποιεί τη γνώση για να σπάει μία ενδεχόμενη τάση για «θεωρίες συνωμοσίας». Δείτε τα με προσοχή.

 

Υστερόγραφο.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα βίντεο, βρέθηκαν και τα εξής δεδομένα

Το σάϊτ skra-punk δημοσίευσε μία εικόνα που εξηγεί τι συνέβη ακριβώς και το σημείο της κάμερας. Είχαν τηλεφακό και έπιανε μία έκταση αρκετά μεγάλη, όπως βλέπετε στην εικόνα. Αυτή με τις κόκκινες γραμμές. Έτσι, εκτός από τους κάβους, τα δέντρα και τις κολώνες, παρομοίως και οι άνθρωποι φαίνονται να βρίσκονται πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του συνωστισμού. Αν ήταν κανονική κάμερα, θα έδειχνε το μπλε πλάνο. Ήταν όμως με τηλεφακό και έδειξε το κόκκινο πλάνο. Οι πρώτοι από τους τελευταίους απείχαν πάρα πολύ μεταξύ τους!

Επίσης, υπάρχει και βίντεο από ψηλά που δείχνει την κίνηση την ίδια ημέρα για όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε το εδώ

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το σάϊτ Ελληνικά Χώαξ έκανε μία ανάλυση με βάση τον τηλεφακό που χρησιμοποιήθηκε και βρήκε τα εξής

Δηλαδή

  • Οι κάβοι απέχουν 18 μέτρα, ενώ αν δεις το βίντεο νομίζεις ότι απέχουν λιγότερο από 2
  • Η συστοιχία κολώνων απέχειι 25 μέτρα η μία από την άλλη, ενώ πάλι νομίζεις ότι είναι δίπλα δίπλα.
  • Ο πρώτος κάβος απέχει 112 μέτρα από τη θέση της κάμερας, ενώ νομίζεις ότι βρίσκεται μόνο 3-4 μέτρα μακρυά.
  • Έτσι, άνθρωποι που απείχαν 10 ή 20 μέτρα ο ένας από τον άλλον, αν δεις μόνο την εικόνα του βίντεο, σου δημιουργείται η εντύπωση ότι κινούνται δίπλα δίπλα και υπάρχει συνωστισμός.
  • Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος βρίσκεται 825 μέτρα μακρυά από το σημείο της κάμερας, οπότε αν η εικόνα δείχνει 100 ανθρώπους, αυτοί είναι διασκορπισμένοι κατά μέσο όρο 8 μέτρα απόστασης ο ένας από τον άλλον, ενώ στην εικόνα φαίνονται σαν να βρίσκονται σε καμία διαδήλωση.

3 comments

Κυριακός 1 April 2020 at 14:04

Αν όντως έχει γίνει απάτη (δεν είμαι σε θέση να το τεκμηριώσω, αλλά έχω εμπιστοσύνη στο Αντίβαρο), είναι συγκλονιστικό: ποιά είναι η απάντηση του Open; Υπάρχει παρέμβαση Εισαγγελίας; Στείλετε αυτό το ρεπορταζ στην αρμόδια Εισαγγελία!

Αγαπητέ Ανδρέα: δοκίμασε να πάρεις μια συνέντευξη από τον κορυφαίο καθηγητή, Γιάννη Ιωάννου, από το Στανφρορντ.
https://www.youtube.com/watch?v=d6MZy-2fcBw

Τις πρώτες μέρες αιφνιδιαστήκαμε (όπου γης βρίσκεται ο καθένας μας…). Σήμερα πια είναι όλα ξεκάθαρα: μιλούμε για φιάσκο.

Reply
admin 2 April 2020 at 17:42

Δεν έχει γίνει απάτη με την έννοια ότι το βίντεο είναι πχ γυρισμένο σε στούντιο ή κάτι τέτοιο παλαβό.

Έχει τραβηχτεί το βίντεο από πολύ μακρυά με τηλεφακό, ώστε όλα να φαίνονται πυκνότερα. Οι κάβοι, τα δέντρα, οι κολώνες. Έτσι και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Αν απέχουν 3 μέτρα, εμφανίζονται ότι απέχουν λίγα εκατοστά, ώστε να φαίνονται πολλοί.

Αυτό είναι το θέμα.

Reply
Πατριώτης 3 April 2020 at 19:09

Ανδρέα, είναι σαφές ότι το βίντεο δεν τραβήχτηκε έτσι στην τύχη. Εξυπηρετούσε κάποιον σκοπό. Αν το τραβούσε ένας ιδιώτης για το αρχείο του, πες πως το έκανε για το κέφι του. Η προβολή του, όμως, από τον Open;

Προσφεύγει στο ΕΣΡ ο Δημήτρης Μιχαλέλης – Τι απαντά για τα πλάνα στην παραλία Θεσσαλονίκης

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.