Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Τουρκία

Στο 17,3% η ανεργία στην Τουρκία

27-12-2010 20:04:09
Όπως έλεγες ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, “οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν”, αυτό τελικά φαίνεται στην πολυδιαφημισμένη για τις οικονομικές της επιδόσεις Τουρκία στον 21ο αιώνα. Σύμφωνα  με στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο έρευνας των εργατικών συνδικάτων DİSK-AR, η ανεργία στην γειτονική χώρα φτάνει το 17,3% (4,9 εκατ. άνθρωποι) ουσιαστικά 6% πάνω από το επίσημο ποσοστό που δίνει η κυβέρνηση.


Επιπρόσθετα ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι η γκρίζα οικονομική δραστηριότητα στην Τουρκία δηλαδή εργαζόμενοι χωρίς συμβάσεις χωρίς δικαιώματα χωρίς ασφάλιση χωρίς περίθαλψη οι οποίοι φτάνουν τα 10,4 εκατ. άτομα, ενώ αυτοί που εργάζονται σε προσωρινές εργασίας φτάνουν τα 1,4 εκατ. άτομα.


Δύο ακόμα σημαντικά δεδομένα είναι το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην προαγωγική διαδικασία με μόνο το 27,1 του γυναικείου πληθυσμού που μπορεί να εργαστεί να δραστηριοποιείται και το μεγάλο αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στον γεωργικό τομέα περίπου 6 εκατ. άτομα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16449&Itemid=83

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.