Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Τουρκία

Κάτω από το όριο της φτώχιας ο κατώτερος μισθός στην Τουρκία

28-12-2010 14:48:08
Άλλο ένα χτύπημα στην ωραιοποιημένη εικόνα της τουρκικής οικονομίας έδωσε ένα ακόμα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet Daily News. Σύμφωνα με την εφημερίδα ακόμα και αν τα τέσσερα μέλη μίας τουρκικής οικογένειας ελάμβαναν τον κατώτερο νόμιμο μισθό πάλι το συνολικό εισόδημα της οικογένειας θα ήταν χαμηλότερο από το όριο της φτώχιας όπως αυτό έχει ορισθεί από την κυβέρνηση για μία τετραμελή οικογένεια.


Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2010 ο κατώτερος νόμιμος μισθός στην Τουρκία ήταν 253,5 ευρώ και το Δεκέμβριο του 2010 είναι 320 ευρώ, ενώ το όριο της φτώχιας προσδιορίζει ως μηνιαίο εισόδημα τα 397 ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό ο νόμιμος κατώτερος μισθός της Τουρκίας αντιπροσωπεύει το 46% του αντίστοιχου μέσου όρου της Ε.Ε που είναι 695 ευρώ.


Αυτή την περίοδο 43,2% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνουν τον κατώτερο νόμιμο μισθό, από αυτούς το 37,1% εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, το 11% στον δημόσιο. Επιπρόσθετα ενώ οι μισθοί στην Τουρκία έχουν αυξηθεί από το 2006 κατα 37,1% η αντίστοιχη αύξηση στις τιμές των αγαθών ήταν 37,6%.


Αυτά για όλους αυτούς στην Ελλάδα που προβάλουν συνεχώς την τεράστια αγοραστική δύναμη των Τούρκων καταναλωτών και τις τεράστιες προοπτικές για την πώληση στην Τουρκία των ποιοτικών ανώτερων και συνεπώς ακριβότερων ελληνικών προιόντων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16461&Itemid=83

.

1 comment

Επισκέπτης 4 January 2011 at 16:56

Τότε γιατί oι Τούρκοι μετανάστες επιστρέφουν στην πατρίδα;

LM: Αρχίζει η παραγωγή των νέων F-16 της Τουρκίας

Τουρκία: Σε αναζήτηση εταίρων η TAI για την κατασκευή αεροσκαφών

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανθεί στην Τουρκία

Κατάλογος Επιχειρήσεων ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στην Τουρκία

Τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά ελάχιστα δείγματα για το πού βαδίζει η τουρκική βιομηχανία. Μήπως στην Τουρκία υπάρχει προοπτική, που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στην Ελλάδα; Nα μια αφορμή για προβληματισμό δικό μας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.