Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Σχολιασμός Αντίβαρου Χαρά Νικοπούλου

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι για τη βράβευση της Χαράς Νικοπούλου από την Ακαδημία Αθηνών

Ανακοίνωση του κόμματος και σχόλιο

Οικολόγοι πράσινοι, μέλος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

4.1.2011

ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ…

Προβληματισμό προκαλεί η επιλογή της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει την δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου για την αμφιλεγόμενη θητεία της ως δασκάλας σε μειονοτικό σχολείο της Θράκης, με σκεπτικό μάλιστα ότι τίμησε την εκπαιδευτική της αποστολή με βάση, ανάμεσα στα άλλα, την αρχή της ανεξιθρησκείας.

Η ίδια στην ομιλία της, που πραγματοποιήθηκε κατ’ εξαίρεση παρά το Πρωτόκολλο της Ακαδημίας, φρόντισε να θέσει το θέμα στην πραγματική του βάση, εκθέτοντας την αντίληψη της για “καλλιέργεια (ελληνορθόδοξης) θρησκευτικής συνείδησης” σε μαθητές που ανήκουν σε άλλη θρησκεία.  Θα έπρεπε ίσως στην Ακαδημία Αθηνών να συνεκτιμήσουν ότι η κ. Νικοπούλου δεν αψήφησε μόνο “αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια”, αλλά αδιαφόρησε και για τις αντιθέσεις που η ίδια προκαλούσε στην τοπική κοινωνία, που τελικά ζήτησε την απομάκρυνσή της από το μειονοτικό σχολείο όπου δίδασκε.

Στο πρόσωπο της βραβεύθηκαν τελικά η μισαλλοδοξία και οι πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για την γειτονική Τουρκία.

Το κύριο πρόβλημα, όμως, είναι ότι επιβεβαιώθηκε η αδυναμία των ταγών μας να αντιληφθούν ότι στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες, με το αυγό του φιδιού να έχει ανοίξει, οι Έλληνες δεν είμαστε πολιορκημένοι από τις γειτονικές κοινωνίες και τους μετανάστες του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση και από την πνευματική ένδεια να την αντιμετωπίσουμε.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

 Για περισσότερες πληροφορίες:  Ελεάννα Ιωαννίδου  6932 705289

 

 

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι προφανές ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ως μόνη αξιοβράβευτη μισαλλοδοξία, την δική τους, αυτήν η οποία τους στρέφει με τον πιο οξύ τρόπο κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, των Ποντίων (των οποίων ο κ. Τρεμόπουλος δεν ενέκρινε την εγκατάστασή στην ελληνική επικράτεια της Θράκης) και όποιων Ελλήνων δεν συμφωνούν με τους άλλους δρόμους, τους οποίους από μακρού διακρίνουν ότι έχουν πάρει..

16 comments

ΚΕΡΑΥΝΕΙΟΣ 7 January 2011 at 07:43

Καλυτερο ευσημο για την δασκαλα Χαρα Νικοπουλου απο την ανωτερω ανακοινωση του διαβοητου κομματος(!) των Πρασινων δεν θα μπορουσε να υπαρξει.

Reply
Γιάννης 7 January 2011 at 13:00

Παίρνουν απευθείας γραμμή απο την Άγκυρα ή από τον ομοϊδεάτη τους, Τούρκο πρόεδρο των Γερμανών Πρασίνων;

Reply
Επισκέπτης 7 January 2011 at 14:05

Μάλλον η Άγκυρα τους πληρώνει. Υπάρχουν βέβαια και τα δημοσιογραφικά (ο Θεός να τα κάμει) αυτά σκουπίδια.

Reply
Επισκέπτης 7 January 2011 at 16:10

Και ασφαλώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι Ο.Π. τάσσονται υπέρ:

α) Της παραχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια
β) Της επανόδου στην Ελλάδα των Σλαβομακεδόνων
γ) Της αποζημιώσεως των “Τσάμηδων”

Ανθελληνισμός …. τρία σ’ ένα δηλαδή!

Reply
Δημήτριος Χατζηνικολάου 8 January 2011 at 11:40

Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από τους ανθέλληνες “Οικολόγους-Πράσινους.” Ανθελλησνισμός, αντιχριστιανισμός και διαστροφή των γεγονότων και των εννοιών, όπως πάντοτε. Ανοίξτε κανένα λεξικό, κύριοι, και θα δείτε την έννοια της ανεξιθρησκείας. Σημαίνει την ΑΝΟΧΗ των άλλων θρησκειών, την οποία ανέκαθεν τήρησαν οι Έλληνες, εφόσον ουδέποτε κίνησαν θρησκευτικούς πολέμους. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να διδάσκουμε στους αλλόθρησκους την θρησκεία τους. Αν η κ. Νικοπούλου επετέλεσε, εκτός από το γνωστό Εθνικό έργο της, και ιεραποστολικό έργο, διδάσκοντας στους αλλόθρησκους την μόνη αληθινή Πίστη, που είναι η Ορθοδοξία, τότε της αξίζει ακόμη μεγαλύτερο βραβείο από αυτό που της έδωσε η Ακαδημία Αθηνών. Διότι η ιεραποστολή αποδεικνύει το πόσο ο ιεραπόστολος αγαπά τον κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας, και πόσο διακαώς θέλει την σωτηρία της ψυχής όλων των ανθρώπων, φέρνοντάς τους στον Σωτήρα Χριστό. Και μόνον διαστροφείς και κακοπροαίρετοι θα χαρακτήριζαν μισαλλοδοξία την ιεραποστολή.

Reply
Μανώλης 10 January 2011 at 11:14

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ……
ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ.

….Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της ισότητας που πρέπει να είναι το σχολείο, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα , έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για “την έλευση του θεανθρώπου” και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής “Βαλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει”….

Aνδρέας Πετρουλάκης PROTAGON 6/1/2011(απόσπασμα απο το άρθρο του Χαρά Νικοπούλου: τσάμπα ηρωίδα)

….Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα , έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για “την έλευση του θεανθρώπου” και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής “Βαλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει”…..

Λίζα Δουκακάρου ΜETRO free press 10/1/2011(απόσπασμα απο το άρθρο της Φανταστείτε ενα χωματόδρομο)

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ….ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ….ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

Reply
jmakryn 16 January 2011 at 09:40

Διαφωνώ τελείως με την εν λόγω κυρία διότι μπαίνει στα όρια της εξωτερικής πολιτικής. Όμως και οι Οικολόγοι Πράσινοι Ενώ έχουν σαν έμβλημα τους την οικολογία ( που ελάχιστες φορές τους άκουσα να διαμαρτύρονται για τα οικολογικά θέματα ) το έχουν ρίξει κι αυτοί στα ίδια θέματα . Κάνουν μάλιστα αθλιοτερη εξωτερική πολίτικη. Ας αποφασίσουν τι θέλουν.

Reply
Καινούριος 16 January 2011 at 11:41

Μας δουλεύετε κύριε jmakryn;

Από πότε μπαίνει στα όρια της εξωτερικής πολιτικής το να διδάσκονται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, τα ελληνόπουλα στα πομακοχώρια;

Οποίος εξευτελισμός της κοινής λογικής που αναμασάμε όλοι αβίαστα την ελεεινή προπαγάνδα των εθνομηδενιστών.

Αίσχος να γράφονται τέτοια πράγματα.

Reply
Επισκέπτης 16 January 2011 at 12:53

Καινούριε, ο κ. jmakryn είναι άνθρωπος πολυάσχολος και δικαιολογείται να μπερδεύεται και να θεωρεί τα πομακοχώρια … τουρκική επικράτεια.

Ρε jmakryn, εκεί στο sxeseis.gr δεν βρήκες κανένα … κελεπούρι, να νοικοκοιρευτείς κι εσύ, ώστε να μην … “αυτοταλαιπωρείσαι”; :-)))

Reply
jmakryn 16 January 2011 at 16:11

όπως πολυάσχολοι είναι εκατοντάδες συνάδελφοί της στην ίδια περιοχή που δεν δημιούργησαν τέτοιο θέμα. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί τόσα χρόνια είναι προδότες.
Έλα ρε Ελληναρα που μόλις ακούσεις μπαμ τρέχεις στα σούπερ μάρκετ. σας είδα τόσα χρόνια . όσο για το σχέσεις.gr εγώ δεν το γνωρίζω. εσύ όμως το επισκέπτεσαι. καλά κάνεις.

ΥΓ Έχεις πολύ σοβαρά επιχειρήματα πάντως. Και δεν ειρωνεύτηκα κανέναν. Ας ΠΡΟΣΈΞΕΙ λίγο ο υπεύθυνος του SITE. Πέφτει το επίπεδο με τέτοιους θερμόαιμους

Reply
Καινούριος 16 January 2011 at 18:58

Όπως καταλαβαίνετε κύριε jmakryn, μετά το αναμάσημα της προπαγάνδας των εθνομηδενιστών και νεο-οθωμανών (ότι δηλαδή δήθεν το να διδάσκει την ελληνική γλώσσα στα ελληνόπουλα των Πομακοχωριών μία ελληνίδα δασκάλα είναι αρμοδιότητα της εξωτερικής πολιτικής στα οποία χωράφια κακώς μπήκε η Χαρά Νικοπούλου), και μάλιστα όταν αφήσατε παντελώς αναπάντητες τις παρατηρήσεις αυτές, η αξιοπιστία σας έχει εκμηδενιστεί, τουλάχιστον σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα. Ό ρόλος σας επιβεβαιώνεται και από τις ειρωνίες προς τον κ. Μαρκεζίνη στη διπλανή σελίδα, όχι επί της ουσίας, αλλά επί καφενειακού επιπέδου καρφιών.

Και η αξιοπιστία σας δεν σώζεται από την, ατυχή ίσως, αναφορά άλλου ιστοχώρου.

Όταν σας βάλλουν επί της ουσίας και απαντάτε επί της εύκολης απάντησης, όλοι αντιλαμβάνονται και το επίπεδο διαλόγου που επιζητάτε, αλλά και τον ύποπτο ρόλο σας.

Τραβήξτε αλλού, αν δε σας κάνει κόπο.

Reply
jmakryn 16 January 2011 at 21:05

αν κατάλαβες καλά δεν διαφωνώ με όσα λέει άλλα πότε ήρθε και τα λέει. Δεν γουστάρω σωτήρες για το έθνος μου που τους επιβάλουν καπιοι. Υπάρχει ο Πλευρης ας πούμε που αφυπνίζει το έθνος. δεν λεει αναμασήματα. Οκ. Και μάθε να εισαι κόσμιος. Οταν κανάλι σαν το MEGA τον προβάλει τότε κάτι συμβαίνει. Αλλά κάτι δήθεν εθνικιστές που οτι τους δώσουν το αρπάζουν δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους. Το στρίβε αν είσαι τόσο μάγκας τράβα και πεστο στους Τουρκους στην Κυπρο. .

Reply
Επισκέπτης 17 January 2011 at 08:28

Καινούριε,

Τι διάλογο θέλεις να κάνεις με τέτοιον ηλίθιο; Παράτα τον. Ούτε που ξέρει τι γράφει. Εγώ τουλάχιστον δεν βγάζω νόημα.

_____________________________________

Μεγάλε μου εραστή, εσύ :-))))

“όσο για το σχέσεις.gr εγώ δεν το γνωρίζω. εσύ όμως το επισκέπτεσαι. καλά κάνεις.”

Χααααα, χααααα, χααααα… Δεν βρέθηκε ακόμη καμμία να ανταποκριθεί; 🙂 Εμ γι αυτό θόλωσες και δεν ξέρεις τι λες.

Reply
Καινούριος 17 January 2011 at 12:50

jmakryn είσαι άθλιος.

Πας να τα διορθώσεις αλλά δε διορθώνονται. Δεν κατηγορήθηκε (από άλλους αλλά και από σένα με το ότι μπαίνει στα όρια της εξωτερικής πολιτικής, όπως έγραψες) ούτε για το ΤΙ λέει, ούτε για το ΠΟΤΕ τα λέει. Κατηγορήθηκε για πράγματα που ΕΚΑΝΕ. Και το τι έκανε είναι γνωστό. Δίδαξε ελληνικά σε ελληνόπουλα.

Το κατάλαβες τώρα;

Το ότι επιμένεις με τεχνάσματα αποδεικνύει όπως και τα προηγούμενά σου σχόλια τον ύποπτο ρόλο σου.

Τα άλλα που γράφεις για τον Μαρκεζίνη είναι για διπλανή συζήτηση. Τελείς υπό σύγχυση. Ξεχαρμάνιασε πρώτα.

Reply
Eleftherios 18 January 2011 at 01:47

Kύριος σκοπός της Aκαδημίας Aθηνών είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή των Eπιστημών, των Γραμμάτων και των Kαλών Tεχνών και η επιστημονική έρευνα και μελέτη.
http://www.academyofathens.gr/echome.asp?lang=1

Επίσης η Ακαδημία τοποθετήθηκε και για το θέμα της “Μακεδονίας” και του βιβλιου της
εκτης δημοτικού. Μήπως και αυτά ενοχλούν τους πρασινους-ας-ανοιξουμε-σημερα-τα-σύνορα;

Reply
Παναγιωτης Κανελλοπουλος 23 January 2013 at 16:15

Αν αυτή η δασκάλα δούλευε σε λαϊκό σχολείο [δημόσιο] στην Γαλλία , αντί για βράβευση από την Ακαδημία , θα την είχαν απολύσει !
Όχι μόνο γιατί από το 1905 απαγορεύεται κάθε μορφής θρησκευτική κατήχηση η έστω παρουσίαση, στο σχολικό περιβάλλον , αλλά κυρίως γιατί η συγκεκριμένη μειοψηφική κοινότητα, ζήτησε την απομάκρυνσή της , γεγονός που δεν έπρεπε να μείνει αναξιολογητο από την Ακαδημία μας , αφού ο στόχος της Πολιτείας , είναι να κερδίζει ο Ελληνικός Πολιτισμός κάθε μέρα, νέα μέλη, μέσω του Λόγου , της Επιστήμης και των Γραμμάτων και όχι του δόγματος που αναφέρεται σε μεταφυσικές μυθοπλασίες εθνικιστικού μένους που τον συρρίκνωσαν και θα τον συρρικνώνουν πάντα… “Πας μη Ελλην Βάρβαρος ” με την έννοια της γνώσης της Ελληνικής γλώσσας και της τελετής κάθαρσης , όπως στα Ελευσίνια Μυστήρια, που κατάργησαν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες, του Βυζαντίου και του χριστιανικού φονταμενταλισμού της Ορθοδοξίας …

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.