Sunday 24 March 2024
Αντίβαρο
Διεθνή

«Μείνετε μακριά από Ταϊβάν και Θιβέτ» προειδοποίησε τις ΗΠΑ ο Κινέζος πρόεδρος

 21-01-2011 11:34:21 
Ο Κινέζος πρόεδρος Hu Jintao προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θέματα όπως αυτό της Ταϊβάν και του Θιβέτ είναι θέματα που άπτονται της εθνικής του κυριαρχίας και δεν επιθυμεί καμία ξένη ανάμιξη σε αυτά.


Τη δήλωση αυτή την έκανε από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. «Η Ταϊβάν και το Θιβέτ και όλα τα σχετικά ζητήματα αφορούν την εθνική κυριαρχία της Κίνας και την εδαφική της ακεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας σε ομάδα αμερικανών πολιτικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, πριν αναχωρήσει για το Σικάγο δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.


Ταυτόχρονα κάλεσε την Ουάσιγκτον να ακολουθήσει το δρόμο του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας στις μεταξύ τους σχέσεις και να αναζητήσει πιο «ομαλές» λύσεις στα μεγάλα θέματα της παγκόσμιας ασφάλειας.


«Μια ανασκόπηση της ιστορίας των μεταξύ μας σχέσεων μας δείχνει πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνα θα αναπτυχθούν ομαλά και σταθερά όταν οι δύο χώρες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ορθώς τα θέματα που τους απασχολούν», δήλωση ακόμη ο Κινέζος πρόεδρος για να προσθέσει «Αλλιώς οι σχέσεις μας θα έχουν μόνιμα σημεία τριβής και προβλήματα».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16974&Itemid=52

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.