Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία

Μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική Σχολή

Αντώνης Αντζολέτος 24/01/2011 | 21:13 Τελευταία Ενημέρωση 23:44 24/01/2011


Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμα μία φορά το θέμα του ασύλου των πανεπιστημίων, καθώς περίπου 300 μετανάστες που ζητούν άδεια παραμονής έχουν καταλύσει το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Σόλωνος. Μάλιστα, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ξεκινούν απεργία πείνας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.


Σύμφωνα με τη διοίκηση της Σχολής οι μετανάστες ,με τη βοήθεια της Ομάδας για την Προστασία των Μεταναστών, αλλά και φοιτητών, μπήκαν μέσα στη σχολή, χωρίς άδεια, από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Σίνα. Παραβιάζοντας μια πόρτα πέρασαν στο παλαιό κτίριο της Νομικής στη οδό Σόλωνος, το οποίο ανακαινίζεται για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.


«Είχε ειδοποιηθεί επίσημα τόσο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης όσο και ο αστυνομικός Διευθυντής Αθηνών ο οποίος δεν φρόντισαν να εμποδίσουν την εισβολή στον πανεπιστημιακό χώρο», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.


Οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία, επικαλούμενοι λόγους υγιεινής, αλλά και ασφάλειας του κτιρίου, ανέστειλαν τη λειτουργία της σχολής μέχρι το τέλος της εβδομάδας διακόπτοντας τις προγραμματισμένες εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ένας νέος τόπος διαμονής των μεταναστών.


Οι μετανάστες έφτασαν το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά και από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν απεργία πείνας ζητώντας να τους δοθεί άδεια παραμονής. «Είμαστε αποφασισμένοι όλοι με την απεργία πείνας θα είμαστε μέχρι το τέλος ή
Για μια ακόμα φορά, πάντως το θέμα του ασύλου προκαλεί προβληματισμό, καθώς ο χώρος του πανεπιστημίου χρησιμοποιείται για άλλους λόγους περάν αυτών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Ο βουλευτής της Ν.Δ Θανάσης Νάκος, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή σημείωσε πως «η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κώστας Αϊβαλιώτης σχολίασε: «Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ΄ανέβει στο κρεβάτι… Τι άλλο άραγε θα δούμε… Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι προστάτες όλων αυτών, ότι ήδη έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας.»


ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβησαν σε σχόλια ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι «η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αδράνησε και κρύφτηκε από τις ευθύνες της. Επιτέλους, ας τις αναλάβει και ας δράσει άμεσα αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία της Σχολής.»


Κατάληψη 2 αιθουσών στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου έχουν πραγματοποιήσει από τις αρχές Ιανουαρίου περίπου 70 Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί.


http://www.skai.gr/news/greece/article/161315/metanastes-egatastathikan-sti-nomiki-sholi/

.

7 comments

Ανώνυμος 25 January 2011 at 05:48

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΑΘ’ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ, ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ, ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ.
ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, “ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΦΟΒΙΚΟΙ”

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ, Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΑΣ, Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΑΣ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ, Η ΚΛΕΨΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ.
ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΩ ΚΑΤΙ … ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
ΚΑΚΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑΚΙΑ.
ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΉ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ “ΚΥΡΙΟΙ” ΚΑΙ “ΚΥΡΙΕΣ” ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ?!?!? ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!

Reply
Πατριώτης 25 January 2011 at 09:41

Τον Φεβρουάριο του 2009, Κρήτες αγρότες θέλησαν αν μεταβούν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν κι έγιναν δεκτοί στο λιμάνι του Πειραιά με ΜΑΤ και δακρυγόνα, ωσάν να επρόκειτο για … εισβολείς.

Χθες μετέβησαν λαθρομετανάστες στην Αθήναγια την απεργία πείνας. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, “στους απεργούς επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή χθες τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά” (από ποιον άραγε;) κι εν συνεχεία τους άφησαν ανενόχλητους να πάνε να καταλάβουν την Νομική Σχολή….

Διερωτώμαι: Σε ποιον αλήθεια ανήκει αυτή η χώρα;

Reply
Οδυσσέας 25 January 2011 at 13:37

Η νεολαία του Συνασπισμού το οργάνωσε άρα αυτοί είναι που προφανώς θεωρούν ότι τους ανήκει η χώρα.
Αυτή την Ελλάδα της καφρίλας και της ρεμούλας κληροδοτούν στους επόμενους οι επαναστάτες της Μεταπολίτευσης. “Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο…”. Εδώ Βόρειος Αφρική κι επίσημα πλέον.

Reply
Φιλανθρωπηνός 25 January 2011 at 14:06

Η τραγική ειρωνία της υποθέσεως είναι ότι οι Ελληνόφωνοι υποστηρικτές των καταληψιών είναι τόσο πωρωμένοι ώστε νομίζουν ότι με τις ενέργειες αυτές εξασφαλίζουν μελλοντικούς ψηφοφόρους. Ας τους πεί κανείς ποιά είναι η τύχη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υπερασπιστών τους στις ισλαμικές χώρες, από όπου προέρχονται οι καταληψίες. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι η πρώτη πολιτική ενέργεια αυτών των ανθρώπων μόλις αποκτήσουν εκλογικά δικαιώματα σε μεγάλο αριθμό θα είναι η ίδρυση ισλαμικού κόμματος; Τον ιμάμη έχουν μάθει να αναγνωρίζουν, τον Ελληνόφωνο διεθνιστή απλώς τον χρησιμοποιούν. Πάντως, πολύ φοβάμαι ότι άδικα ξοδεύει αυτή η χώρα τεράστια ποσά για την εθνική Άμυνα, αφού κανείς δεν θέλει να αμυνθεί εναντίον οποιουδήποτε και για ο,τιδήποτε. Άλλωστε, έτσι όπως πάμε, οι επόμενες συγκρούσεις δεν θα γίνουν στα υποτιθέμενα σύνορα, αλλά στο κέντρο της Αθήνας- με εξαιρετικά αβέβαιο αποτέλεσμα. Ήδη ο αριθμός των αγνώστου ταυτότητας, προελεύσεως, κινήτρων και σκοπού ατόμων, που προσδιορίζονται συλλήβδην ως λαθρομετανάστες, υπερβαίνει κατά πολύ το σύνολο του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, ακόμη και μετά από επιστράτευση.

Reply
Οδυσσέας 25 January 2011 at 17:21

Δεν είναι θέμα πειθούς, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι συνέπειες έχει αυτό που κάνουν.
Για μένα είναι σαφές πλέον ότι ένα σημαντικό τμήμα του ελληνόφωνου, τύποις “ελληνικού”, πληθυσμού που κατοικεί εντός των συνόρων θεωρεί ως φυσιολογική κατάσταση το γραικυλισμό, δηλαδή η σχέση τους με αυτό που λέμε ελληνική εθνική συνείδηση είναι ξεκάθαρα από αδιάφορη έως εχθρική. Είναι ένα ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο, περίπου 15%, αρκετό για να δημιουργεί συνεχώς ανωμαλίες και προβλήματα. Και το οποίο επιπλέον λόγω της συντριπτικής υπερεκπροσώπευσής του στα ΜΜΕ ελέγχει και ένα άλλο 25-30% του πληθυσμού που μπορεί να μη γραικυλίζει ανοικτά αλλά ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς του ορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πρώτο.
Όσοι τυχόν δεν γνώριζαν τι συνέπειες μπορεί να έχει σε μια κοινωνία η κυριαρχία επί 4 δεκαετίες μιας ιδεολογίας ταξικού μίσους και εθνικής υπονόμευσης, τώρα πλέον μπορούν να τις δουν πεντακάθαρα. Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης θα είναι ιστορικό παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε κοινωνία, πώς να μην καταντήσουν σε αυτήν την κατάσταση.

Reply
Επισκέπτης 26 January 2011 at 07:51

Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο μέρος του κόσμου, θα είχε ήδη παρέμβει η αστυνομία και το θέμα θα είχε λήξει. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας όποτε του καπνίσει να καταλαμβάνει δημόσιους χώρους, περιουσία του ελληνικού λαού, δι’ οιονδήποτε λόγο. Όσο γρηγορότερα καταργηθεί το “άσυλο”, το οποίο δεν προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, διότι αυτή δεν εμποδίζεται από κανέναν, αλλά την παρανομία και μόνο, τόσο το καλύτερο. Όσο γρηγορότερα επέμβει το κράτος και πετάξει έξω αυτούς τους θρασύτατους, οι οποίοι, αντί να έχουν απελαθεί, διαμένουν καταχρηστικά στην χώρα μας, χωρίς κανείς να τους έχει καλέσει, τόσο το καλύτερο. Διαφορετικά, μπαίνει μία πολύ άσχημη αρχή και θα δούμε κι άλλους δημόσιους χώρους να καταλαμβάνονται.

Περιττό να πω ότι ουδεμία συζήτηση πρέπει να γίνει για “νομιμοποίηση” και ότι όσοι συλληφθούν μέσα στην Νομική, πρέπει να απελαθούν πάραυτα από την χώρα.

Reply
Επισκέπτης 10 March 2011 at 17:21

Τέλος στην απεργία πείνας

Για άλλη μία φορά η Ελλάδα υποχώρησε. Όχι μπροστά στην πάνοπλη Τουρκία, αλλά μπροστά στους εκβιασμούς μιας χούφτας “αλληλέγγυων”, οι οποίοι καθοδηγούσαν 200-300 λαθρομετανάστες.
Είναι αλήθεια τραγικό να βλέπει κανείς ένα κράτος (ο Θεός να το κάνει) να ενδίδει σε μία δράκα αλητών, οι οποίοι επιβάλλονται με τον τσαμπουκά, καταπατώντας νόμους και προφήτες.
Μόλις άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Οι Έλληνες πολίτες ευρίσκονται στο έλεος μιας νέας χούντας, που την στηρίζει ο φόβος, μην τυχόν πάθει τίποτε κανένας λαθρομετανάστης κι έχουμε φασαρίες! Πάντα η ίδια λογική, από τα Ίμια μέχρι την «Υπατία»: Υποχώρησε, δώσε κάτι, για να κοιμάσαι ήσυχος….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.