Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Κύπρος Πανίκος Ελευθερίου

Οι νουνεχείς ψηφοφόροι κι ο ρατσιστικός παραλογισμός της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Κανείς πλέον δεν τολμά να αμφισβητήσει το ότι ως Έλληνες της Κύπρου, διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας. Φτάσαμε στο σημείο να προσπαθεί εναγωνίως η ηγεσία μας, να βρεθεί ο τρόπος να νομιμοποιηθεί η κατοχή μέσω της “λύσης” Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.), των δύο συνιστώντων “στέϊτς”, με εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή Τούρκων εποίκων. Μιας “λύσης” την οποία αποδέχεται η Τουρκία (αυτό έκανε το 2004) και η οποία θα φέρει πίσω την Τουρκοκρατία, οδηγώντας τους Έλληνες της Κύπρου στην πόρτα της εξόδου (στη φυγή από την Κύπρο). Αυτά συμβαίνουν, ενώ η χρεοκοπία της “σώφρονης πολιτικής” των “σοφών” της “ρεαλιστικής σχολής σκέψης”, ήταν ξεκάθαρη στο δημοψήφισμα του 2004, όπου το τελικό προϊόν της “πολιτικής” αυτής, κρίθηκε και απορρίφθηκε με το συντριπτικό 76% από τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Δεν είναι αμπελοφιλοσοφίες αυτά που γράφουμε! Η εκ περιτροπής προεδρία, μίας από τις “προσφορές” του Δημήτρη Χριστόφια, είναι αρκετή από μόνη της για να το αποδείξει. Ας είμαστε πραγματικά ρεαλιστές κι όχι ουτοπιστές της… “ειρηνικής συμβίωσης” σε μια μελλοντική Δ.Δ.Ο. Αντέχει η Κύπρος, έστω και μια Τουρκική προεδρική θητεία; Μπορούν να φανταστούν κάποιοι… τι αυτή συνεπάγεται; Νομίζουν ότι επειδή εφαρμόστηκε (με την εγκληματική ανοχή της ηγεσίας μας) η γνωστή μέθοδος της “σαλαμοποίησης” και φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε βάσιμα να έχουμε Τούρκο έποικο στο ύπατο αξίωμα, θα πρέπει να την δεχθούμε σαν κάτι το φυσιολογικό; Έχουν ψευδαισθήσεις όσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην Κύπρο, κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Η Δ.Δ.Ο. με εκ περιτροπής προεδρία, αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην Τουρκική επικυριαρχία επί ολόκληρης της Κύπρου. Είναι το λιγότερο αφελείς όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία θα αρκεστεί με το σημερινό στάτους της “προσωρινής διχοτόμησης” ή με την Δ.Δ.Ο. που ονειρεύονται οι ανεπαρκείς ηγέτες μας. Θα την δεχθεί μόνον ως ένα μεταβατικό στάδιο, που θα την εξυπηρετεί πλήρως, εφόσον θα είναι ακόμα ένα βήμα που θα την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της «ανάκτησης της Κύπρου» (έκθεση Νιρχάτ Ερίμ, 1956).

«Ακουμπήσαμε πάτο!» «Την έντονη ανησυχία του κάθε νουνεχή πολίτη προκαλεί η διολίσθηση στο Κυπριακό.» Το διαβάσαμε κι αυτό κάπου. Ώστε… “νουνεχείς πολίτες”… Διαβάζουμε την ερμηνεία από το λεξικό του Μπαμπινιώτη… «Νουνεχής: Αυτός που διαθέτει νου και φρόνηση, που χρησιμοποιεί σωστά τις διανοητικές και πνευματικές του ικανότητες, εχέφρων, συνετός, μυαλωμένος, σώφρων.» Νουνεχείς πολίτες… Πόσοι απ’ αυτούς απέμειναν άραγε; Αναρωτιόμαστε γιατί…, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών, διαισθάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα, επιμένει να στηρίζει τους ανεπαρκείς ηγέτες που μας έφεραν ως εδώ.

Ζούμε σε ένα θέατρο του παραλόγου! Με πρωταγωνιστές τους γνωστούς κομματάρχες, με θεατές όλους εμάς, που είμαστε συνάμα και τα θύματα της όλης κατάστασης. Απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν, αλλά τώρα πρέπει σώνει και καλά να το δεχθούμε γιατί είναι… «λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους». Δυστυχώς, η πλειοψηφία των… “νουνεχών” πολιτών (που διαμαρτύρεται συνεχώς για την κατολίσθηση στο Κυπριακό) , ετοιμάζεται να “συσπειρωθεί” ενόψει βουλευτικών εκλογών και να στηρίξει εκ νέου τις καταστροφικές πολιτικές. Ίσως γιατί με κάποιες “έξυπνες” επιλογές “αριστίνδην” υποψηφίων βουλευτών θα τους ξεγελάσουν για να τους μαντρίσουν και πάλι (χωρίς ίχνος υπερβολής). Καλούνται οι νουνεχείς πολίτες, υποψήφια θύματα των “συσπειρώσεων”, να μην πέσουν στις κομματικές παγίδες. Να το καταλάβουν επιτέλους όλοι: Οι κομματάρχες επιλέγουν “αριστίνδην” υποψήφιους βουλευτές, για να τους αναθέσουν καθήκοντα μαντρόσκυλου. Στην δε περίπτωση του ΔΗ.ΣΥ., θα ενισχύσουν τους υφιστάμενους νεροκουβαλητές του Νίκου Αναστασιάδη (Ελένη Θεοχάρους, Πρόδρομο Προδρόμου, Σωτήρη Σαμψών, Αντρέα Θεμιστοκλέους, Ουράνιο Ιωαννίδη κ.α.)

Ας ξαναδιαβάσει ο κάθε πατριώτης τον ορισμό του «νουνεχή» κι ας αποδείξει μετά, στην πράξη, ότι… «διαθέτει νου και φρόνηση, και χρησιμοποιεί σωστά τις διανοητικές και πνευματικές του ικανότητες.» Το κόμμα και η “συσπείρωση” που επιθυμούν οι κομματάρχες είναι άνευ σημασίας. Ιδιαίτερα οι νουνεχείς που ψήφισαν ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα, ποτέ να μην ξεχνούν: Στηρίζοντας τα κόμματα που εμμένουν στον ρατσιστικό παραλογισμό της Δ.Δ.Ο. ( άλλως… “λύση” «από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»), ρίχνουν νερό στον μύλο του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημήτρη Χριστόφια που δίνουν όλο τους το είναι, για να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν και να «τσιμεντώσουν το “ΝΑΙ”.

Πανίκος Ελευθερίου

Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.