Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Βαλκάνια

Αποκλειστικές δηλώσεις του Προξένου Κορυτσάς Θεόδωρου Οικονόμου – Καμαρινού

ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ!


Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ο ανακληθείς αιφνιδιαστικά στην Αθήνα Έλληνας Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός, αποκαλύπτει ότι αιτία της απομάκρυνσής του ήταν η χρησιμοποίηση των όρων «Έλληνες» και «Βόρεια Ήπειρος»! Λέξεις που είναι φαίνεται απαγορευμένες για το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά όχι και για τη συνείδηση και τις καρδιές των αληθινών Ελλήνων Διπλωματών, που υπηρετούν με αυτοθυσία την Πατρίδα και τελικά χάρη στο φιλότιμο και την ατομική τους προσπάθεια διασώζεται ακόμη η Ελλάδα…


«ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΩ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»


Ν: Έχει σηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών κ. Οικονόμου για την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή σας από την Κορυτσά. Είστε στα μάτια των Ελλήνων όλου του κόσμου ένας ήρωας, όπως φαίνεται στα μηνύματα που καταφθάνουν και εδώ στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… Αληθεύει πως ο λόγος της ανάκλησής σας ήταν τα λόγια που είπατε στους Βορειοηπειρώτες, πως «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες», πως εκεί «έγιναν ένδοξες  ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών» και ότι «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο»;


ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο! Εάν ήμουν στην Καμπέρα ή κάπου αλλού, θα λειτουργούσα υπό άλλες συνθήκες. Αλλά ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο»…


 


«ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ»
Ν: Τι έχετε να πείτε τώρα πια στους Έλληνες του κόσμου, που θέλουν να σας ακούσουν. Η στάση σας είναι ένα σπάνιο κυριολεκτικά φαινόμενο στους καιρούς που ζούμε. Είναι μια στάση «Ίωνα Δραγούμη»…


ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Σας είπα πως έκανα απλά το χρέος μου. Τίποτε παραπάνω. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα Εθνικά Θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα! Να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, μπρος στους κινδύνους και τις προκλήσεις»!


 


ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ
Ν: Πίσω σας, με την αιφνιδιαστική απομάκρυνση, αφήσατε τους Βορειοηπειρώτες για τους οποίους αγωνιστήκατε. Τι μήνυμα έχετε να τους στείλετε τώρα, καθώς έχουν μείνει εμβρόντητοι με τη στάση της Αθήνας;


ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Να δώσουν το παρόν στην Απογραφή!  Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους για τη Βόρειο Ήπειρο!


   Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες…


   Η Απογραφή είναι πολύ σημαντική! Και χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να εγγραφούν στην Ομόνοια! Για μένα αυτός ήταν ο στόχος! Και οι περισσότεροι από αυτούς τους Έλληνες της Κορυτσάς, το 80%, είναι Βλαχόφωνοι!


   Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι αυτό που επετεύχθη, τόσο που ανησύχησε ιδιαίτερα τους Αλβανούς, που διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα να ανακληθώ στην Αθήνα»….


 


Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ …ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
Ν: Ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα, δήλωσε πως αυτά που είπατε περί Ελλήνων και Βορείου Ηπείρου, είναι «προσωπικές σας απόψεις»…


ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Προσωπικές μου απόψεις; Δεν είναι λοιπόν για τον Πρέσβη αυτοί εκεί οι άνθρωποι Έλληνες; Δεν είναι Βόρεια Ήπειρος; Είναι προσωπικές απόψεις αυτά; Γιατί δεν μιλάει; Κάθε τόσο καίνε την ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία και δεν μιλάει! Γιατί;»!


 


«ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΝΑ»…
Ν: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμη; Σε λίγο τα λόγια σας θα φτάσουν σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού:


ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση… Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;»


http://www.noiazomai.net/oikonomou.html

.

7 comments

nectos 23 February 2011 at 11:00

Ο τέως πρόξενος μας στην Αλβανία είναι ένα μεγάλο παλλικάρι γιατί τολμάει να μιλάει για τα
δίκαια του Ελληνισμού στην Βόρεια `Ηπειρο μέσα σε αντίξοες συνθήκες.Εάν δεν υπήρχε το καθεστώς
της μισητής Τρόικας και της διεθνιστικής κυβέρνησης,η πολιτεία θα έπρεπε να τον παρασημοφορήσει
και να του κάνει μια μικρή αύξηση μισθού αντί να τον απελάσει ως κοινό κλεφτρόνι.
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης

Reply
Ν 23 February 2011 at 14:23

Ο πρόξενος είναι απαράδεκτος. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι δεν είναι πολιτικάντηδες και ντελάληδες.

Η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ήξερε τα όρια και τα παραβίασε.

Έτσι δεν κερδίζονται τα δικαιώματα της μειονότητας, αλλά μόνο με συστηματική δουλειά. Ο οποιοσδήποτε προκαλεί τα φοβικά αντανακλαστικά της αλβανικής πλευράς λειτουργεί αντικειμενικά ως προβοκάτορας και υπονομευτής της επιρροής του ελληνισμού, που βασίζεται εκτος από την ελληνική μειονότητα και στο πλήθος των ορθόδοξων Αλβανών αλλά και στην πολιτιστική συνάφεια με τον ελληνισμό που έχουν αποκτήσει οι αλβανοί οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα.

Reply
Επισκέπτης 23 February 2011 at 14:58

Και ποια είναι αυτή η συστηματική δουλειά, να κάνεις τεμενάδες στους Αλβανούς; Πόση … “πολιτική συνάφεια με τον ελληνισμό” (sic!) έχουν αποκτήσει oι Αλβανοί; Τόση που στην χώρα τους ξεκάνουν τους Έλληνες της Β. Ηπείρου; Δεν φτάνουν οι πουλημένοι του αθηναϊκού κράτους, που έχουν εγκαταλείψει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου στην τύχη του, παρά έχομε και τους πεμπτοφαλαγγίτες, σαν και του λόγου σου, να επιβραβεύουν το έργο τους, κατακρίνοντας έναν άξιο άνθρωπο, ο οποίος είπε τα αυτονόητα; Μπας κι είσαι Αλβανός;

Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους διπλωματικούς υπαλλήλους.

Reply
Ν. 25 February 2011 at 09:39

ΟΧΙ! Δεν είμαι αλβανός αλλά αρβανίτης ελληνόφωνος και ελληνικής συνείδησης. Και θέλω να σου πω ότι ψευτοπατριώτες σαν του ελλόγου σου, ω “Επισκέπτα”, διέπραξαν τις μεγαλύτερες προδοσίες και άνοιξαν τις Κερκόπορτες, όπως π.χ. στην Κύπρο.

Aπό αυτό το είδος ψευτοπατριωτών, θα πρέπει να φυλάει τα νώτα του ο ελληνισμός. Γιατί τους άλλους, τους εθνοαποδομιστές, τους ξέρει και μπορεί να τους πολεμήσει κατά πρόσωπο..

Reply
Επισκέπτης 26 February 2011 at 12:22

Αν είχες ελληνική συνείδηση, δεν θα είχες αντίρρηση στην ενθάρρυνση του προξένου προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, να δηλώσουν στην απογραφή άφοβα θρήσκευμα και προπαντός εθνικότητα. Αν δεν το κάνουν, ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου θα σβήσει και προφανώς αυτό θέλεις κι εσύ, Αλβανέ.

Όσο για το αν άνοιξα εγώ Κερκόπορτες και λοιπά φληναφήματα, είναι ανάξια σχολιασμού.

Reply
Επισκέπτης 26 February 2011 at 14:26

Απογραφή στην Αλβανία

Tου Σταυρου Τζιμα

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο Ελληνισμός της Αλβανίας πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με μια υψίστης σημασίας για την υπόσταση και το μέλλον του διαδικασία, αυτήν της απογραφής, την οποία έχει ανακοινώσει ήδη η κυβέρνηση της γείτονος. Η τελευταία απογραφή είχε διεξαχθεί το 1989, όταν ακόμη όλα τα σκίαζε η φοβέρα. Τότε, 59.000 δήλωσαν Ελληνες, όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα ο αριθμός αυτός, δεδομένων των συνθηκών ανελευθερίας υπό τις οποίες διεξήχθη η όλη διαδικασία.

Τώρα, η κυβέρνηση Μπερίσα προγραμμάτισε απογραφή για τα τέλη Απριλίου, με διαδικασίες που σε γενικές γραμμές πληρούν τα διεθνή κριτήρια και μεταξύ των ερωτημάτων που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι η εθνικότητα και η θρησκεία τους. Οι πληροφορίες από τα Τίρανα αναφέρουν ότι πιθανότατα θα μετατεθεί γι’ αργότερα, καθώς συμπίπτει με τις προγραμματισμένες δημοτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν σε συνθήκες όξυνσης και η ήδη βεβαρημένη από τα αιματηρά γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων πολιτική ατμόσφαιρα δεν αντέχει μια τέτοια δοκιμασία.

Τα μηνύματα, ωστόσο, που καταφθάνουν από την γείτονα, με αφορμή την απογραφή, προκαλούν ανησυχία, με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους να επιδίδονται στην καλλιέργεια πρωτόγονου ανθελληνισμού. Οπως και στην περίπτωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες, έτσι και τώρα, στο ζήτημα της απογραφής, καταγράφεται ένας απίστευτος εθνικιστικός κουρνιαχτός, με σκοπό να αφαιρεθεί από το ερωτηματολόγιο το ερώτημα της εθνικότητας, το οποίο ωστόσο οι Αλβανοί αξιώνουν να συμπεριληφθεί στην απογραφή, που πρόκειται να γίνει αυτή την εποχή στην ΠΓΔΜ! Ακούγονται κραυγές περί αναζωπύρωσης ελληνικών διεκδικήσεων στην Αλβανία και γίνονται εκκλήσεις για αφύπνιση της εθνικής συνείδησης, προφανώς γιατί ο εχθρός βρίσκεται προ των πυλών! Το πλέον ανησυχητικό ίσως είναι ότι και αυτό το θέμα μπήκε ήδη στις συμπληγάδες της αδυσώπητης εσωτερικής πολιτικής αντιπαλότητας και η αδύναμη κυβέρνηση Μπερίσα δύσκολα θα επωμισθεί το βάρος μιας απογραφής, για την οποία θα κατηγορείται περίπου για εθνική προδοσία.

Το ερώτημα είναι τι σχεδιάζει να κάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική, ώστε να εγγυηθεί η αλβανική πλευρά την πιστή τήρηση των διαδικασιών της απογραφής που θα διασφαλίζουν την ελεύθερη βούληση των μειονοτήτων, αλλά και οι Βρυξέλλες που τη χρηματοδοτούν.

Το τι θα δηλώσει βεβαίως ο κάθε Αλβανός πολίτης και μαζί όσοι ομοεθνείς μας απέμειναν ακόμα στη γείτονα όσον αφορά την εθνική και τη θρησκευτική τους συνείδηση, είναι καθαρά δικό τους θέμα. Η Αθήνα όμως δεν μπορεί να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις μεθοδεύσεις εναντίον της μειονότητας, ούτε, από την άλλη, να σφυρίζει αδιάφορα σε συμπεριφορές διπλωματών μας, που ρίχνουν νερό στον μύλο όσων εργάζονται για τον αποδεκατισμό του Ελληνισμού στην Αλβανία.

___________________________________________________________________

Οι υπογραμμίσεις δικές μου. Πρέπει όλοι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες και αυτοί που κατοικούν στην Ελλάδα, να πάνε να απογραφούν, δηλώνοντας θρήσκευμα και εθνικότητα. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουν τους Αλβανούς να παραποιήσουν τον αριθμό του εκεί ελληνικού στοιχείου. Οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι ομογενείς, δεν είναι μετανάστες στην Β. Ήπειρο, αλλά γηγενείς και πρέπει να διατηρήσουν τις περιουσίες τους και την εν γένει παρουσία τους εκεί.

Reply
Πατριώτης 8 August 2012 at 12:34

Όποιος νόμισε ότι το θέμα έληξε με μία δρούτσια αθλιότητα, είναι γελασμένος.

Στη Δικαιοσύνη εν μέσω καλοκαιριού ο πρώην Πρόξενος στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός

Θα παρακαλούσα το Αντίβαρο να δείξει την γνωστή του ευαισθησία, αναδεικνύοντας το θέμα αυτό. Τελικά, τι σόι πρωθυπουργό έχει αυτή η χώρα;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.