Επίσκεψη – παρωδία του Γιώργου Παπανδρέου στη Θράκη

Tuesday, February 22nd, 2011
Για επίσημη γλώσσα πηγαίνουν τα τούρκικα !


Τον έβαλαν στο ξενοδοχείο από την πίσω πόρτα προκειμένου να μην τον δουν οι διαδηλωτές !!


Απίστευτος στρουθοκαμηλισμός !!!  Το να μην βλέπεις το λαό και την οργή του δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας !


Απαξίωσαν τον πρωθυπουργό και το θεσμό του οι σύμβουλοι που πήραν αυτή την απόφαση !


Αυτή είναι η κατάντια της χώρας μας. Φτάσαμε σε σημείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός να «κρύβεται» από το λαό και να «φοβάται» να τον κοιτάξει κατάματα


Ολέθριο σφάλμα στο Δημάριο Ξάνθης, όπου εξαγγέλθηκε ότι θα γίνονται προφορικές εξετάσεις διπλωμάτων στην τούρκικη ενώ θα προσληφθούν και στα ΚΕΠ υπάλληλοι που θα γνωρίζουν τούρκικα ! Και όλα αυτά σε ένα πομακοχώρι !


Πάμε για εκλογές; Στηρίξτε δυνατά τον Μάντατζη παρότρυνε ο Παπανδρέου τους κατοίκους


Σε επίσκεψη – παρωδία μετατράπηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή την Παρασκευή (18/2) καθώς κάποιοι «έξυπνοι» σύμβουλοι του αποφάσισαν και έκριναν ότι ήταν καλύτερο ο πρωθυπουργός της χώρας να μπει στην αίθουσα συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου προκειμένου να μην συναντήσει τους διαδηλωτές της ΕΝΚΛΩ !


Ενώ λοιπόν, όλο το κυβερνητικό κλιμάκιο, υπουργοί και υφυπουργοί, πολιτικά στελέχη της περιοχής και απλός κόσμος είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό, γύρω στις 17:30 το απόγευμα, ξαφνικά όλοι πληροφορήθηκαν ότι ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν ήδη στην αίθουσα του ξενοδοχείου και όλοι έτρεξαν εντός αυτού προκειμένου να τον συναντήσουν. Αν μη τι άλλο, ο τέλειος αντιπερισπασμός επετεύχθη !


Η απόφαση αυτή όμως προσβάλλει πρώτα τον θεσμό του πρωθυπουργού και δεύτερον το ίδιο το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου και απορούμε ειλικρινά με ποιο σκεπτικό πήραν κάποιοι αυτή την απόφαση.


Το να μην βλέπει ο πρωθυπουργός της χώρας τον ελληνικό λαό, τα προβλήματα και την οργή του δεν σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη κατρακύλα που έχει πάρει η πολιτική ζωή του τόπου μας. Δεν είναι ούτε το ΔΝΤ, ούτε το μνημόνιο, ούτε η χρεοκοπία ούτε η απαξίωση της από μεγάλο μέρος του λαού. Είναι η «άρνηση» του ίδιου του πρωθυπουργού, του ηγέτη μιας χώρας, να αντιμετωπίσει και να κοιτάξει κατάματα τον ταλαιπωρημένο λαό και να προτιμήσει να «κρυφτεί» επιδεικνύοντας έναν στρουθοκαμηλισμό άνευ προηγουμένου.


 


Ολέθριο σφάλμα στο Δημάριο !


Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!


Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!


Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!


Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε «τουρκοχώρι» και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεσίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα !!!


Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την «ελληνική σημαία», αλλά την «τουρκική» ! Μιλώντας όχι για «Ελλάδα», αλλά για «Τουρκία» !


Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου «μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν». Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι «Τούρκοι» !!


Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγει η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους του Δημαρίου να στηρίξουν και να σταθούν δίπλα στον μειονοτικό βουλευτή της Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, λέγοντας χαρακτηριστικά «στηρίξτε τον με όλες σας τις δυνάμεις, αυτός μάχεται για εσάς και τα δικαιώματά σας» ! Αυτή την προτροπή προς τους κατοίκους πολλοί την ερμήνευσαν ως μήνυμα ότι επίκεινται σύντομα εκλογές.


Από το ΑΠΘ οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων


Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το χωριό Δημάριο και συνομίλησε με τους κατοίκους. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση κινείται απαρέγκλιτα πάνω στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας.


«Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων» είπε χαρακτηριστικά και έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση παλεύει για να μην υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος της μειονότητας και να σπάσουν αντιλήψεις του παρελθόντος. Από τα πρώτα ζητήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι στο Δημάριο ήταν αυτά που αφορούν την εκπαίδευση που παρέχεται στα μειονοτικά σχολεία.


Ζήτησαν ακόμη οι μαθητές να παίρνουν περισσότερες γνώσεις και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων. Είπε μάλιστα ότι θα προτιμούσε να σπουδάζουν σε αυτό το πανεπιστημιακό πλέον τμήμα μουσουλμάνοι από την εν λόγω περιοχή για να επιστρέφουν αργότερα ως δάσκαλοι.


Νέοι από το Δημάριο και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν στον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο και δεν «πιάνουν» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία να φροντίσουν ώστε γρήγορα να καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.


Σε ό,τι αφορά τα βακούφια είπε ότι θα δοθεί λύση στο θέμα με τις διοικήσεις τους και σχετικά με την καλλιέργεια καπνού που αντιμετωπίζει προβλήματα σημείωσε ότι επειδή είναι μονοκαλλιέργεια τύπου μπασμάς, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Δημάριο με δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή.
Η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεψε την προσγείωση του ελικοπτέρου Super Puma που τον μετέφερε από τη Σαμοθράκη, το οποίο τελικά προσγειώθηκε στην Ξάνθη και ταξίδεψε ως το Δημάριο οδικώς. Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή τους.


Στην είσοδο του χωριού τον υποδέχτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τσουκάλ, και ο ιμάμης Ντελί Ριτβάν.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τζαμί όπου ξεναγήθηκε από τον ιμάμη και στη συνέχεια πήγε σε καφενείο όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τους κατοίκους και να τους μιλήσει και ο ίδιος.


Ο δήμαρχος Μύκης έθεσε στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 16.000 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ασχολούνται με τον καπνό και την κτηνοτροφία. Είπε ότι η ανεργία βρίσκεται στα ύψη και ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνουν έργα στην περιοχή για να μπορέσουν να μείνουν και οι κάτοικοι σε αυτήν. Πρότεινε να γίνει αναδιάρθρωση καλλιεργειών και να υπάρξει προοπτική μέσα από τον αγροτουρισμό και την ανάπτυξη ποιοτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.
Από το Δημάριο είπαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έκδοση αδειών για την κατασκευή υποδομών και για την ανέγερση τζαμιών.


Στα ζητήματα αυτά απάντησαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Σώκος. Ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της έκδοσης οικοδομικών αδειών, ενώ ο κ. Σώκος τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις άδειες για την ανέγερση τζαμιών θα τηρηθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.


http://fonirodopis.gr/press/?p=26469 

.

(761) αναγνώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *