Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Κύπρος

“Τάσσος Παπαδόπουλος”…… –Απών

Ο Ελληνας της Κύπρου, αυτός που αγάπησε τόσο την Πατρίδα του, δεν είναι πιά μαζί μας. Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε μια Κύπρο ελεύθερη για τους πολίτες της, πέταξε μακριά βλέποντας τα άνευρα όντα, που έχουν καταντήσει οι σύγχρονοι κομματικοί ηγετίσκοι Ελλάδος και Κύπρου.

Εφυγε μακριά για να μην βλέπει όλο τον πολιτικό και ακαδημαϊκό συρφετό να προσπαθεί να μας πείσει ότι υπεύθυνος για όλα τα κακά του κόσμου είναι ο ελληνικός “εθνικισμός”.

Εφυγε και δεν θα δεί τους Υπουργούς Παιδείας να αλλάζουν την Ιστορία, για να μην έχει …..αίματα. Λες και εμείς μεγαλώσαμε βουτηγμένοι στο αίμα και με ένα μαχαίρι, να κυνηγάμε ανθρώπους.

Πρόλαβε όμως να δεί Ελληνες καθηγητές Πανεπιστημίου, συμβούλους Κυπρίων Υπουργών να διατείνονται ανερυθρίαστα οτι η Παιδεία οφείλει να ακολουθεί τα δόγματα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Εφυγε υπερασπιζόμενες όχι το δίκιο της Κύπρου μόνο, αλλά το δίκιο και την ύπαρξη των Ηνωμένων Εθνών που αμέτρητες φορές είχαν καταδικάσει την Τουρκία.

Εφυγε μέσα στην αγωνία, όχι του θανάτου του, αλλά τού επικείμενου θανάτου της Κύπρου με την εφαρμογή της βρεττανόπνευστης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομποσπονδίας, που ούτε ο Μαντέλλα δεν δέχτηκε για την Νότιο Αφρική.

Εφυγε έχοντας τεράστια λύπη για εκείνους τούς ασπόνδυλους συμπατριώτες του, Κυπρίους και Ελληνες, που πήραν λεφτά από τις αμερικάνικες “ανεξάρτητες” οργανώσεις ,για να περάσουν το Σχέδιο Ανάν.

Ομως ο Αντάρτης Τάσσος, τους χάλασε τα σχέδια. Βγήκε με το μικρό ανάστημά του, μπροστά και ορθά κοφτά τούς είπε “παρέλαβα κράτος , δεν θα παραδώσω κοινότητα” θυμίζοντας έτσι στις τετρομαγμένες ελληνικές και κυπριακές ‘ηγεσίες’ το -σε ελεύθερη μετάφραση, αρχαιοελληνικό αθηναϊκό όρκο: “ Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά, ούδ’ εγκαταλείψω τόν παραστάτην, ότω άν στοιχήσω. Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών. Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί αρείω όσης άν παραδέξωμαι. Καί ευηκοήσω τών αεί κραινόντων εμφρόνως, καί τοίς θεσμοίς τοίς ιδρυμένοις πείσομαι, καί ούς τινας άν άλλους τό πλήθος ιδρύσεται ομοφρόνως. Καί άν τις αναιρή τούς θεσμούς ή μή πείθηται, ούκ επιτρέψω. Αμυνώ δέ καί μόνος καί μετά πάντων. Καί ιερά τά πάτρια τιμήσω. Ίστορες θεοί τούτων, Άγραυλος, Ενυάλιος Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη”

Εφυγε ο τελευταίος πραγματικός Αντάρτης. Το ψυχοράγημα του ας μην είναι ψυχοράγημα του Ελληνισμού.



 του Γιώργου Κακαρελίδη

Καθηγητού Εφαρμογών στην Επιχ. Ερευνα & Στατιστική

ΤΕΙ Πατρών

gkakarel@teipat.com

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.