ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com
Παρακολουθώ με έκπληξη τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις χορηγίες διαφόρων ελληνικών υπουργείων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις γνωστές ΜΚΟ/ΝGΟ, οι οποίες ως γνωστόν κατέληξαν να είναι μόνο κρατικοδίαιτες, άρα εργαλεία του κράτους που τις πληρώνει. Εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί άσκοπα και κάποιοι άνθρωποι που ηγούνται των ΜΚΟ/ΝGΟ φαίνεται ότι έχουν πλουτίσει εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.


Διάβασα με προσοχή τους καταλόγους, όπου μπορεί να ανακαλύψει κανείς τους συνήθεις “άρπαγες” των χρημάτων των φορολογουμένων, αλλά δεν είδα να παρελαύνουν τα μεγάλα ονόματα και κυρίως όσοι είχαν στενή σχέση με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την τριετία 2001-2004, όταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Τούρκοι σε συνεργασία με την Αθήνα συνέγραψαν το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Οργανώσεις στην Κύπρο, που χρηματοδοτήθηκαν από την αμαρτωλή UΝΟΡS, είχαν λάβει ενισχύσεις και από την Αθήνα ακόμα και από ελληνικούς αθλητικούς φορείς- για να προπαγανδίζουν υπέρ του αντιδημοκρατικού κειμένου του πρώην γενικού γραμματέα, ο οποίος μετά τη φυγή του από τον ΟΗΕ αδυνατεί να βρει πραγματική εργασία και ζει χωρίς αντικείμενο και επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η παραχώρηση των καταλόγων στην αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Βουλής δεν αποτελεί σημάδι διαφάνειας από την πλευρά του υπουργείου των Εξωτερικών, ακριβώς επειδή δεν δόθηκαν όλα τα ονόματα. Και η πλέον σημαντική απουσία είναι τα ονόματα όσων είχαν δικαίωμα να υπογράφουν για τις ΜΚΟ/ΝGΟ, οι γνωστοί και ως “Ταμίες”. Ερωτώ και όσον και αν σας φαίνεται περίεργο αναμένω απάντηση: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις; Φρόντισε κανείς από τους υπαλληλίσκους των διαφόρων υπουργείων που με άνωθεν εντολές πετάνε με αναίδεια τα χρήματα των φορολογουμένων, να ζητήσει το πόθεν έσχες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ΜΚΟ/ΝGΟ; Αμφιβάλλω. Και το πλέον σημαντικό ερώτημα είναι αυτό: Πώς δικαιολογήθηκαν δίνοντας όλα αυτά τα εκατομμύρια; Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες αποδείξεις είναι χειρόγραφες, άρα ψεύτικες;


Όσο και να φωνάζουν τα μέλη των ΜΚΟ/ΝGΟ δεν θα σταματήσουμε να μιλούμε γι’ αυτό το σκάνδαλο διαρκείας, που αν και αλλάζουν οι κυβερνήσεις το χρώμα του χρήματος παραμένει το ίδιο.


Πρώτον και βασικότερον, είναι ότι οι οργανώσεις αυτές δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται από τα κράτη. Απλά και μόνο, αν θέλετε, επειδή ισχυρίζονται πως είναι μη κυβερνητικές και μάλιστα σκίζουν τα ιμάτιά τους όταν τεθεί το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης.


Δεύτερον: Το γεγονός ότι έχουν μία ροπή προς το χρήμα και φαίνεται να υπηρετούν με δουλοπρέπεια αυτούς που τους χρηματοδοτούν, αποδεικνύει σε εμάς τους υπόλοιπους πως ο καλύτερος αφέντης είναι αυτός που πληρώνει τα περισσότερα. Άρα μπορεί νάναι και κάποιος ξένος. Και ας μην φωνάζουν τα μέλη των ΜΚΟ/ΝGΟ και να μιλούν για αδικίες διότι δίνουν δικαιώματα. Πέραν του ότι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από κράτη, αποδίδουν μηδενικό έργο.


Η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της προηγούμενης δράσης στελεχών της στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Κύπρο, στη Γεωργία και σε άλλες χώρες, έχει λερωμένη τη φωλιά της.


Υπολογίζεται ότι για τις χώρες αυτές ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ και δολάρια, αρκετά από τα οποία φαίνεται πως είχαν αφετηρία την Ουάσιγκτον. Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας της, δεν επιτρέπεται να ξοδεύεται ούτε ένα σεντ σε οργανώσεις χωρίς αντικείμενο και σκοπό, μερικές εκ των οποίων έχουν και αμαρτωλό παρελθόν. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η κατάσταση είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση επιτρέπει στην αμαρτωλή UΝΟΡS σε συνεργασία με την εξίσου αμαρτωλή αμερικανική USΑΙD να συνεχίζουν την απαράδεκτη οικονομική ενίσχυση διαφόρων φορέων που φέρουν τη “δικοινοτική” ταμπέλα και με τον τρόπο αυτό να παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή και να επηρεάζουν ακόμα και τις διαπραγματεύσεις.


Πότε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας θα τερματίσετε αυτή την απαράδεκτη παρέμβαση στις υποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Δημήτρης Χριστόφιας πήρε μία πολύ λάθος απόφαση-εντολή την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Δεν θεωρώ ότι έδειξε χαρακτήρα, αλλά σίγουρα έκανε κακή εντύπωση σε εμάς που τον γνωρίζαμε και πιστεύαμε πως είναι πολύ large άνθρωπος. Τα ίδια δεν ισχύουν για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο συμπαθής Στέφανος απλά ασχολείται και ενδιαφέρεται περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο με την Ομόνοια σε σημείο που θα μπορούσε η διοίκηση να μην πληρώνει για προπονητή!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Νίκο, τέρμα τα υστερόγραφα (για τώρα)… Το ξέρω ότι θα σου λείψουν αλλά… Πάντως, επειδή λένε πως θα διεκδικήσεις και την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να θυμάσαι πως απαγορεύονται οι λάθος δηλώσεις, πόσο μάλλον οι λάθος αποφάσεις, όπως εκείνη για το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 06/03/2011

.

2 thoughts on “Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις

  1. Και στην Κύπρο οι ΜΚΟ κάνουν θραύση με χρηματοδοτήσεις από τον Οργανισμό Νεολέας και αλλού. Συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα ίδρυσε 4-5 ΜΚΟ οι οποίες “δραστηριοποιούνται” απλά και μόνο για να χρηματοδοτούν το κόμμα. Τα χρήματα καταλήγουν στο κόμμα χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά! Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο καλό θα ήταν να διερευνηθεί και να αποκαλυφθεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *