Και ο όρος Βόρειος Ήπειρος ενοχλεί τώρα το Δ.Σ. Κορυτσάς!

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2011 11:30
Με αφορμή τη στάση του εκεί Έλληνα προξένου
«Οι Αλβανοί κόβουν και ράβουν την ιστορία στα μέτρα τους» τονίζει η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Κορυτσά, μετά την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με την οποία χαρακτηρίζει προβοκατόρικη και… αντιαλβανική τη θέση του Έλληνα προξένου της περιοχής Θεόδωρου Οικονόμου – Καμαρινού (φωτό), ότι οι Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας πρέπει να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή τους στην απογραφή που θα γίνει στην γειτονική χώρα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ανακοίνωσή του, που όμως δεν υπογράφεται είτε από το Δήμαρχο, είτε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, κατηγορεί τον κ. Οικονόμου και του «υπενθυμίζει, ότι η Κορυτσά και όλος ο νότος της Αλβανίας δεν είχαν ποτέ και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική σοβινιστική ορολογία της «Βορείου Ηπείρου», η οποία ανήκει σε συγκεκριμένους αντιδραστικούς κύκλους του περασμένου αιώνα, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, αλλά και ξεχαστεί από τον Αλβανικό και Ελληνικό λαό, στην κοινή πορεία της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας».


Η «ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΕΑ»!
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ακόμη, ότι ο κ. Οικονόμου «δεν εκφράζει τα αδελφικά συναισθήματα του ελληνικού λαού, αλλά εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των σοβινιστικών κύκλων της «Μεγαλο-ιδέας» που δεν επιθυμούν την καλή φιλία, μεταξύ των δυο χωρών».
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από την Αλβανική και την Ελληνική Κυβέρνηση την αντικατάστασή του και «τον διορισμό ενός Προξένου που θα εργαστεί για την ενίσχυση των καλών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Κορυτσάς και Ελλήνων πολιτών».


Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φιλίας Θεσσαλονίκης – Κορυτσάς, καυτηριάζουν έντονα, την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυτσάς.
Σε δική τους ανακοίνωση – διαμαρτυρία αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε, ότι ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ. Νίκος Πελέσης, τον οποίο γνωρίζουμε προσωπικά, δεν θα υπέγραφε αυτή την προκλητική ανακοίνωση. Προκλητική γιατί άνοιξε το χρονοντούλαπο της Αλβανικής προβοκάτσιας. Προκλητική, γιατί βρήκαν ευκαιρία οι «υποστηρικτές» των καλών γειτονικών σχέσεων να κόψουν και να ράψουν την Ιστορία στα μέτρα της Αλβανικής προπαγάνδας».
Σημειώνει ακόμη, ότι «όσο και αν ξεσπούν στο πρόσωπο του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Θεόδωρου Οικονόμου- Καμαρινού, βγάζοντας από μέσα τους όλη τη χολή που έχουν για τον Ελληνισμό της Κορυτσάς, δεν πρόκειται να εκφοβίσουν τους Κορυτσαίους που αισθάνονται την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να απογραφούν ως Χριστιανοί Ελληνικής καταγωγής».


http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3780&catid=13

.

(400) αναγνώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *