19-03-2011 18:15:17 
Προκαλούν πάλι οι Τσάμηδες προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και να δηλητηριάσουν τις σχέσεις των οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία που ζουν στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Αλβανία προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με την Ελλάδα προερχόμενοι από την Αλβανία.


Το ηλικιωμένο ζευγάρι ταξίδευε προς την Αθήνα όπου ζουν τα παιδιά τους. Όταν έφτασαν στο τελωνείο οι Έλληνες τελωνειακοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το διαβατήριο της γυναίκας ανέφερε ως τόπο καταγωγής το χωριό Margelliçë της χώρας Cameria/Τσαμουριάς. Όπως είναι γνωστό χώρα Τσαμουριά δεν υπάρχει και δεν έχει καταγραφεί ή αναγνωριστεί από κανένα διεθνή οργανισμό ή κάποια χώρα.


Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια χώρα με το όνομα Τσαμουριά, οι Έλληνες τελωνειακοί απαγόρευσαν την είσοδο στην γυναίκα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού τα μέλη του κόμματος PDIU, Ίντριζι και Ταχίρι, αποφάσισαν να διοργανώσουν μια επίσκεψη στο γειτονικό κράτος μαζί με μια ομάδα πολιτών από την Τσαμουριά.


Για την κατάσταση που βιώνει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και για τη συσχέτιση της αλβανικής κυβέρνησης με τις αναθεωρητικές κινήσεις των Τσάμηδων όσον αφορά την Ήπειρο μπορείτε να διαβάσετε το κατατοπιστικότατο άρθρο του Θεοφάνη Μαλκίδη στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚHΣ που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18418&Itemid=158

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *