Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

Κόβει η ΕΡΤ την εκπομπή «Αρχονταρίκι»…

Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή στην πρωινή ζώνη της Κυριακής.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεαδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00,  να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση. Από τον Σεπτέμβριο 2010 η ΕΡΤ δεν πλήρωνε χρήματα για την εκπομπή διότι παίζονταν επαναλήψεις και όχι νέα επεισόδια επομένως δεν είναι το θέμα του κόστους που επηρέασε την απόφαση.

Ανανέωση (στοιχεία από το «ιστολόγιο»:

Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω fax, επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.

Παράκληση να προωθήσετε το μήνυμα και σε φίλους και γνωστούς σας στην Ελλάδα και στην ομογένεια, όπου μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΤ1 παρακολουθούσαν την εκπομπή.

1) Τηλέφωνο

2106066845 Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος

2107758824 Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης

2107761169 Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη

2107407070 ή 2106066000 Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ

2) Τηλεομοιότυπο (fax)

2106009325 Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος

2107797776 Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης

2107761056 Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη

3) Διαδίκτυο

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κέντρου Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ. Συμπληρώστε την εν λόγω φόρμα για έκφραση παραπόνων, διαμαρτυρίας κ.λ.π. που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Επίσης μπορείτε να στείλετε e-mail στο keep@ert.gr

4) Ταχυδρομείο

ΚΕΕΠ ΕΡΤ
Μουρούζη & Ρηγίλλης 4
10674 Αθήνα

«Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δεν σκύψεις»

.

30 comments

Προμηθεύς 26 March 2011 at 11:03

Αχ αυτή η οικολογία! Άλλη μια…μόδα της εποχής! Μια τάση,ένα “trend” στο οποίο τόσο επιδέξια θέλουν να μας σπρώξουν για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένα αυτού του πολύπαθου αλλά αδιόρθωτου, λαού.
Δε λέω ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν πρέπει να προβληματίζεται για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στο μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά όχι και στο όνομα αυτής να σταματά κάθε άλλη συζήτηση ή δραστηριότητα, και να παραμερίζονται, άλλα,κατά τη γνώμη μου σπουδαιότερα θέματα, όπως αυτά της κοινωνίας…
Έτσι, λοιπόν, δικαιολογία,για να διακόψουν αυτήν την εκπομπή- κόσμημα, που στην πορεία της έφερε πλήθος καλεσμένων, ακόμη και ανθρώπων που δεν σχετίζονταν άμεσα με την Εκκλησία, ως επιστήμονες ή ακόμη και ως φορείς μιας άποψης, είναι…η οικολογία! Που, κακά τα ψέματα, όλο και σε κάποια απογευματινή, και πιο “ζωντανή” ώρα για την ΕΡΤ θα μπορούσε να προστεθεί μια εκπομπή αυτού του είδους.
Δικαιολογία και για τη διακοπή των σχεδίων για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη,που θα ανανέωνε τις συμμαχικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας,πάλι η ίδια: η οικολογική καταστροφή που θα πλήξει τα πουλιά του Έβρου…(λες και θα γινόταν μια πρόχειρη κατασκευή ή στην αρχή των σχεδίων δεν θα είχε γίνει περιβαλλοντική μελέτη… γειά σου ρε ΓΑΠ!)
Να και κάτι ακόμη: “Οι μαύρες «οικολογικές» λιμουζίνες των πολιτικώνμας”
http://nationalpride.wordpress.com/2009/04/07/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-%C2%AB%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%C2%BB-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84/
Και πολλά πολλά άλλα- κάποιος πιο έμπειρος θα μπορούσε να γράψει ένα ολόκληρο άρθρο!

Reply
Ανώνυμος 26 March 2011 at 13:51

…απο εδώ και πέρα να αποκαλούμε το κρατικό κανάλι : “ΟΙΚΟΛΟΕΡΤ” νομίζω είναι περισσότερο αρμόζων…

Reply
Επισκέπτης 26 March 2011 at 15:28

Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής στο FILMNET (νυν NOVACINEMA), στο οποίο μετέχει με μεγάλο ποσοστό ο ΔΟΛ. Δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε κάποιον ρόλο στον διορισμό του στην ΕΡΤ, όπου προήχθη … σε Συνταγματάρχη! :-0

Είναι φανερό ότι το πράγμα βαδίζει προς την αποθρησκιοποίηση του κράτους. Πιστεύω ότι το επόμενο βήμα θα είναι διακοπή της μεταδόσεως Θ. Λειτουργιών, Χαιρετισμών κλπ.

Λεφτά υπάρχουν για εκπομπές-πλύση εγκεφάλου υπέρ της ήδη αποτυχημένης πολυπολιτισμικότητας (ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) και άλλες κουλτουριάρικες, τις οποίες επιμελούνται παιδιά “ημετέρων”.

Reply
Δημήτρης Σταθακόπουλος 26 March 2011 at 16:09

Αλλο ένα δείγμα των … ξέρετε …!!!
Ακούστε και κάτι άλλο: Χθές 25 Μαρτίου 2011, μετά την παρέλαση, αδελφικός φίλος πήγε με την φίλη του ( Γαλλίδα ) να επισκεφθούν την Ακρόπολη και οι φύλακες δεν τους άφησαν να περάσουν , επειδή κρατούσαν στα χέρια τους μικρά ελληνικά σημαιάκια από την παρέλαση !!!!!!!!
Επειδή μου φαίνεται εξωφρενικό, θερμή παράκληση άς προσπαθήσουμε όλοι και κυρίως οι δημοσιογράφοι που διαβάζουν το ΑΝΤΙΒΑΡΟ να “τσεκάρουν” του λόγουτο αληθές. Δηλ. να κάνουν τους ανήξερους καινα προσπαθήσουν να μπούν στην Ακρόπολη με κάτι παρόμοιο ( σημαιάκι ή κάτι άλλο που δηλώνει ελληνική ταυτότητα ) και εάν δεν τους αφήσουν παρακαλώνα γίνει θέμα ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και να τους κράξουμε …!!! ΕΛΕΟΣ

Reply
Mariams 26 March 2011 at 16:16

Διορθώστε με αν κάνω λάθος: Οι τηλεοπτικές εκπομπές δεν “αξιολούνται” από την ακροαματικότητά τους??? Αν είναι η πρώτη σε θεαματικότητα, γιατί κόβεται? Δεν βγάζει αρκετά λεφτά η ΕΡΤ από τις διαφημίσεις? Σχήμα οξύμωρο ….
Είμαι οικολόγος -δεν είμαι εντονα θρησκευόμενη – παρακολουθούσα το Αρχονταρίκι: Μήπως έχω πρόβλημα???

Reply
Ιωάννης Γ. Σχοινάς 26 March 2011 at 17:42

Είναι προφανές το πού πάμε. Η δράση απαιτεί αντίδραση. Φύλακες γρηγορείτε.

Reply
Tagarakis Christos 26 March 2011 at 17:56

Κάποιοι θέλουν να εξαφανισθεί η Ορθοδοξία.

Μήπως το πέτυχαν ορισμένοι άλλοι, επί Τουρκοκρατίας, στην Ελλάδα ή κατά τη διάρκεια των κομμουνιστικών διωγμών στο πρώην ανατολικό μπλοκ ;

Δεν θα τους περάσει.

Ας αγωνιστούμε ενωμένοι.

Reply
Ρωμανός ΠΝC 26 March 2011 at 21:44

Έτυχε να διαβάσω το αφιέρωμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” για την επανάσταση του 1821.

Εμετικός εκθειασμός του Αλ. Μαυροκορδάτου επειδή κατάφερε να πετύχει το σπουδαίο κατόρθωμα την σύναψης δανείου με την Βρετανία ( λες και οι Άγγλοι το έκαναν από την καλή τους την καρδιά και όχι για να δημιουργήσουν ένα προτεκτοράτο στην νότια Βαλκανική).

Παρουσίαση του Καποδίστρια ως ενός αξιόλογου μεν πολιτικού ( δεν μπορούσαν να πουν και το αντίθετο) αλλά με πολλές αδυναμίες όπως την εύνοια που έδειχνε προς την Ρωσσία και την… προσήλωσή του στην θρησκεία.

Αναφορά στο γνωστό παραμύθι για την στάση του Γρηγορίου Ε΄ και την προδοσία της Εκκλησίας (λες και Εκκλησία είναι μόνο ο κλήρος). Βέβαια πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι σε ένα άρθρο δικαιολογούν την στάση του λόγω των συνθηκών- πάλι καλά)

Η καραμέλα ότι η επανάσταση δεν ξεκίνησε την 25 Μαρτίου και ότι δεν έγινε η ύψωση του λαβάρου στην Αγία Λαύρα. Εντάξει, εδώ έχουν δίκιο αλλά γιατί το παρουσιάζουν σαν κάτι το αρνητικό; Από όσο ξέρω, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τα όπλα στην Πάτρα την 25 Μαρτίου ενώ η Καλαμάτα είχε ελευθερωθεί την 17 Μαρτίου. Τί διαφορά έχει αν ξεκίνησε 3-4 μέρες πριν ή μετά ή αν τα όπλα ευλογήθηκαν μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα; Το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο;

Και το χειρότερο όλων; Παρουσίαση του Μακρυγιάννη, (μετά τον Νικηταρά του αγνότερου πολεμιστή του αγώνα), ούτε λίγο ούτε πολύ σαν ένα οπορτουνιστή τοκογλύφο που εκμεταλλεύτηκε τον βαθμό του για να βγάλει χρήματα. Κουβέντα φυσικά για τις πληγές του που έλαβε για την ελευθερία. Έλεος……..

Οι περισσότεροι αρθρογράφοι ήταν καθηγητές πανεπιστημίων…
“τέτοια αρετή έχουν, τέτοια φώτα μας δίνουν”…

Reply
Μάρκος 26 March 2011 at 22:01

Είμαι σίγουρος ότι θα έγινε κάτι τέτοιο. Χωρίς να είμαι γνώστης του περιστατικού, είναι συχνές οι απαγορεύσεις στην Αθήνα σε ανθρώπους που έχουν Ελληνικές σημαίες στα χέρια του! Και η δικαιολογία; Να μην…προκαλούν! Λες και είμαστε σε ξένη χώρα, και η Ελληνική σημαία προκαλεί κάποιους!!! Ή μήπως τελικά, είμαστε σε ξένη χώρα;

Reply
Ανώνυμος 27 March 2011 at 13:24

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Reply
Αλεξάνδρα Καλούδη 27 March 2011 at 15:13

Δηλαδή ποιόν ενοχλούν τα ελληνικά σύμβολα εντός της Ελλάδος; Τον απήγανο; Μήπως έχουν ξεπουλήσει την Ακρόπολη και δεν μάς το λένε;

Reply
NIKOLAOS 27 March 2011 at 16:25

Πολύ εχθροπάθεια τα νεοταξικά ΜΜΕ. Πολύ επίθεση σε έθνος και εκκλησία. Άρα και πολύ ανασφάλεια από μέρους των κρατούντων. Ας μην απελπιζόμαστε, ίσα ίσα πιστεύω ότι όλες αυτές είναι σπασμωδικές κινήσεις ενός σαθρού συστήματος. Σύντομα θα πέσουν..

Reply
Ανώνυμος 28 March 2011 at 11:42

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΕΚ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΤΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΚΑΙ “ΛΟΓΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ” ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ (ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ)”ΛΕΓΟΥΣΙ ΚΑΙ ΟΥ ΠΟΙΟΥΣΙΝ”, ΣΚΕΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΟΥΝ ΣΥΜΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Reply
Kαινούριος 28 March 2011 at 12:59

Ναι ρε συ ανώνυμε που φωνάζεις. Έκοψαν την εκπομπή για να μη βγαίνει στην τηλεόραση η φωνή όοοοοολης αυτής της «παρέας», η οποία τελικά μάλλον μεγάλη ήτανε αν δεις τους φιλοξενούμενούς της. Τώρα είναι όλα ΙΣΑ, έτσι; Δεν βγαίνει κανείς. Είσαι ικανοποιημένος υποθέτω.

Reply
Αλεξάνδρα Καλούδη 28 March 2011 at 14:49

Για να μπορέσεις να κάμψεις το φρόνημα των ανθρώπων φτάνει να τους αφαιρέσεις την επαφή με οτιδήποτε πνευματικό. Κόβουν τους “κακούς παπάδες” και αφήνουν ελεύθερους να αλώνουν τα πάντα τους καλούς και έντιμους πολιτικούς που δεν ξέρουν από κλίκες. Τώρα που έκοψαν την συγκεκριμένη εκπομπή θα σωθεί η Ελλάδα. Ούτως ή άλλως η χώρα τα τελευταία χρόνια ξεφτιλίζεται πάντα με μία καλή δικαιολογία και αποκόπτεται από τις αξίες της με μία άλλη καλή δικαιολογία. Η 25η Μαρτίου τα τελευταία χρόνια σκόπιμα, κατά την γνώμη μου, γίνεται μία προσπάθεια να ταυτιστεί με διάφορα καραγκιοζιλίκια και αυτό για να μην ενοχλούνται οι γείτονες εξ ανατολών με την παρέλαση. Στο μέλλον θα την γιορτάζουμε ως ημέρα θριάμβου και σουρταφέρτα ανά την Ευρώπη του κυρίου ΓΑΠ.

Reply
xarilaos 28 March 2011 at 18:11

Δεν γνωρίζω πόσο δημοφιλής ήταν η σχετική εκπομπή, αλλά σίγουρα δεν υπήρχε οικονόμα, σε αντίθεση με την “οικολογική”, οπου η οικονόμα είναι χοντρή. Ως γνωστόν η υπόθεση “οικολογία” έχει εξελιχθεί σε χοντρές μπίζνες και τα παπαγαλάκια αυξάνονται και πλυθήνονται… Εκτός αυτού είναι και θέμα προπαγάνδας, ότι τάχα το σύστημα ενδιαφέρεται για την σωτηρία του πλανήτου, ενώ η πρακτική αποδυκνείει ότι στον βωμό του κέρδους γίνονται τα μεγαλύτερα αίσχη…
Ας μην επεκταθώ… δεν είναι της παρούσης.

Reply
Δημήτρης Σταθακόπουλος 28 March 2011 at 18:20

“…Η επιχειρούμενη υποχώρηση της θρησκευτικότητας σε μια σειρά από χώρες της Δύσης συμβαδίζει με τη θυελλώδη άνοδο του θρησκευτικού φανατισμού σε άλλες , όπου ένας συμψηφισμός θα κατέγραφε μάλλον άνοδο της θρησκείας. Παρά όμως την αποκαθήλωση της θρησκευτικότητας στις χώρες της δύσης, τελικά δεν εξέλιπε η εξουσία κάποιας μορφής «λατρείας». Τα παραδοσιακά ιερατεία έδωσαν τη θέση τους στους «μικρούς θεούς» των εργαστηρίων, στους «ιερείς» της τεχνοκρατίας, στους γκουρού της ιδιοτέλειας, της απληστίας, στους πανίσχυρους οίκους αξιολόγησης και τοκογλύφους αδύναμων χωρών !!!…”
Τάδε έφη Δημ. Σταθακόπουλος

Reply
Δήμητρα 28 March 2011 at 21:07

Συγνώμη παιδιά αλλά σας διάβασα και ήθελα να πω ότι ακομα και στο εξωτεροκο έβλεπαν την εκπομπή..επίσης όπως πιστεύω γνωρίζετε η εκπομπή εποιανε μεγάλα ποσοστα τηλεθεασησ σε σχεση με τις άλλες εκπομπές της κυριακησ..κυμαινόταν από 1,5-3..τότε γιατί κόψανε το ‘ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ’???μηπωσ γιατί θέλουν να μας κάνουν όλους ίδιους,μια μάζα..??εε οχι δεν θα το επιτρεψουμε..παιδιά αρχίστε να εκφράζεται τα πιστεύω σας..πάρτε τηλέφωνο στην ετ1.
Πήρα σημέρα και εγώ αλλά μου λέγανε κάτι @@@@ ότι τάχα θα φτιαχτεί άλλη εκπομπή παρομια..συγνώμη αλλά αυτο δεν ισχύει..προσπαθουν απλά να μας κάνουν να ηρεμισουμε..

Reply
Τηλεθεατής 29 March 2011 at 00:00

Μπράβο Λάμπη στο δρόμο που χάραξες με το φιλμνετ.
Ρίξε τσόντα στο λαό. Έτσι μπράβο από τις 11 το πρωί τα πορνό, ξέρεις εσύ. Ν’ανεβεί η τηλεθέαση!

Σε λίγο καιρό η τηλεθέαση των κρατικών καναλιών θα είναι μηδενική. Μήπως και τους νοιάζει μήπως; Τα φράγκα πέφτουν ούτως ή άλλως.

Reply
Manousos 29 March 2011 at 07:28

Τα σημάδια της παρακμής προχωράνε. Δεν χρειάζεται να φωνάξουμε και λίγο επιτέλους; Δεν πρέπει να μάθουν ότι υπάρχει και ένα κοινό που αναζητεί λίγη ποιότητα ανάμεσα στο σκουπίδι και την απαξίωση;
Το οφείλουμε στην παιδεία όλων μας, στην «αναπηρία» που θα ζήσουμε από έλλειψης ποιότητας στη ζωή μας, ώστε να συνεχίσουμε την καταναλωτική εξηλιθίωση μας.

Reply
Αλεξάνδρα Καλούδη 29 March 2011 at 08:28

Γιατί αγχώνεστε τόσο πολύ; Ζούμε σε μία προοδευτική και δημοκρατική χώρα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις της κυρίας Νταλάρα την 25η Μαρτίου. Τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις άκουσα σε τηλεοπτικό σταθμό. Η συγκεκριμένη κυρία παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Περιστέρι. Όπως ήταν φυσικό οι παρευρισκόμενοι, ή κάποιοι από αυτούς, αποδοκίμασαν την συγκεκριμένη κυρία και της ζήτησαν να φύγει από την εκδήλωση. Η κυρία σε κάποιες δηλώσεις που έκανε σε έντονο ΄υφος είπε ότι δεν θα φύγει γιατί η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα και κάτι παρόμοια. Εμένα όμως μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Αναρωτιέμαι λοιπόν, εάν θεωρείται δημοκρατία όταν με απόφαση του δικαστηρίου οι εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου είναι στην ουσία άκυρες αφού οι ελληνοποιήσεις που έκανε ο κύριος υπουργός των εσωτερικών, και αν θυμάμαι καλά εξάδελφος της ανωτέρω κυρίας, είναι παράνομες, και η κυβέρνηση δεν είχε την παραμικρή ευθυξία να κάνει κάτι για το θέμα. Επίσης σε μία δημοκρατία υπάρχουν ψηφοδέλτια χωρίς την υπογραφή δικαστικού εκπροσώπου, όπως συνέβει στην Θεσσαλονίκη; Σε μία δημοκρατία δηλαδή υπάρχουν νοθευμένες εκλογές;
Θεωρείται δημοκρατία όταν η εκλεγμένη κυβέρνηση, έστω αυτή η παρωδία, κυβερνά στην ουσία με 22 και 23 επί τοις εκατό, αν λάβουμε υπ’ όψιν την αποχή που φθάνει το 50 και 60 επί τοις εκατό;
Θεωρείται δημοκρατία όταν υπουργός που έχει καταφέρει “άθλους” στο Υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη”, λέμε τώρα, και που τώρα είναι σε άλλο υπουργείο, έχει το θράσος να βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή λίγες μέρες αφ’ ότου είχαν χάσει την ζωή τους δύο νέα παιδιά από το αστυνομικό σώμα και αφού είχαμε ενημερωθεί πια ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας πληρώνουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, τα όπλα τους, την βενζίνη της μηχανής που χρησιμοποιούν για την δουλειά τους, και να λέει ότι υπάρχει κυβέρνηση και κάνει δουλειά; Αυτό το είπε στα πλαίσια της σύλληψης “τρομοκρατών”. Κάτι που πια δεν πιστεύουν πολλοί πολίτες. Το σημαντικό εδώ είναι ότι συμφώνησε και ο δημοσιογράφος που τον είχε προσκεκλημένο στην εκπομπή του. Επί των ημερών του συγκεκριμένου υπουργού είναι που είχε μπει εκρηκτικός μηχανισμός στο μέγαρο της Κατεχάκη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συνεργάτης του.
Φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν δημοκρατία να βγαίνουν και να βρίζουν τον λαό αποκαλόντας τον “κοπρίτη” ή όταν έχουν το θράσος να λένε ότι τα “φάγαμε όλοι μαζί”, συμμετοχική δημοκρατία (λες και υπάρχει και μη συμμετοχική). Είναι επίσης δημοκρατία όταν δεν σέβονται τα ιερά και τα όσια αυτού του λαού και λένε ότι την σημαία “την πήρε ο αέρας”.
Δημοκρατία επίσης είναι όταν όλοι αυτοί που κλέβουν και πλιατσικολογούν τόσα χρόνα μένουν στο απυρόβλητο και προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να ξεπληρώσουν το χρέος μιας υποτιθέμενης οικονομικής κρίσης, κόβοντας τις συντάξεις σε δυστυχείς ανθρώπους. Είναι δημοκρατία δηλαδή όταν οι κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτό είναι κράτος που κάνει δουλειά; Επ’ ευκαιρία μήπως ξέρει κάποιος από αυτούς τους λαμπρούς άρχοντες ποιος ή ποιοί ήταν ο/οι παραλήπτης/-ες των πεντοχίλιαρων που κυκλοφορούσαν μέσα στις κούτες από τα Πάμπερς την δεκαετία του ’80; Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Φαντάζομαι ότι θεωρείται δημοκρατία όταν παραχαράσσεται η ιστορία για να βολεύουν οι διάφοροι μη έλληνες και ανθέλληνες που μας κυβερνούν τους διαφόρους κολλητούς τους ανά την Μεσόγειο ή και πέραν του Ατλαντικού. Δημοκρατία επίσης θεωρείται το κλείσιμο σχολείων, το οποίο στην προοδευτική διάλεκτο ονομάζεται συγχώνευση.
Έχω την αίσθηση ότι η εκπρόσωπος μίας δημοκρατικής κυβέρνησης δεν θα έδειχνε με την στάση της ότι είναι με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Αυτό το κόλπο, της επίθεσης ως καλύτερης άμυνας, είναι μία φιλοσοφία που ακολουθούν μόνον οι αποτυχημένοι και οι μη δημοκρατικοί και ακριβώς επειδή δεν έχουν επιχειρήματα προσπαθούν να επιβιώσουν με απειλές και κουνόντας το δάχτυλο στον πολίτη. Προσπαθούν να παρουσιάσουν την δίκαιη αντίδραση του κόσμου σαν μία αντιδημοκρατική ενέργεια.
Οτιδήποτε εξυψώνει το ηθικό του κόσμου το καταχωνιάζουν και παρουσιάζουν οτιδήποτε μπορεί να τον καταθλίψει ή να αποδείξει ότι αυτές οι σκιαγμένες φιγούρες, οι κενές, χωρίς αξίες και ιδανικά, κάνουν έργο. Θυμάμαι την περίπτωση των τριών τσολιάδων που παρέμειναν στην θέση τους όταν μπουμπουνιζόταν η βουλή των Ελλήνων, αυτό έγινε στην καρδιά της πρωτεύουσας μιας δημοκρατικής χώρας. Ήταν ένα θέμα που το πέρασαν στο ντούκου ενώ μονοπώλησε τους τηλεοπτικούς δέκτες μας η “ηρωική” φιγούρα του “ατρόμητου” τότε υπουργού προστασίας του πολίτη, να μας βεβαιώνει με αγέρωχο ύφος ότι αυτός ο λεβέντης δεν θα μασάει αυτά. Πρόκειται για την ίδια σκιαγμένη φιγούρα που μας έλεγε πρόσφατα ότι υπάρχει κυβέρνηση που κάνει δουλειά.

Reply
Βασίλειος Λιάκος 29 March 2011 at 13:34

Τα τελευταία χρόνια οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πως γίνεται κανείς καθηγητής πανεπιστημίου…

Reply
ΑΝΩΝΥΜΟΣ 29 March 2011 at 15:15

Οι “φυλές της Αθήνας” δεν διαφέρουν από τους πέρσες εισβολής που απέκρουσαν οι πρόγονοί μας στο Μαραθώνα και τις Θερμοπύλες, παρα μόνο στο ότι εκείνοι έφεραν δόρατα, ενώ οι απόγονοί τους φέρουν οικοδομικά εργαλεία και πλαστά CD.

Ποιοί ήταν οι “ΠΕΡΣΕΣ”?
Οι πρόγονοι των σημερινών ιρανών, ιρακινών, κούρδων, ένα μίγμα όλων των ασιατικών φυλών από τα βάθη της σημερινής τουρκίας μέχρι την Ινδία και το Πακιστάν.

Οι πέρσες ξαναήρθαν αλλά βρήκαν ανοιχτές τις πόρτες και στα τείχη του Θεμιστοκλέους γράψαμε: “Θύρα 7”.

Reply
ΑΝΩΝΥΜΟΣ 29 March 2011 at 15:38

στην κυρία Αλεξάνδρα, ανωτέρω: Ναι κυρία μου, ο Πάγκαλος είχε δίκιο.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

Το μόνο που δεν είπε ήταν πόσο έφαγε ο καθένας γιατι εκεί είναι το πρόβλημα. Αλλος έφαγε λίγα μέτρα σε ημιυπαίθριο, άλλος έφαγε πολλά σε βίλλα στο Καπανδρίτι, άλλος έφαγε Υποβρύχιο και άλλος έφαγε …ασπίδες και πρόνοιες.

Ομως,

Η νοοτροπία του “καραγκιόζη” θα μας καταδιώκει για πάντα. Ποιος θα εξηγήσει στις κυριούλες που παραπονιούνται για τη μειωμένη σύνταξη τους την ίδια ώρα που αγοράζουν συστηματικά από το πεζοδρόμιο λαθραία εμπορεύματα?

Ο νεο-έλληνας είναι άριστος στο να καταδεικνύει την κλεψιά του γείτονα, σφυρίζοντας αδιάφορα για τη δική του. Πάντοτε οι άλλοι είναι κλέφτες ενώ εμείς είμαστε σωστοί. Σωστοί όταν παζαρεύουμε στον έμπορο να μην μας κόψει απόδειξη. Σωστοί όταν αποδεχόμαστε ο μέσος όρος εισοδημάτων των ελλήνων δικηγόρων να είναι στα 14.000 ευρώ ! Σωστοί όταν στο μαγαζάκι μας έχουμε και ενα-δυο αλλοδαπούς βοηθούς ανασφάλιστους. Σωστοί όταν κλαίμε που δεν έχει δουλειά και δεν βάζουμε ταμπελάκι με τιμές στη βιτρίνα μας (μη χάσουμε τα κορόιδα).

Είμαστε σωστοί και όλοι οι άλλοι φταίνε, έλληνες και ξένοι. Ειδικά οι τελευταίοι, που βάλθηκαν να μας καταστρέψουν γιατι μας μισούν, εμάς τους απογόνους του Μεγαλέξανδρου, τους σε όλα τέλειους.

Τουλάχιστον οι γερμαναράδες καρφώνουν κιόλας, παίρνουν το 100 και το ΣΔΟΕ, διεκδικούν και υπερασπίζονται τα δημόσια αγαθά τους.

Δημόσια αγαθά;

Μόνο τα χρήματα που ξοδέψαν για τις μπογιές οι νεαροί που συνηθίζουν να μουτζουρώνουν κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού τα προστατευτικά παραπετάσματα αν είχε το Υπουργείο Οικονομικών θα είχαμε το μισό εξωτερικό χρέος. 20 χιλιόμετρα επί 2,5 μέτρα, μας κάνει ας πούμε 50.000 τετραγωνικά μέτρα, από τα οποία έστω ότι αφαιρώντας τα κενά προκύπτουν 20.000 τετραγωνικά. Με ένα μπουκάλι σπρέυ, αξίας από 5 έως 8 ευρώ, καλύπτεις 4 τετραγωνικά το πολύ.
Η φορολογία στις μπογιές θα μας βγάλει από την κρίση.

Οσο για τον Πάγκαλο…

Εγώ ένα μεζεδάκι τσίμπησα και ξυνό μου βγήκε. Το υπόλοιπο γουρουνόπουλο αυτός το’φαγε και η παρέα του.

Reply
odysseas eskitzis 29 March 2011 at 19:42

δηλώνω την προσωπική μου ικανοποίηση από την πρόσφατη είδηση για το “κόψιμο” της εκπομπής “Αρχονταρίκι”, διότι ήταν μια εκπομπή που δεν εξέφραζε τους ελαχίστους ταπεινά αγωνιζόμενους αδελφούς χριστιανούς και την εκκλησία, αλλά τις προσωπικές φιλοδοξίες του Σεβασμιοτάτου Δημητριάδος για δημοσιότητα και κατ’αληψη του αρχιεπισκοπικού θρόνου. και πάλι συγχαρητήρια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.
http://kmetexo.blogspot.com/

Reply
Βασίλειος Λιάκος 30 March 2011 at 04:40

Απάντηση στο σχόλιο του Οδυσσέως Εσκιτζή.
“Γιατί διαλογίζεσαι πονηρά εν τη καρδία σου;” Από όλον αυτόν τον πνευματικό πλούτο που εξέχεε τόσα χρόνια η εκπομπή εσύ δεν είδες τίποτε;
Ή στραβός είν’ ο ‘γιαλός ή στραβά αρμενίζεις…

Reply
Αλεξάνδρα Καλούδη 31 March 2011 at 14:40

“Ο νεοέλληνας είναι άριστος στο να καταδεικνύει την κλεψιά του γείτονα, σφυρίζοντας αδιάφορα για την δική του”.
Μα νομίζω ότι αυτό ακριβώς κάνει ο κύριος Πάγκαλος. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Όσο για τους υπόλοιπους νεοέλληνες, μιλάω για τους εκτός πολιτικής, όσοι από αυτούς έκλεψαν και αδίκησαν δεν είναι παρά αυτοί που προσπάθησαν να μιμηθούν τους άρχοντές τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι που τους ψήφιζαν, ίσως και γι’ αυτό να τους ψήφιζαν. Σίγουρα όμως δεν είναι όλοι οι υπόλοιποι νεοέλληνες κλέφτες. Μην γενικεύουμε για να καλύπτουμε καταστάσεις. Αυτοί όμως οι νεοέλληνες που έχουν αντιδράσει όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίστηκαν από το καθεστώς αυτό ως γραφικοί και οπισθοδρομικοί. Έχει τρόπους το καθεστώς να νομιμοποιεί την λαμογιά. Ρίχνοντας πάντα την ευθύνη στους άλλους.
Όσον αφορά την εκπομπή θα έλεγα ότι η τηλεόραση έχει υποχρέωση, από την στιγμή που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, να βάζει εκπομπές που αφορούν όλους τους πολίτες. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κρίνουμε μόνον τα προγράμματα θρησκευτικού περιεχομένου και όχι όλη την άλλη σαβούρα. “Καταλαβαίνω” ότι όλα τα άλλα προγράμματα είναι εκπαιδευτικά και παρουσιάζονται από την αφρόκρεμα του ελληνικού διανοουμενισμού. Υποκριτικό επίσης είναι να τολμάμε να συγκρίνουμε το ξεχαρβάλωμα της χώρας που συμβαίνει εδώ και 30 χρόνια με οτιδήποτε άλλο. Εάν υπάρχει κάποιος άνθρωπος σε αυτήν την χώρα που πιστεύει ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να φτιάξουν την κατάσταση είναι πολύ αφελής. Είναι δυνατόν οι μεγαλοκλέφτες, όποιοι και αν είναι, αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα, να υποκρίνονται ότι μπορούν να κυνηγήσουν τους κλέφτες και να επιφέρουν την κάθαρση;

Reply
οδυσσεας εσκιτζης 31 March 2011 at 15:27

ασφαλώς και δεν πρόκειται να κάτσω να δω Κυριακή πρωί ετ1 και πράσινα μήλα. ούτε αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ όπως μας ζητείται για την διακοπή της εκπομπής ενός αμφιλεγόμενου προσώπου που ναι μεν είχε πάντα αξιόλογους προσκεκλημένους, προέβαλε κάποια σημαντικά θέματα και τα λοιπά όμως ό,τι καλό κι αν έχει αφήσει, ο παρουσιαστής της τα γκρεμίζει με μιας με τους ποιμαντικούς πειραματισμούς και τις μεταπατερικές αρλούμπες που εφαρμόζει και προδίδουν άμετρες φιλοδοξίες, όλα αυτά προκαλούν άρση της υποστήριξης από κάποιον που δεν εκφράζει πλέον την ταπεινή φωνή της ορθοδοξίας στην οποία ανήκω, αν μου επιτρέπει ο “πονηρός” ή στραβός, δικό του πρόβλημα τι είναι Β.Λιάκος σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό τον οποίο του επιστρέφω με τα συλλυπητήρια μου για τον πλούτο που θα στερηθεί(χα,χα). ρωτήστε τον σεβασμιότατο Δημητριάδος αν είναι υπερύφανος για την εκπομπή που παρουσίαζε ή αν επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από την ορθόδοξη παράδοση που εξέφραζε η εκπομπή του, γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει. μάλλον είναι καιρός να περάσουμε στην μετά-“Αρχονταρίκι” κατάσταση. προσωπικά προτιμώ τα ιερά μονοπάτια στην ετ3, δεν θέλω να παρακολουθώ συζητήσεις δημητριαδο-ακαδημαϊκές. όταν γίνεται σεισμός, σώζεται όποιος πιάνεται από τον ουρανό.

Reply
Ι.ΚΥΔΩΝ 1 April 2011 at 19:43

ΜΑΛΛΟΝ Κ.ΕΣΚΙΤΖΗ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ,ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΟΦΑΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ-ΕΔΑΦΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛ.ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ,ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙΤΕ .ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ?ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ,ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΑ,ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΝΩ “ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Π…ΤΗ ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟ….ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Κ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ …ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Reply
Επισκέπτης 3 April 2011 at 12:42

Διαβάζω:

“Kαι ο Ταγματάρχης φοβέρα θέλει

Δεν θέλει μόνο ο άγιος φοβέρα.. Και ο Ταγματάρχης θέλει. Ακόμη κι αν δεν είναι ένστολος ή ρασοφόρος. Γκρίνιαξαν, φώναξαν οι μητροπολίτες, έπηξαν οι τηλεφωνήτριες στο κέντρο της ΕΡΤ από τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και, μετά τις επαφές με το ραδιομέγαρο η εκπομπή «Αρχονταρίκι» με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, θα συνεχιστεί (κάθε Κυριακή στην ΕΤ1 μετά τη λειτουργία). Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Σύνοδος θα ζητήσει και εκπομπή για να προβάλλεται η κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας. Άμα δεν έχεις επαφή με τους πραγματικούς συσχετισμούς στην ελληνική κοινωνία και νομίζεις ότι όλα είναι νούμερα και budget, αυτά παθαίνεις.”

Είμαι επιφυλακτικός, διότι δεν το είδα πουθενά αλλού. Ξέρει κανείς κάτι σχετικά;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.