27/03/2011
ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ
Από το 2004 είχε κάνει καταγγελίες, αλλά ουδείς… συγκινήθηκε

Νοθευμένο πετρέλαιο με αμφίβολης ποιότητας λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο, αλλά και επικίνδυνο να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε οχήματα και πανάκριβες πολεμικές μηχανές, επειδή περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού, προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας με ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε όλα τα δείγματα στα οποία έγιναν αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι, όπως αναφέρεται στις γνωματεύσεις, «τέτοιο πετρέλαιο κίνησης δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην εσωτερική αγορά». Και όμως, συνεχίζει να κυκλοφορεί προκλητικά και απρόσκοπτα και μάλιστα, όπως προκύπτει από πρόσφατη χημική ανάλυση (του 2011), με οχταπλάσια περιεκτικότητα σε θείο από το επιτρεπόμενο όριο.
Τονίζει ακόμα ότι ο Στρατός προμηθεύεται 65 εκατ. λίτρα πετρελαίου κίνησης τον χρόνο και το Ναυτικό 35 εκατ. λίτρα. Δηλαδή 100 εκατ. λίτρα διατίθενται μόνο για Στρατό και Ναυτικό. Αν υποτεθεί πως τα ναυτιλιακά καύσιμα κοστίζουν το 1/3 της τιμής των καυσίμων που διακινούνται στην αγορά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το «πλιάτσικο» που γίνεται και το όργιο της φοροδιαφυγής!
Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, καθ’ υπόδειξιν του υπουργού Άμυνας, το 2007 κατέθεσε τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά έκανε στις αρμόδιες Αρχές την καταγγελία το 2004, θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα:
1) Ποια είναι τα αποτελέσματα της δικαστικής διερεύνησης;
2) Αν προέκυψε ότι τα νοθευμένα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεν προέρχονταν από δεξαμενές των Ενόπλων Δυνάμεων, από πού τα προμηθεύονταν;
3) Σε ποιες έρευνες προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά τη διαπίστωση νοθείας και ποιες κυρώσεις επιβλήθηκαν δεδομένου ότι η νοθεία ήταν γεγονός αναμφισβήτητο;
Τα ερωτήματα αυτά δεν απαντήθηκαν ποτέ! Κατόπιν αυτών, ο Γ. Σούρλας προέβη και σε άλλες ενέργειες τις οποίες περιγράφει στο ενημερωτικό σημείωμα, καταλήγει δε ως εξής:
«Πρέπει επιτέλους να ανοίξει ο φάκελος λαθρεμπορίου και νοθευμένων καυσίμων και να τεθεί τέρμα στην αθλιότητα, την ασυδοσία και την τρομοκρατία από κάποιους μεγιστάνες του πλούτου που με τους μηχανισμούς που διαθέτουν και το άφθονο κλεμμένο χρήμα πιστεύουν ότι μπορούν όλους να τους καθυποτάξουν στα άνομα συμφέροντά τους.
Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από όσους με πράξεις και παραλείψεις ζημίωσαν το Δημόσιο. Το λαθρεμπόριο των καυσίμων, η νοθεία στα καύσιμα, ιδιαίτερα στην εποχή της μεγάλης κρίσης που διέρχεται η χώρα, θέτει όλους ενώπιον ευθυνών, την κυβέρνηση, τα κόμματα, τη Βουλή και τις δικαστικές αρχές.
Πρόκειται για ποσά που αν τα εισέπραττε το κράτος δεν θα χρειαζόταν περικοπή συντάξεων και μισθών και θα είχε αντιμετωπιστεί και ένα μέρος του χρέους, αφού η απώλεια δημοσίων εσόδων από τη φοροδιαφυγή ξεπερνάει τα 3 δισ. δρχ. τον χρόνο και άγνωστο πόσες δεκάδες δισ. μέχρι σήμερα από τη νοθεία».

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=65522&colid=&catid=33&dt=2011-03-27%200:0:0 

.

1 thought on “Όργιο νοθείας και φοροδιαφυγής στα καύσιμα που προμηθεύεται ο Στρατός!

  1. … “της Ελλάδος φρουρός”… 🙁

    Πολύ σοβαρό δείγμα του μεγέθους της γενικής σήψης και κατάπτωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *