Η Τουρκική εφημερίδα Ηουριέτ σήμερα Παρασκευή αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα ότι ανακαλύφθηκε προ ημερών μία τεράστια πετρελαιοπηγή μεταξύ Ίμβου και Τενέδου στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Η έρευνα έγινε από το Τουρκικό πλοίο Πίρι Ρέις.

Η εφημερίδα κατάφερε να αποσπάσει δήλωση του Τούρκου υπουργού των εξωτερικών Νταβούτογλου, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να κάνει μία θεαματική κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Φέρεται λοιπόν έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη για τους τέσσερις αιώνες παιδομαζόματος και γενιτσαρισμού που επέβαλλαν δια της βίας οι Οθωμανοί στους Χριστιανούς.

Ταυτόχρονα προσφέρει το 20% των πετρελαιοπηγών στην Ελλάδα, ώστε να αποδείξει ότι «το Αιγαίο είναι κοινή θάλασσα», αλλά και ότι «οι δύο χώρες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». Δηλώνει επίσης ότι «κινείται σε πνεύμα φιλίας και αδελφοσύνης, παρά τις διαφορές των δύο λαών»

Η εξόρυξη πιθανολογείται το 2013 και είναι βέβαιο ότι τα οικονομικά της χώρας θα πάρουν μία πολύ μεγάλη ανάσα.

Ολόκληρο το δισέλιδο άρθρο το μεταφράζει φίλος και συνεργάτης και θα το παραθέσουμε τις επόμενες ώρες στα ελληνικά, με όλες τις λεπτομέριες για την αξία του πετρελαίου που βρίσκεται στο βυθό του Αιγαίου.

 

 

Ανανέωση: Όπως πολύ σωστά καταλάβατε οι περισσότεροι, αυτή η είδηση ήτανε πρωταπριλίατικη! Και του χρόνου!!


 

.

5 thoughts on “Συγγνώμη του Νταβούτογλου με δώρο 20% από Τούρκικες πετρελαιοπηγές στην Ελλάδα!

  1. Δεν μπορει να γινει αποδεχη η συγνωμη του κ Νταβουτογλου αν δεν συμπεριλαμβανει και την επιστροφη της Κωνσταντινουπολης….

    Καλο παντως, και του χρονου.

  2. Πολλά πράγματα μποροῦν νά ἀλωθούν ἀπό μία μικρή κερκόπορτα. Χρειάζεται προσοχή καί σύνεση γιατί μετά τό καρότο ἔρχεται…

  3. Εγώ το πίστεψα πάντως, οι Τούρκοι είναι καλοί και μας αγαπάνε.
    (στο πνεύμα της ημέρας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *