Πολίτες για τον Μαραθώνα

Πρόλογος

Κατρακυλά η Ελλάδα καθημερινά. Και αυτό είναι μικρό κακό. Το μεγάλο είναι η ψευδής θεώρηση οτι οι καρχαρίες έγιναν πια ζώα φιλικά προς το περιβαλλον, άλλαξαν διαιτητικές συνήθειες.

Η σκοτοδίνη είναι φανερή. Άνθρωποι στην κορυφή της ανθρώπινης γνώσης ψάχνουν την λύση. Ξεσπούν κάποιοι, μα επιτέλους γνωρίζουμε από καιρό, όλοι γνωρίζουν πια, την καμπύλη του Δημόσιου χρέους ποσοστιαία επί του ΑΕΠ, για τα τελευταία 35 χρόνια. Ας παραγωγίσουμε, λοιπόν, την καμπύλη, και κατά τις κλίσεις που προκύπτουν,ας  επιβάλουμε τις ποινές. Να, η κάθαρση. Να η θεραπεία, ίσως…

Αλλά αγγίζουμε την ουσία του προβλήματος; Ή μήπως, συνολικά έχουμε επιβιβασθεί σε λάθος καράβι; Μήπως ψάχνουμε εύκρατο κλίμα σε πολικά πλάτη; Και η καταστολή των συμπτωμάτων δεν σημαίνει θεραπεία. Γιατί έπρεπε να περάσουν 37 χρόνια για να ψελίζουμε, μόλις τώρα, τα αυτονόητα: Οτι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείρηση ανίσων», και παρόμοια.

Το κείμενο παρακάτω έχει αιχμές. Θα είναι γεμάτο αιχμές γι’ αυτούς που μάθαν να ζούν γελώντας, και μόνο γελώντας. Και «δεν τους αντέχω τους γελώντας», όπως διάβασα να γράφει σύγχρονος Σέρβος άγιος. Το κείμενο θέλει να εστιάσει σε κάτι απολύτως συγκεκριμένο και ξεκάθαρο. Ψάχνοντας το νεο-Ελληνικό λάθος, ας αγγίξουμε πιά την πραγματική κακοδαιμονία που μας μαστίζει. Οι συνθήκες είναι σχεδόν ώριμες, ώστε να εκφρασθεί κάτι παρόμοιο. Αφού δεν ανιχνεύαμε την φοβερή φθορά επί δεκαετίες, τώρα ας ξανακοιτάξουμε τον εαυτό μας.

Και εκεί αναφύεται η τεράστια απορία. Πολλοί την εκφράζουν. «Βασικά στην Ελλάδα βασιλεύει η ησυχία. Οι αντιδράσεις γενικά δυσανάλογες προς τις αλλαγές. Ο κόσμος δεν αντιδρά». Άλλοι χαίρονται, άλλοι ανησυχούν. Όλοι όμως είναι αγανακτησμένοι. Και η αμηχανία βασιλεύει. Μένει το τεράστιο Γιατί.

Νομίζω οτι όσο ο Πολυμήχανος Έλληνας-Οδυσσέας  δεν νοιώσει οτι κρατά την άκρη στον Μίτο της Αριάδνης, η μεγάλη αρχή δεν θα γίνει. Για να παλέψουμε πρέπει νάχουμε γη σταθερή κάτω από τα πόδια μας. Και δεν την έχουμε, ακόμη. Και γι’ αυτήν την γη, την στερεή, την Ελληνική, την Ρωμαίικη, την ουράνια γίνεται λόγος στο κείμενο αυτό.

Και αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον γράψαντα είναι οτι το νέο έρχεται. Μια νέα μάχη εφάμιλλη του Μαραθώνα θα δοθεί. Ας μην παγώσουμε ακίνητοι, αλλά ας προετοιμασθούμε για την Μεγάλη Μάχη, την νέα, την νικηφόρα. Προετοιμασία βαθειά, αυτό χρειάζεται. Όμως παρ’ όλα αυτά, αρχίζω ανάστροφα. Και αυτό γίνεται επειδή μας ενδιαφέρει η ελπίδα, όχι η ψεύτικη. Μας ενδιαφέρει η νικηφόρα έκβαση, όσον αφορά το σημερινό ιδιόμορφο καθεστώς κατοχής, με τις παλαιές του ρίζες. Όσοι λοιπόν μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, ας συμμετάσχουμε ως μαχητές στην νεα ερχόμενη «Μάχη του Μαραθώνα». Και μάχη με αίσια έκβαση. Αναγνώστη, προσπάθησε να αφομοιώσεις κάποιες δυσκολίες, ίσως ορολογίας ή παραδοξοτήτων. Δείξε κάποια υπομονή.

 

Μύθος και πραγματικότητα

 

Πρώτα-πρώτα βέβαια η μάχη του Μαραθώνα δεν είναι μύθος. Δεύτερον, είναι τόσο μεγαλειώδης, ώστε (όχι απλώς) να την μνημονεύουμε 2500 χρόνια μετά. Τρίτον, η μάχη αυτή δείχνει τις συνθήκες που οδήγησαν στην δόξα.

Η παγκόσμια συννεφιά οδεύει σε μια παγκόσμια συσκότιση. Η χώρα που παρήγαγε, και παράγει, γίγαντες του πνεύματος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Και το χειρότερο, πολλοί αυτοί που ακόμη γελάνε. Είναι οι οπορτουνιστές, προσκυνημένοι και Μηδήσαντες νεο-Έλληνες. Αλλά οι πιό πολλοί απλώς έχουν απατηθεί, αργά-αργά αλλά πάντα μεθοδικά, από τους μάστορες της υποτέλειας.

Η μικρή Αθήνα πολις-κράτος συνέτριψε μια αυτοκρατορία που εφορμά από τα τρία σημεία του ορίζοντα, και σφίγγει ως τανάλια μία Πόλη. Οι Αθηναίοι, με τους θεούς στην ψυχή πρώτα, και μετά στην Ακρόπολη, ως ελεύθεροι μαχητές πολίτες-οπλίτες της Εκκλησίας του Δήμου θριαμβεύουν.

Ναί, η μάχη του Μαραθώνα θα ξαναδοθεί, και η έκβασή της δεδομένη. Αλλοίμονο στους προσκυνημένους δημαγωγούς του σήμερα. Η ντροπή τους θα είναι συντριπτική.

 

Οι νέοι αντίπαλοι

 

Από την μια πλευρά οι ελεύθεροι Έλληνες πολίτες που κρατούν από την μαγιά του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Μαζί και οι πολίτες όλου του κόσμου, που όταν ομιλούν για Δημοκρατία το εννοούν. Είναι αυτοί που δεν τράφηκαν με τα φλουριά, που σκόρπιζαν «οι Πέρσες». Ναι, είναι κρυμμένοι οι πολίτες αυτοί, διότι ακόμη έχουν πέραση, δυστυχώς τα ψεύτικα φλουριά. Αλλά πώς να ονοματίσεις ποιοί είναι οι νέοι «Πέρσες»; Θα αγοράσουν πολλοί, πολλούς τόνους Ισπανικό κερί για να κλείσουν τα αυτιά τους. Διότι στην σκοτεινή ψυχή τους ταυτίσανε την δύναμη με την αλήθεια. Ανίκανοι να ξεχωρίσουν τη απολυταρχία από την Δημοκρατία, την υποκρισία από την ευθύτητα, το κέρδος των πολλών από το ίδιο συμφέρον. Ναί, είναι αυτοί που τρέξαν στους χρυσοφόρους Μήδους Πρώτοι, και Δεύτεροι, και Τρίτοι. Είναι αυτοί που δεν έβλεπαν το καθαρό χρυσάφι που το ποδοπατούσαν για να ονομαστούν Ευρωπαίοι. Ανίκανοι να προσθέσουν πια ένα και ένα, να ξεχωρίσουν το φως από το σκοτάδι. Ανίκανοι να ξεχωρίσουν, όχι τον έρποντα, αλλά τον πασιφανή Ευρωπαϊκό φασισμό της λεγομένης Ε.Ε.

Ορεγόσασταν, λοιπόν, τον ανύπαρκτο πλούτο των δήθεν Ευρωπαίων. Ποιά, λοιπόν, η δημοκρατία της «Ενωμένης Ευρώπης»;  Αν αντέχεις ας το αναλύσουμε, πολύ συνοπτικά-σχηματικά. Γιατί Πέρσες είναι οι «Ευρωπαίοι», και πρώτοι Μηδήσαντες αυτοί που σας εισήγαγαν πρώτοι στην Ε.Ε, περιφρονούντες ότι το Ρωμαίικο Φιλότιμο έκτισε επί αιώνες. Ναί,  τότε, παλαιά, υπήρχαν περισσότεροι τίμιοι φτωχοί, και κάποιοι τίμιοι κλέφτες (κατά τον προφήτη Ντοστογιέφκυ). Αλλά αυτοί, οι δήθεν ηγέτες σου, οδήγησαν τον λαό σου σαν πρόβατα στο στόμα του λύκου. Ποιός είναι ο λύκος; Μα, είναι ο Αλάθητος Ευρωπαίος άνθρωπος βέβαια. Είναι αυτός που διακήρυξε τον «θάνατο του Θεού», διότι απλά, πέθανε η ψυχή του, και έκτισε τον πολιτισμό του στην στρατιωτική πειθαρχία και «τάξη». Είναι αυτός που ίππευσε πάνω στο άτι της λογικής, και από εργαλείο την κατέστησε αφέντη του.

Ο σημερινός Ευρωπαίος είναι αυτός που ονομάζει τον πλούτο του γείτονά του (Γερμανοί), δικό του έλλειμα (Γαλλία), δια στόματος υπουργών. Είναι αυτός που απειλεί με πυρηνική ισοπέδωση (Γάλλοι) τους δήθεν φίλους τους (Γερμανούς), ως παντοδύναμους, υποτίθεται, οικονομικά. Ο Έλληνας ξέρει καλά, χωρίς πολλές αναλύσεις, οτι αυτός είναι ο άξονας της Ευρωπαικής άμαξας. Είναι αυτοί που δανείζουν στους φίλους τους με 5 και 7%, ενώ αυτοί δανείζονται με 3 και 1%. Ναί, δεν είναι υποκρισία να πουλάς υποβρύχια και αεροπλάνα στους εταίρους σου (Ελλάδα), για να αντιμετωπίσουν άλλους φίλους σου (Τουρκία). Και μετά πουλάς τα ίδια υποβύχια στους τελευταίους για να αντιμετωπίσουν τους προ-τελευταίους. Αυτες οι δολιχοδρομίες δείχνουν την ψυχή τους, και το ποιόν της εγγύησης που προσφέρουν. Και αυτά ακούστηκαν και στην Ευρωβουλή δια στόματος του Ευρωβουλευτή Daniel Cohn Bendit (video στο Youtube). Μόνο εμείς δεν εννοούμε οτι το αξίωμα που θεμελίωσαν, αυτοί, την ισχύ τους είναι «πτώχευε τους άλλους, και πλουτίζεις εσύ».

Όλη η Ευρωπαική φιλοσοφία του Καντ, ούτε φλυαρία είναι μπρος στην αρχαία και την νεα σοφία των Ρωμιών, μπρος στην φιλόσοφη προσευχή μιας Μικρασιάτισσας γιαγιάς. Αυτοί  θριαμβογιορτάζουν την αρπαγή του ξένου πλούτου ως πολιτικό σύστημα (Γαλλική επανάσταση). Είναι αυτοί που ανήγαγαν σε ύψιστη τέχνη την υποκριτική ευγένεια. Δεν είναι ένας, αλλά χιλιάδες χιλιάδων οι Εκτελεστές της δήθεν Νόμιμης τάξης. Ο Γερμανός καταδίδει τον γείτονά του για καθημερινά ανούσια ζητήματα: Πρέπει να τηρηθεί η τάξη. Ιδου, λοιπόν, πολιτισμός καταδοτών. Οταν οι Γερμανοί καίνε στους φούρνους του χωριού του Χορτιάτη 149 κατοίκους, με την συνοδία βιολιού, Τι δείχνει αυτό; Ο τρόπος τους σκοτώνει, φίλοι. Την νοοτροπία αυτή παρήγαγε η παιδεία τους, και η ακατάπαυστη βίωση του μηδενισμού τους. Είναι αυτή η δήθεν τάξη που παγώνει κάθε διανθρώπινη σχέση. Ο κλέφτης έχει προσωπικότητα, έστω και διεστραμένη, αυτοί είναι παντελώς αναίσθητοι. Υπερκαυχόμενοι για τις Μερσεντές τους, και τα F-16 κάποιοι φίλοι τους. Οι πρώτοι περιφρονητές των πτωχών. Και αυτούς προσέγγισαν οι πτωχότεροι (υλικά) Έλληνες. Τρομάρα μας.

Τι να την κάνεις την άδοξη κεφαλή σου; Τον σταυρωμένο Πατριάρχη σου στην Κωνσταντινούπολη; Αλλού η δόξα. Βερσαλίες, Βερολίνο και Λονδίνο, που έχουν κατατροπώσει πλήρως την απειλή των πυρηνικών και χημικών του Σαντάμ, που έχουν γκρεμίσει τις γέφυρες και τα υδραγωγεία του Βελιγραδίου. Να, η αρετή! Η δύναμη είναι η μόνη αρετή τους! Και έτσι θα βαδίσουν προς την νεα «Μάχη του Μαραθώνα». Ολοι μαζί, δήθεν ενωμένοι. Αλλά στο τέλος αλληλοσφαγμένοι. Αυτοί.

 Ναί η υποκρισία είναι πιό κάτω απ’ το κάτω. Όλη η Ε.Ε είναι ένας καλοστημένος Μηχανισμός Απάτης. Κι’ αν υποθετικά οι Έλληνες ήταν άψογοι Γάλλοι, η Ελληνική οικονομία θα ήταν πάλι ελλειματική. Στο σημείο αυτό μας έφεραν στο επίπεδό τους, διότι η απάτη ειναι ενδοσυστημική. Η Ε.Ε. είναι μια στημένη Κερδοσκοπική Μηχανή  από κατασκευής, εξ’ ορισμού. Κάθε μέρα που θα περνά, ολοένα η μάσκα της Ευρώπης θα πέφτει. Σ’ εμάς τους Έλληνες έλαχε το οδυνηρό προνόμοιο της αποκάλυψης αυτής. Είμαστε η μόνη χώρα ικανή να αντιπαλέψει τον νεο-φασισμό της Ευρώπης. Και το ξέρουμε, οι Έλληνες έκαναν την αρχή της αντίστασης του 40.

 Οι μεγάλοι παίκτες της παγκόσμιας υποκρισίας είναι ευθυγραμμισμένοι με τους νόμους της απάτης, που ονόμασαν δικαιοσύνη. Έτσι λοιπόν ο αδύναμος, κατ’ αυτούς πρέπει να σηκώσει μεγαλύτερα βάρη. Θαυμάστε παγκόσμια δικαιοσύνη. Ο αδύνατος θα δανείζεται με μεγαλύτερο τόκο. Είναι οι νόμοι των αδίστακτων, για να φτιάξουν τον κόσμο προτεκτοράτα, εκτελεστικά όργανα. Το χειρότερο, συνεχίζουν να πιστεύουν οτι, μόνο αυτοί, και σε αντίθεση με μας, είναι οι μόνοι καθαροί. Εμεις οι διεφθαρμένοι. Αυτοί βέβαια, και κατασκευάζουν, και ονοματίζουν τους υποψήφιους διεφθαρμένους! Απίθανο; Μα τι λέτε; Εδώ ο Ιησουήτης Ιεροεξεταστής «του Ντοστογιέφσκυ» σώζει τον Χριστό από τα λάθη του. Ναι, η Ρωμαίικη παράδοση λεει «Μη είπης τον Θεό Δίκαιο». Δίκαιοι είναι μόνο αυτοί, διότι ορίζουν οι ίδιοι καί το περιεχόμενο που θέλουν, τελείως «δημοκρατικά». Σήμερα ο  Έλληνας πετάγεται έξω από τα Νοσοκομεία του, και ταυτόχρονα επιδοτούνται τα αυτοκίνητα αυτών, κατ’ εντολή τους φυσικά. Η Ε.Ε. είναι ο καλοστημένος μηχανισμός πτώχευσης χωρών.

Δυό λόγια στο ίδιο μείζων θέμα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις από την φύση τους δημιουργούν ένα πολυπλοκο-χαοτικό σύστημα, αυτό που έστησαν οι Ρωμιοί με κέντρο την Κωνσταντινούπολη. Αυτό είναι η προσέγγιση στην αλήθεια, ενώ το ίδιο σύστημα η Γερμανική νοοτροπία, της δήθεν απόλυτης τάξης, το θεωρεί ντροπή, ρουσφέτι. Οι Γερμανοί (τόκανε ήδη ο δικός τους Μαρξ) εγκαλούν το Θεό, διότι επιχορηγεί τον «ανάξιο» ταπεινό, αναβιβάζοντάς τον στον ουρανό. Και ο Θεός ακόμη τους φαίνεται ρουσφετολόγος. Πόσο μάλλον οι Άγιοι, ως μεσίτες ανθρώπων. Ουαί υποκριτές! Εάν καθ’ υπόθεση η Ελλάδα αποδειχθεί έχουσα υπερπλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, εσείς πρώτοι θα πλέκετε ωδές προς την αιώνια Ελληνική Αρετή. Αλλά, τότε θα είστε μεθυσμένοι από την οσμή του πετρελαίου. Διότι, η ψυχή της ψυχής σας έχει καταντήσει νάναι το χρηματιστήριο. Ουαί υποκριτες!

 

Η Πέμπτη Σταυροφορία

 

Και ότι δεν κατόρθωσαν οι Βαυαροί του Όθωνα, φαίνεται να έχει επιτευχθεί στις μέρες μας. Ποιός πτωχευμένος νεο-Έλληνας θα καταδεχόταν, πιά, να διαβάσει την «Πονεμένη Ρωμιοσύνη» του Φώτη Κόντογλου; Το δικό μας Ευαγγέλιο εκφωνείται στις Βρυξέλλες. Έχετε μια Ε.Ε αληθινό φάντασμα: Ο Προεδρεύων αυτής, η απόλυτη μαριονέτα, είναι επίτηδες διαλεγμένος Βέλγος, διότι ως είπε ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farage το Βέλγιο είναι “pretty much a non-country(video στο Youtube). Οι κύριοι παίχτες καλύπτουν, προς το παρόν, το πρόσωπό τους, κατά τον Αισώπειο Μύθο. Ποιός είναι αληθινά ο μεγαλύτερος εχθρός των γραφειοκρατών και Κομισαρίων των Βρυξελών; Φυσικά οι λαοί των κρατών-μελών τους. Είδατε κανένα Γάλλο-Γερμανό να ψηφίζει για τα μέγιστα θέματα της Ε.Ε; Για παράδειγμα την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε;

Οι άνθρωποι αυτοί γεννήθηκαν σταυροφόροι. Ήταν και είναι οι λαφυραγωγοί της οικουμένης. Αλλά η κάθοδός τους στο Αιγαίο, ως μπούμερανγκ, θα σημάνει τον αλληλοσπαραγμό τους. Πώς να μοιράσουν ξένο πλούτο;

Ας κτίσουμε, λοιπόν, ξανά την Ρωμανία. Η «Μάχη του Μαραθώνα» θάχει σαφή έκβαση. Άπειρη ντροπή σ’ αυτούς που υπούργησαν τη σημερινή υποτέλεια. Δόξα σ’ αυτούς που θα συμπαραταχθούν για να ξαναγεννηθεί η νεα Ρωμιοσύνη, χωρίς και μακρυά από τις πλεκτάνες της Ε.Ε. Έξω από την φάκα των τεχνοκρατών των Βρυξελών. Ο ευσεβής Ρωμιός θα ξαναγίνει Πολίτης, προσκυνητής στην αιώνια εκκλησία του. Θα ξαναδεί την βαθειά του ευσέβεια να ενσαρκώνεται στο «Νέο αυτοκράτορα», όμοιο μ’ εκείνον στα ψηφιδωτά της Αγια-Σοφιάς.

Όμως πρέπει να μνημονεύσουμε, σύντομα, ισως τα πιό ακτύπητα παραδείγματα αλλοτρίωσης της συνείδησης των νεο-Ελλήνων. Η καταστροφή έχει συντελεσθεί συστηματικά, και όχι μόνο από πολιτικούς βέβαια. Η παιδεία είναι η ρίζα και το παράδειγμα της δια βίου συσκότισης της νέας γενιάς.

 

Τρία παραδείγματα βραδείας υποτέλειας

 

Θαυμάστε τα δύο εγχειρίδια ιστορίας Γυμνασίου-Λυκείου

α]. Βιβλίο ιστορίας Β’ Γυμνασίου.

Η Ευρώπη στούς νεότερους χρόνους  (1454-1821). Σελίδες 24 (108-132). Για την ίδια περίοδο στην Ανατολή: Σελίδες 6! (133-139).

Μην θαυμάζετε την ανάστροφη αναλογία. Μπροστά στην δική μας ιστορία κλείνουν το στόμα από ντροπή. Έχουν να προσφέρουν ψυχία στους αιώνες της αντίστασης επί Τουρκοκρατίας, στο εργαστήριο εκείνο που παρήγαγε ατόφιο χρυσάφι, αληθινές προσωπικότητες, αδούλωτους πολίτες, ανδρειότερους ανδρείων. Οι σημερινοί ραγιάδες ονομάζουν έτσι, εκείνους που πάντοτε στάθηκαν όρθιοι. Έτσι λοιπόν ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα, όπως τις αποικιοκρατικές καταληστεύσεις της Δύσης, τις θρησκευτικές σφαγές μεταξύ Καθολικών και Διαμαρτυρομένων. Θαυμάζουμε το χαμόγελο της Μόνα Λίζα. Τι να την κάνεις την μεγαλειώδη σοβαρότητα των αγιογραφιών της τουροκρατίας;

β]. Βιβλίο ιστορίας Β’ Λυκείου.

Για την ίδια περόδο 1453-1821. Δύση, σελιδες 62. Ανατολή, σελίδες 26. Ναί πρέπει να μάθει ο μαθητης από την ιστορία οτι ο Φαρενάιτ, Κέλσιος και Ρεωμύρ κατασκεύασαν το πρώτο θερμόμετρο. Εν προκειμένω, μάλλον, ανούσιες λεπτομέρειες. Τι να γράψουν οι παντελώς κακόμοιροι, και πιό αντιφασιστικό πνεύμα να μεταδόσουν στα παιδιά μας, όταν ντρέπονται ή αγνοόυν να προβάλλουν την πιο Αντιστασιακή Βίβλο της Τουρκοκρατίας; Το βιβλίο των νεο-Μαρτύρων του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (1794). Αυτοί σφάζουν τους σφαγιασθέντες. Ιδού οι ιστορικοί της πλάνης.

γ]. Κάτι για τη Ελληνική γλώσσα.

 Αν θεωρήσουμε ως κύριο φιλολογικό Γερμανικό έργο την μετάφραση της Αγίας Γραφής (Λούθηρος, ~1500 μ.χ.), και ως κύριο φιλολογικό Ελληνικό έργο τα Ομηρικά Έπη (~800 π.χ.), μετράτε τους αιώνες της διαφοράς. Νεοζηλανδοί μαθαίνουν Ελληνικά για να μελετούν Αρχαία και Πατερική γραμματεία στο Προτότυπο. Βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τέτοια παγκόσμια κληρονομιά, και προτείνοντας επίσημη θεσμοθέτηση της Αγγλικής γλώσσης, εν Ελλάδι, ίσως, αυτό σας παρέχει το πλεονέκτημα να γίνεται υπουργός παιδείας! Τόση αυτο-απαξίωση. Ο γερμανός «θετικός επιστήμονας» Heinrich Rudolf Hertz (1894) διάβαζε Όμηρο στο πρωτότυπο. Βλέπετε πολλοί δικοί μας, κατά περίπτωση ενεργούν, πιο Γερμανικά από τους Γερμανούς! 

 

Τι μένει όταν χάσεις το όνομά σου;

 

Δεν μας παίρνουν μόνο κάποιοι το όνομα Μακεδονία. Πριν απ’ αυτό δεχθήκαμε κάτι χειρότερο. Σαν να λησμονήσαμε οτι εμείς είμασταν η «Ανατολική Κωνσταντίνεια Αυτοκρατορία» και δεχθήκαμε τον όρο του «Βυζαντινού». Πώς να ανεκτεί η Δυτική Ευρώπη οτι η νέα Ρώμη, η «νέα Δύναμη», το νέο κέντρο του κόσμου μετατοπίστηκε στην Ανατολή; Εστι άρχισε η αιώνια έχθρα και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης της δικής μας ιστορίας. Αφήσαμε τον όρο «Holy Roman Empire» στα Γερμανικά φύλλα, που δεν ήταν κάν Ρωμαίοι, και δεχθήκαμε τον όρο του «Βυζαντινού», από τον και κατ’ όνομα Λύκο Γερμανό Hieronymus Wolf (1557), που γράφει το «Corpus Historiae Byzantinae». Έτσι οι πεφωτισμένοι Ευρωπαίοι του σήμερα κολακεύονται στην απάτη του χθες. Οι Σταυροφορίες τους κτύπησαν Ανεπανόρθωτα την Ανατολική Αυτοκρατορία. Τι γράφουν τα δικά μας εγχειρίδια; Ας σβήσουμε, δια παντός πιά, την λέξη Βυζαντινός από το λεξιλόγιό μας, όπως σωστά πρότεινε φίλος.

Επενδύσαμε οι αφελείς πάνω στην λυκοφιλία άλλων. Η Αλσατία-Στρασβούργο έφθασε ν’αλλάζει χέρια κάθε 25 χρόνια. Σπουδάσατε την σημερινή νευρικότητά τους στα παρασκήνια. Αλλά αυτά δεν θέλουν σπουδασμένους τεχνοκράτες, αυτοί ποτέ δεν βλέπουν παρά την σκοπιμότητα που υπηρετούν. Αυτοί προτρέπουν τους μαθητές μας να τρέχουν προσκυνητές στα Στρασβούργα. Τι να δεί ο νεο-Έλληνας στο Μυστρά;

 

Εξaιρετικά προς την Τρόικα

 

Όχι το ίδιο το πρόσωπο, αλλά ο ρόλος του είναι το κυρίαρχο εδώ. Κάποιο, λοιπόν, εξαιρετικό πνεύμα στο παγκόσμιο στερέωμα του εικοστού αιώνα, αποκρυσταλλώνοντας την εμπειρία του, και υφιστάμενος αμεσότερα, ως Ρώσος, την βία της τότε Ρωσικής εκδοχής του Σοσιαλισμού, γράφει: «Ο τελευταίος αυτός επιβάλλεται με ακατάπαυστη βία… το κράτος γίνεται η κοινή φυλακή. Οι κατώτεροι, διανοητικά ή ηθικά, αποτελούν το «όργανο» της γενικευμένης βίας του». Και «οι τρόφιμοι της φθοροποιού αυτής διδασκαλίας θεωρούν τους εαυτούς τους ουμανιστές…» (Αρχ. Σωφρόνιος, Έσσεξ, Αγγλία). Εμείς βρισκόμαστε μπροστά στην γενικευμένη βία του άγριου καπιταλισμού. Μακρυά, λοιπόν,  από τα όργανά της. Μακρυά από την Ευρώπη.

Γι’ αυτούς ο αρχαίος Δεκάλογος συνπυκνώνεται σε μία μόνο εντολή: Πάταξη της φοροδιαφυγής. Και οι δικές τους φοροεπιδρομές καταλήστευσης, ενώ τους εξασφαλίζουν το προσωπείο του αδιάφθορου, ταυτόχρονα εξαγνίζουν τον «φθαρμένο» Έλληνα πολίτη, όπως νομίζουν. Ναί, πολίτη της Ελλάδας, ή θα γίνεις ανταγωνιστικός ή θα πεθάνεις. Ή «Siemens», ή τίποτα. Αυτές τις επιλογές σου δίδουν. Αν γίνεις «Siemens» αυτόματα παίρνεις μεταγραφή στο αριστοκρατικό club των καθαρών, εξαγοράζεις πλήθος (πόσους άραγε😉 κομματοκράτορες και «βασιλεύεις». Οι τρόικες είναι τότε τα χέρια σου.

 

Ευρώπη: Η άμαξα με τις τετράγωνες ρόδες

 

Εμείς οι Έλληνες-Ρωμιοί θεωρούμε αυτονόητο οτι η ανθρώπινη λογική είναι ένα εργαλείο, Ποτέ αυτο-αξία. Αυτά τα μαθήματα, εμείς, τα έχουμε μάθει  από τα νηπιακά μας χρόνια, π.χ. το 500 π.Χ. Ιδού ένα ιστορικό παράδειγμα που καταδεικνύει περίτρανα την βαθειά ασθένεια σύνολης της Ευρώπης, αυτής που θα την ζήσουμε ακόμα αισθητότερα στις ερχόμενες μέρες.

 Πολλοί αγνοούν το εξής φαιδρό! Στην Γαλλία εισάγουν (1793-1805), για ~12 έτη, και αργότερα το 1871, για 18 ημέρες, ένα «Νέο Ημερολόγιο»: Η ημέρα έχει 10 ώρες, η «ώρα» 100 «λεπτά», και κάθε «λεπτό» 100 «δευτερόλεπτα». Ακόμη περισσότερο: Η εβδομάδα έχει 10 ημέρες (από την πρώτη-primidi στην δεκάτη-décadi), και κάθε ημέρα εορτάζει ένα ορυκτό, φυτό, ζώο, κλπ., όπως άλογο, μέλισσα, ελιά, τουλίπα, μαρούλι, χαλκός μόλυβδος, ψευδάργυρος κλπ. Λογική είναι αυτή! Γιατί τάχα να μην γιορτάζει το κρεμμύδι, η σκάλα, η κοπριά; Τότε, Μάλιστα είμαστε ανώτερα όντα! Τί κι’ αν αναποδογυρίσαμε το σύμπαν, εμείς νιώθουμε λεβέντες επαναστάτες, απόλυτα επίπεδοι σε τέλειο επίπεδο (see French Revolutionary Calendar). Και επιβάλουμε τις αναντίρρητα αληθινές αρχές μας με τρόικες παλιές, και ιδίως νέες. Σταυροφόροι λαμπροί.

 

Αφύπνιση

 

Γιατί δεν έλαβε χώρα στην υπερχιλιετή ιστορία της Κωνσταντινούπολης κάτι παρόμοιο με την Γαλλική επανάσταση; Γιατί προφανώς η κοινωνία εκεί δεν ζούσε για να εκτρέφει μεγαλο-φεουδάρχες. Ήταν φαιδρότητες στούς Ανατολικούς τα συγχωροχάρτια και οι ιερές εξετάσεις. Αλλοίμονο και σήμερα, άπειρα φθαρμένοι, ψάχνουν να βρούν δύο θαυματάκια για να αγιοποιήσουν τον πάπα τους. Στην Ανατολή το θαύμα είναι κάτι σαν καθημερινό ψωμί.

Ξυπνήστε νεο-Έλληνες. Πηγαίνετε να προσκυνήσεται τον τάφο του Γέροντα Παϊσίου, μπάς και ξυπνήσει λίγο Ρωμαίικο μέσα σας. Μάθετε και τα λόγια του στόματός του. Αλλά, τι τρομερό, για σας είναι οδυνηρό και το να δεχθείται ότι ο πολύς Ρήγας Φεραίος εξέδωσε, συν τοις άλλοις και παλαιότερες προφητείες. Αυτή η καταραμένη λογική σας, που σας οδήγησε στην αγκάλη της κατ’ ευφημισμό Ενωμένης Ευρώπης. Μακρυά από τη Ε.Ε, λοιπόν, θα είναι η αρχή να ανακαλύψεται τον εαυτό σας, τον μεγάλο εαυτό σας, τα άγια χώματά σας, τους αξεπέραστους ήρωές σας, την αιώνια αντιφασιστική σας πάλη, τους πρώτους πολίτες της όντως πολιτείας σας. Τους Αγίους εννοώ. Διώξτε μακρυά τους τεχνοκράτες, τους άψυχους εκτελεστές, αυτούς που σπούδασαν πολλά, και πούλησαν τα πάντα. Επέτυχαν να γίνεται επαίτες, σείς με τον Αρχοντικό Πολιτισμό.

Μην ξεχνάς: Οι λεβέντες της Τροϊκας σπούδασαν στο ίδιο σχολείο με τους εκτελεστές των Καλαβρύτων, των Κερδυλλίων, του Διστόμου. Πάντα οι εκτελεστές των άλλων σπουδάζουν στο ίδιο σχολείο. Πάντα μπροστά το φώς της Γαλλικής σοφίας του 1789!

Μην ξεχνάς: Στην Ευρώπη ανέκαθεν κατοικούν τα «Φωτισμένα Έθνη» (Α. Κοραής), για τούτο μόλις το 1835 έγινε «μη παράνομος» ο Γαλλιλαίος (1642). Και εξέφρασε ο πάπας την λύπη αποδοχής των λαθών τους επίσημα το 1992. Ο Διαφωτισμός σε εξέλιξη. Εκτυφλωτικό φως!

Μην ξεχνάς: Μακρυά από αυτούς που έφτιαξαν δόγμα «το πρωτείο και το αλάθητο» του πάπα, μόλις το 1870 μ.χ. Πρόοδος κι αυτή!!  Πάλη αιώνων, όχι αστεία. Ο ορίζοντας των Ευρωπαίων σπανιότατα ξεφεύγει της εγκοσμιοκρατίας. Από τον Θεάνθρωπο Χριστό ξεπέσαν στον άνθρωπο, και βαδίζουν σταθερά προς τον υπάνθρωπο.

Μην ξεχνάς: Αυτοί δανείστηκαν και το όνομά τους από μας: «Ευρώπη». Τώρα εμείς νιώθουμε περιφέρεια. Αλλά ας πληρώσουν, πρώτοι αυτοί, τα τρέχοντα δάνειά τους. Έχουν την δυνατότητα; Και παραγράφουν (με την δέουσα ευγένεια, οι αδιάφθοροι!) τα δάνεια του 40! Εμείς, οι μεγαλόφρονες όμως, φορολογούντες και την σύνταξη του 80-χρονου θέλουμε να αποπληρώσουμε  τόκους-χρέη  προς αυτούς!

Μην ξεχνάς: Η Ευρώπη έκανε τα πάντα για να φρενάρει την δημιουργία του πρώτου Ελληνικού βασιλείου, μετά το 1821. Οι Έλληνες είχαν πολύ πριν από το 1827 εξολοθρεύσει πανστρατιά, όλους τους μεγάλους Τούρκους στρατηγούς. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου αποδεικνύει την τρομερή  σκοπιμοκρατία  και φιλοδοξία των Ευρωπαίων, και όχι μόνο αυτό.

Μην ξεχνάς: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν Ναούς, δεν έχουν εκκλησία του Δήμου, δεν έχουν Αγία Τράπεζα. Έχουν Τράπεζες. Ναί, τώρα διαλαλούν ότι ανακάλυψαν επιτέλους την μηχανή που γεννά τον εαυτό της. Μέγα επίτευγμα! Μα, πρόκειται περί της παλαιάς παλιομηχανής που ονομάζεται «Χρήμα», νέα χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Είναι η εξέλιξη στις ατομικές βόμβες που ρίξαν στην Χιροσήμα και το Ναγκασάκη. Το χρήμα έχει αιώνια αξία γι’ αυτούς: Εμείς θα πληρώνουμε τα επιτόκια, και το χρέος χρέος

 Μην ξεχνάς: Η ευρώπη είναι ο ασθενής σε κατάσταση καταστολής. Δεν ασθενεί ένας ιστός, αλλά όλος ο οργανισμός. Εμείς ποτέ δεν θα παράγουμε F-16. Εμείς είμαστε υπερ-ανεκτικοί, και αληθινά ευγενείς με τους γείτονές μας. Μόνο μακρυά από τις επιδημίες που εκπορεύονται από ξένα κέντρα, αυτό χρειαζόμαστε.

Μην ξεχνάς: Το Ευρώ δεν μπορεί να είναι το φετίχ μας, ο Μολώχ επι προφήτου Ηλιού.

Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, Υπουργοί και Βουλευτές, Περιφεριάρχες και Νομάρχες, Στρατηγοί, Δήμαρχοι κλπ., Όλοι εσείς δημόσια διαβεβαιώνετε οτι είστε υπηρέτες του λαού. Ο Καποδίστριας ήταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος, και παρών σε κάθε Κυριακάτικη Λειτουργία, από τον όρθρο μάλιστα. Εσείς τι κάνετε; Ας κοιτάξουμε ξανά τον εαυτό μας. Ο Θεός είναι η ψυχή της ψυχής του Έλληνα, του Ρωμιού.  Χωρίς Θεό δεν υπάρχει ψυχή. Το τελευταίο και μόνο επιβεβαιώνει σύμπασα η Ευρώπη. Ο άνθρωπος χωρίς Θεό-Πατέρα βλέπει τα σκαλιά μόνο προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω. Μακρυά από τους επίπεδους ανθρώπους, μακρυά από το Ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής επίπεδων ανθρώπων. Οι αυτοκράτορες στα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας αφιερώνουν πόλεις και ναούς στον Χριστό ή είναι ικέτες υπέρ όλων. Το λοιπόν, Όσοι θέλετε να είστε στη πρώτη γραμμή, ιδού έφθασε η ώρα να υπηρετήσεται πραγματικά το λαό. Η Ελλάδα είναι κατά πολύ ο υγιαίστερος ιστός μέσα στον άρρωστο Ευρωπαϊκό οργανισμό. Εμείς θα κατεβάσουμε πρώτοι την ψεύτικη Ευρωπαϊκή σημαία, όπως αυτή κατέβηκε από την Ακρόπολη την πρώτη μέρα της Γερμανικής κατοχής. Εμείς έχουμε κρυμμένο θυσαυρό.

Θα μας αποκαλέσουν κάποιοι νεο-εθνικιστές. Αλλά σε μας ο Θρύλος φόρεσε σάρκα και οστά. Αυτοί αξίζουν το μεγάλο Θρήνο, ήδη ως απάτριδες και αλλότριοι της ζωής. Άσκοπα οι αρχαιολόγοι ψάχνουν τους λίθινους ανθρώπους στο απώτερο παρελθόν.

Όχι, δεν είμαστε δίχως οίκτο. Στο ερώτημα ποια είναι η χώρα με τους περισσότερους «μη έχοντες πατρίδα», η απάντηση είναι στερεότυπη «μα φυσικά η Ελλάδα». Τόσοι Euro-λάτρες τελευταία νιώθουν να χάνουν την πατρίδα τους. Μετανάστες οι ίδιοι, μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Αρπάγησαν στην χώρα των λωτοφάγων, διότι «Δυστυχώς Επλανήθημεν». Το Μέγα αφετηριακό λάθος; Το σύνθημα «Ανήκουμε στην Δύση». Αλλά, ένωση πετυχαίνεται μόνο με Ελεύθερες Οντότητες. Οπότε, νομοτελειακά, φτάσαμε εκεί που η λογική μας οδηγούσε, στην προτεκτορατοποίηση της Ελλάδος. Αφήσαμε τους γονείς μας και κάναμε κηδεμόνες τους «Εμπόρους των Εθνών». Τώρα οι άσωτοι βλέπουμε γκρεμούς. Είναι καιρός πιά να συγκλίνουμε όλοι στο βαθύτερο και αληθινότερο εαυτό μας. Αν θελήσουμε πράγματι να αληθεύσουμε στη ζωή μας, τότε το Οικονομικό πρόβλημα θα λυθεί, σχεδόν Αυτόματα. 

 

Επίλογος

Γράφει Ο Διονύσιος Σολωμός-ο Εθνικός μας ποιητής:

«Απ’ τους τρομακτικούς γκρεμούς,

Από τα χαμηλά λαγκάδια,

Από τα ερημικά ποτάμια και τα πέλαγα,

Από τους δρόμους, από τα σπίτια,

….

Σηκωθείτε, οι σκοτωμένοι της Ελλάδας,

και προσευχηθείτε…..»

(Σχεδίασμα 1847, «Οι σφαγμένοι της Ελλάδας»).

Έτσι θα λάμψει ο Παντοκράτορας της Αγια-Σοφιάς.

 

         

Ρωμανός Δημήτριος  

(697) αναγνώσεις

2 comments

 1. Ανέγνωσα μετά προσοχής την ανάρτησιν του κ. Ρωμανού και φοβούμαι ότι, πλην του γεγονότος ότι εξαντλείται εις καταγγελτικόν λόγον, δεν προτείνει τίποτε πλην κάποιας νέας μάχης του Μαραθώνος, της ΕΕ υπολαμβανούσης τον ρόλον των Περσών. Ο κ. Ρωμανός καταφέρεται εντόνως κατά της γαλλικής επαναστάσεως του 1789, εξ’ ου συνάγεται αβιάστως το συμπέρασμα ότι προτιμά το καθεστώς της ελέω Θεού βασιλείας. Φοβούμαι ότι η ιστορία καταδεικνύει ότι σύμπασα η οικουμένη είχε-και έχει-εκ διαμέτρου διαφορετικήν άποψιν. Ασφαλώς και η γαλλική επανάστασις εισήγαγε οριμένας βλακώδεις απόψεις, ως η αναφερομένη εις την ανάρτησιν, αλλά εισήγαγε, ως πολιτικήν θέσιν, το τρίπτυχον: “Ελευθερία-Ισότης-Αδελφοσύνη” εις το οποίον καταφανέστατα ο κ. Ρωμανός αντιτίθεται απορρίπτων συλλήβδην-και μετά βδελυγμίας-την εν λόγω επανάστασιν. Επί του ιδίου θέματος, φοβούμαι ότι ο κ. Ρωμανός λανθάνει θεωρών ότι κάτι αντίστοιχον με την γαλικήν επανάστασιν δεν έλαβε χώραν κατά την διάρκειαν της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ψευδεπιγράφου κατ΄αυτόν, διότι δεν υπήρχον φεουδάρχαι. Υπήρχον, κε. Ρωμανέ, και η ισχύς των λεγομένων “Δυνατών” καθώς και η διαφύλαξις των συμφερόντων των, ήτο εις, εκ των πολλών, λόγων της καταρρέυσεως της Αυτοκρατορίας. Αυτό που δεν υπήρχε κατά την Βυζαντινήν Αυτοκρατορίαν ήτο η αρχαία Ελληνική πολιτική σκέψις, και αμφισβήτησις, η οποία είχε ταφεί υπό την χριστιανικήν αντίληψιν, “Εις Βασιλεύς των Ουρανών και εις βασιλεύς επί της γής”, η οποία ανετράπη, οριστικώς και αμετακλήτως, το 1789. Δεν αντιλαμβάνομαι διατί πρέπει να διαμαρτύρομαι, εν έτει 2011 μ.Χ., διότι ο Όθων Α΄, το 962 μ.Χ. εκύρηξε την “Αγίαν Ρωμαϊκήν Αυτοκρατορίαν” (του “Γερμανικού Έθνους” προστετεθέντος κατά την Δίαιταν της Αυγούστης το 1512), ακολουθών τα βήματα του Καρολομάγνου (στέψις το 800). Ειρήσθω εν παρόδω, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους κατελύθη το 1806 από τον Ναπολέοντα, αναδειχθέντα από την, εις το πυρ το εξώτερον εξωβελισθείσαν, γαλλικήν επανάστασιν. Εάν λοιπόν εξαφανίσωμεν την λέξιν “Βυζάντιον” και “Βυζαντινή Αυτοκρατορία” και την αντικαταστήσωμεν με Ρωμαϊκήν-ή εστω Ρωμανικήν-Αυτοκρατορίαν, θα αλλάξη κάτι σήμερον;
  Διερωτώμαι τι εισηγείται ο κ. Ρωμανός με την προτροπήν της ανασυστάσεως της “Ρωμανίας”. Πιθανολογώ την εθελουσίαν κατάργησιν των σημερινών κρατών νοτίως του Δουνάβεως προκειμένου να υπαχθούν εις το νέον κρατικόν μόρφωμα, ονόματι “Ρωμανία”, υπό αγνώστου ταυτότητος (το “ελληνικήν” καταργείται) διοίκησιν, όπου θα συμπεριληφθεί και η αυτοκαταργουμένη Τουρκία. Όλα δε αυτά υπό ορθόδοξον σημαίαν με πρωτεύουσαν την Κωνσταντινούπολιν, της οποίας ο παρών πληθυσμός είναι μεγαλύτερος ολοκλήρου της Ελλάδος (12 εκατομ. έναντι 10). Το προτεινόμενον μόρφωμα μέλλει να διοικείται υπό αυτοκράτορος (αναδεικνυομέμου ελέω Θεού), αιρεθείσης της δημοκρατίας, ως αποτόκου της κοπρωνύμου γαλλικής επανατστάσεως, ως εμφαίνεται εις τα ψηφιδωτά του ναού της Αγίας Σοφίας.
  Πιστεύω ότι είναι άχρηστον και χρονοβόρον να απαντήσω εις το δηλητήριον του κ. Ρωμανού κατά της Ευρώπης. Αρκεί όμως να παρατηρήσω ότι ναι μεν η Καθολική Εκκλησία εκύρηξε “μη παράνομον” τον Γαλιλαίον μόλις το 1835, αλλά τουλάχιστον η ευρωπαϊκή διανόησις παρήγαγε τον εν λόγω αστρονόμον, ενώ το Βυζάντιον-ή Ρωμανία αν θέλετε-επίστευε εις το γεωκεντρικόν σύστημα παρά τις αρχαιοελληνικές κατακτήσεις επί του θέματος αυτού. Παρακαλώ να μην θεωρηθή ότι δεν αποδέχομαι την Βυζαντινήν γραμματείαν, αλλά η εξειδανίκευσις του οιουδήποτε είναι μία οδός της οποίας απέχω. Επ΄αυτού το περιεχόμενον “…Όλη η Ευρωπαική φιλοσοφία του Καντ, ούτε φλυαρία είναι μπρος στην αρχαία και την νεα σοφία των Ρωμιών, μπρος στην φιλόσοφη προσευχή μιας Μικρασιάτισσας γιαγιάς.” δεν αντέχει οιανδήποτε κριτικήν ανάλυσιν.
  Επιφυλάσσομαι ως προς την συνέχειαν καθότι το θέμα δεν έχει λήξει.

 2. Επιτρέψατέ μου να συνεχίσω. Αναμφισβητήτως εις τα εγχειρίδια της Μέσης Εκπαιδεύσεως υπάρχουν λάθη, παραλείψεις και διατυπώσεις ώστε να μην αποκλείεται η “εκ του πονηρού” παράθεσίς των. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μαθηταί πρέπει να διδαχθούν την μετά το 1453 αγιογραφίαν και να αγνοηθή η Αναγέννησις, αναφέρομαι εις το περιπαικτικόν σχόλιον περί Τζοκόντας. Καλόν θα ήτο να εκτεθούν εις αμφότερα. Η Αναγέννησις, όμως, είναι ένα γεγονός παγκοσμίου εμβελείας το οποίον επέτρεψε εις τον άνθρωπον την απελευθέρωσιν από τα μεσαιωνικά συμπλέγματα, αλλά, συγνώμην, ο κ. Ρωμανός εμμένει εις το ancient regime της θεοκρατίας απορρίπτων, συν τοις άλλοις, τον Διαφωτισμόν. Διερωτώμαι ως προς την φιλοσοφικήν εγγύτητα του κ. Ρωμανού με το καθεστώς των αγιατολλάχ του Ιράν. Εις την απαρίθμησιν της ιερεμιάδος του “Μην ξεχνάς” εμφανίζεται η παρακάτω κορωνίς:

  “Μην ξεχνάς: Η Ευρώπη έκανε τα πάντα για να φρενάρει την δημιουργία του πρώτου Ελληνικού βασιλείου, μετά το 1821. Οι Έλληνες είχαν πολύ πριν από το 1827 εξολοθρεύσει πανστρατιά, όλους τους μεγάλους Τούρκους στρατηγούς. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου αποδεικνύει την τρομερή σκοπιμοκρατία και φιλοδοξία των Ευρωπαίων, και όχι μόνο αυτό.”

  Παρακαλώ τον κ. Ρωμανόν να με διαφωτίση, διότι, εξ’ όσων γνωρίζω, ουδαμού γίνεται λόγος περί “Βασιλείου της Ελλάδος” εις τα τρία Επαναστατικά Συντάγματα, της Επιδαύρου (1822), του Άστρους (1823) και της Τροιζήνος (1827). Επιπροσθέτως, κατά τον κ. Ρωμανόν, η ναυμαχία του Ναυαρίνου διεξήχθη περίπου ως εκ περισσού καθότι η Επανάστασις ήκμαζε και ο Ιμπραήμ κατεδιώκετο απηνώς υπό των Ελλήνων. Όσον αφορά την αρχικώς εχθρικήν στάσιν της Ευρώπης έναντι της Επαναστάσεως αύτη οφείλεται εις την “Ιεράν Συμμαχίαν”, εμπνεύσεως Μεττερνιχ, καταλλήλως χειρισθέντα τον θρησκόληπτον τσάρον Αλέξανδρον Α’ μέσω της πράκτορός του, Βαρβάρας Ιουλιάνας ντε Κρύντενερ. Ειρήσθω εν παρόδω ότι η ανίερος “Ιερά Συμμαχία” συνεπήχθη προς υπεράσπισιν της “ελέω Θεού βασιλείας”, προσφιλούς εις τον κ. Ρωμανόν, και κατά των ιδεωδών της γαλλικής επαναστάσεως, κατάπτυστον κατά τον ίδιον. Προλαμβάνων δε κακεντρεχές σχόλιον, επιτρέψατε μου να υπενθυμίσω ότι η μεν Ευρώπη ήτο κυρίως Καθολική, αλλά η δε Ρωσσία Ορθόδοξος. Η Ρωσσία μετέβαλε ασμένως στάσιν μετά τον θάνατον του Αλεξάνδρου Α’ (1825) αντιληφθείσα ότι, η μετά Κάστελρεϊ, αγγλική πολιτική του Κάνινγκ ωθούσε την Ελλάδα εις το βρετανικόν άρμα.
  Θα εχρειάζετο πολύ περισσότερος χρόνος απ’ όσον είμαι διατεθειμένος να επενδύσω προκειμένου να αντικρουσθούν όλαι αι ανακρίβιαι της αναρτήσεως του κ. Ρωμανού όστις επαγγέλεται την στροφήν της Ελλάδος προς την Ανατολήν, της Συρίας του κ. Άσσαντ, της Ιορδανίας κ.λ.π. αποφαινόμενος ότι δεν ανήκωμεν εις την Δύσιν. Ησχολήθην με το θέμα διότι εν καιρώ κρίσεως εμφανίζονται δείγματα, ως το εν θέματι, παραπλανώντα αφελείς οίτινες εγωιστικώς πιστεύουν η κακοδαιμονία της χώρας μας είναι αποκλειστικώς ξενοκίνητος και η επιστροφή εις τα “πάτρια” με ταυτόχρονον απομόνωσίν μας (Κύριος οίδε) θα σημάνη την σωτηρίαν μας.
  Εν κατακελιδι κε. Ρωμανέ η μάχη του Μαραθώνος εκερδήθη υπό Ελλήνων ουχί υπό Ρωμαίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *