Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Σχολιασμός Αντίβαρου

Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ απωθεί τους επαγγελματίες της καταστροφής (αναρχικούς/αντιεξουσιαστές) απο το Σύνταγμα: ΕΥΓΕ στο ΠΑΜΕ.

Πρωτοφανείς σκηνές σήμερα στο Σύνταγμα. Το ΚΚΕ αποδεικνύει ότι είναι το μοναδικό σοβαρό (αριστερό) κόμμα στη χώρα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λεγόμενοι «κουκουλοφόροι» βρίσκονται αναρχικοί/αντιεξουσιατές.

2. Το ΚΚΕ, ως γνωστόν, είναι αντίθετο -και σκληρό- απέναντι σε όποιον δεν ελέγχει

3. Η τακτική των αναρχικών-κουκουλοφόρων είναι γνωστή και καταγεγραμμένη εδώ και 3 τουλάχιστον δεκαετίες. Παρεισφρέουν σε διάφορες διαδηλώσεις για να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το επάγγελμα της καταστροφής και της βίας.

4. Τα «μπλοκ» στα οποία διεισδύουν είναι είτε πολιτικά ουδέτερα (πχ, συνδικαλιστικών οργανώσεων), είτε σε οργανώσεις που υποστηρίζονται (έμμεσα) από αριστερά κόμματα. Ποτέ όμως του ΚΚΕ. Επίσης, ποτέ δεν επιχείρησαν κάτι αντίστοιχο στις διαμαρτυρίες των Αγανακτισμένων.

5. Η συμπεριφορά της αστυνομίας ταλαντεύεται μεταξύ των δύο άκρων: είτε υιοθετεί μία άκρως αμυντική στάση χωρίς συλλήψεις και αφήνοντας τους «μπαχαλάκηδες» να καταστρέφουν το σύμπαν (πχ, επί των «Δεκεμβριανών του 2008»), είτε υιοθετεί μία επιθετική και σκληρή στάση όπου ρίχνει χημικά αδιακρίτως ή αφήνει ανεξέλεγκτα τα μέλη της να ξυλοφοτώνουν διαδηλωτές ή ακόμα και δημοσιογράφους! Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συλλήψεις είναι λιγοστές, συνεπώς είναι αναποτελεσματική. [Σχόλιο: στα πρόσφατα γεγονότα του Λονδίνου, έγιναν 1500 συλλήψεις σε 2 ημέρες και το φαινόμενο κόπηκε από τη ρίζα.]

6. Σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2011, η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ ανέλαβε για πρώτη φορά να αναπληρώσει την αστυνομία. Περίπου στις 3 το μεσημέρι απώθησε τους κουκουλοφόρους από το Σύνταγμα. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν αρχικά με βόμβες μολότωφ και στη συνέχεια με πετροπόλεμο.

7. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε καμιά 30αριά κουκουλοφόρους αναρχικούς να έχουν πιάσει ένα μέλος του ΠΑΜΕ και να τον ξυλοφορτώνουν αγρίως. Η φωτογραφία είναι από τον ΣΚΑΙ στις 15.19. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει φωτογραφία από τη δολοφονική ρίψη μολότωφ από τους κουκουλοφόρους προς το πλήθος(!!), δηλαδή σε διαδηλωτές χωρίς εξοπλισμό. Για την ιστορία, λίγο αργότερα, επενέβησαν ομάδες ΜΑΤ μεταξύ του ΠΑΜΕ και των κουκουλοφόρων.

pame

Η Δημοκρατία προϋποθέτει το δικαίωμα στη διαδήλωση. Η Δημοκρατία δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την ακύρωση αυτού του δικαιώματος μέσω της ανεξέλεγκτης βίας μίας ολιγομελούς ομάδας επαγγελματιών της καταστροφής.

Συγχαρητήρια στην ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ.

Το «κόμμα της βίας» πρέπει να παταχθεί.

15 comments

Kyriakos Papadopoulos 20 October 2011 at 13:32

Θὰ διαφωνήσω με το 1. Ξέρουμε ποιοί εἴναι οἱ κουκουλοφόροι; Εἴναι ὅλοι τοῦ ἴδιου χώρου; Μήπως “κάποιοι΄΄ ἐξ αὐτῶν ἀνήκουν στὸν ἐθνικιστικό – ἀκροδεξιὸ χῶρο, καὶ δημιουργοῦν ἀντιπερισπασμό, πρακτορεύοντας γιὰ λογαριασμὸ τῶν δυνάμεων καταστολής; Ρητορικά τά ερωτήματα, διότι ὑπάρχουν πολλὰ ντοκουμέντα γιὰ τὴν σχέση Παρακράτους – Κουκουλοφόρων. Ἀρνοῦμαι νὰ πιστέψω ὄτι εἶναι ἀντιεξουσιαστές.

Reply
admin 20 October 2011 at 13:56

Φίλτατε, θα επιμείνω. Πρέπει να βλέπουμε όλη την εικόνα διαχρονικά. Οι κουκουλοφόροι έχουν παρελθόν δεκαετιών. Τα «μπλοκς» στα οποία διεισδύουν είναι συγκεκριμένα. Η πολιτική στήριξη τόσα χρόνια σε όσους συλλαμβάνονται επίσης συγκεκριμένη. Η Παπαρήγα προ ολίγου κατήγγειλε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» (γνωστής ιδεολογίας) κατήγγειλε το ΠΑΜΕ ότι «επεδίωκε να μονοπωλήσει την πλατεία Συντάγματος». Αν αυτό δεν δείχνει τις ιδεολογικές συμπάθειες με αυτούς στους οποίους επιτέθηκε η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, τι άλλο δείχνει; Η διαίρεση σε «δύο πλατείες» το καλοκαίρι με τους Αγανακτισμένους, στην «πάνω» όπου δεν πλησίαζαν οι κουκουλοφόροι και στην «κάτω», επίσης. Οι ιστοσελίδες όπου διακινούν τις ιδέες τους το ίδιο. Δεν ανακαλύπτω τον τροχό.

ΑΣ.

Reply
Φιλανθρωπηνός 20 October 2011 at 14:02

κε Παπαδόπουλε, εύστοχα τα ερωτήματά σας. Η άποψή μου είναι ότι οι εν λόγω “γνωστοί – άγνωστοι” είναι πράγματι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι να ενεργούν διότι η τακτική τους εξυπηρετεί επιδιώξεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας (αποπροσανατολισμός, ύπαρξη ωφέλιμου εσωτερικού εχθρού, αποτροπή απλών ανθρώπων να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κλπ.).
Όσον αφορά στον σχολιασμό του Αντίβαρου, επιτρέψτε μου να μην συμμερισθώ την αισιοδοξία και την επιδοκιμασία. Το ΚΚΕ ενεργεί πλέον όχι ως κίνημα αγανάκτησης ή διαμαρτυρίας, αλλά ως κόμμα που αποβλέπει ευθέως στην ανάληψη της εξουσίας (κατά προτίμηση μόνο του ή έστω, προσωρινά, μαζί με άλλους) και καθιστά σαφές στους χώρους που θεωρεί κρίσιμους (σήμερα δρόμοι, πορείες, διαδηλώσεις, αύριο ίδωμεν) ότι δεν θα ανεχθεί κανενός είδους αμφισβητήσεις. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικές οι πρόσφατες τελετές αποκατάστασης των Βελουχιώτη και Ζαχαριάδη. Δεν έχει σκοπό να σώσει την αστική δημοκρατία που απεχθάνεται, ούτε έχει παραιτηθεί από το όραμα κατάληψης της εξουσίας με κάθε μέσο. Αντιθέτως, προλειαίνει το έδαφος προς την κατεύθυνση αυτή εμφανιζόμενο ως μοναδικό σταθερό σημείο αναφοράς και φορέα τάξης μέσα σε μία κατάσταση απόλυτου χάους. Η τακτική του αυτή, ανεξαρτήτως σκοπιμότητας, δεν παύει να είναι επιτυχημένη και θα του αποφέρει αρκετά οφέλη στις επόμενες εκλογές.

Reply
admin 20 October 2011 at 14:17

Αγαπητέ Φιλανθρωπηνέ, συμφωνώ με την πρώτη παράγραφο. Αυτή είναι και η δική μου εντύπωση.

Για τη δεύτερη παράγραφο, η επιδοκιμασία δεν έχει να κάνει με τους γενικούς στόχους του ΚΚΕ. Στο κάτω κάτω δικαίωμα κάθε κόμματος είναι στα δημοκρατικά πλαίσια να «αποβλέπει στην ανάληψη της εξουσίας». Η επιδοκιμασία έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη πράξη.

ΑΣ.

Reply
Kyriakos Papadopoulos 20 October 2011 at 14:17

Ὁ κόσμος ἀλλάζει, οἱ καιροῖ ἀλλάζουν: Ἔχουνε άλλάξει οἱ συσχετισμοῖ, ἔχουνε μπεῖ (καὶ) ἄλλοι στό παιγνίδι ἀπὸ τὸ 2004 καὶ μετᾶ. Καὶ τὸ Παρακράτος ἔχει τὰ τσιράκια του μὲ τὴν κουκούλα καὶ τὸ ξυρισμένο κεφάλι.

Ὑπάρχουν ρεπορταζ καὶ ἔρευνες ποὺ δείχνουν κουκουλοφόρους νὰ βγαίνουν ἀπὸ ἀστυνομικὲς κλοῦβες: ὑπάρχει ὀπτικὸ καὶ ἠχητικὸ ντοκουμέντο. Δεῖτε καὶ τὴν ἀντίστοιχη ἐκπομπὴ τοῦ Βαξεβάνη.

Ὑπάρχουν κουκουλοφόροι καὶ κουκουλοφόροι. Οἱ συγκεκριμένοι ΔΕΝ εἶναι ἀντιεξουσιαστές ἤ ὰναρχικοῖ: ἄν γνωρίζετε τὴν ἰδεολογία τους, δὲν θὰ ἀμφιβάλλατε ὄτι στόχος τους θὰ ἦταν δυνάμεις καταστολὴς. Ὰπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ στόχος κουκουλοφόρων εἶναι εἰρηνικοί διαδηλωτές, δὲν ὑπάρχει αμφιβολία γιὰ τὸ ποὺ ἀνήκουν καὶ γιὰ ποιὸν ἐργάζονται.

http://www.youtube.com/watch?v=1ZE5uDQXNow

Reply
admin 20 October 2011 at 15:02

Φίλτατε Κυριακέ, η αμφισβήτηση είναι γενικώς καλό πράγμα και κάνεις καλά που αναρωτιέσαι.

Για το συγκερκιμένο βίντεο που παραθέτεις υπάρχει μία διαφορετική ερμηνεία εδώ, την οποία παραθέτω για ολική ενημέρωση
http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/syndikalistes_ths_ethel_oi_koykoyloforoi_ths_voylhs.1129900.html

Επίσης, με την ευκαιρία, αναπαράγω την ανακοίνωση της αστυνομίας για ορισμένες φωτογραφίες της ίδιας περιόδου με το βίντεο που παρέθεσες (αρχές καλοκαιριού 2011), οι οποίες εμφανίστηκαν αρχικά ως «απόδειξη» σχέσης κουκουλοφόρων-αστυνομικών
http://www.antibaro.gr/forum/3143

Επαναλαμβάνω, ότι τα παραθέτω αυτά για σφαιρική ενημέρωση

Την συγκεκριμένω εκπομπή του Βαξεβάνη δεν την έχω δει, για τον ίδιο έχω να πω ότι η εκπομπή του στις 24 Μαρτίου 2009 «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και ιδιαίτερα η χρήση των χαρακτήρων «Άννα Γούλα» και «Μαρί Γούλα» «ως μοντέλα πατριωτισμού», υποκείμενα στην κριτική της εκπομπής, είναι από τα σπάνια δείγματα τηλεοπτικής αλητείας. Ολόκληρη η εκπομπή εδώ – http://video.google.com/videoplay?docid=820780950558222180

Όσο για τους συγκεκριμένους κουκουλοφόρους, σήμερα το μεσημέρι, δεν ξέρω πού είδες ότι «στόχος τους ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές». Την επίμαχη στιγμή η ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ πήρε την πρωτοβουλία να απωθήσει τους κουκουλοφόρους από το Σύνταγμα. Όπως ανέφερα ήδη πιο πάνω, η σχετική καταγγελία της Παπαρήγα για τον σταθμό «Βαθύ Κόκκινο» ήταν ότι ο σταθμός αιτιολόγησε την «αντεπίθεση» των κουκουλοφόρων κατά του ΠΑΜΕ

Reply
Kyriakos Papadopoulos 20 October 2011 at 17:21

Δέχομαι μὲ χαρὰ τὶς διαφωνίες, τόσο του κ. Σταλίδη ὄσο καὶ τοῦ σεβαστοῦ μου κ. Φιλανθρωπινοῦ.

Δὲν εἶμαι ἀποκομμένος ἀπὸ τὴν πραγματικότητα, γι’ αὐτὸ διατηρῶ επιφυλλάξεις γιὰ τὶς ἐκδοχὲς σας, ποὺ εἶναι διαμετρικὰ ἀντίθετες ἀπὸ τὶς δικὲς μου.

Ἒχουμε νεκρὸ καὶ πρέπει νὰ εἴμαστε ἐνωμένοι.

Θερμὲς Ευχὲς καὶ καλή ΔΥΝΑΜΗ ἀδέλφια!

Reply
admin 20 October 2011 at 17:59

Αν δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, δεν θα υπήρχε διάλογος!

Reply
Κοζανίτης 20 October 2011 at 18:02

Να προσθέσω ένα στοιχείο στην αξιολόγηση του ενδιαφέροντος θέματος που άνοιξε. Η ιστοσελίδα indymedia, της οποίας οι σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι προφανείς δεν αποκηρύσσει τους συγκεκριμένους κουκουλοφόρους και μάλλον τους θεωρεί “δικούς της”. Προσέξτε το πνεύμα γραφής των σχολίων http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1344167

Reply
admin 20 October 2011 at 22:05

Οι πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις της Παπαρήγα, όπου καγηγορεί ανοιχτά τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ («Κόκκινο») ότι «χειροκροτεί τους κουκουλοφόρους» για την απόπειρα του σημερινού ντου.

http://www.star.gr/politics/112388

Reply
Φιλανθρωπηνός 21 October 2011 at 10:11

Για το ζήτημα των κοκουλοφόρων ας μου επιτραπεί ένα παράδειγμα : όταν η χύτρα είναι στη φωτιά, ο μάγειρας έχει την δυνατότητα να ανοίξει την βαλβίδα ατμού ή όχι. Ο ατμός υπάρχει ανεξάρτητα από την δική του παρέμβαση, αλλά δεν γίνεται αντιληπτός παρά μόνον όταν εκείνος το θελήσει. Εάν, όμως, δεν εκτονωθεί εγκαίρως η πίεση μέσω της βαλβίδας διακινδυνεύει το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης έκρηξης. Αυτόν τον πολύτιμο ρόλο παίζουν οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι έχουν συγκροτημένη ιδεολογία, ιστορικές καταβολές και προκαθορισμένο πλαίσιο δράσης, ανεξαρτήτως των κρατικών υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τις διεθνείς τους διασυνδέσεις και την πληθώρα των βιβλίων των θεωρητικών τους ηγετών. Το γεγονός ότι λόγω της πολυετούς “τριβής” με το κράτος είναι πιθανό να έχουν αναπτυχθεί γέφυρες επικοινωνίας σε ανώτερα κλιμάκια, δεν σημαίνει ότι είναι εγκάθετοι, παρακρατικοί ή ασφαλίτες. Με την οπτική αυτή υποτιμάται σοβαρά η δυναμική και η απήχησή τους κυρίως στη νεολαία (μέσω αποχών, καταλήψεων κλπ.), κάτι που αποτελεί ολέθριο σφάλμα για την κατανόηση του φαινομένου. Υπάρχουν, λοιπόν, χωρίς την στήριξη του κράτους. Πάντως, κι αν δεν υπήρχαν, ίσως το κράτος να υπέκυπτε στον πειρασμό να τους εφεύρει.
κε Σταλίδη, όσον αφορά στο ΚΚΕ αναφέρατε ότι “δικαίωμα κάθε κόμματος είναι στα δημοκρατικά πλαίσια να «αποβλέπει στην ανάληψη της εξουσίας”. Ουδεμία αντίρρηση. Όμως ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως όταν μιλάμε για “δημοκρατικά πλαίσια” δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα, εμείς έχουμε κατά νού τις εκλογές, την επίτευξη πλειοψηφίας στην Βουλή κλπ., ενώ το εν λόγω κόμμα με τον ίδιο όρο αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά πράγματα, που έχουν δοκιμαστεί και έχουν παντού αποτύχει στην πράξη, με ολέθριο τίμημα. Φοβάμαι ότι θα δοκιμάσουμε οδυνηρή έκπληξη εάν αναμένουμε από τις οργανώσεις του ΚΚΕ να μας διδάξουν “δημοκρατικές” διαδικασίες αναθέτοντάς τους τον ρόλο υπερασπιστή του πολιτεύματος.

Reply
Πατριώτης 23 October 2011 at 11:01

@ antibaro στις Παρ, 21/10/2011 – 00:05.

Και τούτες οι καταγγελίες της Παπαρήγα έχουν ενδιαφέρον. Τελικά, υπάρχουν πολλών ειδών κουκουλοφόροι; Τείνω να πιστεύω πω δεν είναι ενός είδους. Τα γεγονότα του Μαΐου στο Σύνταγμα, για όσους παρακολούθησαν συγκεκριμένες σκηνές από τηλεοράσεως, δεν αφήνουν και πολλές αμφιβολίες. Ποιος δεν είδε τους κουκουλοφόρους που συνομιλούσαν με αστυνομικούς και μάλιστα κρατώντας καδρόνια; Δόθηκε ποτέ πειστική εξήγηση γι αυτό;

Νομίζω ότι η κ. Παπαρήγα πρέπει να κληθεί από εισαγγελέα να δώσει διευκρινίσεις γι αυτά που καταγγέλλει.

Reply
admin 23 October 2011 at 18:34

Ασφαλώς και έχουν ενδιαφέρον οι νεότερες καταγγελίες της Παπαρήγα. Περιμένουμε από τον Ριζοσπάστη της φωτογραφίες όπως υποσχέθηκε.

Το άλλο που λες έχει ήδη εξηγηθεί, και μάλιστα έδωσα τον σύνδεσμο πιο πάνω. http://www.antibaro.gr/forum/3143

Reply
admin 24 October 2011 at 20:21

Δείτε και εδώ λεπτομέριες από ένα αριστερό σάιτ

http://pontosandaristera.wordpress.com/2011/10/20/anarchistes-vs-neostalinikoi/

Θα βρείτε ανακοινώσεις των αντιεξουσιαστών και άλλα ενδιαφέροντα.

και μία μαρτυρία

http://tribes.wordpress.com/2011/10/20/athens-riots/

Reply
Πατριώτης 25 October 2011 at 17:19

Είχα γράψει 23/10/2011 – 14:01 “Νομίζω ότι η κ. Παπαρήγα πρέπει να κληθεί από εισαγγελέα να δώσει διευκρινίσεις γι αυτά που καταγγέλλει”.

Κατέθεσε, λοιπόν, αλλά πώς θα μάθουμε τι είπε; Όταν δημοσίως καταγγέλλει, πρέπει και δημοσίως να δίδονται τα στοιχεία. Το θέμα μάς αφορά όλους.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.