Ολόκληρη η συνέντευξη του Βασίλειου Μαρκεζίνη στον Μανώλη Καψή (MEGA) – «είστε τουρκοφάγος» – «κρυφό σχολειό» κλπ

Ένα απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη του Βασίλειου Μαρκεζίνη στον «ιστορικό»-δημοσιογράφο Μανώλη Καψή. (Δείτε πρώτα το απόσπασμα και παρακάτω ακολουθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ!)


Σχετικά με την αναφορά του Μανώλη Καψή για το Κρυφό Σχολειό έχουμε να πούμε ότι αυτοπροσδιοριζόμενος ως «Ιστορικός»(!) Μανώλης Καψής είναι υιός του Γιάννη Καψή. Λησμόνησε ο κ. Μανώλης να ρωτήσει τον πατέρα του για το θέμα. Θυμίζουμε μία συνέντευξη του Γιάννη Καψή στο Παρόν 29/3/2009, η οποία έχει αναδημοσιευθεί στο Αντίβαρο –

Ένα απόσπασμα: (μιλάει ο Γιάννης Καψής)

– Θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο και τόπο. Θα αναφέρω όμως συλλήβδην όλα
τα περίεργα φαινόμενα της εποχής μας, ξεκινώντας από την ομαδική επίθεση
κατά του κρυφού σχολειού, τη σφαγή της Σμύρνης που ήταν… απλώς
συνωστισμός, την έξοδο του Μεσολογγίου που διαγράφεται, τον χορό του
Ζαλόγγου που δεν συνέβη ποτέ … Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση για να μην εμφανισθώ ως συκοφάντης. Δεν
μέμφομαι το γνωστό αδελφάτο των γνωστών ιστορικών για συνειδητή
υπονόμευση των εθνικών θέσεων. Η ράτσα μας κουβαλάει κι ένα άλλο κακό
ριζικό, τον Ηροστρατισμό. Για να φανούμε ότι κάτι καινούργιο λέμε δεν
διστάζουμε να πυρπολήσουμε τον ναό της Εφέσου. Και μια πρόκληση για όλα όσα αναφέρω. Έχω στη διάθεσή τους αδιάψευστα
ντοκουμέντα. Π.χ. ο πατέρας μου φοίτησε σε κρυφό σχολειό ή σε ένα είδος
κρυφού σχολειού, στο χωριό του, στην Αγία Παρασκευή στο Τσεσμέ.

Επίσης: αποκαλύπτουμε στους αναγνώστες του Αντίβαρου ότι το υπό έκδοση βιβλίο για το Κρυφό Σχολειό (πιθανότατα στις εκδόσεις Λιβάνη) βασίζεται στις μελέτες του συνεργάτη του Αντίβαρου κ. Γιώργου Κεκαυμένου

Το Κρυφό Σχολειό κι η Ιστορία: Οι πηγές, οι μαρτυρίες, η αλήθεια

Κρυφό Σχολειό. Το Χρονικό μιας Ιστορίας

Προσεχώς στα βιβλιοπωλεία!

Ολόκληρη η συνέντευξη

ΥΓ. Μία αποτίμηση της συνέντευξης εδώ


(1201) αναγνώσεις

2 comments

  1. Μικρός το δέμας ο σερ, αλλά τάπες μοιράζει απλόχερα. Ο δυστυχής δημοσιογράφος ως γνήσιος Έλλην θεώρησε ότι θα καθάριζε με το επώνυμο και τη φανέλα, αλλά σκόνταψε σε ογκόλιθο. Βλέπετε, ο σερ διαμένει στο εξωτερικό κι έτσι δεν έχει γευθεί τους καρπούς του αυτονόητου παραλογισμού της νεοελληνικής διανόησης, που θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να εκτοξεύει κατά κόρον αναπόδεικτα τσιτάτα, τα οποία έπειτα η ίδια εκλαμβάνει ως δόγματα. Φοβάμαι, όμως, ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους τους συναδέλφους του που σέβονται ελάχιστα τον εαυτό τους. Έτσι, θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε συνέντευξη του σερ σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, τουλάχιστον μέχρι να καθίσει ο κουρνιαχτός της επέλασης εναντίον του οχυρού της ημιμάθειας. Άς μην απογοητευθεί όμως ο κος Μαρκεζίνης, υπάρχουν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της γείτονος, όπου είναι βέβαιον ότι οι δημοσιογράφοι θα τον αντιμετωπίσουν με λιγότερη εχθρότητα και καχυποψία. Βλέπετε, εδώ στην Ελλάδα το μέτρο του προοδευτισμού είναι ανάλογο του ανθελληνισμού, και αντιστρόφως. Όσο για τον ατυχή δημοσιογράφο, μετά τη συνέντευξη αυτή, κανείς δεν θα τον κατηγορήσει εάν αποσυρθεί. Άλλωστε, μπορεί να ασχοληθεί με τη σταδιοδρομία που ονειρευόταν, ως ιστορικός σύμβουλος του κου Νταβούτογλου, ψάχνοντας στις απέραντες στέπες της Ασίας να βρεί μνημεία του πολιτισμού των Τούρκων νομάδων. Εργασία εξασφαλισμένη για μια ζωή, τουλάχιστον, καθώς οι σκηνές και οι καταυλισμοί δεν αφήνουν ορατά ίχνη.

  2. ακου πουλακι μου. πουλακι μου. χα χα χα τι γελειος ειχε γινει με την Κανελη. το ενα σουργελο μαλωνε με το αλλο σαν μπεμπηδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *