Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Σχολιασμός Αντίβαρου

Η κοινή γνώμη απάτησε την κοινή λογική με τα ΜΜΕ και πήραν διαζύγιο (περίπτωση π. Εφραίμ)

1. Συμφωνείτε με τα πορίσματα των τριών μεγάλων ξένων οίκων, αλλά και της επιτροπής της Βουλής ότι στην υπόθεση Βατοπαιδίου «δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ λεγόμενου μαύρου χρήματος»;

2. Θα αντέχατε πάνω από μία εβδομάδα να ζείτε την καθημερινότητα του Εφραίμ; (νηστεία-προσευχή-λειτουργία)

3. Κατά το αξιακό σας σύστημα είναι «κακούργημα» η «άσκηση πίεσης σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να κατοχυρωθεί η λίμνη Βιστωνίδα (ή ένα ακίνητο, ας πούμε) στο όνομά σας, εν γνώσει σας ότι δεν ανήκει σε εσάς»; θυμίζω ότι αυτή είναι η κατηγορία κατά του π. Εφραίμ (και αγνοώ τα προγενέστερα έγγραφα)

4. Συμφωνείτε με την ανακρίτρια για τους λόγους προφυλάκισης δηλαδή ότι α. ο Εφραίμ είναι ύποπτος να τελέσει και πάλι τα ίδια αδικήματα (ή β. ο Εφραίμ είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα);

Σκεφθείτε τα καλά όλα πριν απαντήσετε. Ειδικά το 3. Ας πούμε ότι πάτε σε έναν αξιωματούχο της πολιτείας και του λέτε, κοίτα να δεις, το τάδε σπίτι γράψτο στο όνομά μου. Αυτός το γράφει. Τελικά αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος κι εσείς βρίσκεστε προφυλακισμένος (δηλαδή στη φυλακή πριν τη δίκη). Καλό ε;

Καλή η κοινή γνώμη. Προτιμώ την κοινή λογική.

7 comments

Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 27 December 2011 at 14:41

Ὅταν ἡ κοινὴ γνώμη θέλει εἰδήσεις καὶ τὰ ΜΜΕ δὲν ἔχουν, τί πρέπει νὰ κάνουν ; Νὰ κλείσουν καὶ νὰ μείνουν στὸν δρόμο χριστουγεννιάτικα τόσες οἰκογένειες ; Τὸ «Ἀντίβαρο» δὲν ἔγραφε πρὸ ὀλίγων ἡμερῶν γιὰ τὰ παιδιὰ ποὺ πηγαίνουν στὸ σχολεῖο νηστικά ; Στὸ κάτω, κάτω ὀ Ἐφραὶμ δὲν θὰ πάθει καὶ τίποτε ἀπὸ τὶς συκοφαντίες. Μόνος του διάλεξε τὸ ἀγγελικὸ σχῆμα καὶ γνωρίζει πολύ καλὰ ὅτι οἱ συκοφαντίες κατὰ τῶν μοναχῶν εἶναι ἀρρήκτως συνδεδεμένες μὲ τὸν μοναχισμό. Καὶ ὅτι οἱ συκοφαντίες γενικῶς βγάζουν τηλεθέαση, δὲν τὸ ξέρουμε ὅλοι ; Πολύ ἀπέχει ἡ ὀξεῖα κρίσις ἀπὸ τὴν ἀνθρωποφαγία ; Πάλι καλὰ πού, πρὸς τὸ παρὸν, ἡ ἀνθρωποφαγία δὲν εἶναι κυριολεκτική …

Reply
Kakarelidis 27 December 2011 at 16:37

Το Σκάϊ ΤΒ είχα ένα ντοκυμαντέρ για το λεγόμενο ‘σκάνδαλο’ Βατοπεδίου, όπου αθώωνε πλήρως τον Εφραίμ και θεωρούσε περίπου ως στημένο το θέμα.

Μην απορείτε, ΝΑΙ το Σκάϊ

Reply
Eλοτανος 27 December 2011 at 16:47

Σε ολη την διαρκεια της ιστοριας της ανθρωποτητος, ξεκινωντας απο Αδαμ και Ευα μεχρι σημερα, φαινεται πως τα Μεσα Μαζικης Εξαπατησης δεν στερηθηκαν πελατων.

Reply
Πατριώτης 27 December 2011 at 18:40

Aντίβαρο,

Είναι προφανές ότι πρόκειται για αφελέστατο, χριστουγεννιάτικο πυροτέχνημα, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κ.γ. από τα τεκταινόμενα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ανάλυση ερώτημα προς ερώτημα. Κακοστημένη φάρσα. Αυτά ως προς την προφυλάκιση.

Εμένα άλλα ερωτήματα με απασχολούν. Είναι τουλάχιστον περίεργο ένας άνθρωπος, ο οποίος πήγε στο Άγιον Όρος για να … μονάσει, να μπαινοβγαίνει με άνεση σε πολιτικά γραφεία και να ταξιδεύει στην Ρωσία κάθε τόσο, περιφέροντας την … Ζώνη της Παναγίας για προσκύνημα. Και είναι ακόμη πιο περίεργο ένας “ταπεινός” μοναχός να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πανίσχυρο Πούτιν και μάλιστα στο σπίτι του τελευταίου! Τι συζητούν άραγε; Εξομολογείται ο Πούτιν της αμαρτίες του από την KGB, ή ισχύει το “άμα γεράσει ο διάολος, καλογερεύει”; Έχει δίκιο ο Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος (πολύ συγκρατημένα) λέει “οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια, όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση”.

Εντυπωσιακή και η αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας. Τι ζόρι τραβά κοντζάμ πατριαρχείο για έναν “ασήμαντο” καλόγερο του Αγίου Όρους;

Εσείς δεν βλέπετε ότι όλα αυτά δεν είναι και τόσο συνηθισμένα; Τελικά, τι πάει και κάνει τόσες φορές στην Ρωσία, ο “νηστευτής-άγιος”; Η προφυλάκιση δεν με απασχολεί, διότι είναι φάρσα, όπως είπα και μάλιστα κακόγουστη. Αυτοί που την έστησαν είναι τόσο ηλίθιοι, που ούτε να αποπροσανατολίσουν την κ.γ. δεν ξέρουν κι έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα μπορούσαν να είχαν χώσει μέσα έναν πολιτικό (χρειάζονται ονόματα;), αλλά δεν τολμούν να αγγίξουν το σινάφι τους. Ας ξεκινούσαν από SIEMENS και υποβρύχια που γέρνουν και ας άφηναν το Βατοπαίδι για παραΰστερα. Αυτό θα ικανοποιούσε (και με το δίκιο της) την κ.γ., όχι ο Εφραίμ.

@ Kakarelidis στις Τρί, 27/12/2011 – 19:37.

Ναι το ΣΚΑΪ, διότι τώρα έτσι πρέπει να κάνει. Κύριος (Αλαφούζος) οίδε διατί.

Reply
Eλοτανος 27 December 2011 at 22:01

Αγαπητε Πατριωτη, απ’οτι φαινεται δεν κανεις ερωτησεις αλλα κρισεις οποτε εισαι προκατειλημενος και οι απαντησεις θα ειναι ανωφελεις.

Θα κανω και εγω μερικες ερωτησεις οσο μπορω χωρις προκαταληψη. Σε ολη την ιστορια του Αγιου Ορους εχουμε παραδειγματα επαφων πνευματικων ανθρωπων με πολιτικους ηγετες; Η Μεγαλη Λαυρα και αλλες Μονες πως δημιουργηθηκαν; Ο Πουτιν ως Χριστιανος Ορθοδοξος ειναι στα καλα του να θεωρει την εξομολογηση απαραιτητη για την πνευματικη του προοδο; η ακομη χειροτερα να εχει και πνευματικο πατερα αυτος ο πανισχυρος ανδρας; Οι Ρωσσια και η Ελλαδα θα μπορουσαν ποτε να εχουν στενη σχεση η αυτο θα ενοχλουσε την Αμερικη; Ο Ρωσσικος λαος ειναι παλαβος να κανει μεχρι 13 χιλιομετρα ουρα να προσκυνησει την ζωνη της Παναγιας; Η Ρωσσικη εκκλησια τη δουλεια εχει να υποστηριζει εναν Ορθοδοξο ανδρα εστω και αν μοναζει στο κεντρο της Ορθοδοξιας οπου και οι Ρωσσοι εχουν παρουσια και παραδοση; Ο διαβολος ειναι καλογερος επειδη πιστευει και τρεμει τον Θεο, νηστευει και αγρυπνει; Ο Κυπρου Χρυσοστομος ξερει την εκφραση “ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα”;

Reply
Φιλανθρωπηνός 28 December 2011 at 11:30

Αγαπητό Αντίβαρο, το δεύτερο ερώτημα θεωρώ ότι δεν σχετίζεται με την συγκεκριμένη υπόθεση. Η καθημερινότητα κάθε μοναχού είναι δική του επιλογή και δεν του προσφέρει άλλοθι ή κίνητρο για οποιαδήποτε πράξη, νόμιμη ή παράνομη. Εάν δεν αντέχει τα καθήκοντά του, οφείλει να επανέλθει πάραυτα στις τάξεις των λαϊκών, διότι η περαιτέρω παραμονή του στο μοναστικό τάγμα θα ζημιώσει άπαντες, πρωτίστως δε τον ίδιο.
Κατά τα λοιπά, ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου (εάν υπάρχει) από το περιώνυμο σκάνδαλο. Αιωρούνται νεφελώματα, ισχυρισμοί διαφόρων, πολιτικές εκτιμήσεις, αλλα επί της ουσίας ουδέν. Διότι, εάν υπάρχει βλάβη θα πρέπει ο ζημιωθείς να ζητήσει και την αποκατάστασή της. Άλλο η προφυλάκιση, και άλλο η αποζημίωση, για την επιδίωξη της οποίας δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, ακόμη και από τους κατήγορους του Εφραίμ. Άς προσέξουν, λοιπόν, μήπως κατηγορηθούν και οι ίδιοι για απιστία.
Ανεξαρτήτως εάν τέλεσε τα αδικήματα που του αποδίδονται, ο ηγούμενος είναι θύμα του απαράδεκτου συστήματος αδικίας, που επί δεκαετίες ισχύει στο αγρόκτημά μας, σύμφωνα με το οποίο “όλοι είστε ίσοι ενώπιον του νόμου, αλλά εμείς (ενν. οι υπουργοί, βουλευτές κλπ.) είμαστε πιο ίσοι από τους άλλους”. Ο Εφραίμ σύρεται μόνος ως πρόβατο επί σφαγή, διότι εκείνοι με τους οποίους κατηγορείται ότι συνηλλάγη καλύφθηκαν όπισθεν της εξαιρετικά βολικής παραγραφής. Ο πρίγκηψ της Ραφήνας έχει παραδοθεί στη μακάρια νιρβάνα της χρυσής σιωπής, οι συνεργάτες του εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και το κόμμα τους φωνασκεί χάριν των ανοήτων. Οι κομπασμοί διαφόρων περιφερόμενων ειδημόνων περί κράτους δικαίου, ισότητας κλπ. μόνο καγχασμό προκαλούν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Άς μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις : το έγκλημα του Εφραίμ δεν ήταν η εμπλοκή του στο σκάνδαλο, αλλά η ανεξέλεγκτη δράση του, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στους δανειστές και τους αρμοστές, που έχουν επιλέξει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Ενσυνείδητα τους προκάλεσε θεωρώντας ότι δεν θα τολμήσουν να αναμετρηθούν με τους ισχυρούς “φίλους” του. Υποτίμησε, όμως, το μένος τους απέναντι σε οιονδήποτε δεν ακολουθεί πιστά τις εντολές τους.

Reply
admin 28 December 2011 at 11:57

Φιλανθρωπηνέ, έχεις δίκιο. Σχετίζεται μόνο στο βαθμό που ορισμένοι από τους «δημόσιους κατηγόρους» θεωρούν κατά βάση τον Εφραίμ περίπου ως βαθύπλουτο διάσημο αστέρα του Hollywood, ο οποίος διάγει ζωή περίπου μέσα στη χλιδή.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.