Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Κωνσταντίνος Χολέβας Ορθοδοξία

Ο αληθινός Άγιος Βασίλειος και η Παιδεία

Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Μέσα στα πολλά ψεύτικα που κυκλοφορούν στην εποχή μας τα περισσότερα ελληνόπουλα βλέπουν να διαφημίζεται ένας ξενόφερτος Αη-Βασίλης, ο οποίος αντιγράφει τον SANTA CLAUS, δηλαδή τον Άγιο Νικόλαο των δυτικοευρωπαίων και των αμερικανών. Οι Δυτικοί λαοί απέδωσαν στο στρουμπουλό κόκκινο ανθρωπάκι του γνωστού αναψυκτικού το όνομα του Έλληνα Επισκόπου Μύρων της Λυκίας (Μ. Ασίας) Αγίου Νικολάου, επειδή και εκείνου η γιορτή συμπίπτει μέσα στον χειμώνα. Όμως ο πραγματικός Άγιος Βασίλειος, ο Μέγας Βασίλειος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των γραμμάτων, δεν έχει καμία σχέση. Ούτε ηλικιακά ούτε εμφανισιακά. Ο Άγιος, τον οποίο τιμούμε την πρώτη ημέρα του χρόνου, ήταν Καππαδόκης Μικρασιάτης και έγινε Επίσκοπος στην Καισάρεια. Εκοιμήθη σε ηλικία μόλις 49 ετών, άρα ουδεμία σχέση έχει με τον αγαθό γέροντα των διαφημίσεων. Η συνεισφορά του στην παιδεία και στην φιλανθρωπία ήταν πολύ σημαντική και αξιομνημόνευτη.

Ο Μέγας Βασίλειος έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. όταν ακόμη δεν είχε εδραιωθεί πλήρως ο Χριστιανισμός. Δημιούργησε την Βασιλειάδα, ένα τεράστιο συγκρότημα ευαγών ιδρυμάτων όπου βοηθούσε και περιέθαλπε ανθρώπους κάθε φυλής, ηλικίας ή κοινωνικής προελεύσεως. Ταυτόχρονα , όμως, τόνιζε την ελληνικότητά του και την καταγωγή της μητέρας του από αρχαία ελληνικά γένη. Τα εξηγεί πολύ ωραία όλα αυτά ο πνευματικός του αδελφός Γρηγόριος ο Θεολόγος στον Επιτάφιο προς τον Μέγα Βασίλειο. Ο αληθινός Αη-Βασίλης, λοιπόν, χάριζε δώρα πνευματικά, κοινωνικά και μορφωτικά αλλά δεν ερχόταν από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, όπως νομίζουν τα παιδιά μας. Με τον συνδυασμό ελληνικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης απέδειξε ότι στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας αίρεται και καταργείται η τεχνητή διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των συγχρόνων ιδεολογιών.

Σήμερα κάποιοι δήθεν προοδευτικοί θέλουν να ταυτίσουν την ανθρωπιά και την κοινωνική δικαιοσύνη με τις αριστερόστροφες ιδεολογίες και ισχυρίζονται ότι όσοι μιλούν για Χριστό και πατρίδα είναι «δεξιοί», συντηρητικοί και αδιάφοροι για την κοινωνία. Αυτές οι αντιλήψεις του μαύρου-άσπρου καταρρίπτονται αμέσως αν μελετήσουμε τα κείμενα και τις μεγάλες μορφές της εκκλησιαστικής μας ιστορίας. Ο Μ. Βασίλειος βοηθούσε κάθε φτωχό και άρρωστο, αλλά παράλληλα καλλιεργούσε τον πατριωτισμό λέγοντας ότι την πατρίδα πρέπει να την αγαπούμε όσο αγαπούμε και τους γονείς μας (Τήν ἐνεγκοῦσαν καί θρέψασαν πατρίδα ἴσα γονεῦσι τιμᾶν, Επιστολή προς τον Μάγιστρο Σωφρόνιο). Ήταν υπερήφανος για την αρχαιοελληνική καταγωγή του, αλλά ταυτοχρόνως δίδασκε τον πανανθρώπινο χαρακτήρα της Χριστιανικής διδασκαλίας. Από τον Βασίλειο μέχρι και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ο Ορθόδοξος Ελληνισμός είχε λυμένα αυτά τα προβλήματα. Μπορείς κάλλιστα να είσαι πατριώτης, να καλλιεργείς την εθνική σου συνείδηση και την ταυτότητά σου και παράλληλα να ασκείς έργο κοινωνικό και να φροντίζεις τον ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο. Η επίδραση των δυτικών ιδεολογιών του 19ου κυρίως αιώνος προκάλεσαν τη σύγχυση και μας απέκοψε από τη ρίζα μας.

Το αντιεκκλησιαστικό μένος της Γαλλικής Επαναστάσεως, ο υλισμός του μαρξισμού και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, ο πιθηκισμός και η ξενομανία ορισμένων διανοουμένων μας και η απομάκρυνση των ελληνορθοδόξων προτύπων από τα σχολεία μας οδήγησε την κοινωνία μας σε διλήμματα που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Εθνικιστής ή διεθνιστής; Ιδιωτική ή κρατική οικονομία; Παραδοσιακές αξίες στην παιδεία ή μοντέρνα –δήθεν –ιδανικά; Για τον Μέγα Βασίλειο αυτά τα διλήμματα ήσαν άνευ περιεχομένου. Για να τον κατανοήσουμε αξίζει να διαβάσουμε όλοι και πρωτίστως οι εκπαιδευτικοί μας το περίφημο σύντομο κείμενο του Αγίου «Προς τους νέους: Πώς να ωφελούνται από τα ελληνικά γράμματα». Στο κείμενο αυτό απαντά σε ένα καυτό ερώτημα της εποχής εκείνης, όταν είχε μόλις γίνει η συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Δηλαδή απαντά καταφατικά ότι οι Χριστιανοί μπορούν και πρέπει να μελετούν τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα, αλλά με τρόπο επιλεκτικό. Να αποφεύγουν συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν τις δοξασίες περί δώδεκα Θεών.

Η γενική του τοποθέτηση ξεκινά με τη διαπίστωση ότι από τη μελέτη των έργων του Ομήρου μπορεί ο νέος να οδηγηθεί στην αρετή. Προχωρεί αποδεικνύοντας μία εντυπωσιακή γνώση της Ελληνικής Ιστορίας και προβάλλει παραδείγματα από τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Ευκλείδη, του Σωκράτη και του Περικλή. Λαμβάνει παραδείγματα από τα αρχαία ολυμπιακά αγωνίσματα και στίχους από αρχαίους ποιητές. Μιλά για αρχές και αξίες, οι οποίες είναι αποδεκτές και από τους κλασικούς συγγραφείς και από τους Χριστιανούς Πατέρες της Εκκλησίας. Το σύντομο αυτό κείμενο, το οποίο προσωπικά διδάχθηκα ως μαθητής Γυμνασίου, αποτελεί ένα από τα θεμέλια της ελληνορθόδοξης αγωγής. Είναι οδοδείκτης για μία παιδεία ανθρωπιστική, η οποία θα φροντίζει την ψυχή και το ήθος, όχι μόνο την τσέπη. Στην εποχή μας έχουμε ανάγκη από τις διδαχές του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος μαζί με τον Γρηγόριο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο τιμώνται ως οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της παιδείας μας.

Αντί να λέμε μύθους στα παιδιά μας για έναν ροδαλό Αη-Βασίλη που φέρνει υλικά αγαθά, καλύτερα θα ήταν να τους μιλήσουμε για τον αληθινό Άγιο Βασίλειο, ο οποίος αγωνίσθηκε εμπράκτως για την αντιμετώπιση της φτώχιας και του πόνου, καλλιέργησε τα ελληνικά γράμματα και θεμελίωσε την Ελληνορθόδοξη Παιδεία. Συνδύαζε τον πατριωτισμό με την κοινωνική δικαιοσύνη, κάτι που αδυνατούν να κατανοήσουν οι φανατικοί των εισαγομένων ιδεολογιών. Σε μία εποχή βαθιάς πνευματικής κρίσης αξίζει να αναβαπτισθούμε στην ανθρωπιά και στην ελληνικότητα του Μεγάλου Βασιλείου.

Κ.Χ. 31.12.2011

10 comments

Kyriakos Papadopoulos 3 January 2012 at 20:53

Ὁ κ. Χολέβας ἀναφέρεται στὸ ἔργο “De legendis gentilium libris΄΄ [1].

Δὲν θέλω νὰ “γκρινιάζω΄΄, χρονιάρες μέρες, οὔτε νὰ προσβάλλω τὸν ἀξιόλογο συγγραφέα τοῦ ἀνωτέρω ἄρθρου. Νὰ μοῦ ἐπιτρέψετε ὡστόσο νὰ διαφωνήσω στὰ περὶ “ἑλληνορθοδοξίας΄΄, ποὺ ἀποτελοῦν ἰδεολόγημα καὶ παραποιοῦν τὰ λόγια τοῦ Ἁγίου Βασιλείου τοῦ Μεγάλου.

Ὁ Ἅγιος ἀναφέρει, στὴν ἐπιστολὴ ποὺ ἐπικαλεῖται ὁ κ. Χολέβας:

Ἡμεῖς, ὦ παῖδες, οὐδὲν εἶναι χρῆμα παντάπασι
τὸν ἀνθρώπινον βίον τοῦτον ὑπολαμβάνομεν, οὔτ’ ἀγαθόν
τι νομίζομεν ὅλως, οὔτ’ ὀνομάζομεν, ὃ τὴν συντέλειαν
ἡμῖν ἄχρι τούτου παρέχεται. Οὐκοῦν οὐ προγόνων περι-
φάνειαν, οὐκ ἰσχὺν σώματος, οὐ κάλλος, οὐ μέγεθος, οὐ (5)
τὰς παρὰ πάντων ἀνθρώπων τιμάς, οὐ βασιλείαν αὐτήν,
οὐχ ὅ τι ἂν εἴποι τις τῶν ἀνθρωπίνων, μέγα, ἀλλ’ οὐδ’
εὐχῆς ἄξιον κρίνομεν, ἢ τοὺς ἔχοντας ἀποβλέπομεν, ἀλλ’
ἐπὶ μακρότερον πρόϊμεν ταῖς ἐλπίσι, καὶ πρὸς ἑτέρου βίου παρασκευὴν ἅπαντα πράττομεν.

Δὲν χρειάζεται βαθυστόχαστες ἀναλύσεις ἡ συγκεκριμένη παράγραφος: ὁ Ἅγιος δὲν ἐπικροτεῖ τὴν ὑπερηφάνεια γιὰ “ἐθνικὴ” καταγωγὴ (τὸ ἐθνικὴ σὲ εἰσαγωγικά, διότι δὲν ὑπήρχαν ἔθνη ἐκείνη τὴν ἐποχή, ὅπως τὰ ἐννοοῦμε σήμερα).

Ὁ Μέγας Βασίλειος ἀνῆκε στὴν ῥωμαϊκὴ ἐθνοτικὴ ὁμάδα, ἦταν Ῥωμαῖος τῳ Γένη καὶ ὅχι Ἕλλην (δὲν ὑπήρχαν Ἕλληνες στὰ χρόνια τοῦ Ἅγίου: ἥδη ἀπὸ τὰ πρῶτα αὐτοκρατορικὰ χρόνια πολλὲς ἐθνοτικὲς ὁμάδες, μεταξὺ αὐτὼν καὶ ὁ Ἑλληνιστικὸς Κόσμος, δημιούργησαν τὴν ῥωμαϊκότητα).

Ὁ ἀξιόλογος συγγραφέας τοῦ παραπάνω ἄρθρου ἄντλεῖ τὰ ἐπιχειρήματά του ἀπὸ τὶς πολλὲς ἀναφορὲς τοῦ Ἁγίου σὲ ἀρχαίους συγγραφεῖς: ἄλλες τόσες ἀναφορὲς γίνονται στὴν Παλαιὰ Διαθήκη, στὴν Καινὴ Διαθήκη, σὲ Χαλδαίους Σοφοὺς κλπ.

Δὲν χρειάζεται ἰδιαίτερη προσπάθεια γιὰ νὰ συμπεράνει κανεὶς ὅτι ὁ Μέγας αὐτὸς Ἱεράρχης καὶ Ἅγιος τῆς Ὀρθοδοξίας ἦταν ἀπὸ τοὺς __πλέον μορφωμένους ἀνθρώπους τῆς χιλιετίας ποὺ ἔζησε__ καὶ ἴσως ἀπὸ τοὺς πιὸ μορφωμένους ἀνθρώπους ποὺ ἔχουν ὑπάρξει ποτέ. Οἱ γνώσεις του στὴν Γεωμετρία, τὴν Ἀριθμητικὴ καὶ τὴν Λογική, ἐκπλήσσουν κι ἐμένα τὸν ταπεινὸ μαθηματικό…νὰ μὴν μιλήσουμε γιὰ τὸ ὅτι φαίνεται νὰ ἤξερε ἀπὸ μνήμης ὅλα τὰ σημαντικὰ ἔπη τῆς Ἀρχαιότητας, καὶ ἔπαιζε στὰ δάχτυλα τοὺς ἀρχαίους φιλοσόφους.

Ἀποτελεῖ ἐπικίνδυνη παραποίηση νὰ βαπτίζουμε τὸν Ἅγιο Ἕλληνα, καὶ μάλλιστα καὶ πατριώτη (!!!), τὴν στιγμὴ ποὺ δὲν ἦταν. Ἑλληνιστής, ἀπὸ πλευρὰς μόρφωσης, ὁπωσδήποτε, Ἕλλην ὅχι.

Κατὰ τὰ ἄλλα τὸ ἄρθρο εἶναι δυνατό, καὶ θὰ πρέπει νὰ ἐπικροτήσουμε τὴν ἄποψη τοῦ κ. Χολέβα νὰ βάλουμε ἔνα τέλος ἐπιτέλους στὸν μεταπρατισμὸ καὶ τὸν ἀφόρητο μιμητισμό!

Εὑχυχὲς τὸ Νέον Ἔτος στὸν κ. Χολέβα καὶ στοὺς Φίλους τοῦ Ἀντιβάρου!

[1] S. Giet, Basile de Césarée. Homélies sur l’hexaéméron, 2nd edn. [Sources chrétiennes 26 bis. Paris: Éditions du Cerf, 1968]: 86-522.

Υ.Γ.
Νὰ προσθέσω ὅτι ἡ Καππαδοκία ὀνομαζόταν στὰ περσικὰ Katpatuka (Kapa σημαίνει πλευρά/μεριά, μάλλον στὰ ἀσσυροβαβυλωνιακά). Τὸ δὲ ὅνομα Καισάρεια, εἶναι καθαρὰ λατινικό.

Τοὺς παλαιοὺς Καππαδόκες οἱ ἀρχαιοέλληνες τοὺς ὀνομάζαν Λευκοὺς Σύρους.

Reply
Kakarelidis 3 January 2012 at 23:25

Οφείλω να πώ ότι δεν διέκρινα απόδοση ….. ‘νεοελληνικού δελτίου ταυτότητος’ από το κείμενο τού κ. Χολέβα προς τον Μεγάλο Βασίλειο.
Η προβολή τού μπολιάσματος – συμφιλίωσης Ελληνισμού και Χριστιανισμού δηλαδή τής Ορθοδοξίας, μια ‘συνέχεια’ τού κατά Ζουράρι ‘αμμίξας’ και όχι το ασπρόμαυρο τού Διαφωτισμού είναι το ζητούμενο.
Καλή Χρονιά Σας, με υγεία
Γιώργος Κακαρελίδης

Reply
Περήφανος Έλληνας του εξωτερικού 23 February 2016 at 20:58

Λοιπόν, επειδή όλοι εσείς οι άρρωστοι που γράφετε σε αυτό το ηλίθιο site το ‘χετε παραξηλώσει τόσο καιρό το θέμα με την ορθοδοξία, την Ελλάδα και δε συμμαζεύεται, ήρθε η ώρα που θα τ’ακούσετε για τα καλά…

Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση που ξεστομίζετε όλες αυτές τις ανοησίες…

Άλλωστε όλοι ξέρουμε πλέον ότι είσαστε μερικά γλοιώδη υποκείμενα και (ναι αυτή είναι η αλήθεια) εθνικιστικά, ακροδεξιά σκουλίκια, που έχετε πετάξει κατά καιρούς τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες σε διάφορα θέματα…
(βλ. ύπαρξη δήθεν κρυφού σχολειού, επαναφορά του πολυτονικού, πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, έθνος, εκκλησία κι άλλες τέτοιες μπούρδες!!)

Από ό,τι βλέπω, έχει γεμίσει η σελίδα σας με του κόσμου τα ραμολιμέντα!!

Το μόνο που μου έκανε πραγματικά αλγεινή εντύπωση είναι ότι εσείς τα ραμολιμέντα ΖΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ!!

Και ρωτάω εγώ τώρα: Είναι δυνατόν να πεθαίνουν πρώτα άνθρωποι πιο νέοι σε ηλικία, πολύ πιο νορμάλ, παντελονάτοι και σύγχρονοι και να συνεχίζετε να ζείτε εσείς τα γερο-γομάρια??

Είναι πραγματικά αδιανόητο…

Το να προσπαθείτε να βρείτε συνέχεια ΕΝΑΝ ΕΜΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ, για να δικαιολογηθείτε για το χάλι στην Ελλάδα, δεν λέγεται αντρισμός…
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ… ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΣΕ …ΣΤΙΑ!!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ…;)

Είστε σαν αυτούς που, στην μαύρη επταετία, συνιστούσαν να κάνει υπομονή ο κόσμος με την χούντα, να κοιτάξει την ζωούλα του, γιατί έλεγαν ότι η κατάσταση δεν άλλαζε.
(Παρεμπιπτόντως, δεν είδα κάτι για την χούντα στο blog σας!! Τυχαίο??? 😉 )

Βγαίνετε μετά και κάνετε τον καμπόσο και τον κάργα στους νεότερους… Ότι δήθεν ”εγώ είμαι πιο άντρας από αυτούς, εσείς δεν είστε καθόλου άντρες” και διαφορά τέτοια άλλα γεροντίστικα…

Κι όμως θα ‘πρεπε να έχετε συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή εσείς οι βρωμόγεροι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει πλέον.

Δεν είμαστε τόσο πολεμοχαρείς όσο ήταν οι παλιότερες γενιές που βρισκόντουσαν πράγματι σε επιστράτευση.

Επειδή εσύ ζείτε στον δικό σας τον ουτοπικό κόσμο και έχετε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα λόγω της προχωρημένης ηλικίας σας, επειδή είστε πλέον ραμολιμέντα και σάψαλα, δεν σημαίνει ότι πρέπει εμείς σαν λαός να είμαστε οι χιμπατζήδες της Ευρώπης…

Αλλά τι λέω τώρα εγώ σε κάτι σιχαμερά και γλοιώδη γίδια, που στην ουσία έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι…

Ξέρω ότι σας πονάει και σας τσούζει εντελώς αυτό.

Όλοι εσείς οι βρωμιάρηδες παλιόγεροι ξέρετε πολύ καλά ότι είστε με το ένα πόδι στον τάφο και γι’αυτό, ακόμα και στα πίσω πίσω, θέλετε μέχρι την τελευταία στιγμή να επιβεβαιώσετε τον αντρισμό σας.

Άσε που οι περισσότεροι ψάχνετε μικρούλες για να σας ικανοποιήσουν.

Δεν κοιτάτε που δεν σας σηκώνεται πλέον ούτε με βιάγκρα και είσαστε πλέον ανίκανοι, θέλετε και μικρούλες.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι είστε γεροσαλιάρηδες παλιόγεροι.

Αλλά πού να το πιάσετε εσείς οι σιχαμένοι, με το σάπιο μυαλό που κουβαλάτε. Έχετε πάθει τελέιως μαλάκυνση. Κοιτάτε λοιπόν να μας αδειάσετε τη γωνιά και να πάτε στον άλλο κόσμο επιτέλους.

Και ο άντρας δεν φαίνεται μόνο στα όπλα και στις αρβύλες, αλλά και στη καθημερινή του συμπεριφορά και στον τρόπο σκέψης και ζωής του!!

Άμα σας αρέσουν τόσο πολύ οι αρβύλες, πηγαίνετε και αγοράστε το σωστό μέγεθος και βάλτε τες εκεί που ξέρετε (που εκεί μάλλον θα έχετε γεμίσει σκατά από την πολλή ακράτεια), για να μας αφήσετε επιτέλους ήσυχους!!)

Τέτοιες απόψεις σαν τις δικιές σας είναι το αποτέλεσμα της εμπάθειας, της ζηλοφθονίας και του οχετού των απωθημένων, που πάντα είναι έτοιμος ο τριτοκοσμικός βρωμοελληναράς να πετάξει.

Κάτι τριτοκοσμικοί αλήτες σαν κι εσάς, για να ξεχωρίζουν και για να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, έχουν συμβάλλει σημαντικά στο σημερινό χάλι της ελληνικής κοινωνίας.

Στην περίπτωσή σας, επικρατεί στην ουσία πάντα η ΧΟΥΝΤΙΚΗ σκέψη και νοοτροπία και για ακόμη μία φορά διαπιστώνονται οι βαθιές της ρίζες που δεν επιτρέπουν στη χώρα αυτή να προχωρήσει επιτέλους μπροστά.

Λίγο νηφάλια σκέψη και αυτοκριτική θα άρμοζε σε όλους εσάς τους λεχρίτες.

Καλά λένε όμως ότι ο εμμονικός βλάκας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος…

Αυτό που θέλατε να πετύχετε, το πετύχατε. Να προκαλέσετε τον αναγνώστη…
Με το βλάκα και πόσο μάλλον με τον εμμονικό-έμπειρο βλάκα (όπως οι παλιόγεροι της ηλικίας σας), δεν μπορείς να τα βάλεις, όσο ευφυής και να είσαι…

Και για να το γενικεύσω.
Ειλικρινά, έχω κουραστεί να ακούω μέχρι σήμερα κάτι καραγκιόζηδες, γελωτοποιούς της συμφοράς, γεροχιμπατζήδες σαν κι εσάς να προσπαθούν να θεοποιήσουν την Ελλάδα.

Θα ‘πρεπε να ντρέπεστε εσείς τα θρασίμια, εσείς τα κατακάθια της κοινωνίας, που έχετε το θράσος και τολμάτε και πιάνετε στο βρωμόστομά σας όλους τους λαούς της Ευρώπης!!

Άραγε έχετε σκεφτεί ποτέ αν θα μπορούσαν όλοι αυτοί οι επιστήμονες και οι τεχνίτες που φεύγουν στο εξωτερικό, να μείνουν στην Ελλάδα και να τη φτιάξουν??

Με τόση πολλή σαπίλα και τόση άρρωστη νοοτροπία που κουβαλάτε εσείς οι ίδιοι αλλά και οι περισσότεροι νεοέλληνες, τους παίρνει όλους αυτούς τους επιστήμονες καθόλου να παλέψουν στην Ελλάδα??

Έχουν μήπως τη ψυχική δύναμη και τα περιθώρια να το σκεφτούν κι άλλο και να μείνουν στο τριτοκοσμικό Ελλαδιστάν?? Οι άνεργοι, οι άποροι, οι ανήμποροι που θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορούν??

Ακόμα και σε άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που μπήκαν σε μνημόνιο, υπήρχε αρκετή μετανάστευση.

Και όσοι επέστρεψαν από αυτούς, το έκαναν γιατί αφενός επειδή τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα και αφετέρου επειδή εκεί υπάρχει πραγματικό κράτος.

Στην Ελλάδα πού να πάει να μείνει ο άλλος ρε ανθυγιεινά υποκείμενα?? Αφού είναι όλα εντελώς διαλυμένα και ανοργάνωτα… Από την υγεία και την παιδεία, μέχρι το δημόσιο και τις κοινωνικές παροχές…

Αλλά βέβαια… Άμα έχετε φτιάξει τον εγκέφαλό σας με μπόλικες ακαθαρσίες και τα έχετε βάλει έτσι στο μυαλό σας, ώστε να πιστεύετε πως όλα είναι ωραία και ρόδινα στην Ελλάδα, ό,τι και να σας πει ο άλλος, πάλι ηλιθιότητες θα πείτε… Λες και οι Έλληνες είναι η μόνο πολιτισμένη χώρα του κόσμου ενώ οι ξένοι είναι πάντα οι χειρότεροι εγκληματίες.

Ξέρω τι υποκριτές και διπρόσωπα φίδι είστε. Που ανάλογα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεστε, αλλάζετε συνεχώς τη γνώμη σας για να μη φανείτε χαμένοι…

Κι όμως, εσείς οι καραγκιόζηδες δεν υπερασπίζεστε την Ελλάδα, με όλες αυτές τις ανοησίες, με τις οποίες χαϊδεύετε τα αυτιά και τα μάτια σε κάτι πρόβατα και κάτι παλιόγριες της συμφοράς…

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι είστε μερικά φαντασμένα και εμμονικά σκουλήκια…

Λέτε ακριβώς ότι λέει ο κάθε λεχρίτης και η κάθε κακομοίρα στην Ελλάδα, κάθε φορά που στριμώχνεται…

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση…

Είναι σαφές ότι ούτε εγώ είμαι υπέρ της λιτότητας.
Αν όμως έχεις αργήσει και στην ουσία δεν έχει κάνει ούτε μία σημαντική μεταρρύθμιση, αναγκαστικά θα καταφύγεις σε νέα μέτρα λιτότητας, με περισσότερη ύφεση, ανεργία, φτώχεια κλπ

Νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται περικοπές… Επειδή δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για την οικονομική κατάσταση π.χ. στη Γερμανία, να σας πληροφορήσω ότι και εκεί αυξάνεται η φορολογία συνεχώς, και εκεί γίνονται περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Αν δεν σας αρέσουν τα γερμανικά προϊόντα και θέλετε να κάνετε εμπάρκο, τότε να μην χρησιμοποιείτε υπολογιστές και αυτοκίνητα, αλλά μόνο πορτοκάλια και ελαιόλαδο!! Ας τραβήξετε εσείς μαζί με καμία άλλη παλιόγρια να μαζεύετε ελιές και πορτοκάλια, να γυφτοποιηθείτε παρέα!!

(Να κάνω μια παρένθεση, όσον αφορά τη θρησκεία!!

Όλοι οι θρήσκοι φαίνονται τελείως φαντασμένοι και ανίκανοι να δεχτούν την πραγματικότητα!!

Εγώ καθόλου δεν βλέπω πάνω τους αυτό που λέμε “ρεαλιστική αισιοδοξία” αλλά μία διάχυτη “ρομαντική(!!) υπεραισιοδοξία” που τους κάνει να ζουν σε έναν δικό τους κόσμο!!

Ειδικά όταν τους τύχει μία αναποδιά, αντί να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, καταφεύγουν φυσικά στην εύκολη λύση ενός κάποιου (υποτίθεται) ανώτερου όντος!

Είναι άνθρωποι που ζουν κυριολεκτικά με ψευδαισθήσεις και “παραισθησιογόνα”!!

Είναι υπερβολικά εντυπωσιασμένοι και παγιδευμένοι στην κοσμάρα τους… Σε μία ουτοπία…

Δεν τους κατηγορώ βέβαια…
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι μεταφυσικό προκειμένου να βρουν ένα καταφύγιο και μία λύση στα προβλήματά τους…

Ακόμη κι αν αυτή η μεταφυσική βοήθεια δεν έρθει ποτέ, εκείνοι συνεχίζουν να πιστεύουν και τελικά καταλήγουν να ζουν σε μία δυστυχία, χωρίς να καταλαβαίνουν τι τους γίνεται…

Επειδή θεωρούνται ανίκανοι να αντιμετωπίσουν μόνοι τους μία κατάσταση, περιμένουν μάταια βοήθεια από κάτι άλλο, οπότε και αυτοκαταστρέφονται…

Τέτοιοι άνθρωποι φοβούνται και τρέμουν την αλήθεια, είναι φαντασιόπληκτοι, λιπόψυχοι και μερικές φορές, χαμηλής νοημοσύνης…
(Άλλωστε, έχει αποδειχτεί πως οι υπερβολικά θρησκόληπτοι έχουν χαμηλό ΙQ! Και μην αρχίσετε τις γνωστές αδελφίστικες παπάρες του τύπου “αυτές οι έρευνες είναι αναξιόπιστες και δεν ισχύουν”!
Γιατί εκεί που δεν σας συμφέρει, δεν σας νοιάζουν οι έρευνες!!

Αλλά και χωρίς έρευνα.
Είναι τελείως λογικό κάποιος με χαμηλό ΙQ να μην έχει τη δυνατότητα να παλέψει μόνος του, αλλά να περιμένει σαν χαμένος τη βοήθεια από το… υπερπέραν για να σωθεί!!

Ο κόσμος δεν είχε ανάγκη την ύπαρξη ενός θεού για να δημιουργηθεί…

Το ερώτημα “ποιος” και “γιατί” δημιούργησε τον κόσμο δεν στέκει και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα… Μόνο το “πώς” και “πότε” ορίζονται… Το λέει η κοινή λογική…

Κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν… Αλλά θα μου πεις κάποιος που είναι “ρομποτάκι” και δεν έχει κριτική σκέψη τι περιμένεις?? Μόνο μαλακίζεται… Όπως εσείς, καλή ώρα!!

Μέχρι και μερικοί τραγοπαπάδες λένε ότι ο θεός που πιστεύετε εσείς οι παλιόγεροι δεν είναι κανένας τιμωρός, γιατί έδωσε το αυτεξούσιο & την ελεύθερη βούληση!!

Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος ο ίδιος για το τι θα πάθει στο μέλλον!!

Ένας πολύ πορωμένος θρησκόληπτος πάσχει από το σύνδρομο της μαλακίας, ότι ο παράδεισος είναι τόπος διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, ενώ η κόλαση τόπος εξορίας των αμαρτωλών!!

Σκέτος μεσαίωνας!!!
Είναι δηλαδή για να γελάς ή να κλαίς!!!)

Reply
admin 23 February 2016 at 21:18

Φίλτατε «Περήφανε Έλληνα του εξωτερικού», ευχαριστούμε για το ψυχαγωγικό διάλειμμα που μας προσφέρατε.

Reply
Beriev 24 February 2016 at 00:07

1554 λέξεις, οι περισσότερες βρισιές! Μάλιστα…

«Περήφανε Έλληνα του εξωτερικού», ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο από όλα; Να μην ανήκεις πουθενά. Να μην έχεις απάγκιο πουθενά.
Είσαι στο πουθενά αδερφέ. Έχεις πρόβλημα. Και να στο εξηγήσω:

Προφανώς δεν πιστεύεις στην Ορθοδοξία, βασικά δεν πιστεύεις σε καμμιά θρησκεία, άρα τότε θα πρέπει να είσαι αυτό που λέμε “παγκοσμιοποιημένος”.

Αλλά ούτε κι από αυτό είσαι, γιατί αν ήσουν δεν θα ήσουν για παράδειγμα τόσο “ομοφοβικός”, όπως προκύπτει από πάμπολες φράσεις σου:
“τις γνωστές αδελφίστικες παπάρες”,
“ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ”,
“ΕΜΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ” κ.ο.κ.

Όσον αφορά τα IQ και τα περί κριτικής σκέψης να πούμε ότι και στο θέμα της αθεϊας πάλι είσαι στο πουθενά, δεν το έχεις φιλοσοφήσει ούτε αυτό, δεν το έχεις αφομοιώσει, είσαι και σ’αυτό πάλι συγχυσμένος, γράφεις:

“Το μόνο που μου έκανε πραγματικά αλγεινή εντύπωση είναι ότι εσείς τα ραμολιμέντα ΖΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ!! Και ρωτάω εγώ τώρα: Είναι δυνατόν να πεθαίνουν πρώτα άνθρωποι πιο νέοι σε ηλικία, πολύ πιο νορμάλ, παντελονάτοι και σύγχρονοι και να συνεχίζετε να ζείτε εσείς τα γερο-γομάρια??
Είναι πραγματικά αδιανόητο…”

Εαν ήσουν πραγματικός άθεος, ντετερμινιστής, δεν θα σου ήταν κάτι σαν αυτό αδιανόητο, θα σου ήταν φυσιολογικό, δεν θα έβρισκες καμμία αδικία σε αυτό όπως φανερά υπονοείς, αφού:
“ο κόσμος δεν είχε ανάγκη την ύπαρξη ενός θεού για να δημιουργηθεί…”, γιατί περιμένεις από κάποια ανώτερη δύναμη να μας είχε εξαλείψει αφού έτσι θα λυνόταν η όποια αδικία;

Φίλε έχει πρόβλημα. Χοντρό. Έχεις υπαρξιακό και λογικό κενό.
Ψάξτο. Φιλικά στο λέω.

Reply
Kostas A. Dimopoulos 24 February 2016 at 21:23

Δεν είσαι ‘Ελληνας του εξωτερικού.

Είσαι απλά μια αδήλωτη συμπλεγματική ύπαρξη, που έτυχε να γεννηθεί από κάποιους που του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει ένα πολύτιμο διαβατήριο.

Κάτσε εκεί που είσαι και γράφε ότι θες. Αλλά μην γυρίσεις πίσω γιατί θα μαγαριστεί ο τόπος.

Και προτίμησε (αν σου είναι δυνατό φυσικά) να τεκνοποιήσεις με αλλοδαπή….για να χαθεί το “ελληνικόν” της ράτσας σου.

Γυναικουλίστικο είναι να μην έχεις το θάρρος της ΗΛΙΘΙΑΣ γνώμης σου και να κρύβεσαι πίσω από ψευδώνυμα πόνου (στυλ Καζαντζίδης) προφανώς λόγω υπολειτουργίας των σχετικών αδένων.

Reply
Πατριώτης 25 February 2016 at 11:14

«I social media danno diritto di parola a legioni di imbecilli che prima parlavano solo al bar dopo un bicchiere di vino, senza danneggiare la collettività. Venivano subito messi a tacere, mentre ora hanno lo stesso diritto di parola di un Premio Nobel. È l’invasione degli imbecilli».

(“Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων”)

Umberto Eco, “Il Messagero”, 11/6/2015

Reply
Ακόμα πιο περήφανος... ξένος του εξωτερικού 9 June 2016 at 22:14

Αγαπητοί μου αποβλακωμένοι και αγκυλωμένοι στο μυαλό σχολιαστές και αναγνώστες!!

Ταπεινά συγνώμη που είδα μετά από μήνες τα περιεκτικά και καλοσυνάτά μήνυματά σας, αλλά σαφώς είχα σοβαρότερη δουλειά να κάνω από το να μπω σε αυτό το προγονολατρικο και προγονόπληκτο site και να διαβάσω τις αναμενόμενες και προβλέψιμες απαντήσεις σας!!

Και αυτό θα γίνει και επικόλληση στο σημειωμάταριο…

Προς τον φίλο Admin!!
Χαίρομαι που έστω κι έτσι, βοήθησα να γελάσει έστω και το κατεβασμένο και λυπημένο (από τα πολλά δεινά που ζείτε) χειλάκι σας!! Είδες ότι δεν είμαι κακός άνθρωπος τελικά!! Παρά αυτά που συμβαίνουν στη χώρα σας, σε βοήθησα να χαμογελάσεις κάπως!!

Και πού να δεις όμως εδώ που είμαι τώρα τι γέλιο πέφτει από μένα σε καθημερινή βάση για την κατάντια σας!! Ή θα έπρεπε να πέφτει κλάμα!! Μάλλον και τα δύο: Κλαυσίγελος!!

Προς τον φίλο Beriev:

Μάλλον είτε παρανόησες εσύ τα λόγια μου ηθελημένα, είτε δεν κατάλαβες καλά τι είπα!!

Καταρχήν δεν είμαι ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστής!! Ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να κάνει ό,τι και με όποιον θέλει. Άλλωστε, εδώ που είμαι, τα πράγματα είναι πολύ πιο ελεύθερα και μάλιστα έχω γνωρίσει προσωπικά άτομα που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα!! Ακόμα και το ”τρελό” παπαδαριό που μάλλον γουστάρεις…;-)

Το πρόβλημα μου είναι το να είσαι κύναιδος στην ψυχή σου και στη νοοτροπία σου.
Και πίστεψε αυτό δεν κάνει διακρίσεις, είτε είσαι ετεροφυλόφιλος είτε ομοφυλόφιλος!! Και τι εννοώ??

Όταν βλέπω κάποιον ανεξαρτήτως φύλου ή άλλης κατηγορίας να συμπεριφέρεται τελείως άνανδρα, κουτοπόνηρα, σαν ανδρείκελο και σαν κάτι άλλο που αρχίζει από π…, πίστεψε με δεν μπορώ να μη του το θίξω!! Και στην Ελλάδα είχα γνωρίσει πολλούς τέτοιους!!

Και όσον αφορά το θέμα της αθεΐας, πάλι σε πιάνω να έχεις καταλάβει λάθος!!
Όταν είπα ότι ”είναι δυνατόν να ζούνε ακόμα οι γέροι και να φεύγουν άλλοι πιο νέοι”, δεν εννόησα ότι περιμένω από κάποιο γεροντάκι που ζει στον ουρανό να αποφασίσει να τους πάρει!! Ούτε αναρωτήθηκα γιατί δεν τους έχει πάρει ακόμα καμιά ”ανώτερη δύναμη”!!

Η φράση μου πήγαινε στο γεγονός ότι η ζωή δυστυχώς είναι πολύ άδικη!! Ότι φεύγουν πρώτα οι αγαθοί, οι μυαλωμένοι & οι πραγματικά ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δεν πρέπει να φύγουν ακόμα και μένουν κάποια άλλα καθηλωμένα ανάπηρα μυαλά (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) που έπρεπε να μας είχαν αδειάσει από καιρό τη γωνιά.

Και αναρωτήθηκα απλά γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο συνέχεια!! Είπα επίσης ότι είναι αδιανόητο και δεν το χωράει ο νους μου!!

Ούτε αναφέρθηκα σε κάποιον θεό γιατί δεν τους παίρνει, ούτε καν στη ίδια τη μοίρα!!

Προφανώς, εσύ κατάλαβες τα πάντα λάθος και επιστράτευσες με κουτοπόνηρο τρόπο ό,τι γνωστή κλισέ και ετοιματζίδικη φράση είχες μεσ’στο κρανίο σου (ότι δεν ανήκω πουθενά, ότι έχω υπαρξιακά και μπλα μπλα αερολογίες, φρου φρου και αρώματα)

Οπότε άλλη φορά, άμα θες (όπως μου είπες) ”να μου το εξηγήσεις κιόλας”, σκέψου το λίγο καλύτερα, με λεπτομέρειες και μη βγάζεις τόσο βιαστικά συμπεράσματα!!

Η παράνοια, η αναπηρία και η ηθελημένη διαστρέβλωση δεν είναι και ό,τι καλύτερο!! 😉

Προς το φίλο Kostas A. Dimopoulos!!
Εδώ ομολογουμένως γέλασα λίγο περισσότερο!!

Καταρχήν το αν είμαι έλληνας ή όχι, είναι σχετικό. Είμαι περήφανος για το ιστορικό παρελθόν αλλά μέχρι εκεί!! Δεν έχω κολλήσει εκεί πέρα!! Ο κόσμος προχώρησε!! Η Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έμενε μόνο στα αρχαία χρόνια και δεν κοίταζε ποτέ το σήμερα!! Ούτε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός προέρχεται εξολοκλήρου από τους αρχαίους έλληνες, αλλά αυτά όχι εδώ… Εκεί που πρέπει…

Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του σύγχρονου νεοέλληνα!! Οπότε, με αυτή την επικρατούσα κατάσταση, ακόμα και ξένος να ήμουν, και να μην είχα ούτε την ιστορία, ούτε τον ήλιο, δεν θα ‘χα κανένα πρόβλημα!!
Το θέμα είναι ότι σας έχει σώσει η βλακεία από την τρέλα… Αν είχατε συναίσθηση της αναπηρίας, θα είχαν γεμίσει όλα τα ψυχιατρεία…
Αυτά αλλού με λεπτομέρειες…

Ο τόπος σας έχει ήδη μαγαριστεί από τους δικούς σας εδώ και πολλάαα χρόνια!! Ακόμα και να ‘χα τη νοοτροπία σας, δεν περίμενε από μένα να μαγαριστεί!!
Αλλά μάλλον εσύ θεωρείς αυτονόητη τη βλαχονοοτροπία σας και όποιος είναι κατά πολύ διαφορετικός, σας τον ”βρομίζει”, ε??

Αν εννοείς λοιπόν ”Έλληνα” τον κλασικό προγονόπληκτο και οπισθοδρομικό νεοελληνάρα, που (ακόμα και προοδευτικός να είναι στα χαρτιά) δεν θέλει να αλλάξει με τίποτα, που εκπροσωπεί και προωθεί αυτή τη σάπια και τη τριτοκοσμική νοοτροπία, ε τότε όχι δεν είμαι ”Έλληνας”!! Και ίσως, λέω ίσως αυτή ακριβώς είναι η περιβόητη ράτσα (ή καλύτερα φάρα) που πρέπει να βάλει μυαλό, γιατί τόσο καιρό ζει από τα έτοιμα και τα εύκολα!! 😉
Μπορεί να σου φαίνονται φλου αυτά, αλλά δυστυχώς για σένα (και όχι για μένα) δε θα πω περισσότερα εδώ…

Και ναι, όντως θεωρώ τον εαυτό μου περήφανο που ξαναγεννήθηκε (ή αν θέλεις γεννήθηκε για 2η φορά) σε μία ξένη χώρα, γιατί πιο πριν, λόγω του κάπως διαφορετικού τρόπου σκέψης & ζωής μου αλλά και της διαφορετικής νοοτροπίας μου, όντως δεν είχα απολύτως κανένα κοινό με κανέναν και πόσο μάλλον με κάποιους σαν εσάς!! Για νέο μου το λες?? Αυτό το παραδέχομαι από μόνος μου!!

Και χωρίς να βάλω τον εαυτό μου σε περίοπτη θέση, στην Ελλάδα, ανέκαθεν έκαναν κουμάντο ως επί το πλείστον 4 κατηγορίες ανθρώπων.

Οι έμπειροι ηλίθιοι που θεωρούνται έξυπνοι, οι αποτυχημένοι που θεωρούνται επιτυχημένοι, οι κουτοπόνηροι που θεωρούνται ευφυείς και οι υποκριτές που θεωρούνται αληθινοί & ειλικρινείς!!

Αυτό πηγαίνει για όλα τα επαγγέλματα. Δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι κοκ.

Όλοι τους έχουν χτίσει τη δύναμη του λόγου τους πάνω στη βλακεία και την κουτοπονηριά, βγάζοντας ό,τι κόμπλεξ, απωθημένα και εμπάθειες έχουν μέσα τους. Και αυτό δυστυχώς δε λέγεται εξυπνάδα!! Όλοι ψάχνουν να βρουν την παραμικρή αφορμή να ξεσπάσουν στον άλλον, με το γνωστό άναδρο τρόπο που ανέφερα πιο πάνω!!!
Όλοι εκεί μέσα βλέπουν παντού εχθρούς!! Όταν στριμώχνονται από κάποιους άλλους πραγματικά οξυδερκείς, είτε έξω είτε μέσα, καταφεύγουν πάλι σε αυτή τη γνωστή πλέον ικανότητα τους, μπας και ξεφύγουν από το μεγάλο αδιέξοδό τους!! Αλλά δε νομίζω ότι τα καταφέρνουν ποτέ!! Και γι’αυτό συνεχίζουν να ζούνε με τον ίδιο γύφτικο τρόπο και να μιλάνε σαν βόθροι!!

Οι διαφορετικοί είναι ελάχιστοι… Και δυστυχώς θάβονται και έχουν τελειώσει από τους πάντες στο Ελλαδιστάν γιατί τους χαλάνε την πιάτσα και γι’αυτό, δεν έχουν ούτε καν το παραμικρό βήμα να ψελλίσουν έστω μία λέξη…

Ο φαινομενικά ισχυρότερος είναι έτοιμος να επιτεθεί στον φαινομενικά ασθενέστερο. Είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε όχι!! Και μόνο από αυτό, υπήρχε εκεί μέσα έλλειμμα δημοκρατίας!!

Και δεν μου έδωσε κανείς καμία ευκαιρία, ούτε μου χαρίστηκε κανείς, ούτε βρήκα την εύκολη λύση να φύγω όπως φαντάζομαι να λέει αυθαίρετα και άστοχα ο κάθε ελληνάρας του καναπέ!!

(Εσύ ο ίδιος, που μπαμ κάνεις ότι κοιτάς την πάρτη σου, αφού άμα σου δινόταν η εύκολη λύση ή η παραμικρή φτηνή ευκαιρία για κάτι, θα την είχες αρπάξει αμέσως από τα μαλλιά!! Εμένα δε μου δόθηκε τίποτα στην αρχή!! Ήμουν ένας ξένος μεταξύ ξένων!! Άσε λοιπόν την γνωστή υποκρισία!)

Δεν είναι ότι απλά άλλαξα χώρα και τα βρήκα όλα έτοιμα!! Με τη δουλειά μου, με την αξία μου & με υπομονή, τα κατάφερα και ναι, πήρα και το διαβατήριο και την υπηκοότητα!! Αν ήμουν άτυχος, πολύ απλά θα πήγαινα αλλού!! Τι θα πει αυτό??

Οπότε ναι, όντως δεν είχα καμία ζωή στην Ελλάδα, αφού ήμουν αυτό που λένε ένα άβουλο ον που μόνο άκουγε!! Ήμουν η μειοψηφία και καλά έκανα κι έφυγα από αυτή τη ζούγκλα!! Πρώτα από όλα η προσωπική αξιοπρέπεια!!

Και επίσης, δεν νομίζω ότι σώνει και καλά θα πρέπει να μας ταιριάζει πάντα ο τόπος που γεννηθήκαμε!! Ούτε νομίζω ότι η Ελλάδα, όπως και καμία άλλη χώρα, είναι το κέντρο του κόσμου!!

ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ!!

Τώρα από αυτό που είπες αν μπορώ να τεκνοποιήσω, αποδεικνύεις για μία ακόμη φορά τη θέση μου & το γεγονός ότι τόσο εσύ όσο και οι περισσότεροι εκεί μέσα, μάλλον σκέφτεστε τα πάντα με τα απόκρυφα σας σημεία και όχι με το μυαλό!! Ο βλάκας, εκτός από τους μύθους, φτιάχνεται και ψάχνει παρηγοριά μόνο με το φαΐ και το σεξ!! Τυχαίο??

Είναι αυτό που είπα πριν για την ψυχή!! Κλασική αδελφίστικη νοοτροπία!!

Ακόμα και να είχα όντως πρόβλημα, ο αντρισμός δε φαίνεται στο αν έχει σπερματοζώρια ή η γυναίκα να έχει ωάρια και στο αν μπορεί να κάνει παιδιά!!

Μη μιλάς λοιπόν σαν ένα κατιναριό, σαν μία ελληνοκυράτσα του πεζοδρομίου γιατί καρφώνεσαι!!

Το θάρρος της γνώμης μου το είχα και το έχω πάντα!!
Το αν δεν μπορούσα να την εκφράσω στην Ελλάδα, το έκανα για τους λόγους που σου ανέφερα παραπάνω!! Δε με άφηνε κανείς & ποτέ και όχι επειδή φοβόμουν!! Και δεν ήμουν της νοοτροπίας του ”έτσι θέλω” ή του ”μπιπ και δέρνω” για να επιβληθώ στον άλλον.
Το μόνο μου λάθος ίσως ήταν ότι μόνο άκουγα και ότι παραήμουν ευγενικός και ανεκτικός σε άτομα που δεν έπρεπε!!

Κι όταν λες ψευδώνυμα πόνου τι ακριβώς εννοείς?? Αν άφηνα πίσω μου κανένα συγγενή ή καμία καλύτερη χώρα, τότε μπορεί και να ίσχυε αυτό. Έφυγα από αυτή τη παράνοια και δε μου λείπει τίποτα από αυτόν τον διαλυμένο σε όλα τόπο!!

Συν το ότι δεν ακούω Καζαντζίδη (που ήταν μόνο τέλειος στο cλopy-paste ανατολίτικων τραγουδιών), Τσιτσάνη, Παντελίδη, Πάολα, Βανδή, Γαλάνη και γενικώς λαϊκά, έντεχνα και ότι άλλο άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο μουσικό εξάμβλωμα έχετε για να σας χαλαρώνει εγχώρια και να σας γυφτοποιεί ομαδικώς!!

Και επειδή ξέρω που θα το πας, το εξωτερικό φυσικά δεν είναι μόνο τα ”σατανικά” για εσάς (χαχαχαχα) pop, rock & heavy metal, που εννοείται ότι άμα είναι καλά και μελωδικά μου αρέσουν πολύ!! Και δεν εννοώ τα ακραία!!

Υπάρχει και η καταξιωμένη διεθνώς κλασική & ορχηστρική μουσική, που επίσης μ’αρέσει και εννοείται ότι δεν πιάνει ούτε μισή στη δική σας!!

(Καλά γενικώς καμία μουσική σας δεν πιάνει πουθενά, αλλά και ό,τι κινείται εκεί μέσα!! Εδώ δεν έχετε παιδεία γενικά, θα έχετε μουσική παιδεία!! Εδώ πολλά γίδια και ραμολημέντα από εσάς θέλετε ακόμα να επανέλθει το πολυτονικό και η καθαρεύουσα!! Χαχαχαχα!!)

Αντί να πάρετε παράδειγμα από άλλες χώρες (όχι να τις αντιγράψετε αλλά έστω μία απλή & στοιχειώδη ιδέα), φοβάστε τα κακόμοιρα γεροντάκια μη τυχόν και σας μιάνουν οι νέες ιδέες!! Στο εξωτερικό, όλα είναι σατανικά, πρόστυχα, επικίνδυνα κοκ
Τόσες πολλές ανασφάλειες και ηττοπάθεια με τους έξω!! Και αυτό, πιστέψτε με, πονάει πολύ…

Ρε δε κοιτάζετε πρώτα λέω εγώ επιτέλους τα δικά σας μαύρα χάλια, που ασχολείστε μόνο με τα ”σατανικά” κακά του εξωτερικού!!

Δηλαδή, όσο το σκέφτομαι, έπρεπε να ‘χα φύγει μία ώρα αρχύτερα από ‘δω!! Και πολύ κάθισα!!

Αγαπητέ Πατριώτη!!

Συμφωνώ & επαυξάνω με χίλια για αυτά που λες!! Όντως, από τότε που βγήκαν τα social media, βρήκε ευκαιρία και ο κάθε τυχάρπαστος, κουτοπόνηρος και ηλίθιος να βγάλει ό,τι σαπίλα έχει από το κεφάλι του!! Μία απλή ερώτηση: Αυτό όμως ”ισχύει” μόνο για μένα?? 😉

Reply
admin 10 June 2016 at 12:01

Πριν διαβάσω το δεύτερο πόνημά σας, θα θυμίσω τον γλωσσικό σας πλούτο, το πάθος για διάλογο, τον σεβασμό στον συνομιλητή, την εγκράτεια στους χαρακτηρισμούς κατά αγνώστων και το εν γένει ήθος της πρώτης σας παρέμβασης. Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες για την περίπτωσή σας.

…άρρωστοι … ηλίθιο site … το ‘χετε παραξηλώσει τόσο καιρό … θα τ’ακούσετε για τα καλά……… ξεστομίζετε όλες αυτές τις ανοησίες… είσαστε μερικά γλοιώδη υποκείμενα και (ναι αυτή είναι η αλήθεια) εθνικιστικά, ακροδεξιά σκουλίκια… έχετε πετάξει τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες σε διάφορα θέματα……… του κόσμου τα ραμολιμέντα!!….. αλγεινή εντύπωση είναι ότι εσείς τα ραμολιμέντα ΖΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ!!…… Είναι δυνατόν να συνεχίζετε να ζείτε εσείς τα γερο-γομάρια??…Είναι πραγματικά αδιανόητο………ΕΝΑΝ ΕΜΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ, για να δικαιολογηθείτε για το χάλι στην Ελλάδα, δεν λέγεται αντρισμός……ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ… ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΣΕ …ΣΤΙΑ!!…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ…;)……Βγαίνετε μετά και κάνετε τον καμπόσο και τον κάργα στους νεότερους… Ότι δήθεν ”εγώ είμαι πιο άντρας από αυτούς, εσείς δεν είστε καθόλου άντρες” και διαφορά τέτοια άλλα γεροντίστικα……..εσείς οι βρωμόγεροι……. ζείτε στον δικό σας τον ουτοπικό κόσμο και έχετε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα λόγω της προχωρημένης ηλικίας σας, επειδή είστε πλέον ραμολιμέντα και σάψαλα…….. κάτι σιχαμερά και γλοιώδη γίδια, που στην ουσία έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι………βρωμιάρηδες παλιόγεροι ξέρετε πολύ καλά ότι είστε με το ένα πόδι στον τάφο …….θέλετε μέχρι την τελευταία στιγμή να επιβεβαιώσετε τον αντρισμό σας……Άσε που οι περισσότεροι ψάχνετε μικρούλες για να σας ικανοποιήσουν……Δεν κοιτάτε που δεν σας σηκώνεται πλέον ούτε με βιάγκρα και είσαστε πλέον ανίκανοι, θέλετε και μικρούλες……..Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι είστε γεροσαλιάρηδες παλιόγεροι……Αλλά πού να το πιάσετε εσείς οι σιχαμένοι, με το σάπιο μυαλό που κουβαλάτε. Έχετε πάθει τελέιως μαλάκυνση. Κοιτάτε λοιπόν να μας αδειάσετε τη γωνιά και να πάτε στον άλλο κόσμο επιτέλους……σας αρέσουν τόσο πολύ οι αρβύλες, πηγαίνετε και αγοράστε το σωστό μέγεθος και βάλτε τες εκεί που ξέρετε (που εκεί μάλλον θα έχετε γεμίσει σκατά από την πολλή ακράτεια), για να μας αφήσετε επιτέλους ήσυχους!!)……..Τέτοιες απόψεις σαν τις δικιές σας είναι το αποτέλεσμα της εμπάθειας, της ζηλοφθονίας και του οχετού των απωθημένων, που πάντα είναι έτοιμος ο τριτοκοσμικός βρωμοελληναράς να πετάξει……… τριτοκοσμικοί αλήτες σαν κι εσάς,…Στην περίπτωσή σας, επικρατεί στην ουσία πάντα η ΧΟΥΝΤΙΚΗ σκέψη και νοοτροπία και για ακόμη μία φορά διαπιστώνονται οι βαθιές της ρίζες που δεν επιτρέπουν στη χώρα αυτή να προχωρήσει επιτέλους μπροστά….Λίγο νηφάλια σκέψη και αυτοκριτική θα άρμοζε σε όλους εσάς τους λεχρίτες……ο εμμονικός βλάκας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος………Με το βλάκα και πόσο μάλλον με τον εμμονικό-έμπειρο βλάκα (όπως οι παλιόγεροι της ηλικίας σας), δεν μπορείς να τα βάλεις, όσο ευφυής και να είσαι……..κάτι καραγκιόζηδες, γελωτοποιούς της συμφοράς, γεροχιμπατζήδες σαν κι εσάς …Θα ‘πρεπε να ντρέπεστε εσείς τα θρασίμια, εσείς τα κατακάθια της κοινωνίας, που έχετε το θράσος και τολμάτε και πιάνετε στο βρωμόστομά σας όλους τους λαούς της Ευρώπης!!…… τόση πολλή σαπίλα και τόση άρρωστη νοοτροπία που κουβαλάτε εσείς οι ίδιοι αλλά και οι περισσότεροι νεοέλληνες………ρε ανθυγιεινά υποκείμενα……έχετε φτιάξει τον εγκέφαλό σας με μπόλικες ακαθαρσίες…… πάλι ηλιθιότητες θα πείτε…Ξέρω τι υποκριτές και διπρόσωπα φίδι είστε. … εσείς οι καραγκιόζηδες ……με όλες αυτές τις ανοησίες, τα αυτιά και τα μάτια σε κάτι πρόβατα και κάτι παλιόγριες της συμφοράς………είστε μερικά φαντασμένα και εμμονικά σκουλήκια………ο κάθε λεχρίτης και η κάθε κακομοίρα στην Ελλάδα, ……δεν έχετε την παραμικρή ιδέα…ζουν σε έναν δικό τους κόσμο!!…ζουν κυριολεκτικά με ψευδαισθήσεις και “παραισθησιογόνα”!!…Είναι υπερβολικά εντυπωσιασμένοι και παγιδευμένοι στην κοσμάρα τους… Σε μία ουτοπία…………τρέμουν την αλήθεια, είναι φαντασιόπληκτοι, λιπόψυχοι και μερικές φορές, χαμηλής νοημοσύνης……χαμηλό ΙQ! …αδελφίστικες παπάρες ……………δεν έχει κριτική σκέψη …Μόνο μαλακίζεται… Όπως εσείς, καλή ώρα!!……… μερικοί τραγοπαπάδες……εσείς οι παλιόγεροι……Ένας πολύ πορωμένος θρησκόληπτος πάσχει από το σύνδρομο της μαλακίας, …Σκέτος μεσαίωνας!!!………

Reply
Kostas A. Dimopoulos 11 June 2016 at 17:33

Άσε ρε Admin….

Αν δεν αλλάξει ψυχαναλυτή/πνευματικό/φαρμακευτική αγωγή, θα συνεχίσει να γράφει κατεβατά ολόκληρα γιατί “… σαφώς είχα σοβαρότερη δουλειά να κάνω από το να μπω σε αυτό το προγονολατρικο και προγονόπληκτο site και να διαβάσω τις αναμενόμενες και προβλέψιμες απαντήσεις σας!! …”

Σαφώς και έχει θέμα με την ψυχή του και τις επιλογές του ένας άνθρωπος που:

1. Κρύβεται πίσω από τόσο πρωτότυπα ψευδώνυμα γιατί “…Το θάρρος της γνώμης μου το είχα και το έχω πάντα!!…”

2. Απευθύνεται σε Έλληνες στο β’ πρόσωπο υποτιμητικά γιατί όσο ήταν εδώ “…Δε με άφηνε κανείς & ποτέ και όχι επειδή φοβόμουν!! …”

3. Αισθάνεται σίγουρα μοναδικό μέλος μιας πνευματικά ερμαφρόδιτης μειοψηφίας που λόγω του ότι “…Οι διαφορετικοί είναι ελάχιστοι…” φροντίζει να χρησιμοποιεί και διαφοροποιημένο λεξιλόγιο αναδεικνύοντας τον πνευματικό πλούτο που αποφάσισε να εξάγει με την φυγή του από το”ελλαδιστάν”

4. Ξεφεύγει με έναν ατελείωτο και βλακώδη συνειρμό, πλούσιο σε εξωτερίκευση της πίεσης που προφανώς του ασκείται από το περιβάλλον του (δουλειά, οικογένεια, φίλοι/-ες….) χωρίς ουσιαστικά να λέει κάτι

Άφησέ τον λοιπόν να βγάλει την πίεση που συσσωρεύεται μέσα του…Μας λέει για το τι ακούει…τι του κάνανε όσο ήταν στην Ελλάδα…και μας αφήνει να καταλάβουμε ότι τα ίδια του κάνουν και τώρα. Και σίγουρα ότι δεν του αρέσει που δεν μπορεί να εκτονωθεί με άλλο τρόπο…

Άκου άγνωστε εραστή του keyboard και του mouse….Δεν ξέρω τι σου έχουν κάνει, ή τι σου κάνουν…ή τι θα ήθελες να κάνεις και δεν μπορείς να το κάνεις….
Εγώ δέχομαι αυτά τα κουραφέξαλα που μας αράδιασες….
Σίγουρα μόλις κατάφερες να λύσεις τον γρίφο κάτω από τα σχόλια (ρε μπας και αυτός ήταν ο λόγος που άργησες να απαντήσεις;;;) και να αποστείλεις το παραπάνω κείμενο (κατάθεση ψυχής) θα άναψες τσιγάρο, θα έκανες ένα ωραίο ζεστό ντουζάκι και θα κοιμήθηκες με αυτό το γαλήνιο χαμόγελο του ανθρώπου που μόλις πέρασε από την ηδονική τρικυμία μίας συνουσίας….Μάθε όμως ότι το “συν” υποννοεί ότι πρέπει να συμμετάσχει κι άλλος/-η….

Αν σου κάνει καλό, συνέχισε να μας χαρίζεις τον πολύτιμο χρόνο σου….Χαρά μας να ξέρουμε ότι κάποιος looser, κάπου στον κόσμο, κατάφερε να ικανοποήσει την ανάγκη του να ακουστεί….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.