Τους τελευταίους οκτώ μήνες:

1. μία φωτογραφία από χειμωνιάτικη κατάσχεση οικοδομικού υλικού από την αστυνομία κυκλοφόρησε ως «αποδεικτικό στοιχείο» ανταλλαγής υλικού μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων τον Ιούνιο.

2. τρεις συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ οι οποίοι διασώθηκαν από την αστυνομία μετά από 5 ώρες πολιορκίας του κτηρίου στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο από κουκουλοφόρους, παρουσιάστηκαν ως «αποδεικτικό στοιχείο» συνεργασίας αστυνομικών με κουκουλοφόρους,

3. προχθές κυκλοφόρησε φωτογραφία από σύλληψη κουκουλοφόρου με τις ίδιες μπότες με αυτές των αστυνομικών ως «αποδεικτικό στοιχείο» ότι κουκουλοφόροι είναι κρυμμένοι αστυνομικοί. Η λεπτομέρια ήταν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2007 στον Καναδά και δεν είχε καμία σχέση με τα χθεσινά επεισόδια.

Συμπέρασμα: προφανώς κάποιοι έχουν μεγάλη αγωνία να αποδείξουν τα αναπόδεικτα. Αν δεν είχαν αγωνία, δεν θα κατασκεύαζαν στοιχεία, δεν θα έψαχναν να βρουν στοιχεία σε Καναδικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν θα ανέσυραν φωτογραφίες από συλλήψεις του περασμένου έτους και δεν θα διέστρεφαν την ταυτότητα γνωστών συνδικαλιστών δημοσίως. Χωρίς αιδώ.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια η δράση των «γνωστών αγνώστων» είναι ΔΙΑΡΚΗΣ. Είναι ΣΥΝΕΧΗΣ. Δεν υπήρξε ποτέ σημείο ασυνέχειας.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια όλοι οι συλληφθέντες βρίσκουν συνηγόρους από έναν συγκεκριμένο χώρο, βρίσκουν πολιτικούς προστάτες στον δημόσιο λόγο από τον ίδιο χώρο. Εχθές οι 76 από τους 78 συλληφθέντες ανήκουν λίγο-πολύ στον ίδιο χώρο. Τα τελευταία 30 χρόνια αυτά έχουν συλληφθεί άτομα σε γιάφκες, έχουν κατασχεθεί φυλλάδιά τους, τους έχουν υπερασπιστεί δημοσίως διάφορες ομάδες περιοχής του κέντρου των Αθηνών, τους έχουν υπερασπιστεί γνωστές ομάδες, μέχρι και στο διαδίκτυο από γνωστά σάιτς.

Οι κουκουλοφόροι έχουν ιδεολογική ταυτότητα. Ας το καταδείξουμε. Προέρχονται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Δημόσιοι υπερασπιστές τους είναι κατά καιρούς άνθρωποι της κοινοβουλευτικής αριστεράς.

6 thoughts on “Ιδεολογική ταυτότητα των κουκουλοφόρων

 1. “Εχθές οι 76 από τους 78 συλληφθέντες ανήκουν λίγο-πολύ στον ίδιο χώρο.”

  1 στους 3 συλληφθέντες κουκουλοφόρους, ξένος!

  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τους 79 συνολικά συλληφθέντες που θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, οι 53 είναι ημεδαποί και οι υπόλοιποι 26 είναι αλλοδαποί, εκ των οποίων, εννέα υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερεις υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Τυνησίας, ένας υπήκοος Μαυριτανίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, δύο υπήκοοι Πολωνίας, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένας υπήκοος Μολδαβίας, τέσσερις υπήκοοι Παλαιστίνης και ένας υπήκοος Ιράκ. (πηγή)

  Οι 26 αλλοδαποί σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν; Και βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται κάτω από την κουκούλα αλλοδαποί.

 2. Δυστυχῶς, οἱ ἐκάστοτε συλλαμβανόμενοι ἀπὸ τὴν ἀστυνομία σχεδὸν ποτὲ δὲν ἔχουν σχέση μὲ αὐτοὺς ποὺ κάνουν τὶς καταστροφές.
  Ἀλλά πόσο φταῖνε οἱ κουκουλοφόροι ;
  Γιατί, μόλις ἀνακοινώθηκε ἡ κατάληψη τῆς Νομικῆς, δὲν μαζεύτηκαν πολίτες ἔστω νὰ ἀποδοκιμάσουν αὐτὴν τὴν κατάληψη ; Γιὰ κάθε βλακεία μαζεύονται ἀρκετοὶ γιὰ νὰ κλείσει τὸ κέντρο, ἀλλὰ γιὰ κάτι οὐσίας κανένας δὲν συγκινεῖται. Φυσικὸ εἶναι, λοιπόν, νὰ ἀδρανεῖ ἡ ἀστυνομία. Ἡ μεγάλη πλειοψηφία τῶν πολιτῶν εἶναι μὲ τοὺς κουκουλοφόρους.

 3. Το γεγονός ότι δεν μαζεύονται πολίτες, δεν σημαίνει ότι επικροτούν τις πράξεις το κουκουλοφόρων, τις οποίες οι ίδιοι πάλι, οι (φορολογούμενοι) πολίτες, θα πληρώσουν τελικά, όπως τόσα χρόνια. Και ας μην πούμε πάλι τα τετριμμένα, ότι στην Ελλάδα δεν πληρώνουμε φόρους κλπ., διότι και πάλι δεν νομίζω κανείς νουνεχής να επικροτεί την καταστροφή και το μπάχαλο, την μετατροπή της πόλης σε … βομβαρδισμένο τοπίο. Ο κόσμος απεχθάνεται το χάος αυτό.

  Αυτοί που μαζεύονται “Γιὰ κάθε βλακεία” είναι οργανωμένοι, εν αντιθέσει μ’ αυτούς που θα έπρεπε να μαζεύονται για τους παραπάνω λόγους, αλλά είναι ανοργάνωτοι.

  Αυτό πιστεύω εγώ, συν το ότι οι σημερινοί πολίτες μοιάζουν να έχουν αποχαυνωθεί. Δεν αντιδρούν σε τίποτε, κάτι που μοιάζει μάλλον αφύσικο κι έχει προξενήσει και στους έξω εντύπωση. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαν βάλει φωτιά στην Βουλή, ή κάτι τέτοιο.

  Αλλά δεν θέλω να ξεφύγει πάλι το θέμα, το οποίο είναι ο πολιτικός χώρος των κουκουλοφόρων, οι οποίοι είναι πολύ οργανωμένοι και φυσικά το θέμα για τον ρόλο των αλλοδαπών ανάμεσά τους.

 4. Στο συγκεκριμένο ιστότοπο, ο οποίος είχε (έχει;) τον server του στο ΕΜΠ (!)(*), μπορεί να διαβάσει κανείς μόνο τέτοιες απόψεις. Το ερώτημά μου για τον ρόλο των λαθρομεταναστών μένει αναπάντητο. Κι όμως είναι σοβαρότατο το θέμα, διότι καθάπτεται σαφώς της ασφαλείας της χώρας.

  (*) Η θέση του εξυπηρετητή του Indymedia στο ΕΜΠ

 5. Ἐφ´ ὅσον οἱ πολίτες δυσφοροῦν ἐνώπιον τῶν θυσιῶν ποὺ ἀπαιτοῦνται γιὰ νὰ εἶναι οἱ ἴδιοι κυρίαρχοι, τότε μόνον μικρὸ μέρος τῆς κυριαρχί ας αὐτῆς μπορεῖ νὰ τοὺς ἐξασφαλισθεῖ. Τζάμπα πολίτες δὲν ὑπῆρξαν ποτέ, οὔτε θὰ ὑπάρξουν. Ἀφῆστε ποὺ σὲ μᾶς, ὄχι μόνον δὲν προσφέρουν, ἀλλὰ ἐπιβαρύνουν κιόλας. Καὶ εἶναι ἑκατομμύρια αὐτοὶ πού, κατὰ τὰ ἄλλα, στενοχωροῦνται γιὰ τὶς καταστροφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *