Εκλογές το συντομότερο

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Θα συμφωνήσω απολύτως με τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ανάγκη να προκηρυχθούν το συντομότερο εκλογές. Η συγκυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο κατέδειξε αυτό που αρκετοί είχαμε προβλέψει. Ότι, δηλαδή τέτοια πολυκομματικά σχήματα δεν είναι βιώσιμα και επιβιώνουν μόνο σε περίοδο έκτακτης ανάγκης. Σε τελευταία ανάλυση δεν κατάλαβα σε τί βοήθησε καταλυτικά η παρουσία ενός γκρίζου τεχνοκράτη στην κορυφή της κυβερνήσεως. Αυτά που θα ζητούσε η τρόικα από ένα κοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό αυτά ζήτησε και από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η δε δανειακή σύμβαση δεν νομίζω ότι θα ήταν χειρότερη αν είχαμε Πρωθυπουργό βγαλμένο μέσα από νωπή λαϊκή εντολή. Γι’ αυτό και σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο μύθος Παπαδήμου καταρρέει. Δεν αμφισβητώ την ακεραιότητα και τις καλές του προθέσεις, αλλά νομίζω ότι ο μεταβατικός μας Πρωθυπουργός είναι μία από τις πιο υπερτιμημένες προσωπικότητες που τελικά εζυγίσθη, εμετρήθη και απεδείχθη ελλιπής.

Οι εκλογές λοιπόν πρέπει να γίνουν γρήγορα. Για να έχουμε μία νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι αυτοδύναμη ώστε να έχει μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών και να μην κουβαλά τα αυταπόδεικτα βαρίδια των διαφωνιών και των κομματικών υπολογισμών. Μία κυβέρνηση, η οποία θα διαπραγματεύεται τα πάντα πριν δεχθεί μέτρα και ημίμετρα από τους δανειστές μας. Μία κυβέρνηση, η οποία θα έχει πρόσφατα αναβαπτισθεί στη λαϊκή ψήφο και θα φαίνεται ισχυρότερη στα μάτια των ξένων. Μία κυβέρνηση, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν της και τα συμφέροντα των αδυνάτων και των εκατομμυρίων Ελλήνων που υποφέρουν. Μία κυβέρνηση, η οποία θα πιστεύει πραγματικά στην αξία της διαπραγμάτευσης και δεν θα μας παραδίδει στις αρπακτικές διαθέσεις του ΔΝΤ, όπως έκανε συνειδητά ο Γιώργος Παπανδρέου. Μία κυβέρνηση, η οποία θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή μας πορεία, αλλά θα έχει το σθένος να καταγγείλει την έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων και την πρόθεση ορισμένων ισχυρών να επιβάλουν την ηγεμονία τους.

Απαιτούνται εκλογές το συντομότερο. Για να εκλεγεί μία κυβέρνηση ισχυρή , η οποία θα αλλάξει την λανθασμένη πορεία της εξωτερικής μας πολιτικής. Για να ξεφύγουμε από τον ενδοτισμό και την υποχωρητικότητα του Κώστα Σημίτη, του Γ.Α. Παπανδρέου και των δήθεν εκσυγχρονιστών συντρόφων τους που δεν σεβάσθηκαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και έδωσαν γην και ύδωρ στην Τουρκία, στα Σκόπια, στην Αλβανία. Για να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, για να αποφύγουμε νέο σχέδιο τύπου Ανάν, για να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη, όπου η τουρκική τράπεζα ΖΙΡΑΤ δίνει δάνεια σε Μουσουλμάνους για να αγοράζουν τη γη των Χριστιανών. Για να σταματήσουν οι συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών και για να παύσει η Αλβανία να προβάλλει αλυτρωτικά και μειονοτικά ζητήματα στο πλαίσιο του επικίνδυνου μεγαλοϊδεατισμού της.

Να γίνουν εκλογές για να πεταχτεί μια και καλή στον κάλαθο απορριμμάτων ο απαράδεκτος Νόμος Ραγκούση περί ιθαγένειας των λαθρομεταναστών. Για να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και η δημόσια τάξη και να αισθανθεί ο πολίτης ότι δεν είναι απροστάτευτος απέναντι στην εγκληματικότητα. Για να λειτουργεί σωστά η Αστυνομία στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πάτρα και όπου αλλού οι Έλληνες απειλούνται από την παραβατικότητα των αλλοδαπών. Για να μην φτάνουμε στο σημείο να υποκαθιστούν την Άμεση Δράση πολιτικοί σχηματισμοί της εξωκοινοβουλευτικής Άκρας Δεξιάς. Για να αποκτήσουμε επιτέλους αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και να μην γινόμαστε χωματερή μεταναστών και θύμα των δουλεμπόρων.

Ζητά η πλειοψηφία του λαού μας να γίνουν εκλογές πριν από το Πάσχα για να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την παιδεία, την εθνική ταυτότητα, τη γλώσσα μας, την Ελληνορθόδοξη κληρονομιά μας. Για να τηρούνται οι διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων που προβλέπουν ως σκοπό της παιδείας τη ανάπτυξη του εθνικού και θρησκευτικού αισθήματος των Ελληνοπαίδων. Για να μην κυκλοφορούν ανιστόρητα και ανελλήνιστα βιβλία στα σχολεία με το επιχείρημα «να μη θίξουμε τους Τούρκους»! Για να ξαναβρεί ο μαθητής τις ρίζες της ενιαίας ελληνικής γλώσσας και να σταματήσει η ολέθρια γλωσσική αφασία των εφήβων μας. Για να επανέλθει στη σωστή του θέση το μάθημα των Θρησκευτικών βασισμένο στην Ορθόδοξη παράδοση, χωρίς τα θρησκειολογικά συνονθυλεύματα που ετοιμάζουν σήμερα μερικοί συνεργάτες του Υπουργείου Παιδείας. Για να υλοποιηθεί στην πράξη η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και να σταματήσει η ασυδοσία των μειοψηφιών στα Πανεπιστήμια.

Απαιτούνται εκλογές σύντομα για να αναλάβουν άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν στην Ελλάδα, στο παρελθόν της και στο μέλλον της. Για να ξαναβρούν οι νέοι μας οράματα, για να αρχίσει και πάλι να φυτρώνει κάποιο δροσερό χορταράκι στην άγονη γη της ψυχής μας., όπως την κατήντησαν. Δεν βαυκαλίζομαι ότι αν εκλεγεί μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση θα τα λύσει όλα δια μαγείας. Προς Θεού, δεν είναι καιρός για ουτοπίες. Αλλά φθάσαμε τόσο χαμηλά στον πάτο τα τελευταία δύο χρόνια με αναξιοπρεπείς πολιτικούς και αντιλαϊκά μέτρα, ώστε οτιδήποτε καινούργιο θα είναι καλύτερο. ΟΙ άνθρωποι με φιλότιμο και με όραμα για ένα νέο ξεκίνημα υπάρχουν. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουν. Ας εμπιστευθούμε την τύχη της χώρας σε εκείνους που έδωσαν μάχη μέσα στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου για να περισωθούν όσα μπορούσαν να περισωθούν. Εκλογές γρήγορα για να γίνει ο ουρανός πιο γαλανός!

Κ.Χ. 11.2.2012

One comment

 1. Ἀξιότιμε κ. Χολέβα,

  Δὲν κάνει καλὸ ἡ ὑπερβολικὴ χρήση τῆς λέξης “Ἑλληνορθοδοξία΄΄. Τὴν χρησιμοποιεῖτε τόσο συχνά, ποὺ τὸ ἀποτέλεσμα εἶναι νὰ μπουχτίζει ὁ ἀναγνώστης. Τὸ ἀποτέλεσμα εἶναι μάλλον ἀρνητικό.

  Τηρουμένων τῶν ἀναλογιῶν, θὰ ἤθελα νὰ ὑπενθυμίσω ὅτι καὶ στὴν ἐπταετία μπούχτησε ὁ κόσμος μὲ τὴν στανικότητα ποὺ θέλησαν κάποιοι νὰ ἐπιβάλλουν μιὰ ἀντίστοιχη διαλεκτική. Πρὸς Θεοῦ, μὴν μὲ παρεξηγήσετε: εἶστε δημοκράτης, καὶ κανεῖς δὲν τὸ ἀμφισβητεῖ αὐτό. Εἶναι κουραστικὸς ὡστόσο ὁ ὑπερτονισμὸς στὰ γραπτά σας τῆς ταυτότητας ποὺ μᾶς δόθηκε στὰ χρόνια τοῦ Ῥομαντισμοῦ. Συνήθως τονίζουμε κάτι ποὺ φθίνει: ὑπερδιαφημίζουμε ἕνα προϊὸν ποὺ ἔχει τόσα πολλὰ ἐλαττώματα, ποὺ δὲν “πουλάει΄΄ πιά.

  Ἑάν ἔχετε τὴν _παραμικρὴ_ ἐκτίμηση καὶ δίνετε τὴν _παραμικρὴ_ προσοχὴ σὲ σχόλια ἀναγνωστῶν σας, εἶμαι βέβαιος πὼς θὰ τὰ σκεφθεῖτε αὐτὰ ποὺ σᾶς γράφω.

  Ἡ διαφωνία μας θὰ ἐστιάζεται πάντοτε σὲ ἕνα καὶ μοναδικὸ σημεῖο (σὲ ὅτι ἀφορᾶ τὶς πολιτικές σας ἀναλύσεις, καὶ ἰδιαίτερα σὲ θέματα ἐξωτερικῆς πολιτικῆς, μοῦ ἀρέσει πολὺ ὁ λόγος σας!). Τὸ σημεῖο τῆς διαφωνίας μας εἶναι ὅτι ἐρμηνεύετε τὰ πράγματα ἐθνοφυλετικά, ἔχοντας ἀνακατέψει τὴν κοραἱκὴ διαλεκτικὴ μὲ τὴν προτεσταντίζουσα διαλεκτικὴ τῆς βαυαροθεμελιωμένης ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας.

  Ἐνῶ θὰ μπορούσατε κάλλιστα νὰ χρησιμοποιήσετε μιὰ ὑπερεθνικὴ καὶ καθόλα Χριστιανικὴ λέξη, τὴν Ῥωμηοσύνη, ἡ ὁποία ἔχει σμιλευθεῖ μέσα στοὺς αἰώνες, καὶ κρύβει μιὰ ζεστασιά, μιὰ θέρμη: σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν κρύα καὶ ἀπρόσιτη ἀκόμα λέξη “Ἑλληνισμὸς΄΄, ἕνα πουκάμισο ποὺ προσπαθοῦμε νὰ τὸ φορέσουμε ἀπὸ τὸ 1830, μὲ τὴν ὑπογραφὴ τοῦ Πρωτοκόλλου τοῦ Λονδίνου, ἀλλὰ τόσο στενὸ ποὺ εἶναι, ἔχει σκιστεῖ…

  Δὲν σᾶς κάνει αἴσθηση πὼς οἱ νέοι (αὐτοὶ τελοσπάντων ποὺ γεννηθήκαμε στὴν δεκαετία τοῦ ’80 καὶ μετὰ) ἔχουνε βαρεθεῖ αὐτὰ τὰ πράγματα; Δὲν βλέπετε γύρω σας, πὼς ζητοῦνε (-με) πνευματικὸ ὕδωρ νὰ ξεδιψάσουμε; Πιστεύετε ὅτι βοηθᾶτε πρὸς αὐτὴ τὴν κατεύθυνση μὲ μιὰ ἀπαρχαιωμένη πιὰ ἐθνικιστικὴ διαλεκτική;

  Μὲ ἐκτίμηση

  Κ.Π.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *