Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Για ποια εθνική κυριαρχία μιλά ο κ. Τσίπρας;

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Ακούω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να διακηρύσσει ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο για να ξαναβρούμε την Εθνική Κυριαρχία μας. Φυσικά τα λόγια είναι ωραία, αλλά στην πράξη προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Για τις οικονομικές συνέπειες της καταγγελίας των 2 Μνημονίων άλλοι είναι αρμοδιότεροι εμού, αν και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί μετριοπαθέστερη γλώσσα μιλώντας στις επιστολές του απλώς για επανεξέταση. Προσωπικά έχω μία μεγάλη απορία: Τί ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας και οι ομοϊδεάτες του όταν μιλούν για Εθνική Κυριαρχία; Και η απορία μου αναλύεται στα εξής επιμέρους ερωτήματα:

Για να μιλάς για Εθνική Κυριαρχία πρέπει να δέχεσαι την έννοια του Έθνους. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πολλά στελέχη και ρεύματα που ομνύουν στο όνομα του διεθνισμού και ανατριχιάζουν στο άκουσμα της λέξης «έθνος». Δέχονται, κ. Τσίπρα, την αξία του έθνους, του εθνικού κράτους και της εθνικής συνείδησης όλες οι συνιστώσες του κόμματός σας; Επί παραδείγματι η «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» ποια άποψη έχει περί αυτού; Καλό θα ήταν να αποκαλυφθεί η πραγματική ιδεολογία όλων των επισήμων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ για να κατανοήσουμε πώς εννοούν τις έννοιες και τις αξίες.

Την κυριαρχία ποιού έθνους θα εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας όταν προτείνει και προβάλλει ως βουλευτές ανθρώπους που πολεμούν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού; Ο νεοεκλεγείς κ. Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας στο επάγγελμα, έβγαινε πριν από ένα χρόνο στο γυαλί της τηλεοράσεως και παρουσίαζε μία σειρά ατεκμηρίωτων ντοκυμαντέρ που τόνιζαν ότι πριν από το 1780 δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος. Δεν υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού, αλλά την εθνική μας συνείδηση την κατασκεύασαν οι Γάλλοι Διαφωτιστές ήταν το συμπέρασμα των 8 αυτών ντοκυμαντέρ. Πώς θα κατοχυρώστε Εθνική Κυριαρχία κ. Τσίπρα, όταν τα στελέχη σας διαστρεβλώνουν την ιστορία αυτού του Έθνους;

Πώς θα κατοχυρώσει ο κ. Τσίπρας την Εθνική Κυριαρχία, όταν ο ίδιος δήλωσε προ 4 ετών ότι προτείνει την κατάργηση των στρατών; Ποια Εθνική Κυριαρχία θα προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν στο επίσημο πρόγραμμά του προτείνει να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δηλαδή να μην την ανακηρύξουμε ποτέ, αφού η Τουρκία διαφωνεί; Θυμίζω ότι η μικρή Κύπρος δεν ρώτησε τους Τούρκους και ανακήρυξε υπερήφανα την ΑΟΖ, την οποία και εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με το αμυντικά ισχυρό Ισραήλ.

Ποια Εθνική Κυριαρχία θα κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Νεολαία του συμπλέει με τα Σκόπια για την αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας και για πλαστογράφηση του ονόματος Μακεδονία; Είναι πλέον γνωστό ότι στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, που εκφράζει μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύθηκε είδηση για τη συμμετοχή της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε διαδήλωση με νέους των Σκοπίων στις 17 Μαίου 2011. Το δημοσίευμα όχι απλώς αποκαλεί τη ΦΥΡΟΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά παραθέτει και το ψήφισμα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που υπογράμμιζαν: «Εμείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση «να βαφτίσει τη γειτονική χώρα»! Πάρτους στον γάμο σου να σου πουν και του χρόνου!

Ποια Εθνική Κυριαρχία θα υπερασπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επιτρέπει με πράξεις και με λόγια την εθνολογική μας αλλοίωση και την κατάληψη της χώρας από ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών; Ο ακραίος ρατσισμός τρέφεται από τις πολυπολιτισμικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοίων του και από την ανοχή που επέδειξε μέχρι τώρα η Πολιτεία στους λαθραίους υπό την πίεση του κόμματος του κ. Τσίπρα. Στο επίσημο πρόγραμμά τους ζητούν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, αρνούνται το μέτρο των απελάσεων, δεν γράφουν τίποτε για το τείχος του Έβρου, προτείνουν ανοικτά κέντρα φύλαξης, δηλαδή αυξημένη εγκληματικότητα, και ουσιαστικά ζητούν την διάλυση του Λιμενικού -την ονομάζουν αποστρατιωτικοποίηση- το οποίο φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορά μας από τους λαθραίους. Αν η Εθνική Κυριαρχία μειώνεται μία φορά με τα Μνημόνια, απειλείται πολύ περισσότερο και σε μεγαλύτερο χρονικό βάθος από την είσοδο των αλλοδαπών εισβολέων που υπονομεύουν ανοικτά την εθνική μας ταυτότητα, την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπεία, τη δημόσια τάξη και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και όλοι συμφωνούμε. Δεν λέει όμως ότι η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή γίνεται από τους λαθρομετανάστες και από το παραεμπόριο. Δεν είδα ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον μέσο Έλληνα καταστηματάρχη που υφίσταται ζημία από το παραεμπόριο των αλλοδαπών ούτε άκουσα κάποιο συγκεκριμένο μέτρο για τους πάσης φύσεως αλλοδαπούς «εμπόρους» που ουδέποτε κόβουν αποδείξεις ή τιμολόγια. Πώς θα νιώσει «εθνικά κυρίαρχος» ο Έλληνας όταν με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν τα καταστήματα των Ελλήνων και ανθεί η παρανομία των αλλοδαπών;

Η Ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες επιτυχίες του Ελληνισμού στον Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους έγινε την περίοδο 1893-1912 μετά την πτώχευση του Χαρ. Τρικούπη και με την Εθνική μας Κυριαρχία μειωμένη λόγω Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου ( η τρόϊκα της εποχής). Η εθνική ανάταση καλλιεργήθηκε από την ελληνορθοδοξη παιδεία και από ελληνοκεντρικούς διανοουμένους. Για να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση με πίστη στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού και την ελπίδα που καλλιεργεί η Ορθοδοξία. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται αυτές τις πνευματικές αξίες. Με εθνομηδενιστές δεν έρχεται η Εθνική Αναγέννηση.

Κ.Χ. 14.5.2012

7 comments

Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 19 May 2012 at 11:58

Θράσος ποὺ τὸ ‘χουν οἱ μηδενιστὲς νὰ μιλοῦν γιὰ ἐθνικὴ κυριαρχία ! Αὐτοὶ ἔχουν τρικυμία ἐν κρανίῳ. Ὅποτε τολμοῦν νὰ μιλοῦν γιὰ ἔθνος, τὸ ἄρθρο δίνει τὴν κατάλληλη, τεκμηριωμένη καὶ ὀλοκληρωμένη ἀπάντηση.
Ὅμως, γιὰ ἔθνος μιλοῦν καὶ ἄλλοι μηδενιστὲς καὶ ἄλλοι ἁπλῶς ἐθνοκάπηλοι. Μὴν τοὺς ξεχνᾶμε κι αὐτούς. Εἶναι πιὸ δόλιοι καὶ πιὸ ἐπικίνδυνοι καὶ γιὰ τὸ ἔθνος καὶ γιὰ τὴν ἰδέα τοῦ ἔθνους.

Reply
Π.Μ. 19 May 2012 at 21:09

Καί ὅμως, δυστυχῶς θά τούς δοῦμε στήν ἐξουσία.
Ἕνα νέο ΠΑΣΟΚ “ἀνατέλλουν”…

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 21 May 2012 at 04:17

… «Θὰ τοὺς δοῦμε» ;
Μὰ εἶναι στὴν ἐξουσία ἀπὸ ἱδρύσεως τοῦ ἑλλαδικοῦ κράτους.

Reply
Π.Μ. 23 May 2012 at 14:45

Συγγνώμη αν εκνευρίζω, αλλά νομίζω πως δεν σε κατάλαβα, αν και θα το ήθελα.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 23 May 2012 at 19:40

« … ἡ ἐθνική πολιτικὴ διετήρει μὲν κατ’ ἐπίφασιν τὴν πρὸς τὴν Μεγάλην Ἰδέαν προσήλωσίν της, ἀλλ’ ἄνευ πίστεως εἰς αὐτήν, τὸ περισσότερον δὲ χάριν δημαγωγίας, καὶ μᾶλλον ὑφισταμένη τὴν ἐκ τῶν κάτωθεν μαζῶν ὤθησιν παρὰ καθοδηγοῦσα αὐτάς. …»
Ἀπὸ τὸν σύνδεσμο ποὺ ἔδωσα στὸ προηγούμενο σχόλιό μου. Πάντοτε οἱ ἐκλεγμένοι άπὸ τὸν λαὸ ἀμφέβαλλαν γιὰ τὴν σοφία αὐτῶν ποὺ τοὺς ἐξέλεγαν. Κάτι ἤξεραν καὶ ξέρουν …

Reply
Χωρίς ΟΝΟΜΑ 25 May 2012 at 00:58

Γιατί το κουράζουμε το θέμα; Το αυτονόητο λέει ο Χολέβας, γιατί του την πέφτετε; Πάρτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύστε το: Χρειάζεται καμμία ιδιαίτερη σοφία για να αντιληφθούμε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 18 Ιουνίου θα ξημερώσουμε σε μία Ελλάδα (όση απόμεινε τουλάχιστον) η οποία καμμία σχέση δεν θα έχει με αυτήν που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια; Με δεδομένο ότι υπέβαλλαν και αίτηση στον Άρειο Πάγο να κατέβουν ώς ένα κόμμα και όχι ως δώδεκα, για να πάρουν τις 50 έδρες bonus, δείχνει ότι πιστεύουν πώς μπορεί να τα καταφέρουν. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο προφανώς απεύχομαι, και αν δεν ξεσπάσει εμφύλιος αμέσως μετά, διότι είναι πολύ πιθανόν, ας είμαστε προετοιμασμένοι για “αλλαγές” οι οποίες μπροστά σε αυτή του Αντρίκου θα φαντάζουν βουνό. Δεν πείθομαι ότι ο Τσίπρας και το συνάφι του είναι ικανότεροι να κυβερνήσουν αυτή την χώρα καλύτερα από τους προηγούμενους πολιτικούς σαλτιμπάγκους. Θέλω κάτι καλύτερο και πολύ συγκεκριμένο, όχι αριστερίστικη ουτοπία πασαλειμένη με πολλλά δήθεν και ανέξοδο προοδευτισμό. Αφήνω δε τα ψέμματα και τις ανακρίβειες κατά μέρος, όπως π.χ. η μονομερής καταγγελία του Δουβλίνο, που για όσους ξέρουν δεν γίνεται τουλάχιστον όχι μονομερώς και όχι χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Ευρώπη την οποία ΔΕΝ έχουμε ούτε πρόκειται να την έχουμε ποτέ αφού οι υπόλοιποι στην Ε.Ε. ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούν τους δικούς μας λαθρομετανάστες. Για την ακρίβεια είμαι πεπεισμένος ότι ο μόνος λόγος που το ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει κυβέρνηση είναι επειδή απλώς μπορεί, όχι γιατί ξέρει τι θέλει να κάνει. Κάθε λαός όμως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να θέλει να αυτοκαταστραφεί. Ας δοκιμάσει λοιπόν ο κάθε Ελληνάρας και κυβέρνηση “αριστεράς” και τα ξαναλέμε. Πάντως θα έχει πλάκα, όταν π.χ. ο λαός θα κατεβαίνει στους δρόμους να διαδηλώσει να δούμε πώς θα αντιδράσει τότε το “κράτος”. Θέλει τέχνη για να τα καταφέρεις να περάσεις από την στείρα αντιπολίτευση στο απέναντι άκρο και να σου κάνει π.χ. στείρα αντιπολίτευση τώρα π.χ. η Χρυσή Αυγή, η οποία παρεμπιπτόντως αν τελικά κυβερνήσει το ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες θα παίρνει δημοσκοπικά τα τριπλά και βάλε νούμερα. Αν δε αντέξει το ΣΥΡΙΖΑ μία 4ετία τότε σίγουρα στις επόμενες εκλογές η ΧΑ θα είναι το 2ο κόμμα. Μιλάμε για τρελά πράγματα δηλ., αλλά αυτά συμβαίνουν όταν ο λαός κάνει πλάκες με την ψήφο του και αρνείται πεισματικά να ωριμάσει πολιτικά εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα δείξει…

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 25 May 2012 at 03:25

Πράγματι, ἀπ’ ὅλα τὰ πολλὰ δυστυχήματα ποὺ πρέπει νὰ περιμένουμε ὅταν πληρωθεῖ «… δευτέραν φοράν, εἰς βάρος μας, ἡ κατάρα τὴν ὁποίαν ὁ Θεὸς κατηράσθη διὰ τοῦ προφήτου Ἡσαΐου τὸν Ἰσραήλ, λέγων: Καὶ οἱ νεανίσκοι ἄρξουσιν ὑμῶν· …» τὸ χειρότερο εἶναι ἡ βεβαία ἄνοδος τῶν ἀκραίων τῆς ἄλλης πλευρᾶς.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.