Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Επίκαιρα Στέλιος Πολιτάκης

Στόχος κάθε υπεύθυνου πολίτη να μην έρθει πρώτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το συνονθύλευμα αναρχικών, μαοϊκών, σταλινικών, τροτσκιστών, αντιεξουσιαστών, μαρτύρων υπεράσπισης της 17 Νοέμβρη, εθνομηδενιστών, φίλων των λαθρομεταναστών, που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ, με προσωπείο τον βετεράνο καταληψία των μαθητικών ταραχών του 1991-2 Αλέξη Τσίπρα, βρίσκονται στο κατώφλι της εξουσίας.

Δεν πρόκειται για μία επανάληψη του φαινομένου ΠΑΣΟΚ 1981. Το ΠΑΣΟΚ του 1981 ήταν ένα κόμμα με αστούς κεντρώους πολιτικούς, τον Γεώργιο Μαύρο, τον Αναστάση Πεπονή, τον Λάζαρη, τον Κουλουριάνο, τον Αρσένη, τον Βερυβάκη κλπ. και αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου, έναν αμερικανό υπήκοο καθηγητή του Μπέρκλεϋ, γυιό του σφοδρού αντικομμουνιστή πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Η σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα-Παπανδρέου είναι αστεία και παραπλανητική.

Τώρα πρόκειται σαφώς για την απόπειρα ιστορικής ρεβάνς της ηττημένης ένοπλης κομμουνιστικής ανταρσίας της περιόδου 1944-9. Οι άνθρωποι που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λησμόνησαν τίποτα, δεν διδάχθηκαν τίποτα, δεν επηρεάστηκαν από την παταγώδη αποτυχία και πτώση του κομμουνισμού το 1989-91. Θαυμάζουν τον Τσάβες και τον Κάστρο, και μάλιστα ούτε κάν κρύβουν την πρόθεσή τους να προβούν σε μεγάλης κλίμακας εθνικοποιήσεις, κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων κλπ. Αλλά κρύβουν επιμελώς ότι το καθεστώς που οραματίζονται θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο Αλβανίας του Χότζα, μιάς και θα αποβληθούμε αμέσως όχι μόνον από την Ευρωζώνη αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κλπ.

Εκείνο που ασφαλώς είναι το περισσότερο επικίνδυνο είναι η βαθειά αντιδημοκρατική και ανελεύθερη φιλοσοφία όλων αυτών που εμφανίζονται ως «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, όπου η οποιαδήποτε μη ακραία αριστερή άποψη αντικρούεται με άσκηση σωματικής βίας από τους κομματικούς νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα θα οδηγήσει την χώρα και σε πολιτικές συνθήκες τύπου Αλβανίας του Χότζα.

Επειδή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το πρώτο κόμμα θα λάβει το «μπόνους» των 50 εδρών και θα σχηματίσει κυβέρνηση με υποστήριξη-συμμετοχή κάποιων μικρότερων, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πρόκειται ασφαλώς για ένα κόμμα αποτυχημένων, διαπλεκόμενων και ανίκανων κομματαρχίσκων τρίτης κατηγορίας, αλλά ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γι’ αυτό όλοι οι υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν προς στιγμήν κάθε σκέψη ψήφου σε Μάνο, Καμμένο, Βενιζέλο κλπ. και να ψηφίσουν έστω για πρώτη ή τελευταία φορά στην ζωή τους Νέα Δημοκρατία.

Στέλιος Πολιτάκης

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.