Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις Ανδρέας Σταλίδης Επιστολές Πολιτική & Κοινωνία Πολιτική επικαιρότητα

Επιστολή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη Βούλα Παπαχρήστου

Αγαπητοί κύριοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,

Σας ζητώ να ακυρώσετε την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Υποθέτω αντιλαμβάνεστε τον κόπο μίας αθλήτριας τόσα χρόνια, πάνω από 10, τον ιδρώτα και το αίμα, τους κόπους, τον μόχθο και τις θυσίες της προσωπικής της ζωής, να έχει ως αποκλειστικό στόχο στη ζωή της τον αθλητισμό, και να αποτελέσει έτσι πρότυπο για ακόμη νεότερους. Όχι, δεν την γνωρίζω. Υποθέτω όμως ότι για να φτάσει  κανείς στο δικό της επίπεδο, όλα αυτά είναι προαπαιτούμενα, αναγκαία. Υποθέτω επίσης, βάσιμα ελπίζω, ότι τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα όλα αυτά, καθώς και τις δυσκολίες για να φθάσει κανείς ως εκεί.

Αντιλαμβάνεστε την αδικία μία άτυχη διατύπωση ενός αστείου, να αποτελέσει την ταφόπλακα της καριέρας μίας αθλήτριας. Διότι αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη ανάκληση θα τελειώσει πρόωρα την καριέρα της Βούλας Παπαχρήστου.

Αντιλαμβάνεστε ότι το κακόγουστο αυτό αστείο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δήλωση ρατσισμού.

Αντιλαμβάνεστε ελπίζω ότι πολύ περισσότερο κακό στη χώρα, έκανε η απόφαση της ηγεσίας της ΕΟΕ να προβεί σ’ αυτήν την ανάκληση, παρά το ατυχές «ανέκδοτο».

Αντιλαμβάνεστε ότι η αθλήτρια ζήτησε πολλαπλώς συγγνώμη δημοσίως.

Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφση για ανάκληση πάρθηκε από έναν άνθρωπο αυθημερόν, αστραπιαία. Χωρίς διαδικασία, χωρίς ακρόαση. Χωρίς κλήση σε απολογία και εξηγήσεις. Χωρίς ενημέρωση τρίτου. Χωρίς να βρίσκεται καν στην ίδια χώρα με την αθλήτρια. Χωρίς να δοθεί το δικαίωμα προσωρινού αποκλεισμού, ποινής, έφεσεης κοκ.

Αντολαμβάνεστε ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ίδια την ΕΟΕ αγνοήθηκαν παντελώς.

Ελπίζω, εφόσον αντιλαμβάνεστε όλα αυτά, να εξαντλήσετε κάθε επιρροή που έχετε, προσωπικά ή συλλογικά, στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα, τα οποία αποφάσισαν τη συγκεκριμένη ανάκληση της αθλήτριας, και να πετύχετε την ακύρωσή της.

Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να δράσετε κι εσείς αστραπιαία. Ο χρόνος είναι ελάχιστος.

Αντιλαμβάνεστε ότι όλος ο ελληνικός λαός στέκεται αμέριστα στο πλευρό της.

Μόνο η ακύρωση της ανάκλησης θα περισώσει το κύρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Με τιμή,

 

Ανδρέας Σταλίδης.

 

Η επιστολή αυτή στάλθηκε στις εξής διευθύνσεις

info@hoc.gr; epanousiaki@hoc.gr; efip@hoc.gr; logistirio@hoc.gr; promithies@hoc.gr; ppapageorgiou@hoc.gr; press@hoc.gr; olympia@hoc.gr; ktsourakis@hoc.gr

 

Στείλτε κι εσείς την ίδια ή άλλη, δική σας.

20 comments

Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 26 July 2012 at 07:10

Μήπως βιαστήκατε ;
Ἐδῶ τὸ BBC γράφει γιὰ διαδικτυακὲς ἐπαφὲς μέχρι μὲ τὸν Κασιδιάρη, πολιτευτὴ τῆς «Χρυσῆς Αὐγῆς». Λέτε νὰ εἶναι ἀνθελληνικὴ συνομωσία ;
Μὲ τὸ προηγούμενο τῶν ντοπαρισμένων ἀθλητῶν, μπορεῖ, λέτε, ἡ Ἑλλάδα νὰ διακινδυνεύσει τὴν θέση της στὸ Ὀλυμπιακὸ κίνημα, ἔστω καὶ σ’αὐτὸ τὸ ἀπολύτως ξεφτιλισμένο Ὀλυμπιακὸ κίνημα, γιὰ τὴν ἐπιπολαιότητα ὁποιουδήποτε ; Καὶ στὴν σημερινή κατάσταση τῆς Ἐλλάδος ;
Πιθανώτατα, ἡ ἀποκλειστικὴ ἀπασχόληση μὲ τὸν ἀθλητισμὸ εἶναι ἡ αἰτία ποὺ ὀ νοῦς πολλῶν πρωταθλητῶν βλάπτεται : χαζεύουν. Ἀλλὰ καὶ αὐτὴ ἡ μονομέρεια εἶναι ἄρνηση τῶν Ὀλυμπιακῶν ἀξιῶν, ποὺ θέλουν ὑγεία καὶ στὸν νοῦ καὶ στὸ σῶμα. Μπορεῖ νὰ εἶναι ἐλιτιστικές οἱ ἀξίες αὐτές, ἀλλὰ εἶναι, μὴν τὸ ξεχνᾶμε, πρὶν ἀπ’ὅλα Ἑλληνικές.
Ἡ συμπεριφορὰ τῆς Παπαχρήστου δείχνει πόσο ἔχει προχωρήσει ἡ ἑπιρροὴ τῆς ἠλιθιότητος στοὺς ἀναριθμήτους ἀκαλλιεργήτους νέους μας. Κάπως πρέπει νὰ καταλάβουν ὅτι αὐτὸ δὲν εἶναι ἐν τάξει.

Reply
Δημήτρης 26 July 2012 at 11:32

Από πότε η ιδιωτική ζωή παρακολουθείται και ποινικοποιείται;

Reply
admin 26 July 2012 at 09:07

Και τι είναι το BBC; ο φωτεινός παντογνώστης; ποιος σας είπε ότι σοβαροί οργανισμοί δεν γράφουν ανακρίβειες, ακόμη και να προσεγγίζουν τα όρια του κιτρινισμού. Όλα βασίζονται στην ενημέρωση.

Εδώ έχουμε γεγονότα. Το δελτίο τύπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι σαφές. Ως μοναδικός και αποκλειστικός λόγος της ανάκλησης της αθλήτριας είναι το εν λόγω αστείο.

Αν υπάρχει πράγματι άλλος λόγος πίσω από αυτό (ειλικρινά, δεν το θεωρώ πιθανό), τότε αφ’ ενός δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τον μάντη και να απαντάμε σε τέτοιες εικασίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε τα πράγματα ως έχουν. Αφ’ ετέρου, αυτή η συμπεριφορά, δηλαδή να κάνεις κάτι για τον λόγο Α, αλλά να δηλώνεις δημοσίως λόγο Β, έχει όνομα, αλλά δεν είναι ίσως «πολιτικά ορθό» να το γράφει κανείς. Με αντιλαμβάνεστε.

Συμπερασματικά λοιπόν: «η συμπεριφορά της ΕΟΕ, ή μάλλον του αρχηγού της, δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η επιρροή της ηλιθιότητας στους αναρίθμητους ακαλλιέργητους κατόχους αξιωμάτων. Κάπως πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι εν τάξει».

Ανδρέας.

Reply
admin 26 July 2012 at 10:39

Εδώ, ακόμα και μετά το περιστατικό, αναφέρεται ρητώς ότι μόνο το εν λόγω αστείο ήταν ο λόγος του αποκλεισμού.

http://www.newsbomb.gr/sports/story/221152/koyvelos-gia-papahristoy-asteia-stin-parea-tis

Παρακαλώ, στείλτε στο BBC μία διαμαρτυρία ότι δεν τα έμαθε καλά τα πράγματα

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 26 July 2012 at 15:42

Δὲν βλέπω γιατὶ τὸ BBC εἶχε κανένα συμφέρον νὰ φουσκώσει τὰ πράγματα. Ἐδῶ τὸν ἀριθμὸ νεκρῶν ξεφουσκώνει συστηματικά. Εἶναι, δυστυχῶς, ἐπιβεβαιωμένο άπὸ πολλὲς πλευρὲς ὅτι ἡ ἀθλήτρια ἔχει κάνει retweet μηνύματα twitter τῆς «Χρυσῆς Αὐγῆς» καὶ ὅτι ἔχει στείλει εὐχὲς στὴν Κασιδιάρη.
Ἡ σκοπιμότητα τῆς ἀμέσου τιμωρίας της εἶναι νά πέσει στὰ σχετικῶς μαλακά, διότι, ἂν φουσκώσει κι ἄλλο τὸ θέμα, ὑπάρχει κίνδυνος νὰ ζητήσουν οἱ Ἀφρικανικὲς χῶρες νὰ μᾶς πετάξουν ἔξω ἀπὸ τοὺς Ὀλυμπιακοὺς Ἀγῶνες. Θυμηθεῖτε τὶ παρασκήνιο ἔγινε μὲ τοὺς Θάνου-Κεντέρη. Γλύτωσαν τὰ χειρότερα μὲ ἀντάλλαγμα νὰ μὴν συμμετάσχουν στοὺς ἀγῶνες τοῦ 2004.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 26 July 2012 at 16:35

Πριν αλέκτορα φωνήσαι …
Νέο σκάνδαλο με τον Χονδροκούκη :
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/07/2012_453923
Αλλά ο πατέρας του, πιο ενήμερος, τον προφυλάσσει αποσύροντάς τον οικειοθελώς.
Μήπως θα του γράψετε κι αυτού ανοικτή επιστολή ;
Αγαπητέ κύριε Σταλίδη,
Γιατί δεν ομολογείτε ότι σφάλατε ως άνθρωπος και σε ένα θέμα του οποίου δεν γνωρίζατε τα δυσώδη παρασκήνια ; Αναλογισθείτε τους δικούς σας αγώνες μιας δεκαετίας και πλέον. Μην δαπανάτε την καλή σας πίστη σε υποθέσεις ανάξιές της.
Το «Αντίβαρο» υπήρξε πραγματικό αντίβαρο και του ψηφιακού όχλου. Μην αφήνετε να το παρασύρουν οι ανερμάτιστοι και άεργοι που λυμαίνονται τα κοινωνικά δίκτυα.
Τέλος, συγχωρείστε μου το ύφος : Ανεκτώτερα τραύματα φίλων υπέρ εκούσια φιλήματα εχθρών.

Reply
admin 26 July 2012 at 20:55

Πρώτον, ποιος μίλησε για «συμφέρον» του BBC; δεν με καταλάβατε.

Παρθενογέννεση δεν υπάρχει ούτε στην πληροφορία. Προφανώς οι δημοσιογράφοι του BBC ενημερώθηκαν από Έλληνες δημοσιογράφους.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

1. Η Βούλα Παπαχρήστου γράφει το σχετικό αστειάκι στο twitter

2. Ο κύκλος φίλων της εκεί ήταν 30 άνθρωποι. Ο λογαριασμός της ήταν περίπου 10 ημερών. Κάποιος από αυτούς το «σφυρίζει» σε τρίτους

3. Βγάζει ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά
http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/katalogos-deltion-graf-typou/3530-anakoinosi-tis-dim-ar-gia-tin-athlitria-voyla-papaxristou
Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.»

4. Το ζήτημα φτάνει στην ΕΟΕ, η οποία ανακαλεί τη συμμετοχή της. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΟΕ:

Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός ολυμπιακής ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου.
Παράλληλα, και σύμφωνα με ανακοίνωση, στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ παραπέμπεται από την Ομοσπονδία η πρωταθλήτρια του τριπλούν, με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter). «Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του κόσμου. Με απόφασή του, στη σημερινή του συνεδρίαση (σ.σ. χθεσινή), το δ.σ. του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας».

Από κει και πέρα έγιναν τα υπόλοιπα. Τα περί Κασιδιάρη και Χρυσής Αυγής δεν έχω ιδέα εάν στέκουν, όμως ακόμα και αν στέκουν δεν τα επισήμανε ΟΥΔΕΙΣ. Ούτε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ από όπου μάθαμε για το τιτίβισμα της πρωταθλήτριας, ούτε η ανακοίνωση της ΕΟΕ. Ουδείς.

Μόνο ορισμένοι οι οποίοι -εικάζω- αντιλήφθηκαν ότι δεν επαρκεί το «αστειάκι» για μία τόσο μεγάλη τιμωρία, μία πραγματική καρατόμηση, Ιεροεξεταστικών διαστάσεων, προσπάθησαν να τραγικοποιήσουν την περίπτωση ταυτίζοντάς την με τη Χρυσή Αυγή, κάτι το οποίο ακόμη και να στέκει, δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού, προφανώς.

Σας εξήγησα τη «φούσκα». Τώρα θέλω να μου εξηγήσετε κι εσείς, ειλικρινά, πού άπτεται το «λάθος μου». Γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα τι εννοείτε.

ΥΓ. Βρίσκω παντελώς άσχετη την περίπτωση Χονδροκούκη. Το ότι της παρομοιάζετε και με καλείτε να «του γράψω κι αυτού ανοιχτή επιστολή», δείχνει δυστυχώς πόσο πολύ με έχετε παρεξηγήσει, και λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτό. Κρίμα.

Ανδρέας Σταλίδης.

Reply
admin 26 July 2012 at 21:00

Ξέχασα να προσθέσω ότι πριν το 4, δηλαδή πριν καρατομηθεί, η Παπαχρήστου έστειλε δημόσια συγγνώμη και στο μέσο που έστειλε το αστειάκι της, αλλά και σε περισσότερα μέρη.

Η ΕΟΕ την καρατόμησε χωρίς να επικοινωνήσει μαζί της. Όχι απλώς για να την καλέσει σε απολογία, αλλά έστω για να επιβεβαιώσει αυτό που διάβασε στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ανδρέας.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 27 July 2012 at 00:01

Θέλατε, μήπως, νὰ τὰ ψάξει κάπως καλύτερα ἡ Ἑλληνικὴ Ὀλυμπιακὴ Ἐπιτροπή καὶ νὰ δημοσιοποιήσει ἐν πομπῇ καὶ παρατάξει καὶ τὰ retweets τῶν tweets τῆς «Χρυσῆς Αὐγῆς» καὶ τὶς εὐχὲς πρὸς Κασιδιάρη ; Καὶ πέστε ὅτι τὰ ἔθαβε ἡ Ἑλληνικὴ Ὀλυμπιακὴ Ἐπιτροπὴ καὶ τὰ ἀνακάλυπταν οἱ Ἀφρικανοί. Τότε θά γράφατε ὂτι κακῶς τὰ ἔθαψε. Κορώνα ἢ γράμματα πάντοτε κερδίζει ὁ ἀνευθύνως καὶ ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς σχολιάζων τοὺς ὑπευθύνους. Ἀστειάκια, ὅπως τὰ άποκαλεῖτε, εἶναι ἀνεκτὰ σὲ κύκλους ὁμοίων. Ὄχι στὸ παγκόσμιο προσκήνιο. Θὰ μοῦ ἐπιτρέψετε νὰ θεωρήσω ὂτι δὲν εἶναι πατριωτικὸ καθῆκον νὰ συγκαλύπτουμε κάθε ἀνοησία πού κάνει κάποιος, μόνον καὶ μόνον διότι εἶναι Ἕλληνας. Ἐμ τότε ἡ Βόρειος Κορέα εἶναι ἡ μόνη χὼρα μὲ πατριῶτες (μὲ τὸ ζόρι πατριῶτες, βεβαίως). Ἢ νὰ συγκαλύπτουμε διότι ἕνας πού ἀποβλακώθηκε άπὸ τὴν πολλὴ προπόνηση καί, ἴσως, τὰ φάρμακα τοῦ πρωταθλητισμοῦ, κοπίασε γιὰ νὰ μπορέσει νὰ ‘πεῖ μιὰ φορὰ δημοσίᾳ τὴν μπαρούφα του. Οἱ ἄλλοι ἀθλητές, ποὺ συγκρατοῦν τὸν ἑαυτό τους, τί εἶναι δηλαδή ; Δὲν κοπίασαν κι αὐτοί ; Ἂν θέλετε νὰ βοηθήσετε γνησίως τὴν Παπαχρήστου καὶ τὴν Ἑλλάδα, τὸ καλύτερο πού ἔχετε νὰ κάνετε εἶναι νὰ τὴν μιμηθεῖτε : Ζητῆστε συγγνώμην καὶ δεχθεῖτε τὶς συνέπειες τῆς ἀνοησίας. Εἶναι ὁ μόνος τρόπος νὰ συνέλθουμε κάποτε. Τὸ ἀλάθητο Ἑλληνικὸ γονίδιο δὲν ὑπάρχει. Ὑπάρχει μόνον ἡ διαρκὴς καὶ ἐπώδυνος ἀναζήτησις τῆς πικρᾶς ἀληθείας καὶ τὸ θάρρος νὰ τὴν κοιτάξουμε, ὅταν τὴν βροῦμε.

Reply
takeaction 27 July 2012 at 00:50

Ανδρέα, νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα σε λάθος βάση. Σε όλα τα μέσα ενημέρωσης βλέπω ότι θεωρείται δεδομένο πως το σχόλιο της αθλήτριας ήταν ρατσιστικό και η συζήτηση αφορά το αν αυτός που λέει ρατσιστικά ανέκδοτα μπορεί να είναι ρατσιστής ή όχι. Όσο κακό και αν ήταν το αστείο, δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ρατσιστικό. Ο ιός προέρχεται από την Αφρική, κάποιοι μετανάστες το ίδιο και γίνεται ένας χιουμοριστικός -ίσως όχι ιδιαίτερα ευρηματικός- συσχετισμός. Υπάρχει κάποια αναφορά στο ποιόν των μεταναστών; Τους προσδίδεται κάποια αρνητική ιδιότητα; Δηλαδή, αν κάποιος το 1996 έλεγε ένα αστείο του τύπου “Ρε παιδιά, χθες το βράδυ βλέπαμε μπάλα και όταν η Αγγλία έβαλε γκολ οι αγελάδες στο χωριό μας τρελάθηκαν απ’ την χαρά τους” (βλ. νόσος τρελών αγελάδων που πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο) θα ήταν ρατσιστής απέναντι στους Άγγλους; Θεωρώ, ότι η εν λόγω αθλήτρια δεν θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γιατί πολύ απλά δεν έσφαλλε. Δικαιολογείται, βέβαια, γιατί η συμμετοχή σε Ολυμπιάδα αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών ενός αθλητή του στίβου. Τί υποκρισία, πάντως, σε μια χώρα όπου κυκλοφορούν άφθονα βιβλία με ανέκδοτα για τους Ποντίους!

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 27 July 2012 at 01:55

Θεάρεστος ἡ προσπάθεια νὰ ἀπομονώσουμε τὸ ἕνα ἐπίμαχο tweet ἀπὸ τὰ retweets τῶν tweets τῆς «Χρυσῆς Αὐγῆς» (παρὰ λίγο θὰ ἔλεγα τῆς Χρυσῆς … ορδῆς) καὶ ἀπὸ τὶς εὐχὲς πρὸς Κασιδιάρη, τὰ ὁποῖα ἐπίσης εὑρέθηκαν στὸν λογαριασμὸ twitter τῆς συγκεκριμένης ἀθλητρίας. Καὶ νὰ ἀπομονώσουμε τὸ παράπτωμα ἀπὸ τὸ παγκόσμιο προσκήνιο καὶ τὸν χρόνο στὸν ὁποῖο τελέσθηκε. Μᾶς κάνει ὅμως ἐλαφρῶς ἀστείους ἡ ἐθελοτύφλωση.

Reply
takeaction 27 July 2012 at 10:07

Γεώργιε, στον Ανδρέα απευθύνομαι. Μην πετάγεσαι, λοιπόν, σαν _ορδή. Αν θελήσω να σπάσω πλάκα θα απευθυνθώ και σε σένα.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 27 July 2012 at 13:21

Μπά, ἀπὸ πότε ἐλέγχεται καὶ μάλιστα ἀπὸ ἀνωνύμους κουκουλοφόρους τὸ τὶ γράφεται σὲ ἐλεύθερο, δημόσιο καὶ άνοικτὸ χῶρο συζητήσεων ; Δὲν ὑπάρχει τὸ e-mail γιὰ ἰδιωτικὲς συζητήσεις ; Ὅποιος ἀξιώνει ἀποκλειστικότητα, τὸ χρησιμοποιεῖ.

Reply
admin 27 July 2012 at 14:41

κ. Γεωργάνα, έχετε πιάσει λάθος πόστο στο θέμα αυτό και θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την απογοήτευσή μου από τον ιεραποστολικού χαρακτήρα μαζικό σχολιασμό υποστήριξης στην κατάφωρα άδικη απόφαση της ΕΟΕ. Δεν απαντάτε στις ερωτήσεις, πετάτε την «μπάλα σε άλλα γήπεδα», επιμένετε σε πράγματα που έχουν απαντηθεί, συνδέετε το θέμα με άσχετα άλλα θέματα, και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι σας γράφουν.

Συνοπτικά.
1. Μαύρος που πήρε το αστείο της Παπααχρήστου ως αστείο και όχι ως τεκμήριο ρατσισμού https://twitter.com/trini87/status/228155598221496320
2. Ομοίως https://twitter.com/jmndrms/status/228197776314494976
3. Το αυτονόητο ότι «άλλο ρατσιστικό σχόλιο και άλλο ρατσιστής», από τον καθηγητή κ. Πιπερόπουλο. Με αφορμή την προ εβδομάδος απόφαση για τον αρχηγό της Τσέλσυ http://like24.blogspot.gr/2012/07/blog-post_26.html
4. Προσβλητικό δημοσίευμα της Sun για την Βασιλική Αρβανίτη
http://www.newsbeast.gr/sports/LONDON2012/arthro/390271/prosvlitiko-dimosieuma-gia-ti-viku-arvaniti-kai-tin-ellada/

5. Δείτε κι αυτό από τον κύριο «δείξε μου το εκατομύριό σου να σου πω ποιος είσαι», τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος δημοσίως ισχυρίζεται ότι «Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τις Ολυμπιακές Αξίες».
http://www.newsbomb.gr/sports/story/221152/koyvelos-gia-papahristoy-asteia-stin-parea-tis

Πώς το βλέπετε; Αν αληθεύει, τότε μάλλον θα έπρεπε να συνοδεύεται από δήλωση παραίτησης αποτυχίας. Αν δεν αληθεύει, ομοίως, ως συκοφαντία, δημοσία δυσφήμιση κοκ.


Επωνύμως και ευθαρσώς
Ανδρέας Σταλίδης.

Reply
Πατριώτης 27 July 2012 at 18:41

Ανδρέα

Συγχαρητήρια και για τα τρία σου άρθρα, τα οποία βρίσκω πολύ σωστά. Η κοπελιά καρατομήθηκε, επειδή το ζήτησε η Αριστερά και όχι ασφαλώς για το σχόλιο.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που την καρατόμησαν και καμαρώνουν από πάνω;

Ο Καπράλος, που της αρνήθηκε το δικαίωμα να απολογηθεί και ο Κούβελος, που “ξέχασε” να πει στην γυναίκα του (Μπακογιάννη) ότι υπάρχει και έναν μικροποσό $ 1.000.000, που πρέπει να μπεί στην δήλωση πόθεν έσχες.

Αν εγώ ξεχάσω να δηλώσω € 100.- θα με κυνηγήσει η εφορία και καλά θα κάνει. Αυτός/ή, δεν πάθανε απολύτως τίποτε. Είναι, βλέπεις, το κατεστημένο, που κάποιοι μετά μανίας στηρίζουν.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η ιστορία με τον Καπράλο, δεν έπρεπε να τον έχουν ανακαλέσει και αντικαταστήσει; Μπορεί να είναι πρόεδρος της ΕΟΕ με τέοιες κατηγορίες να πλανώνται εις βάρος του;

Κατά τα άλλα, το σχόλιο τούς μάρανε…

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 27 July 2012 at 21:30

Ἀγπητὲ κύριε Σταλίδη,
Γιὰ τὸ ζήτημα τῶν retweets καὶ τῶν εὐχῶν πρὸς Κασιδιάρη, τὸ ὁποῖο ἔθεσα τοὐλάχιστον τρεῖς φορές, τί θέση λάβατε ; Συγχωρεῖστε με ἅν δὲν τὴν διάβασα, ἐνδεχομένως λόγῳ δυσκολίας προσαρμογῆς στὴν νέα μορφὴ τοῦ ἰστοτόπου.

Reply
admin 27 July 2012 at 22:08

Αντίθετα με σας, εγώ απαντώ σε όλες σας τις ερωτήσεις αδιακρίτως. Διδαχθείτε από το παράδειγμά μου.

Λέω λοιπόν ότι α. στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ με την οποία γνωστοποιήθηκε το ζήτημα, β. στο δελτίο τύπου της ΕΟΕ με το οποίο ανεκλήθη η συμμετοχή της Παπαχρήστου, και γ. σε όλες οι συνεντεύξεις (Κούβελη, Καπράλου κλπ) γινόταν αναφορά _αποκλειστικά και μόνο_ στο περιβόητο ανέκδοτο.

Αυτά που αναφέρετε εσείς, ανασύρθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα από τρίτους, προς υποστήριξη του (απαράδεκτου) αποκλεισμού. Από ορισμένους πληροφοριοδότες αυτής της κατηγορίας, Έλληνες δημοσιογράφους, το πληροφορήθηκε και το BBC και όσοι άλλοι αναφέρθηκαν σ’ αυτό.

Ένα το κρατούμενο ως τώρα.

Πάω και παρακάτω.

Εάν _όντως_ ο πραγματικός λόγος του αποκλεισμού ήταν οι ευχές (“Χρόνια Πολλά Ηλία”) στον κ. Κασιδιάρη ή ενδεχομένως και οι 1-2 αναπαραγωγές για άσχετα θέματα, δηλαδή, αν ο πραγματικός λόγος ήταν μία υποτιθέμενη συνάφεια της Παπαχρήστου με τη Χρυσή Αυγή, τότε ο αποκλεισμός της δεν είναι μόνο απαράδεκτος και αβάσιμος, είναι και φασιστικός.

Σας κάλυψα;

Reply
Δημήτριος Ρωμανίδης 28 July 2012 at 12:06

‘Ανδρέα, συμφωνῶ μαζί σου.
Τό ἀνέκδοτο ἦταν ἕνα ἀπό τά συνηθισμένα ἀστεῖα, πού δέν περιεῖχε τίποτε τό ἐπιλήψιμο.
Κακῶς ἐζήτησε συγγνώμη ἡ Βούλα Παπαχρίστου.
Τήν δικαιολογῶ ὅμως, διότι ἐπάνω της ἔπεσε ὅλη ἡ ἀδικία τῆς ἐγχώριας μικρόνοιας καί μικροψυχίας.
Αὐτή ἡ υποκουλτούρα τῆς βιτρίνας ἔχει, δυστυχῶς, τό πάνω χέρι σήμερα στά πράγματα τῆς πατρίδας μας.
Κι’ ἐγώ, ὅπως καί πάρα πολλοί Ἕλληνες ζητῶ τήν ἀνάκληση τῆς ἀπαράδεκτης καί φασιστικῷ τῷ τρόπῳ ληφθείσης ἀποφάσεως, γιά τήν ὁποία συζητοῦμε ὅλοι στήν Ἑλλάδα.
Δημήτριος Ρωμανίδης

Reply
Prof Asher J Matathias 27 July 2012 at 23:30

A national outrage

It has been my sad duty to repeatedly address the wrong-headed, and self-defeating chest-pounding of misguided Greeks — in Greece and the diaspora — who insist on battling their own demons while serving as apologists for the worst impulses emanating from a Greek polity in multiple-crises mode. The latest raw over the just expulsion from the London Olympics of an immature, ultra-nationalist Greek woman athlete —enamored with the notorious neo-Nazi parliamentarian Elias
Kasidiaris, and his crew of Golden Dawn misfits — clearly indicates the debasement of moral values by those who have reflexively come to her corner in support, and thus, unwittingly, undermine both the Olympic spirit of cooperation and fraternity among people, as well as the long-term positive image we, as fans of our native land, wish to project. Particularly disturbing is the position of some like-minded academics, who veer toward seeing conspiracies where none exist; blaming a newly-formed tripartite Greek government — truly one that finally sees the necessity of implementing the signed Memoranda with the troika of lenders pledged to
extricate the country from its self-induced financial mess — as not only inadequate, even obtusely unpatriotic, in their view. Such critics cast easy and irresponsible blame for short-comings in the contemporary national character of Greeks — it is a reach to persist in making a direct connection to our ancient models — preferring to avoid confronting insedious racism, anti-Semitism, xenophobia, paranoia, anti-Americanism, misogyny, corruption at all levels, rampant criminality, and other social ills. We should applaud, not voice unbecoming aspersions, for the likes of a reformed Samaras, and his valiant team — chief among them Avramopoulos, but also Kaskarelis, Stournaras, a surprising evolving-into-statesman Kouvelis, the competent Venizelos, the emerging Vroutsis — for the despicable comments by a woman who obviously was
not instructed to be sensitive about Africans, and by implication, other minorities that populate today’s Greece and form the mosaic of folks all of us should embrace in welcome, tolerance, and understanding. Such feelings are missing in both the athlete’s comments, (and in the dope who was later ejected for doping) Let us prescribe a dosage of humility, and
several of introspection, for there is much that is missing …
Sincerely, and with fraternal affection,
Prof. Asher J. Matathias
Woodmere, NY-USA

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 28 July 2012 at 00:00

Ἄν, λοιπόν, ἐπαναλαμβάνω ἄν, ἡ κυρία Παπαχρήστου συμπαθεῖ δημοσίᾳ τὴν «Χρυσῆ Αὐγή», ὁ ἀποκλεισμός τῆς ἀπὸ τὴν ἐθνικὴ ὁμάδα τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων εἶναι φασιστικός. Σᾶς κατάλαβα καλά ;
Σὲ δεύτερο χρόνο, τί πρέπει νὰ ‘πεῖ δημοσίᾳ ἕνας χρυσαυγίτης γιὰ νὰ άποκλεισθεῖ άπὸ τὴν ἐθνικὴ Ὀλυμπιακὴ ὀμάδα τῆς Ἑλλάδος, κοιτῖδος τῶν Ὀλυμπιακῶν, τῶν ἀνθρωπιστικῶν καὶ τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανικῶν ἀξιῶν ; Ὑπάρχει ὅριο ἢ ὁποιοδήποτε ὅριο εἶναι φασισμός ;
Τρίτον, θὰ συνιστούσατε στήν κυρία Παπαχρήστου νὰ προσφύγει στὶς διεθνεῖς ἀθλητικὲς ἀρχές ἐναντίον τοῦ ἀποκλεισμοῦ της ; Ἐκτιμᾶτε ὂτι θὰ δικαιωνόταν ;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.