Θεατρική παράσταση: ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ του Δημήτρη Χατζή

Παρακολουθείστε σε θεατρική απόδοση

 

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ του Δημήτρη Χατζή

Με την πτώση της χούντας και μετά από 28 χρόνια εξορίας στην Ανατολική Ευρώπη, ο Δημήτρης Χατζής (1913-1981) επιστρέφει στην Ελλάδα το 1975 και το επόμενο έτος δημοσιεύει Το διπλό βιβλίο, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου. Ακολουθώντας τη ζωή του βασικού του ήρωα Κώστα, ο Χατζής καταφέρνει να διατρέξει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας – όχι σαν παρατηρητής, ούτε με έναν ιστορικό ή πολιτικό τρόπο, αλλά αποτυπώνοντας το ψυχικό τοπίο που διαμόρφωσαν αυτές οι στιγμές της ιστορίας μας. Η ιστορία του Κώστα αποτυπώνει όλη την αγωνία και τον αγώνα του Έλληνα μετανάστη της προδικτατορικής (αν μη και της παρούσας) περιόδου, από τις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές ως τους αντίποδες της Αυστραλίας και της Αμερικής. Έτσι, η αφήγηση γίνεται η ιστορία της χώρας μας, φωτίζοντας τις πτυχές του «ρωμαίικου» που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα. Συγχρόνως, όμως, η ιστορία του καταφέρνει να γίνει πανανθρώπινη, ένας στοχασμός για τη θέση του ανθρώπου «στο δικό μας κόσμο το σημερινό», ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.
Κείμενο : Δημήτρης Χατζής
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία : PEQUOD
Φωτισμοί : Τάσος Παλαιορούτας
Παίζουν : Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή.

Από 12/10 έως 12/11, κάθε Παρ., Σάβ., Κυρ. και Δευτ., στις 21.00

Baumstrasse, Σερβίων 8, Βοτανικός

τηλ. κρατήσεων 6984 068624  (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-20.30)

Η παράσταση – μια συμπαραγωγή της εταιρίας θεάτρου PEQUOD και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με την υποστήριξη του Υπ.Πολιτισμού- παρουσιάστηκε από τις 18/4 ως τις 5/5 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στη συνέχεια στις 7 και 9/6 στο Theatre de la Ville στο Παρίσι, στα πλαίσια του φεστιβάλ chantiers d’ europe.

Η ομάδα ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά τους στο πρώτο αυτό ανέβασμα της παράστασης τους : Χριστίνα Μωρόγιαννη και Γιάννη Κλίνη (ερμηνεία, συμετοχή στη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία), Δημήτρη Γεωργαλά (βοηθός σκηνοθέτη), Βάσω Γιαννακοπούλου (επιμέλεια κίνησης) και Μίρκα Γεμεντζάκη (φωνητική επιμέλεια).

Η εταιρία θεάτρου  PEQUOD (“Πίκουοντ”) ιδρύθηκε το 2009 από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ξανθόπουλο και Αγγελική Παπαθεμελή, με τη συνδρομή του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και βρήκε το όνομα της στο θρυλικό σκαρί του αριστουργήματος του Χ. Μέλβιλ “Μόμπι Ντικ”.
Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις « Ο Γλάρος» του Α. Τσέχωφ (Κnot Gallery, άνοιξη και χειμώνας του 2010, Θέατρο Χώρα Bob theatre festival 2010 και 2011, πανελλαδική περιοδεία χειμώνας 2011), «Από το φίφτυ- φίφτυ στον έρωτα» του Δ. Χατζή στα πλαίσια του 1ου Low Budget Festival και «Υπόθεση εργασίας» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2011.

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, μειωμένο 8€.

(828) αναγνώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *