Επιστολές διαμαρτυρίας σε Σαμαρά και Παντερμαλή για το φιλμ Γαβρά

Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,

Όσον αφορά το ¨καλλιτεχνικό δημιούργημα¨ του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά που αναφέρεται στην ιστορία του Παρθενώνα, ζητώ να μην προβάλλεται στους επισκέπτες του μουσείου της Ακρόπολης αλλά νά αποσυρθεί τελείως, γιατί αγνοώντας παντελώς την ιστορική αλήθεια, επιδίδεται σε χυδαία αντιχριστιανική προπαγάνδα που αντικατοπτρίζει τα προσωπικά του πιστεύω.

Ο Κώστας Γαβράς μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και να δημιουργεί ότι θέλει. Η Ελληνική Πολιτεία όμως, όταν δέχεται να προβάλει επισήμως την ταινία αυτή, συντάσσεται με τα ψεύδη και τις ιστορικές ανακρίβειες. Απορώ και εξίσταμαι. Πως το δέχεστε αυτό, κύριε Υπουργέ; Γνωρίζω ότι είστε επιστημονικά και καταρτισμένος καί ενημερωμένος.

Αλλά και άν δεν γνωρίζατε λεπτομέρεις σχετικά με το θέμα, γνωρίζω ότι λάβατε επιστολές μαρτυρίας και διαμαρτυρίας, οι οποίες αποδεικνύουν, με ατράνταχτα επιχειρήματα και παραπομπές στην επιστημονική βιβλιογραφία, ότι το φιλμάκι του Κ. Γαβρά δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια. Αλλοιώνει την ιστορική αλήθεια. Δεν έχει θέση στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν έχει θέση στο μουσείο της Ακρόπολης.

Με σεβασμό προς το πρόσωπό σας και το αξίωμά σας

Χρήστος Κότιος, πτυχιούχος γεωπονίας και θεολογίας.

Ελλογιμώτατε κ. Καθηγητά, Δημήτριε Παντερμαλή,

Διευθυντὰ του Μουσείου Ακρόπολης,

Όσον αφορά το ¨καλλιτεχνικό δημιούργημα¨ του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά που αναφέρεται στην ιστορία του Παρθενώνα, ζητώ να μην προβάλλεται στους επισκέπτες του μουσείου της Ακρόπολης αλλά νά αποσυρθεί τελείως, γιατί αγνοώντας παντελώς την ιστορική αλήθεια, επιδίδεται σε αντιχριστιανική προπαγάνδα που αντικατοπτρίζει τα προσωπικά του πιστεύω. Ο Κώστας Γαβράς μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και να δημιουργεί ότι θέλει. Η Ελληνική Πολιτεία όμως, όταν δέχεται να προβάλει επισήμως την ταινία αυτή, συντάσσεται με τα ψεύδη και τις ιστορικές ανακρίβειες. Απορώ και εξίσταμαι. Πως το δέχεστε αυτό, κύριε Καθηγητά; Λάβατε επιστολές μαρτυρίας και διαμαρτυρίας, οι οποίες αποδεικνύουν, με ατράνταχτα επιχειρήματα και παραπομπές στην επιστημονική βιβλιογραφία, ότι το φιλμάκι του Κ. Γαβρά δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια. Αντίκειται στην επιστήμη της αρχαιολογίας.Αλλοιώνει την ιστορική αλήθεια. Δεν έχει θέση στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν έχει θέση στο μουσείο της Ακρόπολης. Με απλά λόγια: δέν έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσιάζει!!!

Με σεβασμό προς το πρόσωπό σας και το αξίωμά σας

Χρήστος Κότιος, πτυχιούχος γεωπονίας και θεολογίας.

.

(1041) αναγνώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *