Ομαδικοί τάφοι τον 21ο αιώνα, όχι στην Αφρική αλλά σε κράτος της ΕΕ, το αίσχος και η αποτυχία όλων των διεθνών οργανισμών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν ο τάφος των δεκαεννέα εκτελεσθέντων Ελληνοκυπρίων δεν αποτελεί όνειδος για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους και γιαυτό οι βάρβαροι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και δη κομπάζοντες για την επιχείρηση «ειρήνης» που εξαπέλυσαν κατά ης Κύπρου και του λαού της. Τα κτήνη εκτελούσαν αδιακρίτως και χωρίς αιτία, άοπλους αιχμάλωτους, αθώους πολίτες για να ικανοποιήσουν τα βάρβαρα ένστικτά τους.


Το αρχικτήνος, ο χασάπης Ντεκτάς το είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη ανενδοίαστα και απροκάλυπτα. Τον ρωτήσανε για τους 1619 και αυτός είπε: «Τώρααα, αυτούς τους έχουμε θάψει σε ομαδικούς τάφους στη βόρεια Κύπρο». Ο ομαδικός τάφος που βρέθηκε στη περιοχή Τζάους των κατεχομένων ήρθε να επαληθεύσει για μια ακόμη φορά τις δηλώσεις Ντεκτάς και την απανθρωπιά αυτής της οικουμένης, Θέλω να ξέρω, η Ελλάδα στη προσεχή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει αυτό το συγκλονιστικό ανθρωπιστικό θέμα, με τρόπο που να προκαλέσει σοκ στους Ευρωπαίους πολιτισμένους; Ήθελα νάξερα αν θα υπάρξει έστω και ένας ευρωβουλευτής Ελλάδος ή Κύπρου, με κότσια και να αρπάξει τον προεδρεύοντα πρωθυπουργό αλλά και εκείνο το φιλότουρκο υπουργό εξωτερικών της Σουηδίας, που αγκαλιάζουν τους δολοφόνους του Αττίλα και τους οδηγούν μέσα στην Ένωση και να τους τα πεί από τη καλή και την ανάποδη.

Αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο πριν την απεχθή πράξη της εκτέλεσης, θα τη προβάλουμε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου; Θα τη προβάλουμε στην αίθουσα ης γενικής συνέλευσης των ΗΕ και του συμβουλίου ασφαλείας; Θα τη δείξει ο πρωθυπουργός μας στον μουσουλμάνο πρόεδρο Ομπάμα, κατά τη επίσκεψή του στον Λευκό οίκο τον Οκτώβρη; Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα περιφέρει τη φωτογραφία-ντοκουμέντο στις ξένες κυβερνήσεις; Θα εγκαταλείψει αμέσως τη γελοιότητα των δήθεν διαπραγματεύσεων και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων; Αλλά θα μου πείς ποιο ύψος, όταν σε έχουν κοντύνει οι ιμπεριαλιστές υποστηρικτές σου για να σε κάνουν πρόεδρο. Τελικά τίποτε από όλα αυτά δεν θα γίνει.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα πάει στη σύνοδο κορυφής ενδεδυμένη ο κουστούμι της αξιοπρεπούς σοβαροφάνειας, θα κάνει τη πολυάσχολη και την επειγόμενη, θα μιλάνε πίσω από κάποιο φάκελο δίκην δικαστών, για να μην ακουσθούνε τα απόρρητά τους και θα περιοριστούν στις γνωστές γλυκανάλατες αναφορές για κάποιες παρεκτροπές των Τούρκων το 1974. Είναι ψυχροί και ανίεροι και το δράμα των αγνοούμενων δεν τους αγγίζει. Και δεν τους αγγίζει πραγματικά όπως το έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη στη πράξη, στη περίπτωση Σολωμού και Ισαακ, στη περίπτωση των αφανισθέντων 16800 εγκλωβισμένων, στη καταγγελία της σφαγής των Ποντίων, και των Λαζών, στη περίπτωση των εκτοπισμένων-προσφύγων, στη περίπτωση των αγνοουμένων και ακόμη χειρότερα στη περίπτωση των αιχμαλώτων που βασανίζονταν στα Άδανα. Τι περίεργοι άνθρωποι οι εκπρόσωποί μας στο εξωτερικό, που χειρίζονται τις καυτές υποθέσεις του Ελληνισμού σαν να πρόκειται περί μιάς τρίτης χώρας.

Θα ήταν σκόπιμο να βλέπαμε σε ένα βιντεάκι τις αντιδράσεις μέσα στο Ευροκοινοβούλιο της κυρίας Γιαννάκου επικεφαλής των ευρωβουλευτών ΝΔ. Αυτής που είχε πάρει προσωπικά το θέμα προστασίας του βιβλίου της Ρεπούση. Η Ρεπούση και οι συν αυτή νεωτερικοί ιστορικοί και τοις πράγμασι νέο-οθωμανοί, δίνανε διαλέξεις ση Κύπρο και καλούσανε τα παιδιά της Κύπρου σε μια εκστρατεία να ξαναγραφεί η ιστορία με αλήθειες… για να μάθουν τα εγκλήματα των πατεράδων τους Ελληνοκυπρίων, κατά των Τουρκοκυπρίων ο 1974. Είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο αναίδειας που μιλούσε για εθνοκάθαρση. Λέω τώρα εγώ ο αφελής. Άραγε η Ρεπουση έχει κάποια ανακλαστικά που να την οδηγήσουν να σκεφθεί μήπως η μέχρι τώρα πολιτεία της ήταν λάθος; Μήπως αδικεί τα θύματα μιας απερίγραπτης εθνικής τραγωδίας ο «συνωστιμός»; Υπάρχει κάποιο Ελληνικό φίλτρο στα γραφτά της, στις κουβέντες και στις πράξεις της; Ζητάς πολλά μου σφυρίζει ο εαυτός μου.

Και όμως, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ημέτεροι οσφυοκάμπτες, δεν θα είχε πάρει συγχωροχάρτι η Τουρκία για τα εγκλήματα του 1974. Αυτοί και κάτι άλλοι βοηθήσανε τη Τουρκία να βγεί από τη δύσκολη θέση του ειδεχθούς εγκληματία. Άραγε η ευρωβουλευτής μας θα καταλάβει έστω και αυτή την ύστερη ώρα ότι οι ομαδικοί τάφοι στη Κύπρο είναι μόνο Ελληνοκυπρίων; Θα παραδεχθεί επί τέλους το λάθος του εθνικού αποπροσανατολισμού των Ελληνοπαίδων, με εκείνο το κατάπτυστο βιβλίο που υποστήριζε με τόση θέρμη; «Για ανατριχιαστική επιβεβαίωση της όψης του Τούρκου εισβολέα στη Κύπρο το 1974» έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο εκ παιδιόθεν καθηγητής, Ανδρέας Λοβέρδος και πολύ σωστά. Όμως που ήσουν κύριε Λοβέρδο, όταν το κόμμα σου κρατούσε τη σημαία του σχεδίου Αννάν και αλλοφρόνως πανηγύριζε; Που ήσουνα όταν ο νυν αρχηγός σου και τότε υπουργός εξωτερικών της χώρας, αποδέχετο μέσα σε μισή ώρα από της αναγγελίας του το εξ εννέα χιλιάδων σελίδων δολοφονικό σχέδιο Ανναν; Το είχε διαβάσει κ. Λοβέρδο;

Θα μου πείς δε χρειαζότανε γιατί αυτός τα ξέρει όλα. Βγήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τους Τούρκους. Αυτό πια κι’ αν είναι. Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχει τους νεωτερικούς καθηγητάδες, τους πείσει και αυτούς να κάνουν κάποια δήλωση τώρα που θέλει ψήφους. Μωρέ πνευματική η γεσία που την έχουμε!! Όλοι τώρα πέφτουν σαν τα κοράκια να αρπάξουν κάτι από τη πατριωτική συνείδηση του Ελληνικού λαού. Δεν έχουν ιερό και όσιο τα αρπακτικά όταν θέλουν ψήφους. Απορώ ειλικρινά, όλοι αυτοί μέσα στα Ελληνικά κόμματα, δεν θα καθηλωθούν από ο βλέμμα θανάτου των πέντε γονατιστών νεαρών Ελληνοκυπρίων; Βλέμμα θανάτου που από μόνο του μιλάει για τις μαζικές εκτελέσεις που είδανε μέχρι να έρθει και η δική τους σειρά για να τους ρίξουν στο λάκκο. Δεν θα συγκινηθούν επιτέλους εκεί στη Βουλή, για να πάρουν έστω και μια αξιοπρεπώς εθνική απόφαση; Δεν βλέπουν το νέο Βατερλό που έρχεται από τις συνομιλίες Χριστόφια; Δεν σκέπτονται ότι το μεγαλύτερο όνειδος είναι της Ελλάδος που συνομιλεί και καλοπιάνει τους δολοφόνους των παιδιών της; Είναι απαράδεκτοι, γιατί τριανταπέντε χρόνια τώρα ήξεραν τα εγκλήματα του Τουρκικού στρατού και δεν μιλούσαν για να καλοπιάνουν τους Τούρκους.

Η νέα προδοσία του Ελληνισμού. Δεν είναι όνειδος να μιλάμε για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με αυτούς που αρπάξανε το βιό μας, όταν ξέρουμε ότι αυτή είναι η χειρότερη μορφή διχοτόμησης; Δεν είναι όνειδος τα εγκλήματα αυτά να μην διδάσκονται στα παιδιά μας στα σχολεία για να προλάβουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον; Δεν θα είναι όνειδος οι κενοί λόγοι που θα εκφωνηθούν από τους ασυγκίνητους ρήτορες στη κηδεία του στρατιώτη Παπαγιάννη; Θα τολμήσει να πάει στη κηδεία ο ΔΗΣΥ μετά το ΝΑΙ στο Αννάν και τα εξ Αμερικής δολάρια; Δεν είναι όνειδος να επαινούνται και να παρασημοφορούνται στρατιωτικοί σε μια εθνική τραγωδία; Δεν είναι όνειδος το μαρτύριο των μαυροφορεμένων γυναικών στο οδόφραγμα με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων, που σε λίγο θα θεωρείται τυχερή η μητέρα του Παπαγιάννη που βρήκε και έθαψε το παιδί της; Δεν είναι όνειδος για τη Ελλάδα να την απειλεί η Τουρκία με νέο γύρο σφαγών και εκτελέσεων και να μην αντιδρά;

Ο Νταβούτογλου λέει ότι και στο Αιγαίο η Τουρκία θα εφαρμόσει λύση όπως και στη Κύπρο. Οι δικοί μας χαζογελούν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπούν στα νησιά μας για να σφάξουν και να κλέψουν κατά τις παραδόσεις και τις συνήθειές τους. Δυστυχώς από τα εγκλήματα της Τουρκίας του 1974 η ηγεσία της Ελλαδος όχι μόνο δεν φρονηματίστηκε, αλλ’ απεναντίας φρόντισε για τη διάλυση των Ενόλπλων μας Δυνάμεων, για την υποβάθμιση του πατριωτικού φρονήματος του λαού και για την συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα στα σχολεία. Η παιδεία μας έχει καταστεί κέντρο ηθικής πνευματικής και εθνικής διαστροφής. Η παρακμή μας οφείλεται στη παιδείας μας και στους ανάξιους λειτουργούς της. Από ποιους να φυλαχτούμε. Από τους Τούρκους Τουρκιάς, ή τους ημεδαπούς Τούρκους; Είθε να διασωθούμε.

Δ. Δήμου Τρίτη 11 Αυγ. 2010.

1 thought on “Το όνειδος του Τζαους

  1. Ἀπὸ τὸν Ἑλληνοκύπριο ἀνθυπολοχαγὸ ἐξ ἐφέδρων ποὺ ἔλαβε μέρος σην κατάληψη τοῦ Τζάος ἀπὸ τὴν Ἐθνικὴ Φρουρὰ στὶς πολεμικὲς ἐπιχειρήσεις τοῦ 1974, γνωρίζω ὅτι Τουρκοκύπριοι ἔνοπλοι πολέμησαν μὲ τὴν διμοιρία του πού, τελικῶς, κατέλαβε τὸ χωριό, καὶ εἶχαν καὶ νεκρούς. Οἱ Ἕλληνες στρατιῶτες θεώρησαν καλὸ νὰ άπαθανατίσουν τήν κατάληψη γράφοντας μὲ μπογιὰ σὲ ἕνα τοῖχο τοῦ χωριοῦ ἐπιγραφή, ὅπου ἀνέφεραν καὶ τὸ ὄνομα καὶ τὸν βαθμὸ τοῦ ἐπὶ κεφαλῆς τους. Ἔτσι, μετὰ τὴν ἀνακατάληψη τοῦ Τζάος άπὸ τὸν Τουρκικὸ στρατὸ εἰσβολῆς, ὁ Ἑλληνοκύπριος ἀνθυπολογαγὸς ἄκουσε καὶ τὸ ὄνομά του ἀπὸ τὸν Τουρκοκυπριακὸ ραδιοφωνικὸ σταθμὸ Μπαῦράκ, ὡς ὑπευθύνου γιὰ τοὺς θανάτους τῶν Τουρκοκυπρίων ἐνόπλων στὸ Τζάος. Ἐκεῖνο ποὺ θέλω νὰ πῶ εἶναι ὅτι οἱ συγγενεῖς καὶ φίλοι τῶν νεκρῶν Τουρκοκυπρίων εἶναι άπολύτως φυσικὸ νὰ ἐπεδίωξαν νὰ ἐκδικηθοῦν τὸν χαμό τους σκοτώνοντας αὐτοὺς τοὺς Ἕλληνες ποὺ εἶχαν πέσει στὰ χέρια τους. Ἄλλο, ὅμως, αὐτὸ καὶ ἄλλο νὰ ἐκτελεῖ στρατὸς αἰχμαλώτους.
    Αὐτὰ τὰ εἶχα άκούσει ἰδιωτικῶς τὸ φθινόπωρο τοῦ 1983 γιὰ πρώτη φορά. Μιὰ πιὸ πρόσφατη παρουσίαση καὶ μὲ τὰ σωστὰ ὀνόματα εἶναι αὐτὴ ἐδῶ : http://www.efylakas.com/archives/2554
    Μπορεῖ κανεὶς νὰ ἀγνοήσῃ τὶς ἀξιολογικὲς κρίσεις καὶ νὰ ἑστιάσῃ στὰ γεγονότα. Ἐπίσης, νὰ σημειώσουμε ὅτι ἡ παλαιοτέρα μαρτυρία περιελάμβανε καὶ τὴν πληροφορία ὅτι ἕνας τοὐλάχιστον Τουρκοκύπριος ἕνοπλος πέθανε μέσα στὴν μάχη ἀπὸ αἱμορραγία τῶν τραυμάτων του διότι εἶχε ἀποκλεισθεῖ σὲ κτίσμα μέσα στὸ χωριό ἀπὸ τὸ πῦρ τῶν στρατιωτῶν τῆς ἐθνικῆς φρουρᾶς καὶ δὲν ἐτόλμησε νὰ παραδοθῇ. Ἀναμενόμενο διότι δὲν φοροῦσε στολὴ καὶ δὲν ἀπήλαυε τῆς προβλεπομένης προστασίας τῶν αἰχμαλώτων πολέμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *