Thursday 17 August 2023
Αντίβαρο
Επιστολές

Επιστολή στην εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ (περί χρήσης όρου "Μακεδονία")

Αυγούστου 26, 2009

Προς κ. Κίκιζα Διευθυντή της Εταιρείας ΜΕΛΙΣΣΑ

Βίωνος 1
Αθήνα
104 43 – Αττική
Ελλάδα

Τηλ : 210/5190100
Fax : 210/5190241
Website : http://www.melissa-kikizas.gr
Email : melissa@kikizas.gr

 

Αγαπητέ κύριε Κίκιζα,

Μέσω της Ιστοσελίδας μας www.macedonia.info λάβαμε το κάτωθι μήνυμα από τον κ. Ρισβάνη, κάτοικο στη Γερμανία. Συμφωνούμε με τα λεγόμενα του κ. Ρισβάνη. Η Μακεδονία κ. Κίκιζα, δεν ξεπουλιέται για 20.000 ευρώ που η εταιρεία σας δεν διαθέτει για καινούργια εκτύπωση συσκευασίας του προϊόντος σας.

Σας παρακαλούμε όπως αντικαταστήσετε τη συσκευασία άμεσα.

Νίνα Γκατζούλη / Πρόεδρος                                                       Μαρία Χατζηνάκου/Γραμματέας

Κοινοποίηση: ΜΜΕ

                       Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου-Παγκόσμιο Γραμματέα του ΣΑΕ

                       Μακεδονικούς Συλλόγους

 

Υ.Γ: ακολουθεί η επιστολή του κ. Ρισβάνη:

Ονομάζομαι Φώτιος Ρισβάνης και είμαι κάτοικος Γερμανίας. Μέσω αυτού του Email θέλω να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό που μου έτυχε την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ένα τουρκικό παντοπωλείο αγόρασα ελληνικά προϊόντα μέσα στα οποία ήταν και ένα κριθαράκι της εταιρίας MELISSA (δείτε φωτογραφίες στο attachment). Από τη φύση μου είμαι περίεργος και πάντοτε κοιτάζω να δω σε ποιες γλώσσες είναι γραμμένα τα συστατικά και οι τρόποι μαγειρέματος και τις συγκρίνω. Μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών γλωσσών έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια σλαβική γλώσσα με τον χαρακτηρισμό ΜΚ, που όπως όλοι ξέρουμε είναι το διεθνές σήμα το Σκοπίων. Περιττό να σας πω το πως ένιωσα.

Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Εταιρία MELISSA αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα και χειρότερα, αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα. Αμέσως τηλεφώνησα και ενημέρωσα το υπουργείο εξωτερικών. Μου είπαν πως θα αναλάβουν την υπόθεση. Ταυτόχρονα έργαψα και Email στην εταιρία και ζήτησα απάντηση για την de facto αναγνώριση των Σκοπίων.

Τη Δευτέρα (24.08.2009) μου τηλεφώνησε ο export manager της εταίρας. Μου έδωσε συγχαρητήρια που το είδα (απόρησα, αλλά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ειρωνεία…) και πως είναι εις γνώσιν τους και πως θα το αλλάξουν. Μου διευκρίνισε πως το έκαναν στη αρχή για να πιάσουν πόδι και στα Σκόπια…πάλι απόρησα. Στο τέλος μου είπε πως το πιό ακριβό σε ένα προϊόν είναι η συσκευασία και πως όταν τελειώσουν αυτά που έχουν ΤΟΤΕ θα εκτυπώσουν καινούργια με αλλαγή του ΜΚ σε κάτι άλλο. Μια καινούργια εκτύπωση κοστίζει περίππου 20.000€ τα οποία δεν τα δίνουν, δεν θέλουν τώρα να τα δώσουν εφόσον έχουν ακόμη τις συσκευασίες με το ΜΚ και είναι κρίμα να τις πετάξουν. Έλεος …

 Πουλάνε την Μακεδονία, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας για 20.000€ δηλαδή για ενα καινούργιο GOLF VI με όλα τα κομφόρ….Για όνομα του Θεού….

…Τούτο και πόλεις πορθεί, τόδ’ άνδρας εξανίστησιν δόμων· τόδ’ εκδιδάσκει και παραλλάσσει φρένας χρηστάς προς αισχρά πράγμαθ’ ίστασθαι βροτών…..

 Στέλνω σε εσάς αυτό το Email για να πάρουμε ακόμη μια φορά, εμείς οι Έλληνες της Διασποράς, το θέμα στα χέρια μας.Εμείς δεν πουλάμε. Μας πονάει όταν ξένα ΜΜΕ αναφέρουν τα Σκόπια ως Mακεδονία αλλά αυτά τα κράτη τα αναγνώρισαν. Εμείς όχι .Δεν μπορεί και πάνω απ όλα δεν πρέπει ελληνική εταιρία να αναγράφει σε ελληνικό προιόν το ΜΚ… ή κανω λαθος ?! Δεν υπάρχουν έλεγχοι…. τι να πώ…

Εύχομαι με την βοήθεια όλων σας να καταφέρουμε να φύγουν τα προϊόντα με το ΜΚ από την διεθνή αγορά και να συμμορφωθούν κάποιοι έτσι ώστε να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω κατά πόσο το υπουργείο θα ασχοληθεί με αυτήν την υπόθεση για αυτό στέλνω σε όλους εσάς αυτό το Email.

 Για οποιεσδήποτε πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σας.

 Σας ευχαριστώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Fotios Risvanis

 

 

 

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.