Εθνικο Κρατος και Μεταναστευτικη Πολιτικη

Στις 5 Φεβρουαρίου καθαρογράφηκε και ισχύει επισήμως η απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θεωρεί αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξ αρχής ετάχθη κατά του νόμου και παρέχει τη νομική βάση στην κυβέρνηση για να τροποποιήσει τη νομοθεσία περί ιθαγενείας και περί μεταναστεύσεως. Αναμένεται ένας νέος νόμος, ο οποίος θα καθορίζει πολύ αυστηρότερα κριτήρια και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για την απόκτηση της  ελληνικής ιθαγενείας. Επίσης η απόφαση καταργεί τη δυνατότητα των αλλοδαπών να εκλέγουν και να εκλέγονται στις δημοτικές εκλογές.

Πιστεύω ότι με βάση την δικαστική απόφαση τίθεται εν αμφιβόλω η νομιμότητα πολλών εκλογικών αποτελεσμάτων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι ψήφισαν αλλοδαποί κατά τρόπο αντισυνταγματικό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα προσφύγουν κάποιοι κατά της εκλογής του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος επικράτησε του Κ. Γκιουλέκα με  διαφορά μερικών εκατοντάδων ψήφων. Αν αποδειχθεί ότι ψήφισαν παρανόμως αλλοδαποί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τότε η νέα απόφαση του ΣτΕ ίσως οδηγήσει σε σοβαρή αμφισβήτηση της εκλογής Μπουτάρη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι  περισσότεροι Δήμαρχοι,  που επωφελήθηκαν από την παράνομη ψήφο των αλλοδαπών, ήταν εκείνοι που υποστηρίχθηκαν από την ανανεωτική αριστερά, την υπέρμαχο της παγκοσμίως καταδικασμένης πολυπολιτισμικότητας.

Το σημαντικότερο στοιχείο της αποφάσεως είναι η πολλαπλή παραπομπή στις διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες αναφέρονται στο Έθνος. Ο αλλοδαπός για να πολιτογραφηθεί πρέπει να αποδείξει τον δεσμό του με το Ελληνικό Έθνος. Τους τρόπους θα τους ορίσει η νέα νομοθεσία. Πάντως οι αξιέπαινοι δικαστές θυμίζουν σε κάθε κατεύθυνση ότι το ισχύον Σύνταγμα καθιερώνει μία Ελλάδα που είναι εθνικό κράτος με εθνική συνείδηση και με υποχρέωση όλων των εξουσιών και όλων των πολιτών να υπηρετούν το Έθνος. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μετατροπή της χώρας μας σε πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα χωρίς ιστορικές ρίζες, πολιτιστική ιδιοπροσωπεία και εθνικοθρησκευτικές αξίες. Οι θεωρίες του «μετα-εθνικού» κράτους είναι και ανιστόρητες και αντισυνταγματικές.

Βεβαίως δεν αρκεί να ρυθμισθεί μόνο το ζήτημα της ιθαγενείας. Είναι απαραίτητο να επανεξετασθεί συνολικά η μεταναστευτική πολιτική μας. Κάποια αρχικά  βήματα άρχισαν  να γίνονται. Πρέπει να εμπλέξουμε περισσότερο την Ευρώπη για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας.

Κ.Χ.5.2.2013

(574) αναγνώσεις

One comment

  1. ”Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξ αρχής ετάχθη κατά του νόμου και παρέχει τη νομική βάση στην κυβέρνηση για να τροποποιήσει τη νομοθεσία περί ιθαγενείας και περί μεταναστεύσεως. “

    Δικαιώνει, όμως, ακόμη περισσότερο το Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε ζητήσει δημοψήφισμα. Είχε καλέσει δε, κατά την συζήτηση στην Βουλή, τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει το αίτημά του, αλλά εκείνος αρνήθηκε από κομματική μικροψυχία, ή διότι θα έβλαπτε το δημοκρατικό του (sic) προφίλ η στήριξη ενός δικαίου μεν αιτήματος, πλην εκφραζομένου από τον ΛΑ.Ο.Σ.
    Στην συνέχεια, ο λατρεμένος του κ. Χολέβα υποσχέθηκε ότι θα αποσύρει τον νόμο, μόλις γίνει πρωθυπουργός. Ανέλαβε ρητή προεκλογική δέσμευση, την οποία δεν τήρησε. Ευτυχώς, λοιπόν, που βρέθηκε κ. Ανδριόπουλος και προσέφυγε στο ΣτΕ, άλλως ακόμη θα είχαμε το νόμο Ραγκούση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *