Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Απόστολος Παπαδημητρίου Διεθνή

Ηγέτες

Οι Νορβηγοί της επιτροπής κρίσεως των υποψηφιοτήτων και απονομής του βραβείου Nobel ειρήνης προσέφεραν δυσάρεστη έκπληξη στην πλειονοψηφία των κατοίκων του πλανήτη λαμβάνοντας την απόφαση να απονείμουν το βραβείο για το έτος 2009 στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομάμα. Τη δυσαρέσκεια επέτειναν κάποιοι ηγέτες που έσπευσαν να επικροτήσουν την απόφαση. Μεταξύ αυτών ο Ζοζέ Μπαρόσο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ο οποίος δήλωσε ανενδοίαστα ότι η απόφαση “αποτυπώνει τις ελπίδες που έχει δημιουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με το όραμά του για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα”!

Η θεραπαινίδα των πλανηταρχών, δια του εκπροσώπου της, επιβραβεύει ελπίδες, που δεν διαφέρουν από τις ακάλυπτες επιταγές που ευρύτατα κυκλοφορούν στην οικονομική αγορά, ελπίδες και όχι έργα. Άλλωστε ο Ομπάμα είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων! Αλλά και ο πρόεδρος της Ρωσίας Νμήτρι Μεντβέντεφ έσπευσε να δηλώσει υποταγή αναγνωρίζοντας στην επιτροπή “ρεαλιστική αξιολόγηση των παγκόσμιων πολιτικών εξελίξεων”! Την εικόνα της επικρότησης συμπλήρωσε ο ηγέτης Λούλα ντα Σίλβα της Βραζιλίας, που κάποιες ελπίδες έδωσε στην αρχή της εξουσίας του, αλλά στη συνέχεια αποδέχθηκε να διαδραματίσει ρόλο εξυπηρέτησης των αμερικανικών συμφερόντων στην πλούσια χώρα του με τους πάμφτωχους πολίτες! Τις τελευταίες πινελιές πρόσθεσε ο γέρος πιά Φιντέλ Κάστρο, επειδή έκρινε, όπως και τα μέλη της επιτροπής, ότι χαράσσει ο τιμηθείς διαφορετική από τους προκατόχους του πολιτική.

Καθημερινά στα δελτία ειδήσεων βομβαρδιζόμαστε με την επαναλαμβανόμενη είδηση ότι οι “κακοί” Ιρανοί δεν υπακούουν στις “ειρηνευτικές” προτάσεις των ισχυρών κατόχων πυρηνικών όπλων. Έτσι η διεθνής κοινή γνώμη επηρεάζεται ώστε να αποδεχθεί ως δίκαιο το πλήγμα που αυτοί θα καταφέρουν κατά των “εχθρών” της διεθνούς ειρήνης, όταν κρίνουν ευνοϊκές τις περιστάσεις. Σπάνια γίνεται όμως λόγος για το Ισραήλ, το οποίο είναι ήδη πυρηνική δύναμη. Ελάχιστοι στάθηκαν στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των αμερικανικών “Washington Times”στις 2 Οκτωβρίου με τίτλο “Obama agrees to keep Israel’s nukes secret” σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε εγγράφως το δικαίωμα του Ισραήλ να διατηρεί πυρηνικό οπλοστάσιο χωρίς να δέχεται επιθεωρήσεις από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ενώ υποσχέθηκε να μη πιέσει το Τελ Αβίβ για την υπογραφή της Συνθήκης μη Διάδοσης των πυρηνικών όπλων (Νon Proliferation Treaty / ΝΡΤ)! Αυτά συμφωνήθηκαν κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενγιαμίν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο τον περασμένο Μάιο. Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ποιός είναι ο πραγματικός πλανητάρχης, που επιβάλλει πολιτική στους θεωρούμενους μεγάλους της γης!

Μετά την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των Ιρλανδών και την υπερψήφιση του σχεδίου της Λισαβόνας, οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν τον πρώτο πρόεδρο της “χώρας” σε εφαρμογή του σχεδίου! Ακούγεται έντονα η υποψηφιότητα του Τόνυ Μπλαίρ, αυτού που 3.500 προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Νόαμ Τσόμσκυ, ζητούν να παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου για την εισβολή στο Ιράκ! Ο Μπλαιρ έχει την αμέριστη συμπαράσταση των πλανηταρχών, ως υπέρμαχος της πλανητικής τους πολιτικής, εμφανίζεται μάλιστα τελευταία να έκδηλώνει και μεταφυσικά ενδιαφέροντα! Το μόνο εμπόδιο στην ανακήρυξή του συνιστά ο γαλλογερμανικός άξονας. Όχι ότι οι ηγέτες των χωρών αυτών, Σαρκοζί και Μέρκλ, έχουν κάτι προσωπικό με τον εν λόγω “διαπρεπή” και “οραματιστή” πολιτικό, αλλά απλώς οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν τρέφουν συμπάθεια προς τους δρώντες διασπαστικά στους κόλπους της κοινότητας Άγγλους.

Ο ΜΜΕπρόβλητος ηγέτης της Γαλλίας, που κατέστη και λαοπρόβλητος, έδειξε το πρόσωπό του αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. Προκάλεσε τον οικονομικά δοκιμαζόμενο λαό του με τις διακοπές χλιδής σε θαλαμηγό πάμπλουτου φίλου του. Ξεκίνησε νέα οικογενειακή ζωή, με πρόσωπο που τρέφει τον τύπο που με τη σειρά του τρέφει τον λαό που θεωρεί ως εμβάθυνση στην πολιτική σκέψη τη γνώση των “αταξιών” των ηγετών του. Μόλις την τελευταία στιγμή υποχώρησε από τη σκέψη του να διορίσει τον φοιτητή γυιό του σε θέση διοικητού μεγάλου κρατικού οργανισμού. Κρατά όμως ακόμη ως υπουργό πολιτισμού τον Φρεντερίκ Μιτταράν, δεδηλωμένα ομοφυλόφιλο, ο οποίος σε βιβλίο εκδόσεως του 2005 με τίτλο “Η λάθος ζωή” (πουλήθηκαν 200.000) αντίτυπα παραδέχεται ότι έκανε σεξουαλικό τουρισμό στην Ταϊλάνδη και ασέλγησε σε αγόρια της πάμφτωχης χώρας! Η Μέρκελ αισθανόμενη να υστερεί, καθώς οι Γερμανοί φαίνεται να μην έχουν λησμονήσει την πολιτική του Χίτλερ, τόλμησε και πρότεινε πρόσφατα συνεργασία στον Γκουίντο Βεστερβέλε, πρόεδρο των “Ελευθέρων δημοκρατών”. Ευρέως είχε συζητηθεί, το 2004, ότι στη δεξίωση της Μέρκελ για τα 50α γενέθλιά της ο Βεστερβέλε συνοδεύονταν από τον σύντροφό του, επιχειρηματία Μίχαελ Μροντς!

Ο Ομπάμα το πρώτο που ζήτησε, μετά την εκλογή του, από τους Ευρωπαίους εταίρους του στην Ατλαντική συμμαχία είναι η αποστολή προσθέτων στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπου οι επιχειρήσεις δεν εξελίσσονται κατά τρόπο ευνοϊκό για τις ΗΠΑ. Βέβαια οι Αμερικανοί δεν είναι διόλου ευχαριστημένοι από την μαχητικότητα των ήδη ευρισκομένων στο Αφγανιστάν Ευρωπαίων στρατιωτικών. Είναι πολύ πιθανόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καμφθούν προ των αποφασιστικών πιέσεων των Αμερικανών και να αυξήσουν τις δυνάμεις τους. Κρίνουμε όμως μη αναστρέψιμη την κατάσταση. Ότι έπαθαν οι Σοβιετικοί στο Αφγανιστάν και οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ θα επαναληφθεί. Οι Ταλιμπάν δεν έχουν τίποτε να χάσουν πέρα από τη ζωή τους, για την οποία έχουν πολύ διαφορετική αντίληψη από τους εκφυλισμένους δυτικούς. Βέβαια δεν θα φθάσουμε στο σημείο να εκθειάσουμε τη θρησκευτική βαρβατότητα των ισλαμιστών φονταμενατιστών. Απλά επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Δύση είναι εκείνη που και σήμερα προκαλεί το Ισλάμ, όπως τότε οι “Σταυροφόροι”.

Στο μεταξύ η καλλιέργεια του οπίου ανθίζει στο Αφγανιστάν και πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι ποσότητες ηρωίνης που εισάγονται προς κατανάλωση από τους φερέλπιδες νέους της Ευρώπης. Οι λαθρομετανάστες ως κύματα αποβιβάζονται σε ευρωπαϊκές ακτές αναζητώντας τρόπους βιολογικής επιβίωσης. Και ενώ η δημογραφική γήρανση απειλεί με κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία και απειλή με ανατροπή τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναγωνίζονται σε μέτρα υπέρ της αποδοχής του εκφυλισμού ως φυσιολογικής κοινωνικής κατάστασης, ενώ σπεύδουν να ικανοποιήσουν και την αμερικανική επιθυμία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενσωμάτωση μεταναστών, χωρίς διάθεση κριτικής των αιτιών που κάνει τους απόκληρους να κατευθύνονται προς την Ευρώπη πληρώνοντας το ακριβότατο εισιτήριο στους οργανωμένους νεοδουλέμπορους.

Σε κάποια διαδήλωση ισλαμιστών σε ευρωπαϊκή πόλη κάποιος έφερε το σύνθημα: “Η Ευρώπη είναι καρκίνος. Το Ισλάμ είναι η θεραπεία”. Ναι, το Ισλάμ θα υποκαταστήσει τον χριστιανισμό στη μεταχριστιανική Ευρώπη, στην οποία οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν υιοθετήσει πλήρως τη γλώσσα και το ήθος των πολιτικών ηγετών και πασχίζουν εναγωνίως να κρατήσουν κάποια ισχύ με το να εκλιπαρούν τους πολιτικούς να αναγνωρίσουν τουλάχιστον ως χριστιανικές τις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού! Άραγε γνωρίζουν το Ευαγγέλιο του Χριστού, ώστε να αισθάνονται τουλάχιστον ενοχές για την προδοσία του;

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.